Partnerstvo za mir, da ili ne?
-
The_Fluid
#1 Partnerstvo za mir, da ili ne?
Sve je to bacanje prashine u ochi ili je Bosna i Hercegovina zaista ispunila (iz ugla chlanica) sve uvjete za Partnerstvo za mir?
- DaysleepeR
Ako budemo primljeni, to je valjda garant mira na ovim prostorima, jer vise nikad niko nece moci iskoristit vakuum koji se desio '92 kad se BiH samo par dana nasla ni u YU a ni kao medjunarodno priznata drzava.
Clanice NATO-a imaju pakt o nenapadanju, ali kad su Srbi u pitanju, nebi bilo cudo jednog dana da SCG prekrsi pakt kojeg su se drzali i najljuci politicki protivnici i napadne BiH po drugi put.
Jedino sto bi ovaj put NATO morao odmah da intervenise i da prekine sukob u jednoj od svojih clanica.
Takodje, ulaskom u partnerstvo za mir, otvara se mogucnost ponovnog pokretanja fabrina namjenske proizvodnje koje se nalaze sirom BiH a koje sad nemaju posla jer SFOR nadzire i strogo kontrolise proizvodnju.
Kada je drzava u NATO-u onda moze da proizvodi namjenske proizvode za sve clanice NATO-a a to su ogromne pare i par hiljada novih radnih mjesta.
Dakle mislim sve pozitivno o prijemu u partnerstvo za mir, i mislim da cemo biti priljeni, ne zato sto to nasi politicari hoce, zele i rade na tome, nego zato sto na taj nacin svijet zatvara problem zvani "BiH kao potencijalni pogon za proizvodnju terorista".
Clanice NATO-a imaju pakt o nenapadanju, ali kad su Srbi u pitanju, nebi bilo cudo jednog dana da SCG prekrsi pakt kojeg su se drzali i najljuci politicki protivnici i napadne BiH po drugi put.
Jedino sto bi ovaj put NATO morao odmah da intervenise i da prekine sukob u jednoj od svojih clanica.
Takodje, ulaskom u partnerstvo za mir, otvara se mogucnost ponovnog pokretanja fabrina namjenske proizvodnje koje se nalaze sirom BiH a koje sad nemaju posla jer SFOR nadzire i strogo kontrolise proizvodnju.
Kada je drzava u NATO-u onda moze da proizvodi namjenske proizvode za sve clanice NATO-a a to su ogromne pare i par hiljada novih radnih mjesta.
Dakle mislim sve pozitivno o prijemu u partnerstvo za mir, i mislim da cemo biti priljeni, ne zato sto to nasi politicari hoce, zele i rade na tome, nego zato sto na taj nacin svijet zatvara problem zvani "BiH kao potencijalni pogon za proizvodnju terorista".
- Danguba
BANJALUKA
Predsjednik Republike Srpske Dragan Cavic izjavio je po povratku iz Londona da je sa britanskim funkcionerima razgovarao o prijemu Bosne i Hercegovine u Partnersto za mir i da zvanicni London ocekuje potpunu saradnju Republike Srpske sa Haskim tribunalom. Cavic je ocijenio da bi sanse za prijem Bosne i Hercegovine u Partnerstvo za mir bile vece kada bi Republika Srpska pokazala operativnu sposobnost i kada bi se sve poltiicke snage opredijelile za konktretnu i punu saradnju sa Hagom.
BRISEL
Generalni sekretar NATO- saveza Jap de Hup Shefer izjavio je u Briselu da su male sanse da se Bosna i Hercegovina na junskom samitu Alijanse ukljuci u program “Partnerastvo za mir.”Trenutne okolnosti ne idu u prilog takvoj odluci kazao je Shefer i naglasio da kljucni problem ostaje saradnja domacih vlasti sa haskim tribunalom. Visoki predstavnik Havijer Solana nakon zajednickog sastanka Politicko-bezbjednosnogh komiteta Evropske unije i NATO-a, pohvalio je reformske napore bosansko-hercegovackih vlasti upozorivsi da je hapsenje haskih optuzenika odgovornost svih faktora u zemlji. Sastanku u Briselu prisustvovali su predsjedavajuci Savjeta ministara Adnan Terzic i ministar odbrane Nikola Radovanovic.
iako sam glasao " DA " sve me vijesti demantovase na zalost
Pitanje je Sta mi mozemo sami uraditi da bi smo bili primljeni ili ostajemo i dalje taoci nekih politika
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
A jebes ga, ja mislio arbitraza izmedju hanice i komija. Dajte malo jasnije naslove, bezze trosim prste po tastaturi i mishu klikajuci ovdje

-
DonDavudes
trik je u tome sto nije do nas.
ameri po doktrini ¨ko nije s nama protiv nas je¨ kroz PfP prave sebi saveznike
tako da cemo mi, htjeli ne htjeli, uci u PfP a kasnije i u NATO
...mali narodi nemaju istorije

ameri po doktrini ¨ko nije s nama protiv nas je¨ kroz PfP prave sebi saveznike
tako da cemo mi, htjeli ne htjeli, uci u PfP a kasnije i u NATO
...mali narodi nemaju istorije
-
Defender
Ne!
Stos sa ulaskom novih zemalja u NATO je da im se proda oruzije koje im u stvari ne treba jer ih niko nece ni napadati.
Slovenija?Za sta ce njima F16? I dosad ih niko nije dirao a imali su par Cesni sa klipnim motrorima.
Estonija ima dva ratna aviona iz drugog svjetskog rata.Sada ce fino dici kredit od MMF-a pa kupiti F16 koji im nikada nece ni trebati za sopstvenu samoobranu.Mozda posluze na nekom drugom frontu,za neki drugi,tudji interes
Stos sa ulaskom novih zemalja u NATO je da im se proda oruzije koje im u stvari ne treba jer ih niko nece ni napadati.
Slovenija?Za sta ce njima F16? I dosad ih niko nije dirao a imali su par Cesni sa klipnim motrorima.
Estonija ima dva ratna aviona iz drugog svjetskog rata.Sada ce fino dici kredit od MMF-a pa kupiti F16 koji im nikada nece ni trebati za sopstvenu samoobranu.Mozda posluze na nekom drugom frontu,za neki drugi,tudji interes
-
The_Fluid
I tako nam chlan trochlanog Rasipnishtva reche, da "i nije neka shteta shto netjemo utji u Partnerstvo za mir" (citat vrlog nam Dragana Chovitja), hahahaha, shta li taj chovjek uopshte radi u Predsjednishtvu, osim shto je pandan onoj drugoj dvojici.
-
micika
Svi u audije i to osmice.
Sto se tice pristupanja BiH partnerstvu za mir,nazalost nemamo nikakve sanse.
I mi smo blesaav i lijen narod.Umjesto da cekamo da sfor i visoki predstavnik urade nesto za nas,zasto nase vlasti i policija ne rade nista po pitanju hapsenja ratnih zlocinaca.I oni nisu jedini razlog.zemlja nam je-da ne kazem gdje.
najbolje bi bilo kad bi se desilo cudo i republika shumska bila ukinuta onako preko noci.Trebaju nam vratiti nesto sto su nam silom uzeli i rascjepkali pa tek onda pricati o Nato-u
Sto se tice pristupanja BiH partnerstvu za mir,nazalost nemamo nikakve sanse.
I mi smo blesaav i lijen narod.Umjesto da cekamo da sfor i visoki predstavnik urade nesto za nas,zasto nase vlasti i policija ne rade nista po pitanju hapsenja ratnih zlocinaca.I oni nisu jedini razlog.zemlja nam je-da ne kazem gdje.
najbolje bi bilo kad bi se desilo cudo i republika shumska bila ukinuta onako preko noci.Trebaju nam vratiti nesto sto su nam silom uzeli i rascjepkali pa tek onda pricati o Nato-u