http://--- no links ---/vijesti/svijet/106 ... icima.html
Ti, izgleda, ne citas sta Grover pise? P.S. Slobodno se mozete zajedno vakcinisati. To je tzv mrtva vakcina (nema zivih uzrocnika u sebi) i podstice odbranu od virusa gripe. Da bi se odbrana razvila treba 15-tak dana i tada se mozes razboliti ako se zarazis od virusa gripe (na poslu, skoli, javnom prevozu i sl). Od same vakcine, kao takve, se nemoze dobiti gripa. Nema virusa u njoj.The Realist wrote:Mislio sam da se nikada neću vakcinisati radi influence (gripe), ali dođe ipak i taj momenat. I ja i supruga ćemo, samo odvojeno, ako nas obori vakcina da ne bi oboje u krevetu završilo, a dijete samo.
A evo i sa svojim pričam opet, jer mi čudno sve i ipak se ispotavlja da se on uspio ranije prehladiti. Oboje ćemo se mi onda vakcinisati što prije, a.B.d.!Brus Lee wrote:Ti, izgleda, ne citas sta Grover pise? P.S. Slobodno se mozete zajedno vakcinisati. To je tzv mrtva vakcina (nema zivih uzrocnika u sebi) i podstice odbranu od virusa gripe. Da bi se odbrana razvila treba 15-tak dana i tada se mozes razboliti ako se zarazis od virusa gripe (na poslu, skoli, javnom prevozu i sl). Od same vakcine, kao takve, se nemoze dobiti gripa. Nema virusa u njoj.The Realist wrote:Mislio sam da se nikada neću vakcinisati radi influence (gripe), ali dođe ipak i taj momenat. I ja i supruga ćemo, samo odvojeno, ako nas obori vakcina da ne bi oboje u krevetu završilo, a dijete samo.
Ako vam ijedan doktor pristane ovako dati vakcinu, bježite od njega. Savjestan doktor dat će samo vakcinu za koju zna da je ispoštovan tzv cold chain transport, a ukoliko mu je vi donesete ni na koji način to ne može garantovati - od toga da li ste na putu od apoteke do kuće i od kuće do doma zdravlja držali u frižideru, da li je frižider kalibrisan i validiran za tačno taj temperaturni režim.stroga normala wrote: te ako vec odlucim da ga vakcinisem da li da to radim u domu zdravlja ili ako treba da cak kupim neke vakcine koje su recimo sigurnije i sa manje nus pojava pa ako treba da ih dijete privatno primi, zaista platio bih koliko god treba samo da smanjim mogucnost komplikacija od vakcine.
Ok, mada i ja sam se malo pogresno izrazio, u stvari cuo sam da ima neki dr. Lutvo koji daje privatno vakcine u svojoj ordinaciji i kao te vakcine su bez nuspojava...Alhemicarkaa wrote:Ako vam ijedan doktor pristane ovako dati vakcinu, bježite od njega. Savjestan doktor dat će samo vakcinu za koju zna da je ispoštovan tzv cold chain transport, a ukoliko mu je vi donesete ni na koji način to ne može garantovati - od toga da li ste na putu od apoteke do kuće i od kuće do doma zdravlja držali u frižideru, da li je frižider kalibrisan i validiran za tačno taj temperaturni režim.stroga normala wrote: te ako vec odlucim da ga vakcinisem da li da to radim u domu zdravlja ili ako treba da cak kupim neke vakcine koje su recimo sigurnije i sa manje nus pojava pa ako treba da ih dijete privatno primi, zaista platio bih koliko god treba samo da smanjim mogucnost komplikacija od vakcine.
Ma nebitno. A ta fama "vakcine bez nuspojava" ne znam je li smješna ili žalosna. Jedna jabuka može da ima nuspojave, a ne vakcina.stroga normala wrote:Ok, mada i ja sam se malo pogresno izrazio, u stvari cuo sam da ima neki dr. Lutvo koji daje privatno vakcine u svojoj ordinaciji i kao te vakcine su bez nuspojava...Alhemicarkaa wrote:Ako vam ijedan doktor pristane ovako dati vakcinu, bježite od njega. Savjestan doktor dat će samo vakcinu za koju zna da je ispoštovan tzv cold chain transport, a ukoliko mu je vi donesete ni na koji način to ne može garantovati - od toga da li ste na putu od apoteke do kuće i od kuće do doma zdravlja držali u frižideru, da li je frižider kalibrisan i validiran za tačno taj temperaturni režim.stroga normala wrote: te ako vec odlucim da ga vakcinisem da li da to radim u domu zdravlja ili ako treba da cak kupim neke vakcine koje su recimo sigurnije i sa manje nus pojava pa ako treba da ih dijete privatno primi, zaista platio bih koliko god treba samo da smanjim mogucnost komplikacija od vakcine.
Ali poslije ovog gore pomenutog razgovora nisam ga uopste uzimao u razmatranje.
славянин wrote:Da neke stvari rascistimo![]()

Je l´ ima za autizam kol`ko je opao broj oboljelih?elloh4556 wrote:Kakve su to gluposti, ja navodim za US, a ti za UK.
In 1958, there were 763,094 cases of measles and 552 deaths in the United States. With the help of new vaccines, the number of cases dropped to fewer than 150 per year (median of 56). In early 2008, there were 64 suspected cases of measles. Fifty-four out of 64 infections were associated with importation from another country, although only 13% were actually acquired outside of the United States; 63 of these 64 individuals either had never been vaccinated against measles or were uncertain whether they had been vaccinated
http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5718a5.htm
I dalje negiraš.