Pohvalite… uslugu… nekoga

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hadzinicasa

#1 Pohvalite… uslugu… nekoga

Post by hadzinicasa »

Mozda ima tema, no nisam mogla naci. (Pa neka moderatori spoje ako ima)
U moru lose usluge, bezobrazluka i nekulture ipak sretnemp Ljude. Pa je ova tema zamisljena kao mjesto gdje mozemo istaci ljubaznost i susretljivost ljudi koji rade na pruzanju usluga. Iako im je to posao, istaknu se svojim pristupom. Pa evo od mene za pocetak:

Dom zdravlja Stari grad:
Poslala sam mail na adresu direktora sa upitom za vakcinaciju u kucnoj posjeti. Za dva sata me nazvala med sestra kojoj je direktorica proslijedila e-mail. Bila je jako ljubazna i ponudila nekoliko opcija, cak me sutradan nazvala doktorica da se dalje dogovorimo. Stvarno su bile predivne.

Katastarska sluzba Opcine Stari Grad
Djevojka/zena koja radi na salteru je preljubazna, bez bilo kakvih referentnih podataka (mene samo poslalo) pomogla mi je i nasla sve sto mi trebalo. Kad sam joj iz tasne izvadila minijaturnu cokoladicu da joj se zahvalim nije htjela da uzme ni pod razno. Odbila je i rekla da joj je to posao.

Nastavite niz…
zigson

#2 Re: Pohvalite… uslugu… nekoga

Post by zigson »

Doktori, sestre i osoblje na 3. Internoj klinici, i na DIP-u za srcane bolesti. Svi odreda ljubazni i rade svoj posao. Da li se potrefilo tako u mom slucaju ne znam, ali je odlicno iskustvo bilo.
zijancer

#3 Re: Pohvalite… uslugu… nekoga

Post by zijancer »

Vojna bolnica - Garnizon, teško je povjerovati da još negdje postoji taj stepen organizacije, ozbiljnosti i ljubaznosti, al to je izgleda standard.
Nierika

#4 Re: Pohvalite… uslugu… nekoga

Post by Nierika »

Vezano za vakcinaciju/revakcinaciju u Zetri, sve je odrađeno profesionalno i bez ikakvih problema. Vezano za muziku, u Jazzbini je znalo biti dobrih svirki, mada dugo nisam bila tamo. Majstor u kući isto ok usluga. Sjetiću se još.. :D
hadzinicasa

#5 Re: Pohvalite… uslugu… nekoga

Post by hadzinicasa »

Nierika wrote: 28/12/2021 21:10 Vezano za vakcinaciju/revakcinaciju u Zetri, sve je odrađeno profesionalno i bez ikakvih problema. Vezano za muziku, u Jazzbini je znalo biti dobrih svirki, mada dugo nisam bila tamo. Majstor u kući isto ok usluga. Sjetiću se još.. :D
Hvala za Majstor u kuci - trebace mi :)
no_sikiriki

#6 Re: Pohvalite… uslugu… nekoga

Post by no_sikiriki »

Danas sam bila na konsultacijama kod jednog dr. Čovjek mi je posvetio pažnju, saslušao sve, dao savjet.
Na izlazu iz ordinacije mi nije dao da platim.
Neću ga imenovati, ali vratio mi je vjeru u to da ipak nisu svi tu samo radi novca.
hadzinicasa

#7 Re: Pohvalite… uslugu… nekoga

Post by hadzinicasa »

Poenta je da imenujemo.
I prepricamo pozitivno iskustvo.

Citam sve vise u zadnje vrijeme „ruzne“ stvari. Strucnjaci smo u fabrikacijama i eksploatisanju svake ruzne ili nesretne pojave. To dodje kao udarna vijest pa se onda nakaleme kojekakvi „strucnjaci“ mahalaskih nauka i onda to ode u nepovrat (v. slucaj sa covjekom i pokusajem otvaranja vrata aviona ili samo temu crna hronika)

Pored teme - tri stvari koje su vas danas ucinile sretnim, paketica (koje trebamo zahvaliti individualnoj inicijativi par divnih forumasa) i dobre stvari iz bih - malo je pozitivnih lijepih iskustava.

Bilo bi lijepo pokazati da ih ima. A ima ih.
hadzinicasa

#8 Re: Pohvalite… uslugu… nekoga

Post by hadzinicasa »

Pohvalila bih Bingo, Amko, Mercator, Konzum. Svi zatvoreni danas :)

Zato mahalski granap u V. Karadzica radi :(
crveni_makovi

#9 Re: Pohvalite… uslugu… nekoga

Post by crveni_makovi »

Dr. Dajana Vladić Spajić, spec. anestezije i reanimacije iz Ambulante za terapiju boli SKB Mostar.
Primila me i saslušala kao čovjek, osim stručnih savjeta i terapije dala svoje porodične kontakte kome se mogu obratiti za pomoć i savjete o problemima kroz koje prolazim. Preljubazno i milo lice.

Već sam spominjala na drugoj temi abdominalnog hirurga iz kliničke bolnice Merkur u Zagrebu, Stipislava Jadrijevića i njegove sestre. Takvu ljubaznost i spremnost da pri izlasku s operacije primiš s hodnika stranog državljanina, bez uputnice, bez procedura, samo uđite, sjedite, dajte snimak da vidimo šta mogu uraditi nikad nisam ni na filmu vidjela. U slučaju da meni treba operacija to je prva osoba kojoj bi život povjerila u ruke. Na kraju mi naplatiše nešto ispod 60 KM za pregled.

Za temu na kojoj bi kudila nekoga, našlo bi se mnogo više imena ali se trudim prihvatiti savjet rodice da se ti događaji i pojedinci trebaju izbrisati iz sjećanja da ne produžujem efekat boli koji su mi uzrokovali.
Kiki_Musampa

#10 Re: Pohvalite… uslugu… nekoga

Post by Kiki_Musampa »

Pedijatrija UKC Tuzla.
Post Reply