Paranoicne siledzije opet na djelu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SoulSeeker

#76 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by SoulSeeker »

A_I_ wrote:Pojasnjenje kome je namijenjen naslov stavio sam za one koji slabo kontajuu u ovom postu u kom sam reagovao na tvoj prvi bljutavi post http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p3760209
taj post jeste naknadno editovan ali ne zbog tog dijela o epitetu, dok sam prvom postu na ovoj temi dodao pojasnjenje kako bi bilo jasnije kome je upucena kritika na nesuvislo ponasanje i torturu.
"Moj prvi bljutavi post".... Pa taj kritički post spada u sam vrh svjetske književnosti jer u jednom tomu obuhvata Dostojevskog, Bukovskog, Vasu Pelagića (hint: knjga "Narodni učitelj, poglavlje - naravoučenije o krkanizmu) i moju malenkost. :)
A_I_ wrote:Ne provlace se biciklisti "izmedju auta u pokretu" vec u sendvicu izmedju onih koji jurcaju jednom trakom(pritom nerijetko turirajuci i svirajuci da se biciklisti sklone sa ceste, cesto uz povike pune psovki, jer sta to oni hoce - cesta je samo za aute) i citavih kolona nepropisno parkiranih auta duz ulice!
Pa što se "vučeš po sendviču" a ne krajnjom desnom stranom? Meni je jedan takav koji se "vuče u sendviču" nedavno zamalo odbio lijevi retrovizor koji košta oko 350 KM. Jebeš pare, one su manje bitne koliko to da mi je mogao odbiti lijevi a ne desni retrovizor.
A_I_ wrote:A sta mislis zasto biciklisti bjeze sa ceste tj drze se jedine alternative a to su pjesacke staze i prelazi? Pa upravo radi krkana za volanom koji redovno provociraju pljuju psuju i izguruju svojim 'kucama na cetiri tocka' bicikliste sa ceste.
Pretpostavljao sam da ćeš naći opravdanje i za ovaj vid kršenja zakona jer ti se sve bazira na "alternativama". Tako otprilike izgleda kompletna tvoja povijest po kojoj su svi krivi osim tebe, male nevine ovčice koja mora kršiti zakon jer je na to prisiljena. :)
A_I_ wrote:Upravo to i jeste apsurd - od muhe prave slona paranoidne budale kojima postadoh haman drzavni neprijatelj no1 hahahaha Spominju mogucnost eksploziva a pustaju me s istim tim biciklom da produzim kuci nakon dizanja tolike halabuke. Ali zato slikaju. Sta kao, eto mozda ga ovaj put nisam napunio jer sam isao puno uzbrdo haha ali avaj mozda cu sljedeci bolje da me uprate. Koja glupost.
Meni je veća glupost što ništa nisi zaključio iz primjera koji sam ti dao. Po tebi sam "pun predrasuda" i zlurado se raduješ novom poskupljenju goriva, a u isto vrijeme zanemaruješ činjenicu da ti kroz prikaz odnosa sa policijom koji ti je očito nepoznanica pokušavam uštedjeti par stotina evra, ili u najmanju ruku ovoliku nervozu ni oko čega.
A_I_ wrote:Opet ponavljam nisu problem izvrsioci koji me legitimisu, slikaju ili presrecu vec paranoicni nalogodavci koji vec drugi put u 10 dana demonstriraju besmisleni teror nad obicnim narodom. Istina, nista novo - i kod nas i u svijetu svakodnevno iste stvari se rade.
A - ha... Lijepo moje pučanstvo želi jaku pravnu državu, a kada dio pravnog subjekta napokon pođe djelovati onda je to "paranoično teroristički nastrojeno nalogodavstvo". :)
A_I_ wrote:Draze bi mi bilo da su detaljno izvrsili provjeru i mene i bicikla pa me pustili na miru nego hinjski - sad cemo te samo snimiti i utefteriti a predstava tek pocinje od sutra...
Za slučaj da je tvoja priča stvarno 100% tačna, vjeruj mi na riječ da su se ljudi samo zajebavali s tobom jer si po meni najvjerovatnije bio drzak.
A_I_ wrote:Niti sam se ja arogantno ponasao a niti su policajci koji su me legitimisali; ja sam pitao gdje je to sve navodno(zato sto jednostavno NE POSTOJI znak zabrane parkiranja! kao sto postoji znak zabrane slikanja) zabranjeno parkirati upravo kako bih znao za ubuduce i ljudi mi rekli kako nije preporucljivo bilo gdje u/oko parka. Dakle, zasto su stavili znak zabrane slikanja a nisu parkiranja/zadrzavanja bicikla, kolica i sl. u parku kod druge gimnazije(iako se u ovom slucaju radilo o parku prema pijaci).
Mada je ovo napisano u nešto blažem tonu kojim okrećeš vodu na svoj mlin, iz ovoga što si napisao se vidi da si raspravljao s njima. S obzirom da ti oni nisu mogli odgovoriti odgovorit ću ti ja:

- Neki znakovi se nakon postavljanja doslovce "iščupaju" iz temelja, a čupaju se sa ciljem nastavka ubjeđivanja o tome "da li je parkiranje na određenom mjestu dozvoljeno ili nije" ;

- Ne postoji znak "zabrane parkiranja za bicikle, invalidska kolica, bestrzajne topove, i kolica za prevoz beba" ;

- Dobar dio zakona o saobraćaju (iliti propisa) se svodi na ono o čemu sam već pisao a to je "građanska kultura" zbog koje su zakonodavci smatrali da ne trebaju pisati posebne stavke zakona kojima će precizno pojasniti "kako saobraćajni znakovi ne služe za vezivanje bicikala, krava, i bestrzajnih topova koji ne potpadaju u kategoriju motornih vozila" jer to (s obzirom na funkciju saobraćajnog znaka) moraš shvatiti i prihvatiti sam. Na sličan način u bilo kojem dijelu zakona nije naglašeno da prolaznike ispod svog prozora ne smiješ gađati kesama napunjenim vodom, ali to ipak ne smiješ raditi.
A_I_ wrote:Zasto se ostavlja takva nedorecenost tj. samo usmena zabrana tako da ko god pogrijesi placa cijenu za nepostojanje jasnih obavjestenja/znakova ???
Ako se već mogu skupljati grupice koj prde o "zabrani slikanja u Vilsonovoj", onda lijepo napravite istu takvu grupicu pa zatražite prijem kod načelnika policije, a mislim da sve možete uraditi i preko Mjesnih zajednica.
A_I_ wrote:Pred kraj legitimisanja valjda iz obliznjeg kafica dosao je policajac (pretpostavljam iz PU Centar) i vrlo kratko pitao ko sam i gdje sam bio ta cca 3h a sve uz doskocicu kako cu mu platiti kafu sto je morao tu cekati hehe.
Eto vidiš i sam koliko je opasan...
A_I_ wrote:Dakle, legitimisali, pregledali sadrzaj torbe, ispitali me osnovne informacije i pustili bez ikakvih driblanja prijetnji i sl. Ali su me iz petice gore na malom parkingu slikali za porodicni album dok sam ih obilazio vozeci trotoarom. Jos nesto ili da zapakujem?
Veliku sa cijelom, dobro poljevenu i sa puno luka.

"Peticu" je angažovao vjerovatno ovaj kojem nisi platio kafu... Ti i tvoja logika... :)
A_I_ wrote:Ako je bicikl ravnopravno sredstvo prevoza u saobracaju,
Života ti... šta ti je to "ravnopravno sredstvo prevoza u saobraćaju"? Nije valjda da i ovdje imamo neki blik "diskriminacije"? :D
A_I_ wrote:zasto se onda diskriminira time sto se prave mjesta za parkiranje samo za auta dok su za bicikle gotovo nepostojeca, jer je po tvojim tvrdnjama bicikl zabranjeno parkirati bilu u parku bilo za saobracajni znak (za kojeg je lakse zavezati nego za debele bandere). Bicikl se ne moze ostaviti onako na sred trotoara/parkinga samo zavezanih tockova kako ljudi rade sa motorima jer se bicikl moze odnijeti i na ramenu (a dobar dio ih kosta kao polovan motor).
Zbog toga što ne živiš u Slavoniji gdje svaki drugi čovjek ima i vozi bicikl, nego u Sarajevu u kojem gotovo i nema biciklista. Automobil je motorno vozilo koje možeš parkirati besplatno na određenim mjestima (npr. ispred prodavaonica, trafika, videoteka i sl. , dakle objekata koji već imaju rezervisan prostor za parkiranje namjenjen samo mušterijama), dok na svim ostalim mjestima imaš javne parkinge koji se plaćaju. Šta bi ti momčino? Nekakvu zasebnu besplatnu banderu a da mi ostali plaćamo usluge parkiranja? A gdje su ovdje NAŠA prava??? :D
A_I_ wrote:Da si ti ziv i zdrav, MALO KO UOPSTE ostavlja bicikl po gradu zbog silnih lopova kojima policija sto nece sto ne smije nista izmedju ostalog i zbog nakaradnih zakona i sudstva.
Sa tobom i osobama poput tebe jako teško će zaživjeti i ojačati bilo kakvi zakoni jer ignorišete i ove postojeće. Jebi ga, ako ja tebi u 2010-toj godini trebam objašnjavati da je "vezanje bicikla za saobraćajni znak" teži krkanluk, i da ne postoji znak "zabrane parkiranja i zaustavljanja za bestrzajne topove" onda stvarno ne znam šta ti ne treba objašnjavati.
A_I_ wrote:Nece, izmedju ostalog jer im je kradja bicikala kao i kradja mobitela - gnjavaza. Ali zato nije problem prekoracenje ovlasti oznacavanjem bicikliste koji zaveze bicikl na javnoj trolejbuskoj stanici kao potencijalnog teroriste uz sve sto takav cin povlaci sa sobom! Kad se toliko boje svoje sjene, kako neko dobro rece : sto su uopste dozvolili prolazenje TIK ispred zidina i kapije ambasade. Srbijansku su bukvalno zapalili pa nije zabarikadirana kao ova koju niko nije pipnuo sve ove godine. Za ovih 6 godina barem 20ak puta sam biciklom prosao izmedju onih celicnih sipki na kapiji. Sad odjednom - prijetnja.
Možda si im jednostavno dokurčio za tih šest godina, nisu znali kako da te se riješe, pa su te onda povezali sa "terorizmom" jer je to u današnje vrijeme "karta koja dobija"? Dobro si prošao jer ti nisu našli paketić narkotika u džepu, zna se nekad i to desiti... :)
A_I_ wrote:Pa za pocetak 'gradski oci' sigurno ne bi ni dozvolili da se takva ambasada "visokog rizika"(paranoja) napravi u samom srcu grada vec bi bila npr unutar Viktor Bubanj kasarne a ne Marsalke. Da ne pricam sto ne bi bilo ostavljeno na strancima da gradjanima ovog grada odokativno i usmeno odredjuju gdje i sta se smije a sta ne smije. A ovi su to bezvlasce koristili nebrojeno puta maltretirajuci sto ucenike Druge gimnazije sto slucajne prolaznike/posjetioce javnog parka Opstine Centar i ovog grada.
Za početak prihvati da tu slabo šta možeš uraditi i ponašaj se u skladu sa pravilima. I mene su u Njemačkoj Ambasadi dočekali kao pravog teroristu (možeš misliti, usudio sam se da unesem čak i laptop koji je najvjerovatnije satelitski bio povezan sa hakovanim ruskim serverom koji upravlja lansiranjem raketa sa nuklearnim bojevim glavama) pa sam se opet poklopio i zaćutao kada mi je ona mala mršava zaštitarska pizdica počela pričati o mojim pravima. Čovjek ima svoj posao i obaveze, ja svoj život i to je to... Idemo dalje.
A_I_

#77 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

SoulSeeker wrote: Pa što se "vučeš po sendviču" a ne krajnjom desnom stranom? Meni je jedan takav koji se "vuče u sendviču" nedavno zamalo odbio lijevi retrovizor koji košta oko 350 KM. Jebeš pare, one su manje bitne koliko to da mi je mogao odbiti lijevi a ne desni retrovizor.
U svakoj trecoj ulici u centru grada jedna od dvije trake pretvorena je u parking. U koju to krajnju desnu da se prestrojim ? Da skacem preko tih parkiranih auta u desnoj traci?
SoulSeeker wrote:Pretpostavljao sam da ćeš naći opravdanje i za ovaj vid kršenja zakona jer ti se sve bazira na "alternativama". Tako otprilike izgleda kompletna tvoja povijest po kojoj su svi krivi osim tebe, male nevine ovčice koja mora kršiti zakon jer je na to prisiljena. :)
Imaj u vidu da je biciklist jednako ranjiv kao i pjesak naspram tone metala na tockovima u naletu.
Izgurivanje pljuvanje dobacivanje i prolijetanje nedozvoljenim brzinama tik do bicikliste su stvari koje se nazalost desavaju bajkerima iz godine u godinu. Neki dan su covjeka na cesti uz trebevic pokusali udariti kroz otvoren prozor auta
http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?topic=2977.0

Eto ti jos nekoliko "opravdanja" za drzanje podalje od ceste/krkana:
Sudar na Krupcu
http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?topic=2703.0
Vozač autom udario biciklistu i pobjegao
http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?topic=1626.0
Pijani vozač naletio na bicikliste
http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?topic=1275.0
i tema na kojoj su sve opasnosti objasnjene
http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?topic=289.0

a da ne pricam kako se vozaci 'kuca na cetiri tocka' ponasaju kad sidju sa asfalta:
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/09 ... 05001&id=9
a mozda ce i nasi ovako poceti zbog biciklista koji se jedino sigurno osjecaju na trotoaru
http://arhiva.net.hr/vijesti/svijet/pag ... 37006.html
malo o bajki zvanoj parking mjesta za bicikle:
http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?topic=1048.0
SoulSeeker wrote:
A_I_ wrote:Niti sam se ja arogantno ponasao a niti su policajci koji su me legitimisali; ja sam pitao gdje je to sve navodno(zato sto jednostavno NE POSTOJI znak zabrane parkiranja! kao sto postoji znak zabrane slikanja) zabranjeno parkirati upravo kako bih znao za ubuduce i ljudi mi rekli kako nije preporucljivo bilo gdje u/oko parka. Dakle, zasto su stavili znak zabrane slikanja a nisu parkiranja/zadrzavanja bicikla, kolica i sl. u parku kod druge gimnazije(iako se u ovom slucaju radilo o parku prema pijaci).
Mada je ovo napisano u nešto blažem tonu kojim okrećeš vodu na svoj mlin, iz ovoga što si napisao se vidi da si raspravljao s njima. S obzirom da ti oni nisu mogli odgovoriti odgovorit ću ti ja:
- Neki znakovi se nakon postavljanja doslovce "iščupaju" iz temelja, a čupaju se sa ciljem nastavka ubjeđivanja o tome "da li je parkiranje na određenom mjestu dozvoljeno ili nije" ;
- Ne postoji znak "zabrane parkiranja za bicikle, invalidska kolica, bestrzajne topove, i kolica za prevoz beba" ;
- Dobar dio zakona o saobraćaju (iliti propisa) se svodi na ono o čemu sam već pisao a to je "građanska kultura" zbog koje su zakonodavci smatrali da ne trebaju pisati posebne stavke zakona kojima će precizno pojasniti "kako saobraćajni znakovi ne služe za vezivanje bicikala, krava, i bestrzajnih topova koji ne potpadaju u kategoriju motornih vozila" jer to (s obzirom na funkciju saobraćajnog znaka) moraš shvatiti i prihvatiti sam. Na sličan način u bilo kojem dijelu zakona nije naglašeno da prolaznike ispod svog prozora ne smiješ gađati kesama napunjenim vodom, ali to ipak ne smiješ raditi.
Ovdje nije rijec o gradjanskoj ili saobracajnoj kulturi vec obezbjedjivanju okoline jedne ambasade. Svak ko prekrsi neko njihovo nepisano pravilo, ne podlijeze placanju nikakvih kazni vec sumnjicenju za izazivanje opasnosti za samu ambasadu. To je malo veca frka - zato je i trebalo JASNO staviti do znanja da se npr u VIlsonovom ne moze slikati a u parku kod II gim. ne smije zadrzavati s biciklima, kolicima, koferima bla bla kako narod ne bi upadao u probleme na pravdi boga.
SoulSeeker wrote:
A_I_ wrote:Ako je bicikl ravnopravno sredstvo prevoza u saobracaju, zasto se onda diskriminira time sto se prave mjesta za parkiranje samo za auta dok su za bicikle gotovo nepostojeca, jer je po tvojim tvrdnjama bicikl zabranjeno parkirati bilu u parku bilo za saobracajni znak (za kojeg je lakse zavezati nego za debele bandere). Bicikl se ne moze ostaviti onako na sred trotoara/parkinga samo zavezanih tockova kako ljudi rade sa motorima jer se bicikl moze odnijeti i na ramenu (a dobar dio ih kosta kao polovan motor).
Života ti... šta ti je to "ravnopravno sredstvo prevoza u saobraćaju"? Nije valjda da i ovdje imamo neki blik "diskriminacije"? :D
Ravnopravno u smislu da isti saobracajni propisi vrijede i za motorna vozila kao i za biciklistu u slucaju da se krece cestom. U slucaju kad se krece pjesackim stazama i prelazima, vaze propisi za pjesake. Pravilo koje najvise krse pjesaci i vozaci motornih vozila je pravilo desne strane - vozaci nasrcu psuju i pljuju a pjesaci ko bez glave baunjaju trotoarima. Svakodnevna borba - vise zvonce tokom dana koristim nego svjetla ili kocnice.
SoulSeeker wrote:Zbog toga što ne živiš u Slavoniji gdje svaki drugi čovjek ima i vozi bicikl, nego u Sarajevu u kojem gotovo i nema biciklista. Automobil je motorno vozilo koje možeš parkirati besplatno na određenim mjestima (npr. ispred prodavaonica, trafika, videoteka i sl. , dakle objekata koji već imaju rezervisan prostor za parkiranje namjenjen samo mušterijama), dok na svim ostalim mjestima imaš javne parkinge koji se plaćaju. Šta bi ti momčino? Nekakvu zasebnu besplatnu banderu a da mi ostali plaćamo usluge parkiranja? A gdje su ovdje NAŠA prava??? :D
AFAIK nigdje u svijetu se ne placa parkiranje bicikla, izmedju ostalog i zbog toga sto zauzima 2x manje od motora i 10x manje prostora od jednog auta sto u saobracaju sto na parkingu :wink: a znamo koliko je skuceno Sarajevo. Da ne pricam o ovom
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/091019126
SoulSeeker wrote:Možda si im jednostavno dokurčio za tih šest godina, nisu znali kako da te se riješe, pa su te onda povezali sa "terorizmom" jer je to u današnje vrijeme "karta koja dobija"? Dobro si prošao jer ti nisu našli paketić narkotika u džepu, zna se nekad i to desiti... :)
I to dio standardne procedure :-) :?:
SoulSeeker

#78 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by SoulSeeker »

A_I_ wrote:U svakoj trecoj ulici u centru grada jedna od dvije trake pretvorena je u parking. U koju to krajnju desnu da se prestrojim ? Da skacem preko tih parkiranih auta u desnoj traci?
Izgleda da je to kod vas gore nego što sam mislio.
A_I_ wrote:Imaj u vidu da je biciklist jednako ranjiv kao i pjesak naspram tone metala na tockovima u naletu.
Izgurivanje pljuvanje dobacivanje i prolijetanje nedozvoljenim brzinama tik do bicikliste su stvari koje se nazalost desavaju bajkerima iz godine u godinu. Neki dan su covjeka na cesti uz trebevic pokusali udariti kroz otvoren prozor auta

http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?topic=2977.0
Pretpostavljam da su ti ovi iz BBK-a prijatelji pa ću vam svima dati jedan prijateljski savjet koji naravno možete ali i ne morate prihvatiti. Na ovakve scene se ne "žmiri" jer neopravdanu upotrebu sile i nasilnike jednostavno ne treba tolerisati. Tip iz priče kaže "da nije mogao uočiti registarske tablice automobila jer nije imao naočale sa dioptrijom", i ovo je jako veliki propust jer su pri prijavama ovakve stvari ključni argument. Većina vas sa sobom nosi i mobitele koji posjeduju i kameru, a automobil koji se kreće brzinom od cca 60 km/h za tri do pet sekundi koliko je potrebno da se mobilni aparat izvadi iz džepa i aktivira za snimanje ne može preći više od 80-tak metara, što znači da ne može izmaći kameri mobilnog aparata jer njoj "nisu potrebne naočale sa dioptrijom". Svi snimci se dodatno mogu uvećati kako bi se ukazalo na potrebne detalje, u ovom slučaju na registarske tablice, poslije to isprintati i eto vam dokaznog materijala.

Dakle, pisanje po forumima i izrazi solidarnosti su sranje, rasprave i fizičko razračunavanje sa siledžijama su također sranje (ako nisi znao, za slučaj da se fizički razračunaš sa siledžijom, u slučaja da u tom obračunu ne bude lakših i težih tjelesnih ozljeda, bez obzira na to "ko je prvi počeo" obojica plaćate kaznu za kršenje javnog reda i mira u iznosu od cca 150 KM), a nema ni uzmicanja. Dakle, kamere u šake, snimajte incidente i redovno ih prijavljujete. Ne osporavam da će na početku reakcije biti dosta blage, ali konstantnim insistiranjem na kažnjavanju počinitelja kroz isto tako konstantne prijave nekom će to sve dosadilti pa će ipak nešto i uraditi. U vezi saobraćajnih znakova o zabrani fotografisanja ili parkiranja odnosno zaustavljanja automobila mi možeš pisati stotinu godinu ali to neće rezulitirati ama baš ničim pozitivnim jer ću ti odgovoriti sa "dobro , tu je trebao biti znak" od čega nemaš nikakve koristi. Sve probleme oko ovakvih sporova riješavaš na nivou Mjesne zajednice, načelnika policije i gradonačelnika jer običan policajac, bez obzira da li je saobraćajac ili "prašinar" (u nekim gradovima čak i nema razlike između "prašinara" i saobraćajaca radi nedostatka kadra odnosno uposlenika, pa svi rade sve) nema nikakve veze sa tim. On ti je u principu leukocit koji radi ono što mu je i zadatak.
A_I_ wrote:Ovdje nije rijec o gradjanskoj ili saobracajnoj kulturi vec obezbjedjivanju okoline jedne ambasade. Svak ko prekrsi neko njihovo nepisano pravilo, ne podlijeze placanju nikakvih kazni vec sumnjicenju za izazivanje opasnosti za samu ambasadu. To je malo veca frka - zato je i trebalo JASNO staviti do znanja da se npr u VIlsonovom ne moze slikati a u parku kod II gim. ne smije zadrzavati s biciklima, kolicima, koferima bla bla kako narod ne bi upadao u probleme na pravdi boga.
Bog ne postoji, jer da postoji sa tobom bi se dopisivao moj pokojni brat a ne ja. Svejedno, bez obzira na to što bog ne postoji postojite vi ostali koji grupnim mirnim protestima možete ukazati na sve propuste mada bih opet savjetovao da prije protesta posjetom odgovarajućim nadležnim organima ukažete na sve propuste u tom dijelu grada, jer protest zapravo označava da se žališ na nečiji rad bez da si se sa njim uopšte i konsultovao oko riješenja problema, a to ti otprilike rezultira ignorisanjem i sabotiranjem koje sprovodi osoba kojoj se obraćaš jer se žališ na nju a nisi je prije toga ni pitao da li ti može pomoći. Međutim, kada sve pokušaš riješiti prvo "na nivou", a potom protestima, onda već imaš drugačiji situaciju.
A_I_ wrote:I to dio standardne procedure :-) :?:
Da, po potrebi. :)

Jedan od primjera koje ti mogu navesti u vezi ovoga je scena u kojoj balavac prijeti trojici zaštitara i dvojici policajaca pa im kaže "Jel`vi znate ko sam ja, haaaaaaaaa, jel` vi znate ko sam ja??? Neko od vas sigurno ima kćerku, jooooooooj šta ću joj raditi samo da znate, pizde jedne klošarske, osvetit ću vam se na familiji". Baš u tom trenutku sam prolazio kraj te male grupice sa ženom, i prepoznao sam da je jedan od policajaca moj jako dobar prijatelj, pa mu onako nasmješeno "šarnem" očima i pokažem na nasilnika u smislu "Pa mahni ga jebò mu ti mater.", na što on meni glasno odgovara "Nema potrebe, momak je imao dva paketića heroina u džepu, čekamo da se smiri i ispsuje pa da ga privedemo", i sada ovaj klošar umjesto prijetnji nastavlja jednu drugu priču "Ko ba ima drogu u džepu??? Nemam oca mi, nemam majke mi moje mile, nisam je nikada ni imao !!!"

Poslije je bio miran kao bubica, čak se i izvinuo što je pravio probleme i psovao. :)
Post Reply