Organizacija i planiranje u osovnim skolama u KS

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
1234888

#1 Organizacija i planiranje u osovnim skolama u KS

Post by 1234888 »

Da li ikoga zanima ova tema, a ako da, da li susrecete sa primjerima koje cu navesti nize u tekstu.
Skola treba poceti vec sljedece sedmice, u ponedjeljak, a neke od spomenutih skola nemaju nikakav unaprijed utvrden plan i program. Recimo, primjer lose organizacije je Osnovna skola"Hrasno". U Osnovnoj skoli "Hrasno" jos se ne zna ni da li ce ucenici imati smjene, a da ne spominjem spisak udzbenika ili bilo cega slicnog sto bi uvelike pomoglo roditeljima u planiranju njihovih obaveza. Na iznimno lose uradenoj web stranici navedene skole zadnja informacija datira iz prosle skolske godine, a ne znam ni tada koliko je bila aktualna. Kontak podaci koji podrzumjevaju i brojeve telefona su navedeni iz ne znam kojih razloga jer se na iste niko ne javlja.
Mogu nabrajati u nedogled lose stavri glede orgnizacije ali me zanima da li su i vasa iskustva ovakva u drugim skolama? A ako nisu mozda bih trebala razmisliti o nekoj bolje organizaovanoj skoli? Samo da je lokacijski blizu.

Neki komentar ili preporuka?
nuttyyy

#2 Re: Organizacija i planiranje u osovnim skolama u KS

Post by nuttyyy »

Imam dvoje djece u navedenoj skoli. Nesto sto ste naveli je tacno, nesto sasvim krivo. Plan i program postoji, sve se zna, to sto nije komuniciran sa roditeljima, to je druga stvar. Kako god, ova skola nije bas primjer lose prakse. Bice ove sedmice obavijesti na skoli tako da nijedne godine roditelji nisu ostali uskraceni za informacije.

Za preporuku, kada vec istu trazite, ukoliko ostajete u navedenoj skoli, preporucujem da se ispred svog odjeljenja angazujete u Vijecu Roditelja i pokusate rijesiti neke od negativnosti koje navodite. VR ima jako puno uticaja i neka Vam ne bude tesko ukljuciti se u rad istog
Juni

#3 Re: Organizacija i planiranje u osovnim skolama u KS

Post by Juni »

nuttyyy wrote:Imam dvoje djece u navedenoj skoli. Nesto sto ste naveli je tacno, nesto sasvim krivo. Plan i program postoji, sve se zna, to sto nije komuniciran sa roditeljima, to je druga stvar. Kako god, ova skola nije bas primjer lose prakse. Bice ove sedmice obavijesti na skoli tako da nijedne godine roditelji nisu ostali uskraceni za informacije.

Za preporuku, kada vec istu trazite, ukoliko ostajete u navedenoj skoli, preporucujem da se ispred svog odjeljenja angazujete u Vijecu Roditelja i pokusate rijesiti neke od negativnosti koje navodite. VR ima jako puno uticaja i neka Vam ne bude tesko ukljuciti se u rad istog
:-) sta roditelji imaju od toga sto plan i program postoji, kad oni nisu obavijesteni. koje je dijete smjena je krucijalna informacija za roditelja od kojeg zavisi organizacija i funkcionisanje cijele porodice.
i mi imamo losa iskustva (druga skola je u pitanju). po meni isto tako na pocetku skolske godine bi trebali imati informacije kada je koji raspust, a to se nikad ne zna do zadnjeg momenta. koliko sam shvatila krivac je kanton, a ne skola, ali je nedopustivo u svakom slucaju
1234888

#4 Re: Organizacija i planiranje u osovnim skolama u KS

Post by 1234888 »

Mislim da to sto plan postoji meni ne znaci nista s ozirom da ja kao roditelj cije dijete pohada tu skolu o njemu nemam nikakvu informaciju a i svim je neprihvatljivo da su, po Vasem, samo clanovi Vijeca roditelja upoznti sa istim. Drugo, to je jedina skola na opcini Novo Sarajevo cija web stranica ne sadzi nikakve podatke o narednoj skolsoj godini. To se moze vrlo lako provjeriti.
Post Reply