Opet pljacka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
doncorleone

#1 Opet pljacka

Post by doncorleone »

Ovako http://www.sarajevo-x.com/clanak/081028050

tu se nalazi namjera da se po litri goriva izdvahja 10 feninga za auto put. Ako cemo kasnije opet placati koristenje istog nije li to pljacka. Mi ga pravimo nekome, i kasnije istima placamo da koristimo sto smo napravili.

Mislim da je ovaj Vrankic pljačkas zestoki (redakciji je poznato moje ime, pa ovo se ne stidim napisati) i nesposoban da radi posao.
Vertigo

#2 Re: Opet pljacka

Post by Vertigo »

ma kakva pljacka, bit ce to nas autoput, nas telekom, nasa elektroprivreda...zato ni slucajno dati koncesiju strancima
doncorleone

#3 Re: Opet pljacka

Post by doncorleone »

Vertigo wrote:ma kakva pljacka, bit ce to nas autoput, nas telekom, nasa elektroprivreda...zato ni slucajno dati koncesiju strancima
kad je nesto moje onda ne placam njegovo koristenje.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#4 Re: Opet pljacka

Post by grunt »

Glasali ste-gledajte!!!
Vertigo

#5 Re: Opet pljacka

Post by Vertigo »

doncorleone wrote:
Vertigo wrote:ma kakva pljacka, bit ce to nas autoput, nas telekom, nasa elektroprivreda...zato ni slucajno dati koncesiju strancima
kad je nesto moje onda ne placam njegovo koristenje.
ironija ;-)
Pospanko

#6 Re: Opet pljacka

Post by Pospanko »

Mislim da je BiH jedna od rijetkih zemalja koja nije imala ove akcize na gorivo. Bilo je vrijeme da se iste uvedu. U svakom slucaju podrzavam. Da li ce se to na pravi nacin znati iskoristiti ili ce opet sve biti opljackano, ostaje da se vidi, a to je vec druga strana price.
Vertigo

#7 Re: Opet pljacka

Post by Vertigo »

Pospanko wrote:Mislim da je BiH jedna od rijetkih zemalja koja nije imala ove akcize na gorivo. Bilo je vrijeme da se iste uvedu. U svakom slucaju podrzavam. Da li ce se to na pravi nacin znati iskoristiti ili ce opet sve biti opljackano, ostaje da se vidi, a to je vec druga strana price.
mislim da je u cijeni goriva uvijek bio uracunat dio za puteve, ovo je nesto novo, specijalno za autoput
nokia6170

#8 Re: Opet pljacka

Post by nokia6170 »

Vertigo wrote:
Pospanko wrote:Mislim da je BiH jedna od rijetkih zemalja koja nije imala ove akcize na gorivo. Bilo je vrijeme da se iste uvedu. U svakom slucaju podrzavam. Da li ce se to na pravi nacin znati iskoristiti ili ce opet sve biti opljackano, ostaje da se vidi, a to je vec druga strana price.
mislim da je u cijeni goriva uvijek bio uracunat dio za puteve, ovo je nesto novo, specijalno za autoput
pa i u cijenu registracije vozila je uracunat doprinos za puteve...bas me zanima po koliko pravnih osnova gradjani bosne i hercegovine izdvajaju za puteve...sta god vec obuhvatala ta fantomska imenica "putevi"
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#9 Re: Opet pljacka

Post by grunt »

To je osnovno,kada bi se novac zaista ulagao u ono za sto je i namijenjen nebi zalio ni mnogo vise od ovih 10 feninga.Ko nebi volio da imamo autoput,ja sanjam taj dan,ali znajuci nasu vlast to je samo jos jedna obicna pljacka naroda!
Maraschino

#10 Re: Opet pljacka

Post by Maraschino »

Novci koji se izdvajaju za odrzavanje puteva sluze samo da se pojedincima i sumnjivim firmama utrpa taj novac. Gledam ljetos na sve strane se krpaju ceste. Haos, katastrofa...ne znas je li bilo gore prije ili poslije krpaze a neko je dobro to naplatio. Zasto ne puste cestu 3, 5, 10 god. neka propadne skroz ionako nicemu ne valja a za taj period bi se ustedile pare da se uradi dobra podloga sa odgovarajucim asfaltom. Ovako, nigdje kraja krpazama a neko to naplacuje.
doncorleone

#11 Re: Opet pljacka

Post by doncorleone »

Maraschino wrote:Novci koji se izdvajaju za odrzavanje puteva sluze samo da se pojedincima i sumnjivim firmama utrpa taj novac. Gledam ljetos na sve strane se krpaju ceste. Haos, katastrofa...ne znas je li bilo gore prije ili poslije krpaze a neko je dobro to naplatio. Zasto ne puste cestu 3, 5, 10 god. neka propadne skroz ionako nicemu ne valja a za taj period bi se ustedile pare da se uradi dobra podloga sa odgovarajucim asfaltom. Ovako, nigdje kraja krpazama a neko to naplacuje.
slazem se, ali je dvostruka pljacka. pare idu u budzet odakle ce glavonje povecati plate, dnevnice i svasta nesta a njihove firme dobiti poslove lafo da prave puteve. ista krpljacina je u mostaru. traje mjesecima. ja i 20 ljudi bi primitivnim alatom uradili sto su i oni do sada.

bruka i sramota

a na vrankicu se vidi da je lopov
Post Reply