para,novac,lova???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sekiracija1

#1 para,novac,lova???

Post by sekiracija1 »

Sta i kao ?
Imate li vi svoju para filozofiju ili ste je naslijedili.
Kakav je vas opdnos prema novcu,mislim ne kao anketno pitanje,vec bas sam pozelio zdrave price.
zgembo adislić

Post by zgembo adislić »

Para nikad viska, sve se vrti oko para i ko tvrdi suprotno u zabludi je...Frojd rece sex je korjen svega...al ja mislim da su to vjerovatno penezi
Prince

Post by Prince »

Greška.
Haber

Post by Haber »

Definitivno_ najveca ljudska sekiracija_potreba :-)
Miris novca bilo koje boje ili vjere :D :D
Haber

Post by Haber »

Ah Seki, zaboravih reci da je doslo vrijeme da je bolje imati neg' neimati :-) :-)
Haber

Post by Haber »

Pa ni svoju rodjenu ruku u tudji djep staviti :roll: :roll:
Haber

Post by Haber »

Seki, dodje mi da poludish :D :D
THC

Post by THC »

ja investiram u futures, stocks, options -puts and calls, convertibles, preferaables, bods, swaps, mutual funds... izvinjavam se ne znam prevod ovih termina. u godini 1999 imao sam jednog momenta preko $ 250 000 na svom racunu.
Haber

Post by Haber »

THC wrote:ja investiram u futures, stocks, options -puts and calls, convertibles, preferaables, bods, swaps, mutual funds... izvinjavam se ne znam prevod ovih termina. u godini 1999 imao sam jednog momenta preko $ 250 000 na svom racunu.
Ko te zajeba, JeBoTe :shock: :shock: :shock:
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Dok imam Dolar u dzepu osejcam se sigurnim.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

meni je najveći horor
ako jednog dana ne budem imao marke u džepu

zato sada gomilam novce gdje god stignem :( :( :(
hananah

Post by hananah »

Sto imam potrosim, sto nemam nije me briga. :)
Uostalom, ja sam zaduzena za pite a neko drugi je zaduzen za lovu :lol: :lol:
Doduse, da bi se skuhala pita treba kupiti mesa, zelja, sira, brasna, i za to treba novca, ali...vazda se nadje pa sto ostane i parfemcic se kupi :)
r_faruk

Post by r_faruk »

"ko kaze da novac nevalja i da kvari ljude, to kazu oni koji ga nemaju"

ovo sam negdje procito....................
nikita

Post by nikita »

Jao pare , pare parice :D

Ma pare ne predstavljaju nikakav znacaj dok ih imate..tako kazu ocevidci :D
Brojati pare u tudjem djepu nije lijepo, ali je interesantno, sudeci po kolicini mase koja se time bavi... :shock:

Zasto raja voli pare :? Mozda zato jer pare dozvoljavaju da ne radis nesto sto ne volis da radis, a raja ne voli da radi skoro nista :-?

Interesantno je za primjetiti da vecina zivi od para koje se ocekuju od nekud... :(

Pare jesu malo nezgodne, jer se jedne iste ne mogu upotrijebiti vise puta, ali zato se prica o njima vrti non-stop, tako reci neiscrpni izvor inspiracije.

Kazu da za pare ne mozes da kupis prijatelje, ali zato mozes da zapetljas ne malo interesantnih poznanstava.
Oko jedne pare, masa sitnih dusha.

Pare kostaju preskupo , ali jes' bolje plakati u taksiju nego u tramvaju.

Mnogi su izgubili zdravlje trudeci se da zarade sto vise para, a poslije toga izgubili sve pare da povrate zdravlje.

Ako su pare sve sto vam treba od zivota, to je onda i jedino sto ce te mozda ostvariti. 8)

A covjek koji govori da pare mogu sve, taj ih nema niti ih je ikada imao.

Jedan srednji zivot sa srednjom parom moze da ucini bivstvovanje mnogo dostojanstvenijim nego bilo sta drugo.
CiCiban

Post by CiCiban »

s tim se moze kupit' puuuuno knjiga m..mm kad ih imas :roll:
CiCiban

Post by CiCiban »

aali ?''!? kako nabaviti sve sto zelis kada nemas penija u dzepu?? to mi izgleda kao interesantan poduhvat :skoljka:
kame

Post by kame »

zgembo adislić wrote:Para nikad viska, sve se vrti oko para i ko tvrdi suprotno u zabludi je...Frojd rece sex je korjen svega...al ja mislim da su to vjerovatno penezi

Prije nekih.....sad vec dvije godine i 7 mjeseci upoznao sam jednog covjeka koji je razmisljao kao ti. Sada mu preostaje samo da razmislja. Do kraja njegovog jebenog zivota.....

Momak je rodjen 1980. godine u Sarajevu. Iz imucne je porodice. Imao je mnogo novca. Vozio je jako dobra auta, vodao najzgodnije cure.....svaku noc bi provodio u kaficu i opijao se......imao je pistolj.....pucao je jednom momku u noge jednom......povremeno se i drogirao......

Imao je jako mnogo prijatelja i poznanika. Sve se vrtilo oko njega. Bio je u centru paznje.

Najdraze mu je bilo trkati se po Sarajevu sa jaranima u kasnim nocnim satima. Dostizali su i do 200 km/h. Prolazili su kroz crveno.

Bili su najbolji drugovi. Nerazdvojni.

I tako su se....jedne noci....septembra 2000. godine.....opijali kao i svake druge.......u nekom kaficu na Ilidzi.......oko 2 sata iza ponoci......dosli su na ideju da se trkaju po gradu.....(uobicajeno)........sjeli su u dva auta i krenuli u pravcu Bulevara Mese Selimovica.........picili su glavnom cestom 180 km/h.......na raskrsnici kod studentskih domova u Nedzaricima........prosli su kroz crveno.......u autu u kom je sjedio momak o kome pricam bilo ih je trojica.......on je sjedio nazad.......kad su prosli kroz crveno pri brzini od 180 km/h sa lijeve strane naletio je golf 2 i opalio ih.......auto se vrtilo ukrug i islo prema banderi.......ovi sto su sjedili naprijed poispadali su iz auta.......zadobili samo ogrebotine.........kad je auto odvalilo od banderu naletio je kamion koji je pokusao izbjeci golfa i zalijepio auto za banderu.

Momak pada u komu. Hospitaliziran je u klinickom centru Kosevo. Doktor saopstava porodici nastradalog da nema sanse da se momak probudi i da je tako i najbolje. Medjutim, peti dan momak se budi iz kome i ostaje u zivotu.....

Povrijedio je kicmu, rebra i dobrano skrsio utrobu. Jedva su ga odrzali na zivotu.

Sada je stabilizovan........oduzet je od sisa pa nanize......paraplegicar.......jedino rukama i glavom moze micati......s tim da su mu prsti na rukama potpuno ukoceni.........

Ostao je bez prijatelja i raje. Ostao je sam. Zaboravili su ga svi. Gotovo cetiri godine zivi u bolnici. I najveca sreca mu je da sjedne u kolica. Majka mu je gotovo skrenula s uma od sekiracije. Novac koji posjeduju ne moze popraviti Mirzino stanje nigdje u svijetu.

Ostao je sam, bez prijatelja......unistio je sve clanove porodice u psihickom smislu......niko nije ostao normalan......danas nekadasnje prijatelje s kojima je stradao dozivljava kao najgore neprijatelje. Svega nekoliko osoba ga posjecuje. Jako rijetko.....

Preostaje mu samo da razmislja......razmislja.......razmislja.......do samoga kraja.......nije u stanju za bilo sta vise od toga........

A pare.....jebene pare su zavile u crno i njega i njegovu porodicu.....
Last edited by kame on 26/06/2004 23:33, edited 1 time in total.
kame

Post by kame »

A ako mene pitate, ni sex nije najbitniji.

Najbitnije je biti zdrav. Psihicki i fizicki. Ostatak sudbine gradimo sami.....
CiCiban

Post by CiCiban »

u sustini tu se radi o pokusaju da dozivimo zadovoljstvo koje neprekidno traje.. hmm od covjeka do covjeka, nacin njegovog postizanja je razlicit... a oblik zavisi od zabluda i tragedija koje je morao da prezivi..potpomognut je donekle i licnim bubama
trosenje? crni humor? nalazi ? papuce? eurokrem? samoca? trcanje?itd i bla bla
najveca prevara je u tome. . sto ocekujemo da ono traje..
pa smo razocarani kada ustanovimo da nije tako
kad malo bolje razmislim izgleda da sve blistave trenutke upoznamo tek onda kada prozivimo mracne..jedino tako su moguci..drugacije ih ne bi prepoznali
nikita

Post by nikita »

Lijepo je imati dovoljno za normalan zivot, a pritom znati cjeniti male stvari, samo nazalost vecina se izgubi u mjerenju prioriteta one sekunde kada se pojavi novac koji ne mogu da svare tek tako lako, pa cak i oni koji misle da ne bi postupili tako.

Trudim se da se ne vezem za novac, jer se jako dobro sjecam kako je kada ga nema.
Truba

Post by Truba »

kame wrote:
zgembo adislić wrote:Para nikad viska, sve se vrti oko para i ko tvrdi suprotno u zabludi je...Frojd rece sex je korjen svega...al ja mislim da su to vjerovatno penezi

Prije nekih.....sad vec dvije godine i 7 mjeseci upoznao sam jednog covjeka koji je razmisljao kao ti. Sada mu preostaje samo da razmislja. Do kraja njegovog jebenog zivota.....

Momak je rodjen 1980. godine u Sarajevu. Iz imucne je porodice. Imao je mnogo novca. Vozio je jako dobra auta, vodao najzgodnije cure.....svaku noc bi provodio u kaficu i opijao se......imao je pistolj.....pucao je jednom momku u noge jednom......povremeno se i drogirao......

Imao je jako mnogo prijatelja i poznanika. Sve se vrtilo oko njega. Bio je u centru paznje.

Najdraze mu je bilo trkati se po Sarajevu sa jaranima u kasnim nocnim satima. Dostizali su i do 200 km/h. Prolazili su kroz crveno.

Bili su najbolji drugovi. Nerazdvojni.

I tako su se....jedne noci....septembra 2000. godine.....opijali kao i svake druge.......u nekom kaficu na Ilidzi.......oko 2 sata iza ponoci......dosli su na ideju da se trkaju po gradu.....(uobicajeno)........sjeli su u dva auta i krenuli u pravcu Bulevara Mese Selimovica.........picili su glavnom cestom 180 km/h.......na raskrsnici kod studentskih domova u Nedzaricima........prosli su kroz crveno.......u autu u kom je sjedio momak o kome pricam bilo ih je trojica.......on je sjedio nazad.......kad su prosli kroz crveno pri brzini od 180 km/h sa lijeve strane naletio je golf 2 i opalio ih.......auto se vrtilo ukrug i islo prema banderi.......ovi sto su sjedili naprijed poispadali su iz auta.......zadobili samo ogrebotine.........kad je auto odvalilo od banderu naletio je kamion koji je pokusao izbjeci golfa i zalijepio auto za banderu.

Momak pada u komu. Hospitaliziran je u klinickom centru Kosevo. Doktor saopstava porodici nastradalog da nema sanse da se momak probudi i da je tako i najbolje. Medjutim, peti dan momak se budi iz kome i ostaje u zivotu.....

Povrijedio je kicmu, rebra i dobrano skrsio utrobu. Jedva su ga odrzali na zivotu.

Sada je stabilizovan........oduzet je od sisa pa nanize......paraplegicar.......jedino rukama i glavom moze micati......s tim da su mu prsti na rukama potpuno ukoceni.........

Ostao je bez prijatelja i raje. Ostao je sam. Zaboravili su ga svi. Gotovo cetiri godine zivi u bolnici. I najveca sreca mu je da sjedne u kolica. Majka mu je gotovo skrenula s uma od sekiracije. Novac koji posjeduju ne moze popraviti Mirzino stanje nigdje u svijetu.

Ostao je sam, bez prijatelja......unistio je sve clanove porodice u psihickom smislu......niko nije ostao normalan......danas nekadasnje prijatelje s kojima je stradao dozivljava kao najgore neprijatelje. Svega nekoliko osoba ga posjecuje. Jako rijetko.....

Preostaje mu samo da razmislja......razmislja.......razmislja.......do samoga kraja.......nije u stanju za bilo sta vise od toga........

A pare.....jebene pare su zavile u crno i njega i njegovu porodicu.....

evo sve što si napisao ne odgovara MOME profilu
Skroz sam na drugoj krajnosti
da se nisam zaposlio bio bih možda najmlađi diplomac na faxu (prvi i od srednjškolskih drugara)
čitao sam i do 100 knjiga godišnje
ne pijem ne pušim ne drogiram se imam auto ali nemam vozačku
u 12 idem kući, nisam nikada imao pištolj u ruci
na banci imam neku svotu ali to je ništa :roll:

ukratko izgubio sam i ja sve prijatelje i ostalo mi je da razmišljam i da se pitam u kojoj točki je moj život krenuo nizbrdo
razlišljam i ja svaki dan razmišljam i razmišljat ću do kraja

i sada evo potpisao bih bez razmišljanja da svoj život od rođenja mijenjam s njim
hananah

Post by hananah »

Ma komi, ti si kao stvoren za mene :-)
Bas nesto o nekom takvom razmisljam :D
Truba

Post by Truba »

hananah wrote:Ma komi, ti si kao stvoren za mene :-)
Bas nesto o nekom takvom razmisljam :D
znao sam ja da smo nas dvoje stvoreni jedno za drugo

ti iskusna ja mogu :D :D :D
nikita

Post by nikita »

I tu nam se rodila jos jedna forumska ljubav :D
supersonic

Post by supersonic »

pare pare obrcu svijet,politiku, nogomet
parama mozes sve, dobre koke imati
svi oko tebe moraju glavom klimati
ukratko