Otvaranje novog podforuma? - Ženski kutak
-
tratincica
#1 Otvaranje novog podforuma? - Ženski kutak
Bilo bi lijepo sa damama iz sarajeva i šire razmijenjivati savjete, kozmetika, šminka, moda...
Šta mislite?
Šta mislite?
Last edited by tratincica on 19/05/2004 01:49, edited 1 time in total.
-
cistacica-x
da! definitivno da!
otkad ja to trazim!
i upravo hocu jednu temu da otvorim da pitam za savjete i sad dumam gdje da je stavim....
otkad ja to trazim!
i upravo hocu jednu temu da otvorim da pitam za savjete i sad dumam gdje da je stavim....
-
tratincica
Pooll zbog ovakve izjave bi te trebalo 

Last edited by tratincica on 19/05/2004 01:51, edited 1 time in total.
-
ivi
sto se kuhanja tice tu sam genijalac, pa nemam djabe 39426 kg, a sto se te sminke tice ... ja bi redovno geom prala kosu, nego mama sreca napisala mala sampon ti stoji u plavoj flasi i napisala sampon, a sto se sminke tice moram da kazem da znam sta je labelo, dovoljno ...Pooll wrote:ivi
nemoj nikad ni nauciti ba![]()
sto ce ti ista, priroda je priroda
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ja glasao za ne
lijepi serijat...

lijepi serijat...
- horns&drums
Progresivne misli feministkinja povlace za sobom agresivne postupke muskaraca.Pa ti vidi...

- horns&drums
Po vasoj smjeloj teoriji zene bi onda vec davno vladale svijetom.
Srecom, ipak je samo hipoteza
Srecom, ipak je samo hipoteza
- horns&drums
To mislis zato sto zena ima puno u medijima, a mediji su tiha ruka vladarska
Srecom, samo u zaostalim zemljama...
Srecom, samo u zaostalim zemljama...
-
RPM
tictat (regina): "ma pusti ga angi...valjda mu je lakše živjeti s mišlju da su muškarci ti koji drže stvar u svojim rukama ...........ali to ne mijenja fakt da su im i to omogućile žene "
... uvijek drzim stvar u svojim rukama ...
... no ne libim se priznati da zene vladaju svijetom ... 
... uvijek drzim stvar u svojim rukama ...
-
regina
šta sam ja drugačija reklaRPM wrote:tictat (regina): "ma pusti ga angi...valjda mu je lakše živjeti s mišlju da su muškarci ti koji drže stvar u svojim rukama ...........ali to ne mijenja fakt da su im i to omogućile žene "
... uvijek drzim stvar u svojim rukama ...... no ne libim se priznati da zene vladaju svijetom ...
-
tratincica
To je samo podforum, a ne subkulturna zajednica
prošetajte malo po http://www.forum.hr pa pogledajte malo kako to izgleda.
Na kraju krajeva... vidim da nema ni potrebe za podforumom. Za pomoć ili neki savjet uvijek se mogu obratiti negdje drugo.
prošetajte malo po http://www.forum.hr pa pogledajte malo kako to izgleda.
Na kraju krajeva... vidim da nema ni potrebe za podforumom. Za pomoć ili neki savjet uvijek se mogu obratiti negdje drugo.
- Soul_Sista
Sad sam usla na ovaj http://www.forum.hr i naj vise mi se svidjeo kutak "Usamljena srca".
mozemo li takav kutak postaviti..to je i za zene i za muskarce..
da ne bi bilo kao sto Angie kaze..
U mojoj kratkoj (ali tako sadrzajnoj...) opservaciji sustina i jeste da je "po serijatu" da se zene izdvajaju u svoje kutke. Znaci, kao feministkinja ne prihvatam ideju da se zene izdvajaju iz drustva po nekom "zenskom" osnovu, i "zenskim" interesima.
U mojoj kratkoj (ali tako sadrzajnoj...) opservaciji sustina i jeste da je "po serijatu" da se zene izdvajaju u svoje kutke. Znaci, kao feministkinja ne prihvatam ideju da se zene izdvajaju iz drustva po nekom "zenskom" osnovu, i "zenskim" interesima.
-
tempora
Pa na to ange ja i mislim. I licno nisam pobornik tih nekih marginalizacija: "hasal vam-hastal nam"
Istinski feminizam postoji jos u onim totalitarnim drustvima gdje se zena bori za svoje golo pravo, pravo postojanja.
Sve ostalo je preslo u siroku devijaciju.
Ne tako rijetko srecem ovdje zene koje za sebe kazu da su emancipovane i "feministice" koje se bore da im se ne daj Boze prihvati kaput, ne pridrzi stolica jer to dozivljavaju kao neravnopravnost
Ange, izgleda da cu ja fakat jutros morat na ronjanje. Umivanje nije pomoglo!
Istinski feminizam postoji jos u onim totalitarnim drustvima gdje se zena bori za svoje golo pravo, pravo postojanja.
Sve ostalo je preslo u siroku devijaciju.
Ne tako rijetko srecem ovdje zene koje za sebe kazu da su emancipovane i "feministice" koje se bore da im se ne daj Boze prihvati kaput, ne pridrzi stolica jer to dozivljavaju kao neravnopravnost
Ange, izgleda da cu ja fakat jutros morat na ronjanje. Umivanje nije pomoglo!
-
tratincica
OK... pardon zbog srdžbe.angela wrote:Tratincice, ne srdi se bezze![]()
Diskusija o feminizmu pocinje od H&D "serijatske" primjedbe.
Vec se ovdje pricalo o tome, ali ne da bude "zenski kutak", nego nesto kao life-style, kao home, kao private life... eto ne nadjosmo ime, a i svakako administratori nisu izasli u susret nasoj molbi.
Ali fakat postala sam inventar na forum.hr
Stvarno je dobar. Ali uvijek pričaju i daju savjet iz hrvatske prspektive. Mislim da bi jedan (ok ne mora biti ženski kutak... to mi je palo na pamet onako) lifestyle podforum bio koristan. Ili možda griješim. Ne znam