archi_a wrote:Ne, čak šta više.![]()
Snažni i srčani, sa dobrim osjećajem za humor.
A ti si (pretostavljam) iz Bih. Koji dia?
archi_a wrote:Ne, čak šta više.![]()
Snažni i srčani, sa dobrim osjećajem za humor.
archi_a wrote:Glavni grad.
archi_a wrote:Svakakvih naziva za cuke.
Onako, bezveze, trenutak inspiracije kod registrovanja. No to nije tema ove teme.
archi_a wrote:rekoh ja..... Svaka čast, nasmijala si me.
Ne, ne znam. Jednostavno mi došlo archi, kod biranja nicka. Niđe veze sa mojim imenom.
Ma nemam pojmaSaga Noren wrote:archi_a wrote:rekoh ja..... Svaka čast, nasmijala si me.
Ne, ne znam. Jednostavno mi došlo archi, kod biranja nicka. Niđe veze sa mojim imenom.![]()
A zasto tebe toliko zanima vojska? Jel to samo vojska ili i oruzje? Znas li sta o oruzju?
Nesretniče, živi bolan život, pariz, grad ljubavi, francuska zemlja prosperiteta, a ti na forumu poklopac svakom loncu. Imaš li život, života ti? Ja živim život ovdje u BiH, ti neki saJber lik, koji je umislio da bolje vidi hiljadama kilometara daleko. Ja informacije iznosim jer ih doživim, opipam i procesuiram, ti svoje preko portala skupljaš. Odbi čovječe, ismijalo te pola foruma. Iskrivljena percepcijo.insomnia78 wrote:Ma kak’i obavjestajci. Znaju oni bolje o OS od ovog nesretnika sto vjeruje u bajkice
Kako cemo tako naprid? A? Kako cu ja naucit?archi_a wrote:Ma nemam pojmaSaga Noren wrote:archi_a wrote:rekoh ja..... Svaka čast, nasmijala si me.
Ne, ne znam. Jednostavno mi došlo archi, kod biranja nicka. Niđe veze sa mojim imenom.![]()
A zasto tebe toliko zanima vojska? Jel to samo vojska ili i oruzje? Znas li sta o oruzju?

U organizaciji Multinacionalnog Centra JRMC (Joint readines multinational center), od 11. do 30. septembra 2019. godine, realizovana je međunarodna vježba pod nazivom „SABER JUNCTION 19” u vojnoj bazi „Hohenfels”, SR Njemačka. Na vježbi je učestvovao 41 pripadnik OS BiH, od čega 34 pripadnika Voda vojne policije iz sastava Bataljona vojne policije Brigade taktičke podrške.
Za profesionalno obavljanje zadataka dodijeljena im je zahvalnica i pohvala za profesionalnost, kooperativnost i saradnju sa pripadnicima 54. bataljona borbene inžinjerije, a komandant inžinjerije pukovnik Sean R. Shields pri uručenju Zahvalnice i pohvale rekao da su pripadnici Voda vojne policije iz OS BiH najbolja međunarodna jedinica sa kojom je imao priliku sarađivati na vojnim vježbama ovoga tipa. Pored toga OR2 Arnel Vilić je dobio priznanje Heroj Hohenfelsa za vještine i profesionalnost koju je pokazao tokom vježbe

Sve frizirani rezultati. Prvo sto cujes prije pocetka vjezbe na Manjaci je "jedinica koje dolazi na ocjenjivanje mora proci".archi_a wrote:Mislim da se dobro radi. A ocjene partnerskih zemalja govore da se svi dodijeljeni zadaci izvrše 100postotno, da su jedinice koje su delegirane motivisane, odgovorne i izvršavaju postavljene ciljeve. Na svim takmičenjima na kojima su učestvovale delegirane jedinice, postigli se zapažene rezultate. Zaključci su uglavnom "combat ready". Tako da mislim da mogu parirati. Na kraju krajeva, sve obuke koje se rade, rade se po kalendaru i sistemu usaglašenom sa NATO i EU partnerima. Ide to samo uzlaznom putanjom uz pomoć NATO prijatelja, amerikanaca prije svega. Proces je nazaustavljiv.
Aha! Pa, bilo mi je sumnjivoCrazyDiablo wrote:Sve frizirani rezultati. Prvo sto cujes prije pocetka vjezbe na Manjaci je "jedinica koje dolazi na ocjenjivanje mora proci".archi_a wrote:Mislim da se dobro radi. A ocjene partnerskih zemalja govore da se svi dodijeljeni zadaci izvrše 100postotno, da su jedinice koje su delegirane motivisane, odgovorne i izvršavaju postavljene ciljeve. Na svim takmičenjima na kojima su učestvovale delegirane jedinice, postigli se zapažene rezultate. Zaključci su uglavnom "combat ready". Tako da mislim da mogu parirati. Na kraju krajeva, sve obuke koje se rade, rade se po kalendaru i sistemu usaglašenom sa NATO i EU partnerima. Ide to samo uzlaznom putanjom uz pomoć NATO prijatelja, amerikanaca prije svega. Proces je nazaustavljiv.
archi_a wrote:
Eto, sad su dileme riješene.