Održavanje piercinga
PUPAK zarasta u prosjeku 6 mjeseci, prema tome ga je potrebno održavati cijeli taj period na slijedeči način: čistiti 2-3 puta dnevno OCTANISEPTOM tijekom 3 mjeseca. Slijedeča 3 mjeseca po potrebi barem jedan puta dnevno.
OBRVA zarasta do 3 mjeseca i potrebno ju je održavati cijeli taj period. Prva 2 mjeseca čistiti 2-3 puta dnevno OCTANISEPTOM , a slijedečih mjesec dana po potrebi barem jedan puta dnevno. Poželjno je umivati se antibakterijskim sapunom.
USNE/USNA ŠUPLJINA zarastaju relativno brzo, no bez obzira na to moraju se redovito održavati. Pored redovite higijene usne šupljine (pranje zubi) obvezno je piercing 1 puta dnevno isprati HEXORALOM razrijeđen sa vodom a izvana čistiti OCTANISEPTOM . Održavanje mora trajati minimalno 2 mjeseca.
UŠI brzo zarastaju tako da ih je dovoljno čistiti OCTANISEPTOM 2-3 puta na dan slijedeča 2 mjeseca.
NOS postupak je isti kao i za održavanje ušiju, jedino se razlikuje po tome što za unutarnje ispiranje treba koristiti štapič za uši natopljen OCTANISEPTOM. Izvana je dovoljno samo špricnuti i pokupiti višak. Održava se 2 mjeseca.
Nakon što ste područje oko piercinga našpricali OCTANISEPTOM. potrebno ga je obrisati laganim tapkanjem sa čistim papirnatim ručnikom ili maramicom.
UKOLIKO PRIMJETITE DA VAM SE PODRUČJE OKO PIERCINGA CRVENI SMANJITE ČIŠČENJE NA 1 PUTA DNEVNO.
Ukoliko želite promjeniti nakit, vodite računa o tome da nakit bude steriliziran, ne stavljati ništa drugo osim titana. kirurškog čelika, bioplasta. jer u protivnom može doči do komplikacija
VAŽNO!!! Niti jedan piercing tijekom aktivnog održavanje NE SMIJE:
* doči u doticaj s nečistom vodom (rijeke,bazeni...)
* ga se dirati nečistim rukama
* se pomicati naušnica
* nanositi jaki make-up, odlaziti u solarij
Puno vise na
http://www.tattosuki.com/
S postovanjem Tattosuki
Piercing (odrzavanje i savjeti )
-
tattosuki
- bez_ideje
#2 Re: Piercing (odrzavanje i savjeti )
Za nos i sve dijelove uha dovoljan je alkohol ili neko dezinfekcijsko sredstvo na bazi alkohola ,1-2 puta dnevno,piercing na pupku zastititi flasterom ako se radi u ljetnim mjesecima .........sve ostalo-bacanje para!
-
tattosuki
#3 Re: Piercing (odrzavanje i savjeti )
Ja sam samo napisao proces odrzavanja e sad svatko moze na svoju ruku i naravno na svoju odgovornost ali ako ce mo ici skolski medicinski ovaj text je idealan kao pomoc onima koji bi da imaju pirs a ne znaju kako da ga odrzavati.
alkohol nije bas za pirs ok moje misljenje je da je rivanol ipak malo pogodniji
alkohol nije bas za pirs ok moje misljenje je da je rivanol ipak malo pogodniji