POKRENUTA INICIJATIVA
-
violentjack
Ja nisam ''ISLAMISTA''
Ali po tvom plitkom razmisljanju Zlato svi BOSNJACI SU iSLAMISTI
Ali po tvom plitkom razmisljanju Zlato svi BOSNJACI SU iSLAMISTI
-
thurchin
BECHO wrote:Da, evo ja sad u prijateljskoj Svicarskoj, razgulio tek 1997 a prije toga citavo vrijeme rata bio dole da se borim protiv cetnika! A gdje si ti bio junacino? Podsjecas me na onog Srbina sa nickom "Pasa", "Handzar-Pasa" i sl. koji siri mrznju medju narodima na 'prijateljskim diskusijama'! Mrssssthurchin wrote:ovo je ipak internetBECHO wrote:Ja turcina, boa i bisera! Cuj mu spike, skoro svaki Bosnjak ima nekog od rodbine u Turskoj! Eto ja nemam nikog i usput jebala te Turska, Irak, Izrael i Palestina, ovo je Bosna...mrsssssss!![]()
Vidim da si nagulio do prijateljske Svajcarske.Fino si se snasao,a ja se sada pitam hoce li neko jebavati Tursku u sljedecem ratu kada vas opet pokolju?Nema vise za Svajcarsku treba viza.Nego u Tursku.Mozda vam neki novi Vuk Draskovic napravi ponovo putokaze da znate pravi put za Tursku?Bar tako je govorio 1991. godine
to kopo tunel kroz zemlju iz podruma do Svajcarske pa tek 1997 izronio na povrsinu prijateljske zemlje
horns eto ti recept kako vizu da dobijes
a ja gdje sam bio? pa zna se gdje su zavrsavali turcini dobrovoljci
-
BigusDickus
Zitelji Bosne i Hercegovine su svi drzavljani Bosne i Hercegovine. Neki se, prema mjestu svog prebivalista, kvalifikuju kao Bosanci ili kao Hercegovci. Prema nacionalnoj pripadnosti Bosnjaci, Srbi, Hrvati... Prema vjeroispovjesti...........
Ima nas svakakvih, ali samo sam htio da razjasnim razliku izmedju Bosanca i Bosnjaka.
Ima nas svakakvih, ali samo sam htio da razjasnim razliku izmedju Bosanca i Bosnjaka.
- Fair Life
Kome da objasnis ?BigusDickus wrote:Zitelji Bosne i Hercegovine su svi drzavljani Bosne i Hercegovine. Neki se, prema mjestu svog prebivalista, kvalifikuju kao Bosanci ili kao Hercegovci. Prema nacionalnoj pripadnosti Bosnjaci, Srbi, Hrvati... Prema vjeroispovjesti...........
Oni koji do sada nisu skontali nece nikad. Najtvdji su oni kojima je direktiva - NE KONTATI svojom glavom jer njihova razmisljanja ne prelaze granice sopstvenog tora.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Do kada to?violentjack wrote:Horns Drums
Bileca je bila BOSNJACKA do tad
kao i Nevesinje i ostali drugi gradovi
Ma nemoj mi reci. Jebo te sto me covjek prosvijetli, ne bih ni znao..."NE POSTOJE BOSANCI"!
-
violentjack
Do 1910
Tebi kad bi pricao od jutra do sutra povjest Bosne uvijek bi ostao arogantan i tvrdoglav, jebi ga nisam ti ja kriv
Tebi kad bi pricao od jutra do sutra povjest Bosne uvijek bi ostao arogantan i tvrdoglav, jebi ga nisam ti ja kriv
- horns&drums
Povijest Bosne i Hercegovine jako dobro poznajem. Ovu noviju povijest sam i dozivjeo. Zato su mi tvoji postovi nebulozni.
-
violentjack
Izglleda da je ne poznajes
Kad dodem u Sarajevo drzat cu ti predavanje
-
BigusDickus
Poznavanje prirode i drustva, ne znam tacno koji razred osnovne skole.
"...u Bosni i Hercegovini se govorilo Bosanskim jezikom. Kasnije je pod uticajem zapada nastao Hrvatski, a pod uticajem istoka Srpski..."
E mozes misliti, kad ovakve nebuloze dospiju u udzbenike za osnovnu skolu, na sta se sve moze naici u literaturi koja je namjenjena propagandi. To je vjerovatno ta istorija o kojoj violentjack govori.
"...u Bosni i Hercegovini se govorilo Bosanskim jezikom. Kasnije je pod uticajem zapada nastao Hrvatski, a pod uticajem istoka Srpski..."
E mozes misliti, kad ovakve nebuloze dospiju u udzbenike za osnovnu skolu, na sta se sve moze naici u literaturi koja je namjenjena propagandi. To je vjerovatno ta istorija o kojoj violentjack govori.
- horns&drums
Predavanje o cemu? Body Buildingu? Super! Ja cu ti uzvratiti predavanjem o jaliji s Grbaviceviolentjack wrote:Izglleda da je ne poznajes
-
violentjack
Predavanje o cemu? Body Buildingu? Super! Ja cu ti uzvratiti predavanjem o jaliji s Grbavice
Body building
Povjest
Geografija
Knjizevnost
Sta god zazelis, samo postedi me komentara dok ne dodem u Sarajevo
Body building
Povjest
Geografija
Knjizevnost
Sta god zazelis, samo postedi me komentara dok ne dodem u Sarajevo
- horns&drums
Gramatika prvo Jack, pravilan govor je kljuc koji otvara vrata intelektualnih krugova
-
zlata
Zanimljivo...ali kako god izracunam...jopet zemlja brez naroda. Puno katolika, pravoslavaca, Bosnjaka, Zidova, Hrvata, Srba, Roma....ALI niko se ne zeli identificirati SAMO s'njom.
Pa sta joj tol'ko fali...kad se svi za nju otimaju!
Sad se sjetih Starog Oktay-a. Oktay-ov caca rodjen u Banja Luci...i kad je im'o pet godina...poslije one poznate Krajiske Bune...familija se povukla u Skoplje. Iz Skoplja prebjegnu u Solun. Kad su Grci naval'li na Solun...bjeze u Izmir. U Izmirskom poznatom pozaru...o kojem su i Grci otpjevali...stari mu izgubi roditelje. Poslije par godina...pronadje ga sestra.. kako cuva ovce za jednog Turcina. Presele u Istanbul. Ozeni se isto Bosanskom, Izmirskom siroticom...koja se samo sjecala imena sela svojih roditelja. Oboje su govor'li nas jezik..ali ikavski.
Rode dijecu...nikad ih nisu uc'li nas jezik...ali su ga medjusobno govor'li...da dijeca ne razumiju. Dok nije napustio Tursku..i po stare dane is'o na tecaj S-H..Oktay je samo znao sta znaci "Vlah", kruh i varenika.
Pric'o mi je kako mu je stari kupio prvi radio..i vazda slus'o YU programe. Poslije dugo, dugo, godina..ranih 60-tih...krenu u Bosnu. I jedan i drugi ocaran ljepotom Bosne. Od jedan put..veli stari sinu: "Eh sine, da je ovo sad NASE, nama bih se vratio."
Pred kraj zivota, udovac, stari mu ozeni Sarajku-udovicu..koja je tamo bila odsel'la poslije (Drugog) rata. Po Oktay-ovoj prici, uzivala je ispravljati muzev "seljacki" ikavski govor...ali je hvalila dragog Allaha..sto nju udovicu...nagradi s'Bosancem. Sad su im svi potomci Turci.
Pa sta joj tol'ko fali...kad se svi za nju otimaju!
Sad se sjetih Starog Oktay-a. Oktay-ov caca rodjen u Banja Luci...i kad je im'o pet godina...poslije one poznate Krajiske Bune...familija se povukla u Skoplje. Iz Skoplja prebjegnu u Solun. Kad su Grci naval'li na Solun...bjeze u Izmir. U Izmirskom poznatom pozaru...o kojem su i Grci otpjevali...stari mu izgubi roditelje. Poslije par godina...pronadje ga sestra.. kako cuva ovce za jednog Turcina. Presele u Istanbul. Ozeni se isto Bosanskom, Izmirskom siroticom...koja se samo sjecala imena sela svojih roditelja. Oboje su govor'li nas jezik..ali ikavski.
Rode dijecu...nikad ih nisu uc'li nas jezik...ali su ga medjusobno govor'li...da dijeca ne razumiju. Dok nije napustio Tursku..i po stare dane is'o na tecaj S-H..Oktay je samo znao sta znaci "Vlah", kruh i varenika.
Pric'o mi je kako mu je stari kupio prvi radio..i vazda slus'o YU programe. Poslije dugo, dugo, godina..ranih 60-tih...krenu u Bosnu. I jedan i drugi ocaran ljepotom Bosne. Od jedan put..veli stari sinu: "Eh sine, da je ovo sad NASE, nama bih se vratio."
Pred kraj zivota, udovac, stari mu ozeni Sarajku-udovicu..koja je tamo bila odsel'la poslije (Drugog) rata. Po Oktay-ovoj prici, uzivala je ispravljati muzev "seljacki" ikavski govor...ali je hvalila dragog Allaha..sto nju udovicu...nagradi s'Bosancem. Sad su im svi potomci Turci.
-
violentjack
Krugova velis, eh ja sam davno prebrodio to
- horns&drums
Prebrodio neulazak u kulturnu elitu? Nemoj se sekirati, vezbaj, vezbaj i uspeti ces. Evo nudim ti svoju pomoc. Pa da popijemo jednu...
- Fair Life
Pametan covjek nauci stotinu stvari, a od samog pocetka nije siguran da ih je naucio i neprestalno sumnja u svoje znanje, uvijek ga provjerava i nadopunjuje.horns&drums wrote:Gramatika prvo Jack, pravilan govor je kljuc koji otvara vrata intelektualnih krugova
Jopet, postoje ljudi koji nauce jednu stvar, ali u svojoj uobrazilji vjeruju da ih znaju barem stotinu.
Gramatika i pravilno (pravopisno) izrazavanje je obiljezje ovih prvih.
- horns&drums
Ispravi me ako grijesim no ja mislim da ne postoji tvrdo i meko slovo. Postoje Đ DŽ Č Ć
Itekako...Pametan covjek nauci stotinu stvari, a od samog pocetka nije siguran da ih je naucio i neprestalno sumnja u svoje znanje, uvijek ga provjerava i nadopunjuje.
-
zlata
Ja ti JOPET i BREZ namjerno koristim. Meni to dodje simpa. Na kraju krajeva..zasto se ne MERE ocuvati "narodni" govor. Treba'l' sve biti knjizevni jezik? Tako ja svoje "noge hladim", od "lutanja".
Shvatam sta zelis reci...ali mislim da je krajnje...da se malko potrudimo ocuvati sve te "pogrjesne" arkaizme koji su specificni za BiH. Na kraju krajeva..to je NAS narodni jezik. Knjizevni jezik je jezik jezikoslovaca,( u zadnje doba..instrument nacionalizama). Valja ga znati...i pravopis i sve ostalo..ali ZA MENE..k'o posno meso. "Senza sapore".
Shvatam sta zelis reci...ali mislim da je krajnje...da se malko potrudimo ocuvati sve te "pogrjesne" arkaizme koji su specificni za BiH. Na kraju krajeva..to je NAS narodni jezik. Knjizevni jezik je jezik jezikoslovaca,( u zadnje doba..instrument nacionalizama). Valja ga znati...i pravopis i sve ostalo..ali ZA MENE..k'o posno meso. "Senza sapore".
-
BigusDickus
Ascare si u pravu, hanumice