Pedofili ?
- vjeshalica
-
kakavdanakneiskustvu
-
espn
#129 Re: Pedofili ?
Znam slučaj gdje je 50-o godišnjak hvatao curicu od 15 godina, a to su i nadležni znali, a nisu ništa poduzimali. Eto takva je Bosna... Najpsihopatskije stvari se dopuštaju, i sve prolazi.
-
kakavdanakneiskustvu
#130 Re: Pedofili ?
espn wrote:Znam slučaj gdje je 50-o godišnjak hvatao curicu od 15 godina, a to su i nadležni znali, a nisu ništa poduzimali. Eto takva je Bosna... Najpsihopatskije stvari se dopuštaju, i sve prolazi.
dobro je prošla,jos ce je kreteni optuziti da se ovako,onako obukla ponasala
- Rockefeller
#131 Re: Pedofili ?
Jebo bi mu ja mater bolesnu.
-
kakavdanakneiskustvu
#132 Re: Pedofili ?
sad gledam na al jazeeri,bilo i osoba koje su ispred zgrade suda cekali da mu daju podrsku,ovom pedofilu
-
kakavdanakneiskustvu
-
hAZNADAR
#134 Re: Pedofili ?
Da li je pedofil sam oneko ko je pocinio krivicno djelo seksualnog sikaniranje/prisile/uznemiravanja/povrede,....
ili svako ko ima taj poriv u sebi?
Gledao sam jednom dokumentarac o ljudima koji iz moralnih razloga nisu nikada nikoga napastvovali ali su priznali da im je tesko zivjeti sa tim porivom pa se odlucili na samoizolaciju.
Gledao sam jednom dokumentarac o ljudima koji iz moralnih razloga nisu nikada nikoga napastvovali ali su priznali da im je tesko zivjeti sa tim porivom pa se odlucili na samoizolaciju.
- vjeshalica
#135 Re: Pedofili ?
Pa sama ti rijec kaze sklonost
Dakle svi oni imaju pedofilsku sklonost
Ne znavi da nisu pedofili ako je nisu sporveli u djelo
Dakle svi oni imaju pedofilsku sklonost
Ne znavi da nisu pedofili ako je nisu sporveli u djelo
- apsidejzi
#136 Re: Pedofili ?
Svako ko ima poriv u sebi je pedofil. Pedofilija je vrsta seksualne privlacnosti bas kao sto je heteroseksualnost ili homoseksualnost, nekrofilija i sl. Razne ljude privlace razne stvari. EH sad, kaznjivi dio dolazi kada svoju potrebu zadovoljavas tako sto povredis drugu osobu i prisilis je da zadovolji tvoju potrebu. Nije sam poriv kaznjiv, kaznjiva je prisila drugog ljudskog bica. Ako je rijec o heteroseksualnom ili homoseksualnom odnosu i druga osoba ne zeli taj odnos onda je rijec o silovanju. Kod pedofilije naravno moze biti rijec o silovanju ali pedofilija ima jos jedan nivo a to je nivo obmane. DJeca nisu dovoljno psihicki i emotivno zrela te su dosta ovisna o odraslima. To ih cini ranjivim. Cak i kada nisu zadovoljila tudju potrebu pod prisilom smatra se da nisu bili dovoljno psihicki zreli za taj cin te da su lagano mogli biti zrtve "lijepe price" od strane odrasle osobe. OK, sad se moze diskutovati da li je dijete od 18 godina nesto vise zrelo od onog sa 16 ili 17 ali definitivno jeste od djeteta od 7 ili 12 godina.hAZNADAR wrote:Da li je pedofil sam oneko ko je pocinio krivicno djelo seksualnog sikaniranje/prisile/uznemiravanja/povrede,....
Prema tome, pedofilija kao potreba je nesto sto imas ili nemas u sebi bas kao homo ili heteroseksualizam ili neki fetisi u svom sirokom spektru. Problem nastaje kada svoju potrebu zadovoljavas prisiljavajuci ili obmanjujuci drugu stranu. Obmana moze biti kroz pricu (iskljucivo prema maloljetnim osobama, jer punoljetni bi trebali skontat jel suplja ili nije) ili koristenje opojnih sredstava.
-
hAZNADAR
#137 Re: Pedofili ?
Sto znaci da pedofilija u principu nije za ovoliku osudu. Imam i ja poriv prema zenama - ali ih ne prisiljavam, silujem, sikaniram,... i to je drustveno prihvatljivo.apsidejzi wrote:Svako ko ima poriv u sebi je pedofil. Pedofilija je vrsta seksualne privlacnosti bas kao sto je heteroseksualnost ili homoseksualnost, nekrofilija i sl. Razne ljude privlace razne stvari. EH sad, kaznjivi dio dolazi kada svoju potrebu zadovoljavas tako sto povredis drugu osobu i prisilis je da zadovolji tvoju potrebu. Nije sam poriv kaznjiv, kaznjiva je prisila drugog ljudskog bica. Ako je rijec o heteroseksualnom ili homoseksualnom odnosu i druga osoba ne zeli taj odnos onda je rijec o silovanju. Kod pedofilije naravno moze biti rijec o silovanju ali pedofilija ima jos jedan nivo a to je nivo obmane. DJeca nisu dovoljno psihicki i emotivno zrela te su dosta ovisna o odraslima. To ih cini ranjivim. Cak i kada nisu zadovoljila tudju potrebu pod prisilom smatra se da nisu bili dovoljno psihicki zreli za taj cin te da su lagano mogli biti zrtve "lijepe price" od strane odrasle osobe. OK, sad se moze diskutovati da li je dijete od 18 godina nesto vise zrelo od onog sa 16 ili 17 ali definitivno jeste od djeteta od 7 ili 12 godina.hAZNADAR wrote:Da li je pedofil sam oneko ko je pocinio krivicno djelo seksualnog sikaniranje/prisile/uznemiravanja/povrede,....
Prema tome, pedofilija kao potreba je nesto sto imas ili nemas u sebi bas kao homo ili heteroseksualizam ili neki fetisi u svom sirokom spektru. Problem nastaje kada svoju potrebu zadovoljavas prisiljavajuci ili obmanjujuci drugu stranu. Obmana moze biti kroz pricu (iskljucivo prema maloljetnim osobama, jer punoljetni bi trebali skontat jel suplja ili nije) ili koristenje opojnih sredstava.
Da li je onda i pedofilija drustveno prihvatljiva ako te osobe nikoga ne povrijede?
Privlacnost mladjeg tijela je nesto sto je prisutno kod vecine. Ako pogled slucajno skrene na zbodnu curu na plazi - gdje je tesko odrediti da li je cura 16 ili 19 god. - to nije pedofilija.
Medjutim, poriv, sklonost prema djeci koja jos nisu razvijena je mislim odraz smanjenog muskog libida i nemoci kod pojedinih. Iz nekog psihickog razloga se ne mogu opustiti, postici erekciju,... sa odraslom inteligentnom osobom - pa traze izlaz kod djece, nekrofili kod mrtvih. Postoje mnogi slucajevi gdje su odrasli psihicki bolesni ljudi poput autista, mongola, down, zaostalih u razvoju,...... seksualno iskoristeni. Jedan pedofil osim kod djece isto tako moze postici svoj cilj i kod odraslih koji su psihicki zaostali u razvoju.
Jedan od najvecih monstruma Andrej Chikadilo sto je silovao i ubio preko 50 djece - je samo pokusavao postici erekciju koju nije mogao imati sa svojom zenom i sa bivsim curama.
Tako da po mojoj logici, pedofilija nije nikakav pravac, sklonost,... u rangu sa hetero, homo,.... - vec je poput nekrofilije, mazohizma,..... samo odraz smanjenog libida, nedostatka opustenosti, treme i straha od nastupa, traume, smanjenog samopouzdanja,.... koja pojedinim sa tim problemom stvara problem u normalnom sexu sa odraslom osobom. Neko zivi sa tim u celibatu a neko potrazi silom drugi kanal kod djece napr.
Ako se taj seksualni problem rano otkrije, mislim da je moguce uz pomoc psihologa to i rjesiti. A za to je potrebna i otvorenost drustva prema tome bez stigmatizacije. Kod nekih starijih muskaraca i medicina pomaze poput Vijagre,.. ali i za to je potrebno priznati problem ljekaru. Da je Andrej Chikadilo imao Vijagru pri ruci kad je trebalo - sigurno nebi trazio "izlaz" na drugoj strani i sigurno bi mu poslije i nebi trebala da je kroz sex dobio vise samopouzdanja.
Pokusacu naci ako ima na netu taj dokumentarac o ljudima koji su priznali poriv prema djeci i zive u celibatu u izolovani. Vrlo poucan.
- Dope_Man
#138 Re: Pedofili ?
Je li tebi jasna razlika izmedju unutarnjeg poriva i ispoljavanja istog? Jesam li ja kriv za ubistvo u hiljadu i jednom slucaju kada sam imao jako snazan poriv da ubijem razne ljude, od situacija u saobracaju, gradskom prevozu pa do milion drugih? Ali nisam DJELOVAO po tom porivu, nisam nikoga ni tukao, a kamoli ubio. Dakle isto tako osoba koja ima poriv koji je usmjeren ka djecu, ali je mentalno dovoljno jaka da po porivu ne djeluje, nece ni biti primjecena u drustvu, i nece pociniti nikakvo protuzakonito djelo, samim tim nije nikakav kriminalac za osudu.hAZNADAR wrote: Sto znaci da pedofilija u principu nije za ovoliku osudu. Imam i ja poriv prema zenama - ali ih ne prisiljavam, silujem, sikaniram,... i to je drustveno prihvatljivo.
Da li je onda i pedofilija drustveno prihvatljiva ako te osobe nikoga ne povrijede?
Osuda pocinje onoga trenutka kada osoba svoju namjeru/poriv pocne pretvarati u djelo koje je krivicno kaznjivo, neovisno o kakvom se djelu radi.
I ne, te stvari danasnja medicina, niti psihologija, jos ne mogu ispraviti i uciniti nekoga da osjeca iskljucivo privlacnost prema odraslim jedinkama suprotnog spola. Kako je raniji post napisao sve to jesu zaista isti porivi, samo zbog razlicitih kombinacija u nasim mozgovima (da li zbog bioloske lutrije, okoline ili oboje zajedno jos se ne zna) se ispoljavaju prema razlicitim objektima. Neko se lozi na odraslu osobu suprotnog spola, neko na istog, neko iskljucivo na mladje, neko iskljucivo na mrsave, debele, mrtve, stare.. nebitno. Sve su to razliciti oblici istog poriva. Samo neke smatramo prihvatljivim (hereto/homo/bi/razlicite dobne skupine odraslih itd) jer svi ucesnici se smatraju mentalno i fizicki zdravima da sami donose odluku o ulasku u odnose, dok druge (pedofiliju/nekrofiliju/odnose sa osobama umanjenih mentalnih sposobnosti itd..) smatramo neprihvatljivim jer bar jedna od ukljucenih strana se ne smatra fizicki ili mentalno zdravom da donese samostalnu odluku o ulasku u odnose.
-
hAZNADAR
#139 Re: Pedofili ?
To se slazem - ali je i dalje otvoreno pitanje buduci da su takve osobe stigmatizirane i to moraju kriti. U nekim drustvima homoseksualci to kriju a u nekima je to OK. Sklonost prema djeci ipak nije OK, mada u nekim drustvima jos vazi stari obicaj koji je bio nekada svugdje a to je da se recimo curice od 15 mogu udati za starijeg muskarca. Kada govorimo o pedofiliji - govorimo uglavnom o zapadnoj civilizaciji kojoj dijelom pripadamo. I tu te osobe nemaju slobodu da svoju sklonost ispolje ne samo prisilom vec i da kupe takvu uslugu, konzumiraju videa,.... pedofili su izopceni, osudjeni i linc prema njima je takoreci opravdan. Bez obzira da li su ikoga povrijedili ili ne.Dope_Man wrote:
Je li tebi jasna razlika izmedju unutarnjeg poriva i ispoljavanja istog? Jesam li ja kriv za ubistvo u hiljadu i jednom slucaju kada sam imao jako snazan poriv da ubijem razne ljude, od situacija u saobracaju, gradskom prevozu pa do milion drugih. Ali nisam DJELOVAO po tom porivu, nisam nikoga ni tukao, a kamoli ubio. Dakle isto tako osoba koja ima poriv koji je usmjeren ka djecu, ali je mentalno dovoljno jaka da po porivu ne djeluje, nece ni biti primjecena u drustvu, i nece pociniti nikakvo protuzakonito djelo, samim tim nije nikakav kriminalac za osudu.
Osuda pocinje onoga trenutka kada osoba svoju namjeru/poriv pocne pretvarati u djelo koje je krivicno kaznjivo, neovisno o kakvom se djelu radi.
Tu se ne slazemo. Poriv prema djeci nije isto kao poriv prema plavusama ili brinetama, debelima ili mrsavima,... to je nesto skroz drugo. Kao sto sam kazes radi se o sexu sa osobama koje nisu dovoljno mentalno zdrave da sami dobrovoljno pristanu na to. I u tome je krijen svega. Pedofil moze postici cilj i sa djetetom i sa mentalno zaostalom odraslom osobom. A razlog tome je smanjen libido i samopouzdanje. To se mislim moze izravnati i odgovarajucim psiholoskim tretmanom ili medicinom. Pedofili se ne radjaju kao takvi vec ih odrastanje, odredjena iskustva, situacije, traume,... naprave takvim.I ne, te stvari danasnja medicina, niti psihologija, jos ne mogu ispraviti i uciniti nekoga da osjeca iskljucivo privlacnost prema odraslim jedinkama suprotnog spola. Kako je raniji post napisao sve to jesu zaista isti porivi, samo zbog razlicitih kombinacija u nasim mozgovima (da li zbog bioloske lutrije, okoline ili oboje zajedno jos se ne zna) se ispoljavaju prema razlicitim objektima. Neko se lozi na odraslu osobu suprotnog spola, neko na istog, neko iskljucivo na mladje, neko iskljucivo na mrsave, debele, mrtve, stare.. nebitno. Sve su to razliciti oblici istog poriva. Samo neke smatramo prihvatljivim (hereto/homo/bi/razlicite dobne skupine odraslih itd) jer svi ucesnici se smatraju mentalno i fizicki zdravima da sami donose odluku o ulasku u odnose, dok druge (pedofiliju/nekrofiliju/odnose sa osobama umanjenih mentalnih sposobnosti itd..) smatramo neprihvatljivim jer bar jedna od ukljucenih strana se ne smatra fizicki ili mentalno zdravom da donese samostalnu odluku o ulasku u odnose.
U vecini slucajeva su stidljivi, smotani sa curama, bez licnog samopouzdanja, libida,.... i impotencija sa zdravim drugim osobama nije zbog nedostatka zelje vec zbog nedostatka opustenosti, samopouzdanja,.. Imaju erekciju kada gledaju erotiku, slike, casopise, mastaju o zeni,... ali nemaju kada treba. To je profil velike vecine pedofila, serijskih ubica,... o kojima sam citao. Znaci problem je vise socijalni nego da je poriv.
I nemoj me krivo shvatiti - ne uporedjujem niti stavljam u istu ravan. Ali kako god se mucanje moze lijeciti - tako moze i smanjen muski libido ako se otkrije u pocetku.
- Dope_Man
#140 Re: Pedofili ?
Kad shvatis da tvoja teorija o libidu i samopouzdanju nema nikakve veze sa stvarnoscu, mozda ces i poceti shvatati da je to seksualna devijacija (devijacija od norme koju smo postavili gdje je privlacnosti muskarca prema zeni slicnih godina normalna) kao i svaka druga i da za to zaista nema lijeka trenuto.
Koliko god su elektro sokovima pucali homoseksualce oni nisu promijenili svoje interne porive - mozda neki jesu odlucili da lazu drustvo da ih vise ne kaznjavaju ali interno ne. I kako se homoseksualnom muskarcu ne dize na slike JLo, tako se ne dize ni pedofilu, nebitno kakav im je libido i samopouzdanje. Mnogi homoseksualci imaju jak libido i puni su samopouzdanja u drustvima gdje ih se vise ne gleda kao cudake, sa zenama se druze konstantno pa eto opet im se na njih ne dize. Isto tako je i sa pedofilima kojih vjerovatno ima dosta i medju jako uspjesnim biznismenima i slicnim grupama ljudi koji su olicenje samopouzdanja.
Jednostavno ljudi nemaju seksualnom zelju prema tom objektu jer njihov mozak salje drugacije signale. A mozak nismo ni priblizno dovoljno dobro shvatili do sada da mozemo govoriti o stvarnim uzrocima, a pogotovo ne o tretmanima.
Koliko god su elektro sokovima pucali homoseksualce oni nisu promijenili svoje interne porive - mozda neki jesu odlucili da lazu drustvo da ih vise ne kaznjavaju ali interno ne. I kako se homoseksualnom muskarcu ne dize na slike JLo, tako se ne dize ni pedofilu, nebitno kakav im je libido i samopouzdanje. Mnogi homoseksualci imaju jak libido i puni su samopouzdanja u drustvima gdje ih se vise ne gleda kao cudake, sa zenama se druze konstantno pa eto opet im se na njih ne dize. Isto tako je i sa pedofilima kojih vjerovatno ima dosta i medju jako uspjesnim biznismenima i slicnim grupama ljudi koji su olicenje samopouzdanja.
Jednostavno ljudi nemaju seksualnom zelju prema tom objektu jer njihov mozak salje drugacije signale. A mozak nismo ni priblizno dovoljno dobro shvatili do sada da mozemo govoriti o stvarnim uzrocima, a pogotovo ne o tretmanima.
-
hAZNADAR
#141 Re: Pedofili ?
Prvo, homoseksualizam i pedofiliju ne mozes porediti. Homoseksualizam je na neki nacin regularan zato sto se radi o odraslim jedinkama koje svojom voljom svjesno prihvataju odnos.Dope_Man wrote:Kad shvatis da tvoja teorija o libidu i samopouzdanju nema nikakve veze sa stvarnoscu, mozda ces i poceti shvatati da je to seksualna devijacija (devijacija od norme koju smo postavili gdje je privlacnosti muskarca prema zeni slicnih godina normalna) kao i svaka druga i da za to zaista nema lijeka trenuto.
Pedofilija je u rangu sa seksualnim iskoristavanjem odraslih zaostalih u razvoju jer se kao u slucaju djece ne radi o odraslim i svjesnim jedinkama.
Samopouzdanje na poslu, drustvu nije isto kao u krevetu. Mnogi pedofili i serijske ubice su bili naizled uspjesni i sretni,... ali nisu funkcionisali u sexu pa su erekciju nastojali postici na bizarne nacine. Vecina homoseksualaca je imala normalno djetinstvo, normalan socijalan kontakt i status, iz normalnih porodica,.....i imaju moral,... docim je vecina pedofila iz problematicnih porodica, stidljiva i povucena i bez morala.
- Dope_Man
#142 Re: Pedofili ?
Pokazi naucne studije koje potvrdjuju tvoju teoriju o razvoju pedofilije zbog nedostatka samopouzdanja u interakciji sa suprotnim spolom (i ostalih faktora koje nabrajas po svom nahodjenju) i onda mozes pricati dalje na tu temu.
A homoseksualizam i pedofilija, koliko god to tebi bilo neshvatljivo, su oboje iste u smislu da se radi o seksualnim preferencijama prema necemu drugom osim jedinkama suprotnog spola i slicne dobi. Homoseksualizam prema jedinkama istog spola, pedofilija prema jedinkama koje su seksualno nezrele.
Zbog toga je naravno logicno da se homoseksualizam u normalnim drzavam i ne gleda isto kao pedofilija jer se u jednom slucaju ipak radi o fizicki i psihicki zrelim osobama koje svojom voljom stupaju u odnose, u drugom je jedna strana fizicki i psihicki nezrela i smatra se iskoristenom. To je i vrapcima jasno. Poenta je samo da se u oba slucaja radi o odstupanju od postavljene norme, i da nema tacno utvrdjenih uzrocnika, kao niti nacina ispravljanja tog ponasanja. Osim naravno u tvojoj teoriji za koju cu pricekati relevantne studije i rado ih procitati.
A homoseksualizam i pedofilija, koliko god to tebi bilo neshvatljivo, su oboje iste u smislu da se radi o seksualnim preferencijama prema necemu drugom osim jedinkama suprotnog spola i slicne dobi. Homoseksualizam prema jedinkama istog spola, pedofilija prema jedinkama koje su seksualno nezrele.
Zbog toga je naravno logicno da se homoseksualizam u normalnim drzavam i ne gleda isto kao pedofilija jer se u jednom slucaju ipak radi o fizicki i psihicki zrelim osobama koje svojom voljom stupaju u odnose, u drugom je jedna strana fizicki i psihicki nezrela i smatra se iskoristenom. To je i vrapcima jasno. Poenta je samo da se u oba slucaja radi o odstupanju od postavljene norme, i da nema tacno utvrdjenih uzrocnika, kao niti nacina ispravljanja tog ponasanja. Osim naravno u tvojoj teoriji za koju cu pricekati relevantne studije i rado ih procitati.
-
hAZNADAR
#143 Re: Pedofili ?
E bas cu naci naucnu studiju o tome da ti prezentiram pa da mi dopustis da mogu dalje pricati na ovu temu.Dope_Man wrote:Pokazi naucne studije koje potvrdjuju tvoju teoriju o razvoju pedofilije zbog nedostatka samopouzdanja u interakciji sa suprotnim spolom (i ostalih faktora koje nabrajas po svom nahodjenju) i onda mozes pricati dalje na tu temu.
Nisam doktorirao na tome ali sam citao dosta, vidio, gledao,.... i u slucaju pedofilije se moze upravo izvuci statistika o profilu pedofila. Mogu se i potruditi da nadjem online studije o tome gdje se kao u dokumentarcima istice odredjeni profil jednog pedofila o kojem i pricam - ali iz iskustva znam da se ovdje takav trud i vrijeme uzalud trosi.
Naravno ne znaci da je svako sa traumama, povecanim stidom, manjkom samopouzdanja, seksualnom disfunkcijom,... potencijalni pedofil. Ali vecina pedofila ima vrlo slican background i neke zajednicke crte.
Ne slazem se da se homoseksualizam i pedofilija ikako mogu staviti u istu ravan. Pedofilija je u rangu sa svim sto seksualno opci sa psihicki nezrelim osobama. Bez obzira da li se radi o zaostalima, djeci oba pola, mrtvacima, zivotinjama,.... Svaki pedofil koji ne moze postici erekciju sa zenama moze probati sa muskarcem, odnosno homoseksualan odnos - sto je mnogo lakse ostvariti - ali izgleda i tu ne fercera.
Vecina homoseksualaca je imala iskustva i sa osobama suprotnog spola i izabrali nesto drugo. Pedofil uglavnom nije nikada seksualno funkcionisao sa odraslom i zrelom osobom, nije nikada ni socijalno dobro funkcionisao, a shvatanje morala je na nivu predatora u dzungli.
-
nemezis
#144 Re: Pedofili ?
Odakle crpiš ovo što pišeš? Kao sto homoseksualac može probati seks sa ženom i otkriti da je homoseksualac tek poslije 10 godina seksanja sa ženama, tako i pedofil moze imati seks i sa odraslim zenama i muskarcima. Pedofil je osoba koja osjeca seksualnu privlačnost prema seksualno nezrelim osobama. To ne znaci da ne može osjećati, u manjoj ili vecoj mjeri, privlačnost i prema odraslim osobama istog ili suprotnog spola. Naravno, ti ih ne mozes staviti u istu ravan zato što realizovana pedofilija uključuje nemoćno dijete što društveno nije prihvatljivo dok u slučaju homoseksualnosti niko nije oštećen a društvo ih sve više prihvata. Zbog toga, pedofilija ti je odvratna, homoseksualnost nije, te zaključuješ da to nije isto.hAZNADAR wrote:E bas cu naci naucnu studiju o tome da ti prezentiram pa da mi dopustis da mogu dalje pricati na ovu temu.Dope_Man wrote:Pokazi naucne studije koje potvrdjuju tvoju teoriju o razvoju pedofilije zbog nedostatka samopouzdanja u interakciji sa suprotnim spolom (i ostalih faktora koje nabrajas po svom nahodjenju) i onda mozes pricati dalje na tu temu.
Zbog toga je naravno logicno da se homoseksualizam u normalnim drzavam i ne gleda isto kao pedofilija jer se u jednom slucaju ipak radi o fizicki i psihicki zrelim osobama koje svojom voljom stupaju u odnose, u drugom je jedna strana fizicki i psihicki nezrela i smatra se iskoristenom. To je i vrapcima jasno. Poenta je samo da se u oba slucaja radi o odstupanju od postavljene norme, i da nema tacno utvrdjenih uzrocnika, kao niti nacina ispravljanja tog ponasanja. Osim naravno u tvojoj teoriji za koju cu pricekati relevantne studije i rado ih procitati.Ovo je forum, relax,..
Nisam doktorirao na tome ali sam citao dosta, vidio, gledao,.... i u slucaju pedofilije se moze upravo izvuci statistika o profilu pedofila. Mogu se i potruditi da nadjem online studije o tome gdje se kao u dokumentarcima istice odredjeni profil jednog pedofila o kojem i pricam - ali iz iskustva znam da se ovdje takav trud i vrijeme uzalud trosi.
Naravno ne znaci da je svako sa traumama, povecanim stidom, manjkom samopouzdanja, seksualnom disfunkcijom,... potencijalni pedofil. Ali vecina pedofila ima vrlo slican background i neke zajednicke crte.
Ne slazem se da se homoseksualizam i pedofilija ikako mogu staviti u istu ravan. Pedofilija je u rangu sa svim sto seksualno opci sa psihicki nezrelim osobama. Bez obzira da li se radi o zaostalima, djeci oba pola, mrtvacima, zivotinjama,.... Svaki pedofil koji ne moze postici erekciju sa zenama moze probati sa muskarcem, odnosno homoseksualan odnos - sto je mnogo lakse ostvariti - ali izgleda i tu ne fercera.
Vecina homoseksualaca je imala iskustva i sa osobama suprotnog spola i izabrali nesto drugo. Pedofil uglavnom nije nikada seksualno funkcionisao sa odraslom i zrelom osobom, nije nikada ni socijalno dobro funkcionisao, a shvatanje morala je na nivu predatora u dzungli.
- vjeshalica
#145 Re: Pedofili ?
Hah homeseksualizam nije parafilija,a pedofilija jeste.Dope_Man wrote:Pokazi naucne studije koje potvrdjuju tvoju teoriju o razvoju pedofilije zbog nedostatka samopouzdanja u interakciji sa suprotnim spolom (i ostalih faktora koje nabrajas po svom nahodjenju) i onda mozes pricati dalje na tu temu.
Parafilija ima vise ali homosex.ne spada vise u poremecaj tako da ga nikako ne mozes bacati u kos parafilije.
- vjeshalica
#146 Re: Pedofili ?
hAZNADAR wrote:
Tu se ne slazemo. Poriv prema djeci nije isto kao poriv prema plavusama ili brinetama, debelima ili mrsavima,... to je nesto skroz drugo. Kao sto sam kazes radi se o sexu sa osobama koje nisu dovoljno mentalno zdrave da sami dobrovoljno pristanu na to. I u tome je krijen svega. Pedofil moze postici cilj i sa djetetom i sa mentalno zaostalom odraslom osobom. A razlog tome je smanjen libido i samopouzdanje. To se mislim moze izravnati i odgovarajucim psiholoskim tretmanom ili medicinom. Pedofili se ne radjaju kao takvi vec ih odrastanje, odredjena iskustva, situacije, traume,... naprave takvim.
.
Ti bas ne baratas terminima i sve pogresno shvatas
Pedofile privlace djeca koja jos nisu usla u pubertet kuzis? Pubertet nije mentalna bolest i ne znaci da djeca u pubertetu nisu mentalno zdrava,vec su jednostavno seksualno nezrela
Upotrebljavas pojam mentalno zaostale osobe,a pedofila iskljucivo zanimaju predpubertetska djeca a ne osobe koje pate od neke zaostalosti mentalne
Pokusavas nesto sam sebi da rrpliciras i razvijas razgovor a koristis pojmove koji veze nemaju sa mozgom
Mijesas neke druge parafilije sa pedofilijom i ne mozes uociti razliku
- S4mpion
#147 Re: Pedofili ?
Ovo je pogrešno, sve se može porediti.hAZNADAR wrote:Prvo, homoseksualizam i pedofiliju ne mozes porediti. Homoseksualizam je na neki nacin regularan zato sto se radi o odraslim jedinkama koje svojom voljom svjesno prihvataju odnos.Dope_Man wrote:Kad shvatis da tvoja teorija o libidu i samopouzdanju nema nikakve veze sa stvarnoscu, mozda ces i poceti shvatati da je to seksualna devijacija (devijacija od norme koju smo postavili gdje je privlacnosti muskarca prema zeni slicnih godina normalna) kao i svaka druga i da za to zaista nema lijeka trenuto.
Pedofilija je u rangu sa seksualnim iskoristavanjem odraslih zaostalih u razvoju jer se kao u slucaju djece ne radi o odraslim i svjesnim jedinkama.
Samopouzdanje na poslu, drustvu nije isto kao u krevetu. Mnogi pedofili i serijske ubice su bili naizled uspjesni i sretni,... ali nisu funkcionisali u sexu pa su erekciju nastojali postici na bizarne nacine. Vecina homoseksualaca je imala normalno djetinstvo, normalan socijalan kontakt i status, iz normalnih porodica,.....i imaju moral,... docim je vecina pedofila iz problematicnih porodica, stidljiva i povucena i bez morala.
Ti vjerovatno misliš na izjednačavanje, ali nije o tome riječ ovdje.
-
hAZNADAR
#148 Re: Pedofili ?
Mislim da pedofila interesuju djeca prvenstveno zbog nezrelosti te djece. I to sam objasnio vec kao i vezu. Moj licni stav na osnovu dosadasnjih saznanja. Kada podastres naucnu analizu koja to pobija - lijepo cu priznati da si u pravu. I do tada - molim pricaj fino i bez te arogancije.vjeshalica wrote:hAZNADAR wrote:
Tu se ne slazemo. Poriv prema djeci nije isto kao poriv prema plavusama ili brinetama, debelima ili mrsavima,... to je nesto skroz drugo. Kao sto sam kazes radi se o sexu sa osobama koje nisu dovoljno mentalno zdrave da sami dobrovoljno pristanu na to. I u tome je krijen svega. Pedofil moze postici cilj i sa djetetom i sa mentalno zaostalom odraslom osobom. A razlog tome je smanjen libido i samopouzdanje. To se mislim moze izravnati i odgovarajucim psiholoskim tretmanom ili medicinom. Pedofili se ne radjaju kao takvi vec ih odrastanje, odredjena iskustva, situacije, traume,... naprave takvim.
.![]()
Pedofile privlace djeca koja jos nisu usla u pubertet kuzis? Pubertet nije mentalna bolest i ne znaci da djeca u pubertetu nisu mentalno zdrava,vec su jednostavno seksualno nezrela
Upotrebljavas pojam mentalno zaostale osobe,a pedofila iskljucivo zanimaju predpubertetska djeca a ne osobe koje pate od neke zaostalosti mentalne
Pokusavas nesto sam sebi da rrpliciras i razvijas razgovor a koristis pojmove koji veze nemaju sa mozgom
- vjeshalica
#149 Re: Pedofili ?
Treba ti dakle naucna analiza kao dokaz da predpubertetsko stanje nije mentalna bolest?hAZNADAR wrote:Mislim da pedofila interesuju djeca prvenstveno zbog nezrelosti te djece. I to sam objasnio vec kao i vezu. Moj licni stav na osnovu dosadasnjih saznanja. Kada podastres naucnu analizu koja to pobija - lijepo cu priznati da si u pravu. I do tada - molim pricaj fino i bez te arogancije.vjeshalica wrote:hAZNADAR wrote:
.![]()
Hahahahahahah cuj arogancije?
Tvoje pisanje je gola sprdancija.
Pedofili vole predpubertetsku djecu,takva djeca nisu svjesna da su postali objekat zadovoljenja mracnih i bolesnih namjera poremecenog pedofila.
Ne zbog toga sto su mentalni bolesnici nego sto njihova svijest i razvoj nije na tom nivou da shvati da je to neprimjereno,poremeceno i bolesno,oni su nezreli,a nisu mentalno oboljeli,jer se zna ko je mentalno bolestan i kakvo je to stanje.
I pedofili iskkjucivo traze zadovoljenje u predpubertetskoj dobi djece,a ne mogu postuzati nikakva zadovoljenja sa mentalno bolesnim odraslim osobama kako ti izmisljas jer ne baratas dobro sa pojmovima.
Dakle nemoj vise da bilo sta piskaras.
-
hAZNADAR
#150 Re: Pedofili ?
Dakle, sama si se nepozvana ukljucila i sama isto i iskljuci.vjeshalica wrote:hAZNADAR wrote:Mislim da pedofila interesuju djeca prvenstveno zbog nezrelosti te djece. I to sam objasnio vec kao i vezu. Moj licni stav na osnovu dosadasnjih saznanja. Kada podastres naucnu analizu koja to pobija - lijepo cu priznati da si u pravu. I do tada - molim pricaj fino i bez te arogancije.vjeshalica wrote:
![]()
Hahahahahahah cuj arogancije?
Tvoje pisanje je gola sprdancija.
Pedofili vole predpubertetsku djecu,takva djeca nisu svjesna da su postali objekat zadovoljenja mracnih i bolesnih namjera poremecenog pedofila.
I pedofili iskkjucivo traze zadovoljenje u predpubertetskoj dobi djece,a ne mogu postuzati nikakva zadovoljenja sa mentalno bolesnim odraslim osobama kako ti izmisljas jer ne baratas dobro sa pojmovima.
Dakle nemoj vise da bilo sta piskaras.
Tvoj nastup sam pokazuje da li je normalna diskusija ili prosipanje arogancije - uostalom nije ti ni prvi put.
Nisam ni rekao da je predpubertetsko stanje - mentalna bolest. Prije ce biti mentalna bolest kada neko ne konta napisano i nastupa opet kao sudija, neki bitan forumski faktor,...Treba ti dakle naucna analiza kao dokaz da predpubertetsko stanje nije mentalna bolest?
Ne zbog toga sto su mentalni bolesnici nego sto njihova svijest i razvoj nije na tom nivou da shvati da je to neprimjereno,poremeceno i bolesno,oni su nezreli,a nisu mentalno oboljeli,jer se zna ko je mentalno bolestan i kakvo je to stanje.
De sad nastavi u svom stilu,... svakako si srozala temu.