Kako znaš?Abate Fetel wrote: ↑15/02/2020 06:43 Pedofila su pune javne institucije, stranke, itd zato se i protive javnom registru pedofila u parlamentu.
Pedofili ?
- Cherry-Cherry
#201 Re: Pedofili ?
- Abate Fetel
#202 Re: Pedofili ?
-
moonca
#203 Re: Pedofili ?
HakanSukur wrote: ↑14/02/2020 00:09 Parafilije su van domena svjesne kontrole, niko ne bira objekte seksualne privlačnosti i uzbuđenja koje proizvode, nego ih nosi u sebi i od intenziteta istih zavisi i mogućnost sublimacije i samokontrole, ali samo je pitanje vremena kada će se ispoljiti. Da ne pomisli neko da branim pedofile, zagovornik sam hemijske kastracije i stroge kontrole istih, zbog opasnosti koju predstavljaju bićima koja nisu na dovoljnom mentalnom stepenu razvoja da samostalno odluče o vlastitim seksualnim aktivnostima, ali vi koji ste religiozni, ne proklinjite samo egzekutore nečega što nose u sebi, bez da su to tražili, sjetite se u svojim molitvama idejnog Tvorca tih pojava.
- HakanSukur
#204 Re: Pedofili ?
Pedofilija se ne može liječiti u smislu da samo nestane iz čovjeka, hemijska kastracija onih koji napadnu dijete je jedina metoda da se taj napad sigurno ne ponovi nakon odslužene zatvorske kazne.
Nakon što siluješ dijete, ne možeš očekivati da se prema tebi odnosi kao prema ljudskom biću i tu je bitna razlika između seksualnih pojava koje uključuju dvoje ili više punoljetnih ljudi koji pristanu na to, i pedofilije koja se bazira na djecu.
Treba biti tretirana daleko strožije nego što je trenutna praksa, a nemaš ti latinko šta meni govoriti, nisam ja pedofiliju ubacio u ljudsku narav, Gospodu svom se obrati, i pročitaj makar uvod u psihologiju i psihijatriju, da ne lupaš gluposti tipa nek' se liječi, k'o da je gripa, "liječenje" podrazumijeva upotrebu medikamenata koji vrše hemijsku kastraciju, a psihoterapija bez upotrebe istih ima mizeran učinak i samo je popratna aktivnost.
Nakon što siluješ dijete, ne možeš očekivati da se prema tebi odnosi kao prema ljudskom biću i tu je bitna razlika između seksualnih pojava koje uključuju dvoje ili više punoljetnih ljudi koji pristanu na to, i pedofilije koja se bazira na djecu.
Treba biti tretirana daleko strožije nego što je trenutna praksa, a nemaš ti latinko šta meni govoriti, nisam ja pedofiliju ubacio u ljudsku narav, Gospodu svom se obrati, i pročitaj makar uvod u psihologiju i psihijatriju, da ne lupaš gluposti tipa nek' se liječi, k'o da je gripa, "liječenje" podrazumijeva upotrebu medikamenata koji vrše hemijsku kastraciju, a psihoterapija bez upotrebe istih ima mizeran učinak i samo je popratna aktivnost.
- HakanSukur
#205 Re: Pedofili ?
Razumijem mehanizme koji stoje iza određenih procesa, ali ih ne opravdavam, ti opravdavaš Boga koji je to ubacio u igru i onda kao imaš izbor, a već si determinisan kao takav.
Pripazi djecu, ako ih imaš, od tih asketa moralnih i etičnih, najveći broj pedofila se upravo nalazi u tim redovima, što opet ima svoje utemeljenje, ali nemam namjeru tebi držati stručna predavanja, svakako si ignorantna i bez uvrede, prilično intelektualno limitirana u oblastima koje se tiču logičkog zaključivanja, rezonovanja i kritičkog promišljanja, ali si zato dobra u drugim stvarima, ovo latinka nije etnička, nego karakterna stavka.
Pripazi djecu, ako ih imaš, od tih asketa moralnih i etičnih, najveći broj pedofila se upravo nalazi u tim redovima, što opet ima svoje utemeljenje, ali nemam namjeru tebi držati stručna predavanja, svakako si ignorantna i bez uvrede, prilično intelektualno limitirana u oblastima koje se tiču logičkog zaključivanja, rezonovanja i kritičkog promišljanja, ali si zato dobra u drugim stvarima, ovo latinka nije etnička, nego karakterna stavka.
- Cherry-Cherry
#206 Re: Pedofili ?
Gospod odredio da neko bude pedofil, ali taj neko ima pravo izbora. E pa ne može tako.
Bog ili nije dobar ili nije svemoguć.
Ili mi je odredio prije rođenja kakva ću biti, pa ja ne snosim odgovornost ili mi nije odredio pa sam ipak ja kriva. Ne može i jedno i drugo.
Ili mi je odredio prije rođenja kakva ću biti, pa ja ne snosim odgovornost ili mi nije odredio pa sam ipak ja kriva. Ne može i jedno i drugo.
- HakanSukur
#207 Re: Pedofili ?
Bog je ustvari Šredingerov mačak i jest i nije i može i ne može, ali na kraju sve dobro je njegovo, a svako zlo smo sami krivi.
Ja upravo kažem da svakom čovjeku koji iskaže pedofilske težnje fizički usmjerene ka djeci treba davati antiandrogene, protivno njegovoj volji i pravima, ali opet to nije lijek, nego oblik torture čovjeka koji nije izabrao da bude pedofil, kako bi se zaštitila djeca. Neka persona ovlaži na ADZ križara, tako i pedofili imaju nevoljno seksualno uzbuđenje kada vide djecu, i jedno i drugo je sramotno, ali ovo drugo je ipak pogubno i krivično djelo, a prvo samo parafilija loženja na infantilizam.
Ja upravo kažem da svakom čovjeku koji iskaže pedofilske težnje fizički usmjerene ka djeci treba davati antiandrogene, protivno njegovoj volji i pravima, ali opet to nije lijek, nego oblik torture čovjeka koji nije izabrao da bude pedofil, kako bi se zaštitila djeca. Neka persona ovlaži na ADZ križara, tako i pedofili imaju nevoljno seksualno uzbuđenje kada vide djecu, i jedno i drugo je sramotno, ali ovo drugo je ipak pogubno i krivično djelo, a prvo samo parafilija loženja na infantilizam.
- Cherry-Cherry
#208 Re: Pedofili ?
Između ostalog.sherbett wrote: ↑15/02/2020 16:14Mozda se nekad zapitas i zasto Bog, ako je definiran kao apsolutno dobro, dozvoljava ratove?Cherry-Cherry wrote: ↑15/02/2020 15:36 Gospod odredio da neko bude pedofil, ali taj neko ima pravo izbora. E pa ne može tako.
Primjerice
Za svo dobro zaslužan je Bog, a za svo zlo smo krivi mi.
- spreca
#209 Re: Pedofili ?
Dodik, Covic izetbegovicsherbett wrote: ↑15/02/2020 16:20Pa i nije bas tako crno-bijeloCherry-Cherry wrote: ↑15/02/2020 16:19Između ostalog.
Za svo dobro zaslužan je Bog, a za svo zlo smo krivi mi.
A tko odlucuje stupati u rat?
- HakanSukur
#210 Re: Pedofili ?
Silovanje kao poseban oblik seksualne komponente djelovanja je kompleksna tematika, ne da mi se detaljno pisati o tome.
Da je pedofilija legalna i procenat pedofilskih silovanja bi bio manji, budući da bi se oslobodila mogućnost neometanog ispoljavanja te parafilije, ali nikad ne smije postati legalna, mada nas prorok Adam uči da nije kontroverzno praviti djecu u krugu najbliže porodice ako je dobrovoljno, pa se pedofilija i incest objedine, ali eto to je božanski univerzalni moralni kod.
Odustajem od daljnjeg ekspozea na gluposti koje pišeš, s obzirom na tvoju limitiranost ne pronalazim jednostavniji način da ti pojasnim materiju, svako iole inteligentan je razumio napisano, ti samo potvrđuješ dijagnozu limitirane osobe sklone podmetanjima, izvrtanjima i spletkama, valjda te takvu Gospod kreirao, mir božiji, smrt hereticima i nevjernicima.
Da je pedofilija legalna i procenat pedofilskih silovanja bi bio manji, budući da bi se oslobodila mogućnost neometanog ispoljavanja te parafilije, ali nikad ne smije postati legalna, mada nas prorok Adam uči da nije kontroverzno praviti djecu u krugu najbliže porodice ako je dobrovoljno, pa se pedofilija i incest objedine, ali eto to je božanski univerzalni moralni kod.
Odustajem od daljnjeg ekspozea na gluposti koje pišeš, s obzirom na tvoju limitiranost ne pronalazim jednostavniji način da ti pojasnim materiju, svako iole inteligentan je razumio napisano, ti samo potvrđuješ dijagnozu limitirane osobe sklone podmetanjima, izvrtanjima i spletkama, valjda te takvu Gospod kreirao, mir božiji, smrt hereticima i nevjernicima.
- HakanSukur
#211 Re: Pedofili ?
Pedofile treba hemijski kastrirati, očito ni to ne možeš dokučiti iz pročitanog, a tebi nema pomoći, sretne su osobe koje te zaobiđu u stvarnom životu, jer se hraniš pasjalukom i jeftinim provokacijama, a meni si nebitno biće, bila si kolateralna šteta izlaganja, zbog gluposti koje si napisala. Temu sam obrazložio za ljude koje zanima nešto konkretno i nemam namjeru hraniti jeftinu latinsku trolokušu, bok.
- Russki
#213 Re: Pedofili ?
Metak, the only solution.
-
kakavdanakneiskustvu
#214 Re: Pedofili ?
je li ko čuo za neke proteste,kad se ispostavi da je velik broj vjerskih sluzbenika silovao djecu,ovdje na balkanu?
- Russki
#215 Re: Pedofili ?
Ja nisam.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑15/02/2020 19:17 je li ko čuo za neke proteste,kad se ispostavi da je velik broj vjerskih sluzbenika silovao djecu,ovdje na balkanu?
I ne ocekujem. Narodu su ljudi u haljama mnogo bitniji od svega ostaloga. Vjeruju im bez obzira na sve.
-
kakavdanakneiskustvu
#216 Re: Pedofili ?
ja naroda i kurcaRusski wrote: ↑15/02/2020 20:41Ja nisam.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑15/02/2020 19:17 je li ko čuo za neke proteste,kad se ispostavi da je velik broj vjerskih sluzbenika silovao djecu,ovdje na balkanu?
I ne ocekujem. Narodu su ljudi u haljama mnogo bitniji od svega ostaloga. Vjeruju im bez obzira na sve.
-
kakavdanakneiskustvu
- O'zone
- Globalni moderator
#218 Re: Pedofili ?
Ako već diskutuješ sa nekim čija stajališta djeluju protivna tvojima možeš se barem suzdržati vrijeđanja.HakanSukur wrote: ↑15/02/2020 17:03 Uvrijedio bih gusku da je uporedim sa ovakvom polupersonom.![]()
Evo ti još malo mrvica, hajde upecaj se, kako opravdavaš Adamovu incestoidnu pedofiliju? Šta je pričao asketski sveštenik, koji voli djecu bližnjeg i nebližnjeg svoga, o tome?![]()
Ne pokazuješ nikakvu intelektualnu moć uvredama.
- MarlboroGold
#219 Re: Pedofili ?
Šta je ovo jbt... kakva glupostkakavdanakneiskustvu wrote: ↑15/02/2020 23:21 https://m.sbplus.hr/zivot/vjerski_zivot ... khuZiMo_IW
-
kakavdanakneiskustvu
#220 Re: Pedofili ?
ma gdje ćeš to tako nazvati,pa to je izjavio svećnik,moralni autoritet,kuracc,palac,bla,bla,blaMarlboroGold wrote: ↑16/02/2020 14:44Šta je ovo jbt... kakva glupostkakavdanakneiskustvu wrote: ↑15/02/2020 23:21 https://m.sbplus.hr/zivot/vjerski_zivot ... khuZiMo_IW![]()
-
kakavdanakneiskustvu
-
broj dva
#222 Re: Pedofili ?
Svi brane svoje, tako i katolički kler brani pedofile. Crkva im je najbliža nekoj krovnoj organizaciji...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/02/2020 11:30 https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/s ... pUFOn27iR0
pas mu mater kretensku
-
kakavdanakneiskustvu
#223 Re: Pedofili ?
samo će idioti braniti one koji zlostavljaju djecu
- Russki
#224 Re: Pedofili ?
Nažalost, ima i takvih slučajeva.
-
kakavdanakneiskustvu