On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ultima_palabra

#176 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:ako vidimo da u sarajevu za normalan stan treba jedno 100 normalnih plata, onda je jasno da je mamin i tatin sin onaj ko ima svoj stan do tridesete, a ne onaj ko ga nema.

to je grozno, ali to je tako.
I to je tačno... samo ne vjerujem ni da ovi mladi Danci o kojima Milić govori imaju svoje stanove.
todd_smith

#177 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by todd_smith »

ladyblue18 wrote:
todd_smith wrote:Sada ti uzmi tu djevojku i sta mislis da li bi ona prije bila sa muskarcom koji u 30tim zivi sa roditeljima ili nekog samostalnog?
Dobro neko gore napisa, kod nas se podrazumijeva da si tokmak koji ne zna brinuti o sebi i koji nije samostalan ako zivi sa roditeljima.

A onda dobro neko i napisa ko da smo SveCka jbt.

I da ti nesto napisem jos, kao zensko koje je ambiciozno, nemam bas cilj 3 hiljade maraka platu, ali me prosto zaboli cosak s kim ko zivi, jer ipak postoje puno vaznije stvari na muskarcu od toga da li on zivi sa roditeljima.
KAda na to prestanes gledati kao na manu shvatices da postoje normalne zenske osobe koje mogu imati doktorate ako treba i kojima nece smetati sto joj buduci muz sa 30 godina zivi sa roditeljima jer to ne znaci da on zivi u kladionici, ne zna sebi skuhati, oprati carape, da je ljencuga, da nije obrazovan, nastavi niz...samo zato jer zivi sa roditeljima pa se kod nas automatski na to nakaci tona predrasuda.
Dobro ba ne trebas mi se javno prodavati, imas fejs tamo mi se javi :lol:

Ozbiljno sada

Sve to ti napisala a maloprije rece da nije rijec o zajednickom zivotu?

Da, slazem se da postoji dosta vaznijih stvari, jer uopce ne bi ni gledala muskarca ako ti se ne svidja zbog drugih vaznijih stvari, ALI kada bi imala izbor da li bi ti bilo svejedno? Apsolutno da ne bi, zeljela bi samo vas 2, ne vas 2 i njegovi. Necemo se lagati sada oko toga. U ovom kontekstu moje misljenje je to da je na njemu odgovornost da to ima na umu prije nego sto tebe upozna.

Kao sto rekoh ja ovo gledam za Sarajevo i okolina Sarajeva (tipa Buca Potok i slicna sela, jer realno to meni nije Sarajevo :lol: ) Van toga apsolutno razumijem jer kao sto neko iznad rece tesko je naci redovan posao sa 300-400KM plate van Sarajeva.

Evo mislim da je ultima to mozda najbolje opisao:
ultima_palabra wrote:Razumijem da neko živi sa roditeljima u tim godinama, ali da ne upire nogama i rukama da se osamostali... to ne kontam.

Nema to veze ni sa kakvim curama, nego sa elementarnim ljudskim razvojem i dostojanstvom... takav neprirodan način života od većine pravi debile, ne samo od momaka nego i od djevojaka (ne znam zašto ih razdvajate).

Imam svoj stan, ali kad bi me sad stavio u situaciju da živim od 1000 maraka sa starcima ili od 500 maraka pod kirijom, hladno bih odabrao ovo drugo. A roditelje volim više od bilo čega.
dezurni_ucenik

#178 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by dezurni_ucenik »

ladyblue

Izvini ali dosta danasnjih cura (ne vecina) je nama muskarcima u drskom i bezobraznom stilu nabacila najgori moguci teret - mi moramo imati kule i gradove gdje bi one nakon visegodisnjeg lumpovanja,silazenja sa jedne kite na drugu,taman kad udju u godine kad dobijaju etiketu - polovnjaca,trebale svoju guzicu da ,ulaskom u brak, smjeste se u stan/kucu nekog muskarca.A prije toga ce se prodati kao dame.Aha sta ima. :lol:

Ne vidim razlog ljutnje,prije svega tvoje.Svaka kritika upucena zenski rod odmah se doceka na noz.Mozda ti nisi takva,ali mnoge jesu.
gustaVege

#179 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

Dr.medicine wrote:Pa nece se spominjati norama djevojke.
Upravo tim polovnjacama i smetaju fraejri koji žive sa roditeljima ili pak na spratu porodicne kuce.

Svaka normalna, inteligentna, samostalna je spremana zajednicki graditi život
:thumbup: evo opet palac gore i stavicu opet kad procitam neko zrelo razmisljanje a nikad necu tamo gdje se neko vrijeđa i omalovazava
evo jos malo :thumbup: :thumbup: :thumbup:
BadCopy

#180 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by BadCopy »

Sad ti vise starci ne smiju ni ostaviti stan jer eto ima onih kivnih kojima starci to nisu mogli.

Od zla oca od gore matere
newphoenix

#181 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by newphoenix »

ladyblue18 wrote:I tema je od pitanja "smeta li vam muskarac koji zivi sa roditeljima" presla u pljuvanje po zenama, generalisanje, vrijedjanje, sad se odjednom spominju ne znam zasto polovnjace i sponzoruse i to se ne stedi sa pljuvanjem...samo da je udarat po zenama pa makar se i izmisljalo.
To je tako kad muskarci moraju da se muce i da zive sami kod gospodjica probudi se i mamica joj skuha kafu. Dvostruki standard jednostavno poludi ljude, pa nije cudno da tema uzela novi smjer.
Queen_of_hearts

#182 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Queen_of_hearts »

U duhu generalizacije : kakva su gadna sorta ovdasnji "muskarci" ! :nevjerujem: Samo nastavite sa pljuvacinom,omalovazavanjem i ponizavanjem,uz iskrene zelje da takvi primitivci nikad ne maknu dalje od roditeljskog doma,na radost svih zena koje zaobidjete !
Ljakan

#183 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

BadCopy wrote:Sad ti vise starci ne smiju ni ostaviti stan jer eto ima onih kivnih kojima starci to nisu mogli.

Lako se tuđim perijem kitit....
da su ga mnogi zaradili sigurno nebi ovako komentarisali..
todd_smith

#184 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by todd_smith »

Queen_of_hearts wrote:U duhu generalizacije : kakva su gadna sorta ovdasnji "muskarci" ! :nevjerujem: Samo nastavite sa pljuvacinom,omalovazavanjem i ponizavanjem,uz iskrene zelje da takvi primitivci nikad ne maknu dalje od roditeljskog doma,na radost svih zena koje zaobidjete !
Pa iskreno da ti kazem, jesmo tj jesu :mrgreen:

Nisu nista bolji od vecine djevojaka danas. Zeljeli bi svaku, a da zavrse da finom i cestitom.
mg

#185 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by mg »

Moj odgovor je bio u skladu sa naslovom teme. U vezi s tim sam dao svoje mišljenje, bez namjere da vrijeđam čitav ženski rod. Ali činjenično mislim da ako ču biti procjenjen kroz imovinu, da imam puno pravo takve osobe nazvati sponzorušama sa mahalskim mentalitetom. Ne bih sad ulazio u elaboraciju mentaliteta kod sponzoruša Sarajeva.
BadCopy

#186 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by BadCopy »

Ja nista ne vidim lose u tome da nekog procijenim kroz imovinu.
Da je to nesto lose meni uopste nije.

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#187 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ladyblue18 »

dezurni_ucenik wrote:ladyblue

Izvini ali dosta danasnjih cura (ne vecina) je nama muskarcima u drskom i bezobraznom stilu nabacila najgori moguci teret - mi moramo imati kule i gradove gdje bi one nakon visegodisnjeg lumpovanja,silazenja sa jedne kite na drugu,taman kad udju u godine kad dobijaju etiketu - polovnjaca,trebale svoju guzicu da ,ulaskom u brak, smjeste se u stan/kucu nekog muskarca.A prije toga ce se prodati kao dame.Aha sta ima. :lol:

Ne vidim razlog ljutnje,prije svega tvoje.Svaka kritika upucena zenski rod odmah se doceka na noz.Mozda ti nisi takva,ali mnoge jesu.
To sto ti i slicni tebi vrijedjate zene govori puno vise o vama, nego o bilo kojoj zeni, kao sto je i pravilo jelte ;-)

I uvijek cu reagovati kada se pljuje po zenama i laze kao nas doktor, a narocito ako nakon 7 stranica normalne diskusije dodje par vas da unisti temu. E nece mogne :sax:
DoZeN

#188 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by DoZeN »

andalib wrote:
kod nas na balkanu vala nije. sve dok je ovih patrijarhalnih shvatanja, 50:50 bi bilo, bubam, 80:20 na ustrb zene. ne moze i pare i jare, I guess. zena je polovnjaca, kad god se pasa naljuti, a inace je moderna evropska zena kad treba placati. :zzzz:
Treba biti iskren i reci da 80% djevojaka ocekuje od muskarca da bude glava porodice,pa cak i na zapadu.
To zna raja koja zivi po USA,Canadi,Evropi itd,zena je na zapadu odmaknuta od kuhinje i premjestena u spavacu sobu.
Princip je isti,sve ostalo su sitnice.
Ljakan

#189 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

BadCopy wrote:Ja nista ne vidim lose u tome da nekog procijenim kroz imovinu.

blago tebi kad ljude procjenjujes kroz to sta ko ima....
gustaVege

#190 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

mg wrote:Moj odgovor je bio u skladu sa naslovom teme. U vezi s tim sam dao svoje mišljenje, bez namjere da vrijeđam čitav ženski rod. Ali činjenično mislim da ako ču biti procjenjen kroz imovinu, da imam puno pravo takve osobe nazvati sponzorušama sa mahalskim mentalitetom. Ne bih sad ulazio u elaboraciju mentaliteta kod sponzoruša Sarajeva.
Naravno,i nema potrebe da se vrijeđa čitav ženski rod al šta reći za one koji nekoga gledaju kroz tu prizmu,ima li stan molim te lijepo.Te i takve su sponzoruše,blago rečeno.Ostalim normalnim,finim djevojkama kapa dole.Neka se svaka nađe u svojoj kategoriji.
Queen_of_hearts

#191 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

todd_smith wrote:
Queen_of_hearts wrote:U duhu generalizacije : kakva su gadna sorta ovdasnji "muskarci" ! :nevjerujem: Samo nastavite sa pljuvacinom,omalovazavanjem i ponizavanjem,uz iskrene zelje da takvi primitivci nikad ne maknu dalje od roditeljskog doma,na radost svih zena koje zaobidjete !

Nisu nista bolji od vecine djevojaka danas. Zeljeli bi svaku, a da zavrse da finom i cestitom.
I ja sam isto trazila finog i cestitog,i bez ikakvih problema nasla......al ruku u vatru da nekom drugom ne bi bio ni fin ni cestit....i to je srecom,subjektivno :mrgreen:
McMoy

#192 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by McMoy »

todd_smith wrote:

Često se dešava da upravo te osobe koje su prošle "sito i rešeto" znaju kako poslije materijalizovati svoju ljubav. ;-)
gustaVege

#193 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

BadCopy wrote:Ja nista ne vidim lose u tome da nekog procijenim kroz imovinu.

Jako zrelo,puno govori o tome kakav si.Drago mi je sto te ne poznajem.Zadovoljstvo cak.
Queen_of_hearts

#194 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

DoZeN wrote:
andalib wrote:
kod nas na balkanu vala nije. sve dok je ovih patrijarhalnih shvatanja, 50:50 bi bilo, bubam, 80:20 na ustrb zene. ne moze i pare i jare, I guess. zena je polovnjaca, kad god se pasa naljuti, a inace je moderna evropska zena kad treba placati. :zzzz:
Treba biti iskren i reci da 80% djevojaka ocekuje od muskarca da bude glava porodice,pa cak i na zapadu.
To zna raja koja zivi po USA,Canadi,Evropi itd,zena je na zapadu odmaknuta od kuhinje i premjestena u spavacu sobu.
Princip je isti,sve ostalo su sitnice.
'vako ja jucer,premjestim tabure iz kuhinje u hodnik,kontam ,zgodnije mu tu,stavit na njega kad se sta s vrata unese.....
:roll: :roll: :roll:
Jebote......
BadCopy

#195 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by BadCopy »

Dobro procijenivat cu ljude kroz sta ko nema.
Sta je problem neko ko ima mnogo pinke je uspijesan u poslu,sposoban.
Sta samo gola fukara valja kao covjek a svi ostali su odron?
Otac me je ovako naucio i hvala mu do neba za to.
Jebi ga ne pusimo svi istu pricu o tome kako je lose imat neki kapital.
Ja kao musko kazem da je za mene svaki muskarac propalitet koji sa 30 i nesto godina zivi kuci.I uopste nije stvar to kako te zene vide,nego je to kako bih se sam osjecao.Zene su totalno nebitna stvar u svemu ovom.

Kosato

#196 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Kosato »

I meni je glupo da neko zivi s roditeljima da se ne bori za svoj zivot, .eto ja otisao od roditelja s nekih 26 godina od Banovica, Bihaca, Tuzle, na kraju sam zavrsio u Sarajevu ....nasao curu ozenio se evo sad i ja ona zivimo zajedno, placamo kiriju i ostale drzavne namete 8-) obadvoje radimo, dobro nam :D roditelji daleko 130 km taman :D

treba se boriti za sebe ili dvoje kako je kome nekako se osjecas vrijednim...
DoZeN

#197 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by DoZeN »

Queen_of_hearts wrote: 'vako ja jucer,premjestim tabure iz kuhinje u hodnik,kontam ,zgodnije mu tu,stavit na njega kad se sta s vrata unese.....
:roll: :roll: :roll:
Jebote......
sta ti nije jasno iz moga posta? vrlo rado cu ti objasniti?
Ajatolah_

#198 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ajatolah_ »

Je l' se ovo odnosi samo na muškarce ili i na žene?
Šta ja znam, da sam u 30-tim i živim s roditeljima, definitivno ne bih bio zadovoljan svojim životom i gledao bih sve moguće načine da se odlijepim od njih što prije. I svejedno je radilo se o muškarcu ili ženi koja živi s roditeljima, a i ne govorim o lakoći pronalaženja partnera/ice.
Ali, situacija u društvu je takva da mogu razumjeti te ljude, zapravo možda je čudno da ih i nema više. Trećina radno sposobnih ne radi, među mladima i više. Prosječna plata je oko 800KM, pa i rako adiš a ispod si tog prosjeka... možeš se osamostaliti jedino ako si naslijedio neku nekretninu.
Amy82

#199 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Amy82 »

Meni je ovo strasno kad procitam komentare pojedinih muskih forumasa...

Zena preko 30 koja se nije udala i nije kupila stan je po automatizmu - parafraziram, ne mogu da se vracam i citiram, previse je toga... polovnjaca, koferusa, profuknjaca, promiskuitetna, nesto joj fali jer se nije udala do 28 (wtf), ne zna kuhat/prat/peglat i samo smislja kako da prevari postenog/vrijednog/perspektivnog kandidata koji otplacuje kredit za stan....a od nje pobogu nikakve koristi, nista nije uradila sa svojim zivotom i treba joj kakav znak na čelu nacrtat pa da se bjezi od nje... :cry: :cry: :oops:

Boze dragi, gdje ja zivim i cemu da se nadam :nevjerujem: :run: smajli koji povraca
Last edited by Amy82 on 25/03/2014 22:08, edited 1 time in total.
mg

#200 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by mg »

@bad copy

Lako se dizat kad ti je babo vjetar u jedra puse. Ali ne mozes ti to shvatit,

Ne kontam ja bas najbolje izgleda od ovih osvjestenih. Ja nisam rekao da čitav ženski rod ne valja, nego samo da mi je smješno ono što je postavljeno kao naslov teme. Pa ste me odma u skladu sa forumskom tradicijom proglasili za primitivca.

Žao mi je što ja ne mogu pristati da budem taj europejac sa kojim je žena ravnopravna ali pod njenim uslovima, a muškarac je taj koji ako i kad se tome usprotivi je primitivna svinja. Jel to ta ravnopravnost?

Nisam rekao ni da mi treba nevina, ali je velika razlika izmedju 3 i 33. kad pojedeš 33 ćevapa bude ti muka... a ne promjeniš 33 muškarca. Prema tome smanjite zamjenu teza...
Post Reply