Lijep pozdrav
Placanje struje putem interneta
-
onetwo12
#1 Placanje struje putem interneta
Zanima me da li je moguce placati struju putem interneta ili banke iz inostranstva?
Lijep pozdrav
Lijep pozdrav
-
peepeep
#2 Re: Placanje struje putem interneta
Doslovno googlanje "plaćanje struje putem interneta epbih" i 2 sekunde posla
Kupci iz kategorije "domaćinstva" plaćanje računa za električnu energiju mogu izvršiti, bez provizije, na svim naplatnim mjestima elektrodistributivnih podružnica - JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo
Plaćanje računa za električnu energiju, sa provizijom, moguće je putem svih ustanova za obavljanje platnog prometa, od kojih bismo izdvojili slijedeće:
putem poslovnih banaka
na naplatnim mjestima BH Pošte
-
onetwo12
#3 Re: Placanje struje putem interneta
oh stvarno? e vidiiiii ja to kao ne vidjeh. De mi objasni kako, sta, ne kontam.
-
condy
#4 Re: Placanje struje putem interneta
Internet bankarstvo
Kod Raiffeisen banke se mjesečno plaća ova usluga mislim oko cca 3,6 KM, ne znam tačno.
Možeš plaćati račune samo na svoje ime. I plaća se provizija po računu, ali je manja u odnosu na šaltere u banci. Oko 0,70 KM po računu.
https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/122
Mislim da svaka banka nudi ovu uslugu.
edit : pošto vidim da je iz inozemstva, možeš plaćati putem deviznog računa.
Kod Raiffeisen banke se mjesečno plaća ova usluga mislim oko cca 3,6 KM, ne znam tačno.
Možeš plaćati račune samo na svoje ime. I plaća se provizija po računu, ali je manja u odnosu na šaltere u banci. Oko 0,70 KM po računu.
-
onetwo12
#5 Re: Placanje struje putem interneta
koja glupost, cuj mogu placati racune samo na svoje ime -_- hocu ljudima da pomognem, a ne mogu. svakako nemam ovdje raiffeisen banku. 
- drugtito2011
#6 Re: Placanje struje putem interneta
Mozes placati u bilo cije ime, samo se vezi za broj racuna i poziv na brojonetwo12 wrote:koja glupost, cuj mogu placati racune samo na svoje ime -_- hocu ljudima da pomognem, a ne mogu. svakako nemam ovdje raiffeisen banku.
- nadžak
#7 Re: Placanje struje putem interneta
Ne znam otkud ti to!condy wrote:Internet bankarstvo
ja već par godina koristim internet bankarstvo preko Raifaisen banke i plaćam dva računa. Za sebe i rođaka sa druge opštine u FBiH.
Imaš i lijepu stranicu od elektro privrede BiHgdje se registruješ i dobijaš stanja računa i plaćanja za svoja mjerna mjesta koja prijaviš. Super stvar.
- ho oponopono
#8 Re: Placanje struje putem interneta
...persone se i pojebu putem neta, a ne da poplaćaju račune...
-
condy
#9 Re: Placanje struje putem interneta
U banci mi tako kazali ...očigledno radnica na šalteru nikad nije koristila njihovu uslugu pa mi je pogrešno kazala, kao i još neke stvari vezano za paypal 
- KB9
#10 Re: Placanje struje putem interneta
sta ce ti internet, nek ti komsija plati
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#11 Re: Placanje struje putem interneta
Telemach ne može u tuđe ime.
Unicredit e-ba, ima opciju e-uplatnica, u kojoj vrlo lako ugovoriš plaćanje struje i odvoz smeća. Na tu opciju ti dođe mjesečno da platiš iznos računa, bez unosa podataka.
Unicredit e-ba, ima opciju e-uplatnica, u kojoj vrlo lako ugovoriš plaćanje struje i odvoz smeća. Na tu opciju ti dođe mjesečno da platiš iznos računa, bez unosa podataka.
- Zavatoni
#12 Re: Placanje struje putem interneta
Svaki račun se može plaćati korištenjem usluga elektronskog bankarstva u banci...samo je pitanje provizije (da li je račun primaoca u istoj banci ili nije i sl.).
Ja sam lično u Unicredit banci i skoro sve račune plaćam elektronski (e.ba/m.ba usluge).
Provizija za račune u UCB je 0,3KM, a druge banke je 0,6KM...a većina komunalnih preduzeća ima računa u UCB.
Što se tiče računa Elektroprivrede...odlična je usluga e-uplatnice koja se vrlo jednostavno ugovori preko portala elektronskog bankarstva Unicredit banke. Kad stigne račun, na portal ti stigne i popunjena uplatnica sa svim podacima (iznosima, referencama, brojevima,...)...tvoje je samo da klikneš "yes".
Pored struje...ima tu i drugih e-uplatnica koje se mogu ugovoriti...a vjerujem da i druge banke imaju nešto slično.
Dobar fol je ugovoriti i e-račun...pa da ti umjesto u papiru, račun stiče na mail. Mislim da sad ima neka akcija oko e-računa u Elektroprivredi (da se oslobađa provizije u bankama ili nešto slično).
Eh' et'...
Ja sam lično u Unicredit banci i skoro sve račune plaćam elektronski (e.ba/m.ba usluge).
Provizija za račune u UCB je 0,3KM, a druge banke je 0,6KM...a većina komunalnih preduzeća ima računa u UCB.
Što se tiče računa Elektroprivrede...odlična je usluga e-uplatnice koja se vrlo jednostavno ugovori preko portala elektronskog bankarstva Unicredit banke. Kad stigne račun, na portal ti stigne i popunjena uplatnica sa svim podacima (iznosima, referencama, brojevima,...)...tvoje je samo da klikneš "yes".
Pored struje...ima tu i drugih e-uplatnica koje se mogu ugovoriti...a vjerujem da i druge banke imaju nešto slično.
Dobar fol je ugovoriti i e-račun...pa da ti umjesto u papiru, račun stiče na mail. Mislim da sad ima neka akcija oko e-računa u Elektroprivredi (da se oslobađa provizije u bankama ili nešto slično).
Eh' et'...
- stetoskop
#13 Re: Placanje struje putem interneta
Meni se nešto ne ugovaraju te opcije, jer nikad nisam şiguran gdje me život nosi, pa tako da u slučaju mog odsustva bile bi dodatne procedure za povratak na papirni račun.Zavatoni wrote: Dobar fol je ugovoriti i e-račun...pa da ti umjesto u papiru, račun stiče na mail. Mislim da sad ima neka akcija oko e-računa u Elektroprivredi (da se oslobađa provizije u bankama ili nešto slično).
Na stranici elektroprivrede može se registrovati i na svom nalogu imaš e-račune i pregled plaćanja.
-
saga
#14 Re: Placanje struje putem interneta
Ja godinama placala internet bankarstvom racun na drugo ime. Sto telemach, sto sve ostale racune...stetoskop wrote:Telemach ne može u tuđe ime.
- stetoskop
#15 Re: Placanje struje putem interneta
Ja imam telemach račun na svoje ime i plaćam internet bankarstvom. Počeo plaćati i za komšiju, ali oni su i te uplate knjižili u korist mog računa, a za komšiju došla opomena pred isključenje. Kontaktirao telemach i morao hitno uplatiti u pošti za komšiju i rekoše mi da ne radim tako, zato što oni u računovodstvu pogledaju samo ime uplatioca.saga wrote:Ja godinama placala internet bankarstvom racun na drugo ime. Sto telemach, sto sve ostale racune...stetoskop wrote:Telemach ne može u tuđe ime.
Da nemam svoj račun u telemachu, možda bi i mogao plaćati za komšiju.
-
onetwo12
#16 Re: Placanje struje putem interneta
Moze li mi sada molim vas neko objasniti sta treba ustvari da napisem? Kako da platim u drugo ime? Da napisem Ime ondje u svrhi placanja ili? I sta znaci taj "poziv na broj"? Gdje to da nadjem? I takodjer gdje da nadjem uopste racun elektroprivrede? 
-
Dady
#17 Re: Placanje struje putem interneta
Ja obično u prvo polje "Svrha plaćanja" upišem uplata racuna na Ime Prezime osobe u čije ime plaćam račun. A u drugo polje unesem broj računa i korisnički broj računa koji plaćam.onetwo12 wrote:Moze li mi sada molim vas neko objasniti sta treba ustvari da napisem? Kako da platim u drugo ime? Da napisem Ime ondje u svrhi placanja ili? I sta znaci taj "poziv na broj"? Gdje to da nadjem? I takodjer gdje da nadjem uopste racun elektroprivrede?
Znalo se desiti u početku da npr u Sarajevogasu sve uplate uknjiže na moje ime, ali nakon moje pritužbe to su ispravili u njihovom sistemu i nisam odavno imao problema sa tim.
-
Dady
#18 Re: Placanje struje putem interneta
Znam da je za dijasporu bila jako zgodna opcija posredništva u plaćanju računa preko elgato usluge.
Ideja tj. startup je bio jako dobar ali ne znam da li su kompletirali suradnju sa svim pruzaocima usluga.
Ideja je da svi računi stižu kod posrednika a vama stižu nalozi u ebanking na odobrenje ili da posredniku uplatite novac koji se vodi kao na vašem kontu a kada odobrite nalog za uplatu racuna taj iznos se skida sa vašeg konta i automatski uplaćuje u vaše ime prema pruzaocima usluga.
https://www.elgato.ba/
Ideja tj. startup je bio jako dobar ali ne znam da li su kompletirali suradnju sa svim pruzaocima usluga.
Ideja je da svi računi stižu kod posrednika a vama stižu nalozi u ebanking na odobrenje ili da posredniku uplatite novac koji se vodi kao na vašem kontu a kada odobrite nalog za uplatu racuna taj iznos se skida sa vašeg konta i automatski uplaćuje u vaše ime prema pruzaocima usluga.
https://www.elgato.ba/
- mali Ninja
#19 Re: Placanje struje putem interneta
moze li mi neko objasniti jednu stvar, datum ocitanja na racunu mi je 31.03.2017., datum dospjeca je 15.04.2017., kako izvrsiti reklamaciju na racun ako na dnu racuna pise da reklamaciju mozete izvrsiti 15 dana od datuma ocitanja?
- Euridika
- Globalna šefica
#20 Re: Placanje struje putem interneta
Vjerovatno se misli u roku od 15 dana nakon očitanja, tj. do datuma dospijeća (ako je dospijeće 15 dana, kao u navedenom primjeru).mali Ninja wrote:moze li mi neko objasniti jednu stvar, datum ocitanja na racunu mi je 31.03.2017., datum dospjeca je 15.04.2017., kako izvrsiti reklamaciju na racun ako na dnu racuna pise da reklamaciju mozete izvrsiti 15 dana od datuma ocitanja?
- mali Ninja
#21 Re: Placanje struje putem interneta
na svu srecu nemam potrebu reklamirati racun ali mi je upalo u oko ovo. Zasto narod uvijek mora citati izmedju redova ili misliti sta je pisac htio reci, zasto se vise ne pocne uvoditi neki red i zakon da se postupa po onome kako pise i da se napise onako kako treba da se postupa...Euridika wrote:Vjerovatno se misli u roku od 15 dana nakon očitanja, tj. do datuma dospijeća (ako je dospijeće 15 dana, kao u navedenom primjeru).mali Ninja wrote:moze li mi neko objasniti jednu stvar, datum ocitanja na racunu mi je 31.03.2017., datum dospjeca je 15.04.2017., kako izvrsiti reklamaciju na racun ako na dnu racuna pise da reklamaciju mozete izvrsiti 15 dana od datuma ocitanja?
- Euridika
- Globalna šefica
#22 Re: Placanje struje putem interneta
Pa zato što to niko ni ne čita, odnosno ako neko i pročita, niko se ne buni. Naša posla... samo nek ne puca...mali Ninja wrote:na svu srecu nemam potrebu reklamirati racun ali mi je upalo u oko ovo. Zasto narod uvijek mora citati izmedju redova ili misliti sta je pisac htio reci, zasto se vise ne pocne uvoditi neki red i zakon da se postupa po onome kako pise i da se napise onako kako treba da se postupa...Euridika wrote:Vjerovatno se misli u roku od 15 dana nakon očitanja, tj. do datuma dospijeća (ako je dospijeće 15 dana, kao u navedenom primjeru).
- mali Ninja
#23 Re: Placanje struje putem interneta
i ta ima mjesta, nek je ziva glava, a ovi neka nam usi zavrcu kako moguEuridika wrote: Pa zato što to niko ni ne čita, odnosno ako neko i pročita, niko se ne buni. Naša posla... samo nek ne puca...
evo izgleda da ce sad penzioneri i dobar dio gradjana zaskakat postare po ulici da im dadnu racun, pa trk do elektroprivrede jer imaju par dana za uplatu prije zateznih kamata, vec su redovi poceli po poslovnicama elektroprivrede...
-
lorente
#24 Re: Placanje struje putem interneta
Zdravo klixovci
Da malo osvjezim temu u vezi placanja struje.. Naime registrovao sam se na raiffeisen rezije na klik, i e racun elektrodistribucije.. Prije mjesec kada sam se registrovao dosao mi je racun na rezije na klik, koji je vec bio placen na salteru taj dan ili dan ranije nebitno.. Mislio sam hajd izbrisat ce se.. Medjutim taj racun Jos stoji a ovog zadnjeg mi nema, racun je stigao na email uredno od distribucije, prije 4-5dana ali ga nema na "rezije na klik ".
Hoce li mozda stici za dan dva ili?
Da malo osvjezim temu u vezi placanja struje.. Naime registrovao sam se na raiffeisen rezije na klik, i e racun elektrodistribucije.. Prije mjesec kada sam se registrovao dosao mi je racun na rezije na klik, koji je vec bio placen na salteru taj dan ili dan ranije nebitno.. Mislio sam hajd izbrisat ce se.. Medjutim taj racun Jos stoji a ovog zadnjeg mi nema, racun je stigao na email uredno od distribucije, prije 4-5dana ali ga nema na "rezije na klik ".
Hoce li mozda stici za dan dva ili?