Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
podatci ili podaci (misli se na plural imenice podatak, da ne bi bilo zabune)
kako se pravilno piše (po novom naravno)...
ja znam kako bih ja (i kako sam dosad pisao) ali sve češće vidim dokumente u kojima stoji izraz "tehnički podatci"...
neko mi reče da se sad vraćamo "back to the roots" i da je pravilno pisati "podatci", a da ono kako smo mi u školama učili više nije...može li ne(t)ko razjasniti ovu "misteriju"?
a doLJE i slicno nema sanse Al najcrnje sto sam cuo bila je rijec hLopta i objasnjenje da je to od zvuka koji proizvodi kada se njome udara od pod : hLOP HLOP
vjesticanametli wrote: podaTci majku im sta ce jos mjenjat al kad moze Hurnebes i Hajkula vala moze i podataCa
de molim te stavi primjere Hurnebesa i Hajkule, ako imash, treba mi neshto da se razbudim
a nemam dokaza osim price. dosao sin iz skole i kaze danas bio Hurnebes ja ono bezze reko nije hurnebes vec urnebes a mali ko iz topa nijeeeeeeeeeeee rekla je uciteljica da ima H i ja sam cula za Hloptu i jos neke gluposti ali dokaz imam samo za cuveno ĐŽ ma kriza
a oni koji imaju govornu manu tj. mucaju ce reci podddddaTTTTTaca
Jos da negacije odvojimo od glagola "htjeti" i ja uskoro necu moci raditi posao koji radim, jer ce mi textovi biti NEPISMENI sa sve podacima, napicima, zelucima, loptama i urnebesima.
king kong wrote:podatci ili podaci (misli se na plural imenice podatak, da ne bi bilo zabune)
kako se pravilno piše (po novom naravno)...
ja znam kako bih ja (i kako sam dosad pisao) ali sve češće vidim dokumente u kojima stoji izraz "tehnički podatci"...
neko mi reče da se sad vraćamo "back to the roots" i da je pravilno pisati "podatci", a da ono kako smo mi u školama učili više nije...može li ne(t)ko razjasniti ovu "misteriju"?
Hv(F)ala
Oboje, s tim da su podaTci i zadaTci po cro gramatiKi.
Jos da negacije odvojimo od glagola "htjeti" i ja uskoro necu moci raditi posao koji radim, jer ce mi textovi biti NEPISMENI sa sve podacima, napicima, zelucima, loptama i urnebesima.
Jeli zeluca ili zeludaca...
Najjeprvo "Je li", a ne "Jeli"...
Pa je onda, na primjer "bol zeluca" (koji trenutno, je l' te, imam )
Jeli zeluca ili zeludaca...
Najjeprvo "Je li", a ne "Jeli"...
Pa je onda, na primjer "bol zeluca" (koji trenutno, je l' te, imam )