Pisma iz zatvora !!!!!!!!!1

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cico x

#1 Pisma iz zatvora !!!!!!!!!1

Post by cico x »

Sredujuci sobu danas naletim na meni mnogo draga pisma iz KPZ-a,od mog komsije,koji je proveo tamo neko vrijeme,zbog sitnih krada i perevara,iako su pisma stara,u meni se uvijek probude neke emocije kad ih citam,i jednom sam jednoj osobi obecao da cu ih staviti na net,a i zbog ostalih,cisto da "osjetite" tu tegobu zatvorenika,smijesnu i zalosnu stranu,osjecaj krivice i osjecaj da ce u buducnosti biti bolja osoba.
Pisma je pisao momak od nekih 35-37 godina,"sarajevska jalija iz mira",vazio za jednog jaceg sanera prije rata,obisao je pola svijeta,bio u logoru u ratu,bio ranjen,jednom rijecju momak koji se jednom u 100 godina rodi !

Zdravo brate 07.11.2001

Dragi brate evo uze malo vremena da vidim kako si i sta ima novo u sarajevu,jeste li zivi i zdravi i sta ima kod tebe,kako ti je brat,stara i stari?
puno ih pozdravi i cuvaj ih dok su zivi i zdravi,da je Bogdom meni sad majka ziva moj jareane,ali sta mogu takav je zivot.evo vec 4 mjeseca samo obavljam duznosti,ustajanje u 6,posao,dezurstvo u sobi,generalke subotom kolektivne,svaki dan setnja,imamo poligon za kosarku,ping-pong,tegovi,kuglanje,box,imamo i skolu stranih jezika,kompjutera,slikanja,svaki dan imas 2 sata,pravo da ti kazem igram samo lopte i tenisa.
sve je u redu jarane,ali da ti kazem ,zenica je pravi pakao,u setnji i pred kantinom ima nas 200 ljudi,u mojoj sobi ima nas 57 robova,svakakvih,a ima i puno poznatih sarajlija.
moras biti dobar da bi bio ziv!
ima puno siptara po 30 godina robije,onaj 7,onaj 10,neko 2,3 god. neko godinu,ima puno i roma,nesmijes ih zvati ciganima,nego romi,inace belaj.
ali ima i nas sarajlija,ramiz delalic,licina dzozo borislav herak je sa nama u sobi,kina,sok,izo je sa nama u sobi i puno raje iz starog grada i dobrinje,i svi smo slozni,i sve dijelimo,i idemo u grupi na rucak,na kafu radi belaja!
ako si sam,eto ti provokacija odmah,straza dode i na raport pa u samicu po 10 dana.
strazu i vaspitaca moras postovati ko rodenu majku.straza nije toliko losa ako se ne pravis mangup,ne smiju te dirati,a hodaju pored nas kad smo na poligonu sa kerovima,tako da tesko mozes nekoga opaliti sleda ili zbosti nozem ili viljuskom,jer paze da hodamo odvojeno od tuzlaka,zenicana...
svako je sa svojom grupom.
imamo sobnog u sobi,svako dode na red,kada se mete i cisti,riba...svako jednom sedmicno.
ako neko nemoze ,plati se kutija cigara ili kafa,a on ocisti za tebe.
ja evo 4 mjeseca nisam imao nikakvih vecih problema hvala Bogu!
imam 1 mjesecno posjetu.
dobijam terapiju,udebljao sam se malo ,a imam jos 7 mjeseci robije.
ja kao i svi imam pravo 3 puta mjesecno pisati pismo,pa evo tebi da se javim,kemino prezime sam zaboravio,pisao bih i njemu,ali eto,puno ga ti pozdravi i skupite mi ako mozete par kakvih knjiga i romana,ako ima sbrate kakvu kapu,pletenu,jer nemas pojma kako je zima po noci,debeli zidovi i hladni ko led,nema stalno grijanja,samo 2 sata po danu,a nas 50-60 u sobi,spavamo u odijelima zatvorskim,a po zakonu ne smijemo.
haris mi je poslao kesu punu carapa i majica,kad ga vidis reci pisao mi je xxxx i puno ti se zahvalio na paketu!!!
moj jarane,niko pisma da napise,sve raja...ali nema veze izacicu ja ako Bog da na ljeto,ako ostanem ziv,jer ovo ovdje je da Bog sacuva,tuca,sijeku se,ubica,lopova,siledzija,nema kakvih nema,alkoholicara,manijaka...ali ja samo sutim,al ne dam na sebe !
pijem lijekove,ne mislim na alkohol i drogu,sutim i robijam!
pomalo radim,odrzavam park,oko cvijeca okopavam,sto je viska listova i zemlje ja bacim u smece i to mi je posao,jer ja u livnicu ne mogu,u brusionici nema posla za mene jer imam malu kaznu,pa sam postao bastovan!
dosao je ovdje i "yyyyy",on je onu curu sto je bila u kolicima tukao i silovao,sav je osjedio,place,laze ove ovdje da je radi ubistva,dobio je 15 godina,a kjad ga provale i grob mu je ovdje,meni je rekao da mu je namjesteno,da hoce da mu stan uzmu njezina braca,ja mu nevjerujem i rekao sm mu:"izvini,nemoj me Boga ti pozdravljati u krugu,ja svojih problema imam svakako",
a on mi govori:"ja sam sa tvojom majkom isao u dzamiju,ja sam te uvijek postovao",prazne price moj jarane!
nego znas sta sam skontao,skupi jaliju iz "petice" i "sestice",pa fino kod predsjednika Alije i da otvorite konferenciju o meni i da se dode do zakljucka da se ja pustim na slobodu iz ove rupe,nisam ja ratzni zlocinac,jesam malo skrenuo ulijevo,ali ima popravni ,jel tako brate!?.
ja kad dodem,skupimo se svi i popijemo jednu kafu,okrenemo tursku svinju(kokos),pa da se ponapijamo i ako treba da se svi pobijemo,al jaranski,znas nas!?
joj,ja zatvora vise necu,moram okrenuti plocu,ovdje me ubise u pojam,navece hrcu,prde,smrde,pricaju da Bog sacuva,bolje mi je bilo na Palama 93'
pozdravi hajru i velida,aidu
buraza i starog,nek popiju 1 pivuz za mene,a ti slusaj starog,jebena je murija!
pozdravi kemu i njegove sestre,ima ovdje jedan iz gorazda,nesto je krao,pa se vazda sjetim keme!
nadite mi knjiga,jednu lopticu za tenis,kapu,a ja cu ti napisati kako mozes poslati,uzmi jednu kutiju od cipela,i fino adresirajte,ako hocete i mozete,jer vi ste moja braca,ja sam sad potonuo kao titanik,ali vraticu se ja ,dok se jos nabildam cuvacu vam leda!
brate poludio sam od ovih resetaka!
eto tako brate moj,posalji i ti jedno 50 rijeci u pismu ,kad budes mogao,pa cemo te zenit kad dodem!!!
Lace

Post by Lace »

:D i :(

a sta je sa njim sada?...jel prezivio...jel se vratio s lijevog skretanja?
Bumbar

Post by Bumbar »

Lace wrote::D i :(

a sta je sa njim sada?...jel prezivio...jel se vratio s lijevog skretanja?
I mene zanima :D :(
Anka

Post by Anka »

Jednostavnim rečima opisana ljudska tragedija...
Lace,Bumbar, piše da će izaći na leto, valjda je izašao 2002god.
Lace

Post by Lace »

Anka wrote:Jednostavnim rečima opisana ljudska tragedija...
Lace,Bumbar, piše da će izaći na leto, valjda je izašao 2002god.
znamo citati i preracunati mjesece...t. vrijeme izlaska :D ...logican zakljucak je takav kako kazes...ljeto 2002..ali ja pitam njegovog prijatelja...u zatvoru se svakakve stvari desavaju...neki ne izadju nikad (ubiju nekog tamo pa ostanu dozivotno...ili ih ubiju)...neki izadju promjenjeni ...na gore ili na bolje

mene zanima sta je bilo s ovim
tempora

#6 Re: Pisma iz zatvora !!!!!!!!!1

Post by tempora »

[quote="cico x"]Sredujuci sobu danas naletim na meni mnogo draga pisma iz KPZ-a,od mog komsije,koji je proveo tamo neko vrijeme,zbog sitnih krada i perevara,iako su pisma stara,u meni se uvijek probude neke emocije kad ih citam,i jednom sam jednoj osobi obecao da cu ih staviti na net,a i zbog ostalih,cisto da "osjetite" tu tegobu zatvorenika,smijesnu i zalosnu stranu,osjecaj krivice i osjecaj da ce u buducnosti biti bolja osoba.
Pisma je pisao momak od nekih 35-37 godina,"sarajevska jalija iz mira",vazio za jednog jaceg sanera prije rata,obisao je pola svijeta,bio u logoru u ratu,bio ranjen,jednom rijecju momak koji se jednom u 100 godina rodi !

:? :? :? Zaista za divljenje.
njonjica

#7 Re: Pisma iz zatvora !!!!!!!!!1

Post by njonjica »

tempora wrote:
cico x wrote:Sredujuci sobu danas naletim na meni mnogo draga pisma iz KPZ-a,od mog komsije,koji je proveo tamo neko vrijeme,zbog sitnih krada i perevara,iako su pisma stara,u meni se uvijek probude neke emocije kad ih citam,i jednom sam jednoj osobi obecao da cu ih staviti na net,a i zbog ostalih,cisto da "osjetite" tu tegobu zatvorenika,smijesnu i zalosnu stranu,osjecaj krivice i osjecaj da ce u buducnosti biti bolja osoba.

:? :? :? Zaista za divljenje.

Fakat. :(
cico x

Post by cico x »

nisam rekao da je za divljenje,ali takav je njegov zivotni put....
a on je izasao iz zatvora ziv i zdrav,prvih mjeseci bio miran i disciplinovan,ali kasnije se opet prihvatio svog "posla"!!!!!

inace lik koji je jedinstven!
debela

Post by debela »

pa daj jos pisama.
cico x

Post by cico x »

pa nema , COVJEK izasao iz kpz !!!
ubODEM

Post by ubODEM »

"ali ima i nas sarajlija,ramiz delalic,licina dzozo borislav herak je sa nama u sobi,kina,sok,izo je sa nama u sobi i puno raje iz starog grada i dobrinje,i svi smo slozni,i sve dijelimo,i idemo u grupi na rucak,na kafu radi belaja! "

najjaci dio :D
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

ubODEM wrote:"ali ima i nas sarajlija,ramiz delalic,licina dzozo borislav herak je sa nama u sobi,kina,sok,izo je sa nama u sobi i puno raje iz starog grada i dobrinje,i svi smo slozni,i sve dijelimo,i idemo u grupi na rucak,na kafu radi belaja! "

najjaci dio :D
:D :D :D
Zezno se čovjek, htio napisati Sarajliiiiijaaa. :D
ubODEM

Post by ubODEM »

:-D
Lace

Post by Lace »

joooj...ma htio je da kaze da tu ima neko koga zna iz sarajeva...s kim se moze drzat i ko ce mu cuvat ledja (ovo ja vama objasnjavam kao da niste skontali i kao da se ne pravite glupi) :D

ccc...trazite dlaku u jajetu :-? :D
Lace

Post by Lace »

cico x wrote:pa nema , COVJEK izasao iz kpz !!!
pa naslov kaze pismA iz zatvora...sto bi reklo da ih ima vise od 1...sad mi smo kontali ili imas vise jarana u zatvoru ili ovaj jedan zaglavio...al izgleda da nije ni jedno ni drugo :D

a opet...kad si kontao otvoriti temu...mislio si da ako jos neko ima..da je dobio pismo iz zatvora...da ga prekuca i objavi?

:D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

.trazite dlaku u jajetu
Jedini problem koji imam ja s tim je - da sto je god dlakavo - je sisar, a sisari se ne legu iz jaja (osim jednog koji zivi u australiji), tako da u jajetu nikad i nema dlaka. Znaci traze ono cega nema.

E, sad problem u tome je da kad Ramiz Delalic postane Sarajlija, onda neke Sarajlije koje to jesu, automatski prestaju biti Sarajlijama.

Uglavnom...if you cannot do time, don't do the crime. Al posto kod nas skoro pa nema time - do the crime. Glasajte cesto, glasajte rano.
cico x

Post by cico x »

Lace wrote:
cico x wrote:pa nema , COVJEK izasao iz kpz !!!
pa naslov kaze pismA iz zatvora...sto bi reklo da ih ima vise od 1...sad mi smo kontali ili imas vise jarana u zatvoru ili ovaj jedan zaglavio...al izgleda da nije ni jedno ni drugo :D

a opet...kad si kontao otvoriti temu...mislio si da ako jos neko ima..da je dobio pismo iz zatvora...da ga prekuca i objavi?

:D
ovo su 2-3 mala pisma napisana u jednom postu!
debela

Post by debela »

cico x wrote:ovo su 2-3 mala pisma napisana u jednom postu!
prevara :x treba te banovati zbog ovoga :D
cico x

Post by cico x »

evo da vam malo docaram situaciju kad je legenda otisao u rs,izvadio skolsku kasikaru,naj... se majke cetnicke i bacio bombu!!!????
hahahahaahah

http://www.youtube.com/watch?v=liW0A4FCcfY
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Procitah ovo pismo i sjetih se one pjesme Zabranjenog pusenja o KPD Zenica :D :D ah, ah..
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

cico x wrote:evo da vam malo docaram situaciju kad je legenda otisao u rs,izvadio skolsku kasikaru,naj... se majke cetnicke i bacio bombu!!!????
hahahahaahah

http://www.youtube.com/watch?v=liW0A4FCcfY
Vidi Muharema legende. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cico x

Post by cico x »

to ti pricam!
luksica

Post by luksica »

evo da vam malo docaram situaciju kad je legenda otisao u rs,izvadio skolsku kasikaru,naj... se majke cetnicke i bacio bombu!!!????
hahahahaahah

..ovo tebi cico smijesno? :roll: :(
cico x

Post by cico x »

pa zamisli se ti u kafani,lik poludi,vadi bombu,svi bjeze,skacu,on se smije jer je skolska!
Post Reply