Početnik preko granice?
-
armin1921
#1 Početnik preko granice?
Raja, smije li početnik ići preko granice autom? Neko mi je rekao da trebam imati vozačku minimalno dvije godine da mogu ići preko granice.. 
-
itekako
#2 Re: Početnik preko granice?
sjedi, vozi, uzivajarmin1921 wrote:Raja, smije li početnik ići preko granice autom? Neko mi je rekao da trebam imati vozačku minimalno dvije godine da mogu ići preko granice..
- daxon
#3 Re: Početnik preko granice?
Po ko zna koji put: početnik nema nikakvih ograničenja pri upravljanju motornim vozilom, osim što na teritoriji BiH na vozilu mora imati oznaku početnika, te na autoputu i putu rezervisanom sa saobraćaj motornih vozila (brza cesta) mora voziti 10 km/h ispod maksimalne dozvoljene brzine, to je sve što se tiče ograničenja za vozača početnika, tj. lice koje vozačku dozvolu ima kraće od dvije godine. Dakle, smije ići gdje god hoće.armin1921 wrote:Raja, smije li početnik ići preko granice autom? Neko mi je rekao da trebam imati vozačku minimalno dvije godine da mogu ići preko granice..
-
armin1921
#4 Re: Početnik preko granice?
To brate mojdaxon wrote:Po ko zna koji put: početnik nema nikakvih ograničenja pri upravljanju motornim vozilom, osim što na teritoriji BiH na vozilu mora imati oznaku početnika, te na autoputu i putu rezervisanom sa saobraćaj motornih vozila (brza cesta) mora voziti 10 km/h ispod maksimalne dozvoljene brzine, to je sve što se tiče ograničenja za vozača početnika, tj. lice koje vozačku dozvolu ima kraće od dvije godine. Dakle, smije ići gdje god hoće.armin1921 wrote:Raja, smije li početnik ići preko granice autom? Neko mi je rekao da trebam imati vozačku minimalno dvije godine da mogu ići preko granice..
-
lajkujMe
#5 Re: Početnik preko granice?
Meni smjesno sto ti kao pocetnik znaci frisko s polaganja jos nemas memorisan svaki aspekt zakona o saobracaju 
-
armin1921
#6 Re: Početnik preko granice?
lajkujMe wrote:Meni smjesno sto ti kao pocetnik znaci frisko s polaganja jos nemas memorisan svaki aspekt zakona o saobracaju
Vala položio u septembru
- Edin H.
#7 Re: Početnik preko granice?
Obnoviarmin1921 wrote:lajkujMe wrote:Meni smjesno sto ti kao pocetnik znaci frisko s polaganja jos nemas memorisan svaki aspekt zakona o saobracaju
Vala položio u septembrui pola znakova sam zaboravio haha