Početnik preko granice?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
armin1921

#1 Početnik preko granice?

Post by armin1921 »

Raja, smije li početnik ići preko granice autom? Neko mi je rekao da trebam imati vozačku minimalno dvije godine da mogu ići preko granice.. :sax:
itekako

#2 Re: Početnik preko granice?

Post by itekako »

armin1921 wrote:Raja, smije li početnik ići preko granice autom? Neko mi je rekao da trebam imati vozačku minimalno dvije godine da mogu ići preko granice.. :sax:
sjedi, vozi, uzivaj
daxon

#3 Re: Početnik preko granice?

Post by daxon »

armin1921 wrote:Raja, smije li početnik ići preko granice autom? Neko mi je rekao da trebam imati vozačku minimalno dvije godine da mogu ići preko granice.. :sax:
Po ko zna koji put: početnik nema nikakvih ograničenja pri upravljanju motornim vozilom, osim što na teritoriji BiH na vozilu mora imati oznaku početnika, te na autoputu i putu rezervisanom sa saobraćaj motornih vozila (brza cesta) mora voziti 10 km/h ispod maksimalne dozvoljene brzine, to je sve što se tiče ograničenja za vozača početnika, tj. lice koje vozačku dozvolu ima kraće od dvije godine. Dakle, smije ići gdje god hoće.
armin1921

#4 Re: Početnik preko granice?

Post by armin1921 »

daxon wrote:
Po ko zna koji put: početnik nema nikakvih ograničenja pri upravljanju motornim vozilom, osim što na teritoriji BiH na vozilu mora imati oznaku početnika, te na autoputu i putu rezervisanom sa saobraćaj motornih vozila (brza cesta) mora voziti 10 km/h ispod maksimalne dozvoljene brzine, to je sve što se tiče ograničenja za vozača početnika, tj. lice koje vozačku dozvolu ima kraće od dvije godine. Dakle, smije ići gdje god hoće.
To brate moj :D
lajkujMe

#5 Re: Početnik preko granice?

Post by lajkujMe »

Meni smjesno sto ti kao pocetnik znaci frisko s polaganja jos nemas memorisan svaki aspekt zakona o saobracaju :D
armin1921

#6 Re: Početnik preko granice?

Post by armin1921 »

lajkujMe wrote:Meni smjesno sto ti kao pocetnik znaci frisko s polaganja jos nemas memorisan svaki aspekt zakona o saobracaju :D

Vala položio u septembru :D i pola znakova sam zaboravio haha :D
Edin H.

#7 Re: Početnik preko granice?

Post by Edin H. »

armin1921 wrote:
lajkujMe wrote:Meni smjesno sto ti kao pocetnik znaci frisko s polaganja jos nemas memorisan svaki aspekt zakona o saobracaju :D

Vala položio u septembru :D i pola znakova sam zaboravio haha :D
Obnovi :oops:
Post Reply