Podivljala mladez!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Fact

#76 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Fact »

Kinesko prkno wrote:Veoma je bitna stvar kad dijete pokaze prve znake znake agresije prema okolini reagovati na vrijeme.Odmah ga stosom u glavu,a ako to ne donosi rezultate ,predlazem kablove sa utikacima,isto u glavu.One dvije sekunde dok utikac leti prema glavi ce se pokazati kao vitalne u formiranju licnosti,i u kasnijem dobu kad god mali krene pravit zijan ,ima da ga utikac podsvjesno osine i prekine kriminogeno djelovanje prema subjektima ili objektima. :thumbup: :thumbup:
Kakav je ovo softcore odgoj. :D
Moja mama je,ne mene,već moju sestru oklagijom preko leđa raspalila i to onom debljom kratkom.
Sad zamisli šta je sve na meni korišteno. :lol:
modem33

#77 Re: Podivljala mladez!!!

Post by modem33 »

BH Zakoni ne vrijede za Hankinog sina i djece politicara .... a za ostale vrijede ...

Sad je svima jasno. Tko to ne vidi ... glup je.

8-)
Heller

#78 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Heller »

modem33 wrote:BH Zakoni ne vrijede za Hankinog sina i djece politicara .... a za ostale vrijede ...

Sad je svima jasno. Tko to ne vidi ... glup je.

8-)
Skupi se drustvo slomi Hankinog sina sa ski maskom i eto preodgoja, jer je postalo očito da je to jedini način djelovanja na takve...
Šveđanin

#79 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Šveđanin »

Rane su generalno dobar film kakvih ima..

Druga stvar što je pogrešno shvaćeno..

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
topcam
Vozim: uzbrdo

#80 Re: Podivljala mladez!!!

Post by topcam »

Fact wrote:
Kinesko prkno wrote:Veoma je bitna stvar kad dijete pokaze prve znake znake agresije prema okolini reagovati na vrijeme.Odmah ga stosom u glavu,a ako to ne donosi rezultate ,predlazem kablove sa utikacima,isto u glavu.One dvije sekunde dok utikac leti prema glavi ce se pokazati kao vitalne u formiranju licnosti,i u kasnijem dobu kad god mali krene pravit zijan ,ima da ga utikac podsvjesno osine i prekine kriminogeno djelovanje prema subjektima ili objektima. :thumbup: :thumbup:
Kakav je ovo softcore odgoj. :D
Moja mama je,ne mene,već moju sestru oklagijom preko leđa raspalila i to onom debljom kratkom.
Sad zamisli šta je sve na meni korišteno. :lol:
Sta te briga, gdje te mati udarala tu ti dzehenemska vatra nista ne moze.. :mrgreen:
Arii

#81 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Arii »

Nema adekvatnih ustanova (popravni dom) i strog zakon da ih se kažnjava čak i za manje prekršaje, (k`o što je nekad bilo) da ih se na vrijeme "popravi" i "nauči pameti"...
Ommadawn

#82 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Ommadawn »

Trebali ih roditelji marisati - Ne, nego su ih trebali vaspitati od malena sta je normalno a sta nije. Teskim se batinama ne postize nista ukoliko je dijete dobro skrenulo sa puta - to se moze svako sa pola mozga. Treba imati mozga da do toga ne dodje.

Uticaj srpskih medija i filmova - Nigdje veze. Osim ako ne drkas na turbo-folk, ali isti je bio zastupljen i u BiH dovoljno dugo kao i srbijanski. Imas i normalnije srpske muzike, primjerice Goribor, Partibrejkersi, Smak, Paja Vuckovic...itd, itd.

Rane, Vidimo se u citulji - Sve zavisi iz kojeg ugla posmatras ove filmove. Ako drkas na turbo-folk, furat ces se na glavne likove tih filmova.

Zato sto je BiH siromasna drzava pa se ovo desava - djelomicno tacno. Mladja djeca gledaju svoje roditelje kako se pate posteno radeci za mizerne pare (uz to i ponizavani) a usput vide neke kriminalce koji su putem kriminala stekli ogromna bogatstva i strahopostovanje (sto naravno nije isto kao postovanje).

I da ne zaboravimo - ovoga je bilo i prije u Sarajevu i bilo gdje drugo u svijetu.
Rizvan

#83 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Rizvan »

Mladež?

Odmah sam pomislio HDZ mladež. :oops:
Rizvan

#84 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Rizvan »

dupli
Fact

#85 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Fact »

A ja pomislio na mladež na tijelu. :roll:
Šveđanin

#86 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Šveđanin »

Nemojte misliti da je na zapadu sve zlatno. Mislim uslovi su bolji pa ima više prostora sa se dijete izgradi.

Evo priča mi mali rođak sad je u modi after sex selfie. :lol: Šta je to? Klinci se bubaju, uslikaju se odmah poslije odnosa i taguju.. i tako razmjenjuju slike i dive se jedni drugima kad gledaju slike. I to im sad cijela škola radi i postavlja slike ko se s kim buba..

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#87 Re: Podivljala mladez!!!

Post by anthraxQ »

Fact wrote:A ja pomislio na mladež na tijelu. :roll:

:D :lol:

Ali kad u Citulji kaze onaj, zaboravio sam mu ime, nesto tipa: Odgovorno tvrdim, Vozdovac je najjaci...

A ima 18 godina...
Rizvan

#88 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Rizvan »

sarajlija80 wrote:posljedica sljeganja papcina od 92 pa do dan danas.
Da sigurno je to u pitanju, a nikako ne katastrofalno ekonomsko stanje u ovoj državi, činjenica da je u ovom Kantonu nezaposleno 72 000 ljudi, da ova generacija mladih ljudi ima najgoru perspektivu što se tiče zapošljavanja u skorijoj budućnosti,i isto tako za razliku od prošlih generacija najmanje mogućnosti za odlazak negdje vani. Ali ništa to nije bitno, bitno je odakle su oni sišli . Nek si ti iskoristio priliku da zadovoljiš svoju potrebu za stereotipiranjem drugih na osnovu njihovog porijekla, to je najbitnije.
moon_walker_90

#89 Re: Podivljala mladez!!!

Post by moon_walker_90 »

Ali sta mene jos vise nervira,uvijek trazimo neke izgovore,razloge,i samo pricamo.Niko konkretno nista ne radi.A iskren da budem,i ne znam sta treba ciniti. :roll:
Bullet Tooth Tony

#90 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Bullet Tooth Tony »

Rizvan wrote:
Da sigurno je to u pitanju, a nikako ne katastrofalno ekonomsko stanje u ovoj državi, činjenica da je u ovom Kantonu nezaposleno 72 000 ljudi, da ova generacija mladih ljudi ima najgoru perspektivu što se tiče zapošljavanja u skorijoj budućnosti,i isto tako za razliku od prošlih generacija najmanje mogućnosti za odlazak negdje vani. Ali ništa to nije bitno, bitno je odakle su oni sišli . Nek si ti iskoristio priliku da zadovoljiš svoju potrebu za stereotipiranjem drugih na osnovu njihovog porijekla, to je najbitnije.
Uh joj ... jadna majko svoja .... Cinjenica je da svi hoce pare guzovace ! ... Neki dan momku (20 godina) iz mahale dajem 100 maraka da mi iskopa komad livade , cca 17 m x 17 m , kaze , uh puno , malo , hocu , necu a dva dana prije mi se zali kako nigdje nema posla a hladno je na Instagramu , facebooku , mobiteli fazoni ..... Njegovi roditelji su dosli sa Romanije , gdje imaju , pazi sad , 17 duluma zemlje . Znas cime je ta zemlja zasadjena ? Prdimahovinom ,a Norvezani se slomise da kupe malinu ... Ali k* dokoljenko , valja se oznojiti i slomiti , lakse u kladaru i na kafu. U njegovim godinama sva raja na Šankanijadu odu a ja cjepam drva , tako da ta prica , katastrofalna buducnost, nema posla bla bla je glupa i ofucana do bola.

Ne treba se stidjeti niti jednog posla, treba se stidjeti samo besposlenog života
Kinesko prkno

#91 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Kinesko prkno »

Samo toljaga,i to dobra,po mogucnosti sa frzevima,pa kad te frz raspara,nikad ti vise agresiva na pamet nece pasti,da se komotno mozes budistima pridruziti.
Kad sam imao 10-tak godina ,u mojoj mahali je bio jedan 15-ogodisnjak koji je nas klince uzivao maltretirati,nabijati nogom u guzicu,cvoke,pleske ,pa kasnije se osili i krenu nas i stosevima udarati.
Stari mu je bio vojno lice koji i nije cesto bio kuci,al eto jednom karma,il sta vec,u trenucima popodnevnog odmora vidio je kad je mene nabio nogom njegov sin.
Stvori se stari odjednom vani u carapama,zgrabi sina i kaze meni da krenem za njim.Udjosmo kod njih u kucu,stari posla (otjera)staru kod komsinice,izvuce vojnicki kais iz ormara ,skinu sina golog,pa kad ga je krenuo mlatiti,mali njegov vice,rice,ma kakvi ubi stari,jedno desetak minuta,bas ono krvnicki.
Kasnije nam je taj je njegov sin pravio pracke,strijele,ratovao sa nama protiv drugih mahala,jednom rjecju bio je nas andjeo-cuvar.Stari je legenda :nargila:
moon_walker_90

#92 Re: Podivljala mladez!!!

Post by moon_walker_90 »

Bullet Tooth Tony wrote:
Uh joj ... jadna majko svoja .... Cinjenica je da svi hoce pare guzovace ! ... Neki dan momku (20 godina) iz mahale dajem 100 maraka da mi iskopa komad livade , cca 17 m x 17 m , kaze , uh puno , malo , hocu , necu a dva dana prije mi se zali kako nigdje nema posla a hladno je na Instagramu , facebooku , mobiteli fazoni ..... Njegovi roditelji su dosli sa Romanije , gdje imaju , pazi sad , 17 duluma zemlje . Znas cime je ta zemlja zasadjena ? Prdimahovinom ,a Norvezani se slomise da kupe malinu ... Ali k* dokoljenko , valja se oznojiti i slomiti , lakse u kladaru i na kafu. U njegovim godinama sva raja na Šankanijadu odu a ja cjepam drva , tako da ta prica , katastrofalna buducnost, nema posla bla bla je glupa i ofucana do bola.

Ne treba se stidjeti niti jednog posla, treba se stidjeti samo besposlenog života
Slazem se...sve u potpunosti tacno.Sto bi se reklo,svi bi se :izet: a da im ne udje.Meni da si to ponudio uzeo bih iste sekunde :D Ne bih se vala mislio nimalo :D
Fact

#93 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Fact »

Bullet Tooth Tony wrote: Uh joj ... jadna majko svoja .... Cinjenica je da svi hoce pare guzovace ! ... Neki dan momku (20 godina) iz mahale dajem 100 maraka da mi iskopa komad livade , cca 17 m x 17 m , kaze , uh puno , malo , hocu , necu a dva dana prije mi se zali kako nigdje nema posla a hladno je na Instagramu , facebooku , mobiteli fazoni ..... Njegovi roditelji su dosli sa Romanije , gdje imaju , pazi sad , 17 duluma zemlje . Znas cime je ta zemlja zasadjena ? Prdimahovinom ,a Norvezani se slomise da kupe malinu ... Ali k* dokoljenko , valja se oznojiti i slomiti , lakse u kladaru i na kafu. U njegovim godinama sva raja na Šankanijadu odu a ja cjepam drva , tako da ta prica , katastrofalna buducnost, nema posla bla bla je glupa i ofucana do bola.

Image
Rizvan

#94 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Rizvan »

Bullet Tooth Tony wrote:

Sve to na temama ovakvog karaktera, nije razlog da se krene sa pljuvanjem i stereotipiziranjem drugih na osnovu njihovog porijekla, identiteta ili čega li već. Problem je puno kompleksniji i svi mi koji ovdje živimo valjda bi to trebali znati.
soe4

#95 Re: Podivljala mladez!!!

Post by soe4 »

Kad bi vratili obaveznu vojnu obuku, ali pravu obuku, strogu i disciplinovanu da bi se mnogi u kriznim godinama naucili postovanju, ponasanju, disciplini, radu i odgovornosti.
almir90

#96 Re: Podivljala mladez!!!

Post by almir90 »

Pa valjda prvo se i krene od kuće. Ako roditelji nisu kako treba, neće ni dijete biti. Sve to treba samo tjerati da rade, pa će izaći na pravi put. Evo ja prvi, od kako sam završio osmi razred počeo sam da radim preko ljeta, i tako svako ljeto do kraja srednje škole, pa nastavio kasnije drugi posao. I nikad nisam imao problema. Furanje na kakve kriminalce i tako ta sranja, a nemaju 5 maraka u džepovima, kad njih 10 sabereš. Meni je stari uvijek govorio, kad napravim problem, ili sudjelujem u nekom, da mu policija dođe na vrata, on će tražiti da idem robijat kaznu. I evo, proživi taj pubertet bez problema. Samo treba tjerat da to radi, neće se imati kad glupostima opterećavati.
sinuhe

#97 Re: Podivljala mladez!!!

Post by sinuhe »

Ako neko nije pregazen onda je izboden, upucan ili nesto slicno. Zanimljivo najcesce u Sarajevu, ali se ne moze pravdati time sto je najveci grad.
Zatamnjena stakla

#98 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Zatamnjena stakla »

Pametan čovjek kada usere al' baš skontat' će. A ovi vona bi Al Kapone jok.
SmokingMan

#99 Re: Podivljala mladez!!!

Post by SmokingMan »

Bullet Tooth Tony wrote:
Rizvan wrote:
:thumbup:

Svaka čast,radio sam i ja prljavih poslova(kao dodatne finansije),i opet bi radio,zarada je uvijek časna i dobra,a i ti 100 kermi nije bila mala para,da si momku ponudio i 200 bilo bi mu malo. 8-)
moon_walker_90

#100 Re: Podivljala mladez!!!

Post by moon_walker_90 »

Ne postoje za mene prljavi poslovi,postoje samo časni i nečasni.A samo rad je u pitanju.Kada ti navecer ko klada zaspes,kakva marisana i vrazije matere,samo da je zaspati.
Post Reply