Pedofili ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Znate li neki slucaj pedofilije ?

da
41
40%
ne
48
47%
nisam siguran
14
14%

Total votes: 103

insomnia78

#51 Re: Pedofili ?

Post by insomnia78 »

Samo poprilicno neizvodiva. U Fr sa onakvim odnosom drzave prema crkvi opet masa slucajeva pedofilije koja seze do samog vrha. Do biskupa i nadbiskupa, kako vec idu te titule sta onda ocekivati od jedne Poljske
moonca

#52 Re: Pedofili ?

Post by moonca »

MarlboroGold wrote:Odavno je to prisutno, ali štaš kad većina ne bude kažnjena... u službi Boga pa se progleda kroz prste ili gdje će svetac to činiti...
Gori su vjernici koji ih brane, a oni koji to znaju a šute trebaju biti tretirani kao saučesnici.
Nisu -- dala im je opciju da nadju razumjevanje i oprost - gresni smo svi --- niko me hladno nije prevario kao 'vjernik' - ne tvrdim da su svi takvi...
kakavdanakneiskustvu

#53 Re: Pedofili ?

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:Samo poprilicno neizvodiva. U Fr sa onakvim odnosom drzave prema crkvi opet masa slucajeva pedofilije koja seze do samog vrha. Do biskupa i nadbiskupa, kako vec idu te titule sta onda ocekivati od jedne Poljske

da,neizvodiva jer i pored hiljada i hiljada dokazanih slucajeva pedofilije vecina vjernika suti o tome,i dalje vecina salje djecu u crkve na vjeronauk mogucim pedofilima,a i kad se nesto desi,vecina suti,cak ima kretena pa kazu ma danasnja djeca i tako ta idiotska prica
Suzie Q

#54 Re: Pedofili ?

Post by Suzie Q »

Tetka mi je soc.radnik i pricala mi je da je prije rata kod nas toga bilo dosta, pogotovo u ruralnim područjima, ali se šutjelo radi sramote. U srednjoj skoli je profesor zlostavljao ucenice i taman se pokrenuo slucaj protiv njega ali je poceo rat. U ratu se zblizio sa strukturama i unaprijeđen je u direktora. O zlostavljanju nikad vise ni riječi.
Mislim da tek sad dolazi vrijeme da se javno progovara o tome
nivla

#55 Re: Pedofili ?

Post by nivla »

Suzie Q wrote:Tetka mi je soc.radnik i pricala mi je da je prije rata kod nas toga bilo dosta, pogotovo u ruralnim područjima, ali se šutjelo radi sramote. U srednjoj skoli je profesor zlostavljao ucenice i taman se pokrenuo slucaj protiv njega ali je poceo rat. U ratu se zblizio sa strukturama i unaprijeđen je u direktora. O zlostavljanju nikad vise ni riječi.
Mislim da tek sad dolazi vrijeme da se javno progovara o tome
je li to onaj sto oko jabuka ima u prezimenu?
Irsar

#56 Re: Pedofili ?

Post by Irsar »

Pedofilija nije ništa više raširena u vjerskim institucijama u odnosu na bilo koje druge institucije koje se bave djecom. Vezano za Katoličku Crkvu konkretno, velika većina (tj. skoro svi) pedofili su ujedno i homoseksualci, hmmm...
insomnia78

#57 Re: Pedofili ?

Post by insomnia78 »

Da. Rekao bih da su djecaci puno vise na meti od djevojcica
moonca

#58 Re: Pedofili ?

Post by moonca »

Ne bih rekla - u porodici - kao i u novim brakovima - ocuh - jako puno slucajeva... :-)
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#59 Re: Pedofili ?

Post by lmo »

najviše slučajeva pedofilije otkrije se pri upisu djece u I razred. kada im se kaže da nacrtaju nešto čega se plaše i što im je neugodno...uh, vidjela sam dosta radova koji su užasavajući, npr. nacrta sebe i ispred čovjeka sa ogromnim spolovilom, ili ako se u toj situaciji otvore, pa počnu pričati, tu nema sumnje da se radi o nekom obliku zlostavljanja i pedofilije jer tako mala djeca nemaju iskustva i vokabular zbog kojih bi mogli izmisliti takve priče sve i kada bi htjeli.
kakavdanakneiskustvu

#60 Re: Pedofili ?

mozda pedofila nema medju vjerskim sluzbenicima vise nego medju drugim osobama koje imaju u poslu dodira sa djecom,ali je najogavnije ,jer se ti vjerski sluzbenici predstavljaju kao najmoralnije osobe,picke materne i tako to,a u sustini,predatori,za zatvora se ubili,ali jbg,koliko god da je takvih slucajeva,bar u pola se desi da neki idioti krive i djecu za to,nedavni primjer u zenickoj osnivnoj školi,nastavnik optuzen za svasta nesto,na fb ima komentara,ma i djeca su danas svakakva,i tako ti inteligentni komentari
vjeshalica

#61 Re: Pedofili ?

Post by vjeshalica »

Pristup prepoznavanju problema kod nas ne postoji
rekoh jednom davno puno imamo socijalnih radnika,psihologa i svega al ono na aparatima
kad trebaju konkretno da se u praksi pokazu,nema od toga nista,ljenost,lezihljebarenje i ostalo
a sto se pedofiličara tiče,pa ne možete nikakav dugi odgovor od njih očekivati,kad kažu da djeca izmišljaju...poremećen je to um znate...
treba doprijeti do tog uma,a to je nemoguće
kakavdanakneiskustvu

#62 Re: Pedofili ?

ne govorim o komemtarima pedofila da su djeca danas svakakva,nego pojedinaca koji imaju takve komentare,iz ko zna kojih razloga
vjeshalica

#63 Re: Pedofili ?

Post by vjeshalica »

obično iz bolesnih 8-)
kakavdanakneiskustvu

#64 Re: Pedofili ?

da
kiligonzales

#65 Re: Pedofili ?

Post by kiligonzales »

zlo bez premca, koje treba srezati na neki brutalan nacin ono za primjer objesiti nekoga javno ili zapaliti...
kiligonzales

#66 Re: Pedofili ?

Post by kiligonzales »

kakavdanakneiskustvu wrote:mozda pedofila nema medju vjerskim sluzbenicima vise nego medju drugim osobama koje imaju u poslu dodira sa djecom,ali je najogavnije ,jer se ti vjerski sluzbenici predstavljaju kao najmoralnije osobe,picke materne i tako to,a u sustini,predatori,za zatvora se ubili,ali jbg,koliko god da je takvih slucajeva,bar u pola se desi da neki idioti krive i djecu za to,nedavni primjer u zenickoj osnivnoj školi,nastavnik optuzen za svasta nesto,na fb ima komentara,ma i djeca su danas svakakva,i tako ti inteligentni komentari
Pedofili se ne mogu pravdati, niti ima smisla.Zar je bitno gdje ih vise ima i u kojim krugovima? Zlo je zlo. Jeste da zivimo u eri gdje se djeca sve brze uce kako ne biti djeca, pa smo svjedoci porazavajucih stvari i statistika cak i u nasem donekle jos konzervativnom drustvu, gdje imamo primjere maloljetnickih trudnoca, medjutim to pedofilima ne moze i ne smije biti izgovorom i pravdanjem, svakoga ko seksualno iskoristava djecu i dokaze se kao takvog treba u najmanju ruku kastrirati, moze i rafal preko pluča, ali ove demokrate i liberali ce nas tuziti da smo previse radikalni i prema manijacima poput njih.
kiligonzales

#67 Re: Pedofili ?

Post by kiligonzales »

vjeshalica wrote:Pristup prepoznavanju problema kod nas ne postoji
rekoh jednom davno puno imamo socijalnih radnika,psihologa i svega al ono na aparatima
kad trebaju konkretno da se u praksi pokazu,nema od toga nista,ljenost,lezihljebarenje i ostalo
a sto se pedofiličara tiče,pa ne možete nikakav dugi odgovor od njih očekivati,kad kažu da djeca izmišljaju...poremećen je to um znate...
treba doprijeti do tog uma,a to je nemoguće
Poznanica mi jedna radi kao psiholog na tim slucajevima i sta sve cuje i sama mora ici na seanse kod drugog psihologa. Perifidno je to zlo i tesko uocljivo i prepoznatljivo. Nekada ni sama djeca nisu svijesna onoga sto prolaze, zavisno je to od njihove dobi i kada su pretrpili isto zlostavljanje.
Suzie Q

#68 Re: Pedofili ?

Post by Suzie Q »

Ne znam jeste li upratili nedavno slucaj u Mostaru, gdje su s3 sve institucije i strukture ujedinile u obrani pedofila jer je iz ugledne obitelji.
Lik je zlostavljao vlastitu djecu, psiholog tužiteljstva plakao kad su ga oslobodili.
Ima na fejsu grupa gdje se razotkrivaju pedofili, strasne stvari se mogu vidjeti.
MarlboroGold

#69 Re: Pedofili ?

Post by MarlboroGold »

Irsar wrote:Pedofilija nije ništa više raširena u vjerskim institucijama u odnosu na bilo koje druge institucije koje se bave djecom. Vezano za Katoličku Crkvu konkretno, velika većina (tj. skoro svi) pedofili su ujedno i homoseksualci, hmmm...
Tačno je da pedofila ima svugdje, ali su najviše zaštićeni u vjerskim institucijama.
Zadnji dio ti je višak.
Cherry-Cherry

#70 Re: Pedofili ?

Post by Cherry-Cherry »

Bio je prije desetak godina neki manijak na Otoci, živio odmah do osnovne škole. Znam da se pisalo o njemu i odjednom ništa.

A mi smo primitivna sredina. Uvijek je bilo pedofila, posebno u religioznim, ruralnim sredinama i uvijek se to krilo.

Nema to veze sa homoseksualcima. Tu su u pitanju odrasle osobe, koje imaju slobodnu volju, a to kod pedofilije nije slučaj.
mayab

#71 Re: Pedofili ?

Post by mayab »

Pedofilija je prisila jačeg nad slabijim, definitivno kažnjivo, i odvratno u svakom slučaju, jer je to teror, prisila slabog i nemoćnog!
Najbolji su mi oni bolidi sa teme o "povorci ponosa" koji pedofiliju na neki način poistovjećuju sa homoseksualizmom :-)
Za slučajeve pedofilije čujem samo iz medija, nikad nisam nikoga znao, poznavao, da je bio iz neke moje dalje okoline , a da je taj,, hvala Bogu!
S obzirom da je pedofilija teror-zločin nad slabijim i nedovoljno mentalno zrelim, pobornik sam drakonskih kazni i javnog objavljivanja identiteta tih osoba
uglavnomja

#72 Re: Pedofili ?

Post by uglavnomja »

dozivotni zatvor bez sudjenja, kad vec nema javnog vjesanja :|
nemezis

#73 Re: Pedofili ?

Post by nemezis »

Samo da bude jasno, pedofilija je osjećanje (seksualno uzbudjenje prema seksualno nezrelim osobama) i kao takva nije kažnjiva. Kažnjiv je spolni odnos sa djetetom (dijete je do 14 godina). Tako da su moguće teoretski sljedece situacije (seksualni odnosi):

45 g i 14 g - nije kaznjivo
18 g i 14 g minus 1 dan - kaznjivo
45 g i seksualno nezrela osoba od 14 g - ima elemente pedofilije, nije kaznjivo

Eto, samo da uporedite svoje moralne stavove sa zakonskim odredbama.
kakavdanakneiskustvu

#74 Re: Pedofili ?

kiligonzales wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:mozda pedofila nema medju vjerskim sluzbenicima vise nego medju drugim osobama koje imaju u poslu dodira sa djecom,ali je najogavnije ,jer se ti vjerski sluzbenici predstavljaju kao najmoralnije osobe,picke materne i tako to,a u sustini,predatori,za zatvora se ubili,ali jbg,koliko god da je takvih slucajeva,bar u pola se desi da neki idioti krive i djecu za to,nedavni primjer u zenickoj osnivnoj školi,nastavnik optuzen za svasta nesto,na fb ima komentara,ma i djeca su danas svakakva,i tako ti inteligentni komentari
Pedofili se ne mogu pravdati, niti ima smisla.Zar je bitno gdje ih vise ima i u kojim krugovima? Zlo je zlo. Jeste da zivimo u eri gdje se djeca sve brze uce kako ne biti djeca, pa smo svjedoci porazavajucih stvari i statistika cak i u nasem donekle jos konzervativnom drustvu, gdje imamo primjere maloljetnickih trudnoca, medjutim to pedofilima ne moze i ne smije biti izgovorom i pravdanjem, svakoga ko seksualno iskoristava djecu i dokaze se kao takvog treba u najmanju ruku kastrirati, moze i rafal preko pluča, ali ove demokrate i liberali ce nas tuziti da smo previse radikalni i prema manijacima poput njih.

e jbg,ponavljam,nedavni slucaj navodnog pedofila ,nastavnika u zenickoj skoli,i na fb ima takvih komentara,malo ali ih ima,od ljudi koji ne znaju nista o slucaju osim sto su vidjeli u tekstu,ma danasnja djeca,ovakva,onakva,i sta je to nego idiotsko opravdanje nekog predatora,od strane nekog ko nista ne konkretno ne zna o tom slucaju
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 14/04/2019 10:38, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#75 Re: Pedofili ?

Suzie Q wrote:Ne znam jeste li upratili nedavno slucaj u Mostaru, gdje su s3 sve institucije i strukture ujedinile u obrani pedofila jer je iz ugledne obitelji.
Lik je zlostavljao vlastitu djecu, psiholog tužiteljstva plakao kad su ga oslobodili.
Ima na fejsu grupa gdje se razotkrivaju pedofili, strasne stvari se mogu vidjeti.

nisam ni cuo za to,imas li link te grupe na fb?
Post Reply