Ukr'o...Tirkiz wrote:a otkud ti stan ???ultima_palabra wrote:Razumijem da neko živi sa roditeljima u tim godinama, ali da ne upire nogama i rukama da se osamostali... to ne kontam.
Nema to veze ni sa kakvim curama, nego sa elementarnim ljudskim razvojem i dostojanstvom... takav neprirodan način života od većine pravi debile, ne samo od momaka nego i od djevojaka (ne znam zašto ih razdvajate).
Imam svoj stan, ali kad bi me sad stavio u situaciju da živim od 1000 maraka sa starcima ili od 500 maraka pod kirijom, hladno bih odabrao ovo drugo. A roditelje volim više od bilo čega.
On živi sa roditeljima? Preskoci njega
- ultima_palabra
#151 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
- Ljakan
#152 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Volio bi al bi isto tako mu dao do znanja da to nije nikakva titula sa kojom se moze hvalit na sav glas....gidra wrote:Ja komentara...
Zar vi ne bi voljeli svom djetetu obezbjediti sutra bolju i sigurnu budućnost?
Treba ipak imat razumjevanja prema drugima a ne ih prozivat radi toga sto oni nisu u mogucnosti imat tako nesto.....
- Dr.medicine
#153 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Čudna sorta wrote:Ja da ne čitam ovaj forum ne bih znala da je i ovo postao veoma bitan kriterij - živi sa roditeljima, preskoči njega.![]()
Već sam negdje pisala na nekoj temi da mi je bitno da neko sa 30+ hoće da radi, ima neke ambicije, da je sposoban i odgovoran, snalažljiv... međutim, ako iz bilo kojeg razloga, još uvijek živi sa roditeljima, ne vidim zašto bi mi to smetalo.
Znam po sebi koliko se teško sam odlučiti i podići stambeni kredit (ja već godinu dana tražim, računam se, razmišljam...), naročito u današnje vrijeme, tako da znajući kako je meni i obzirom da i sama još uvijek se nisam osamostalila kad je to u pitanju, ne vidim zašto bih to očekivala od njega. I ako se ostale stvari poklope posljednje što bih gledala je da li živi sa roditeljima ili ne... mislim van pameti, ali eto, ima nas svakakvih.
Napokon neka pametna dama
Sad bi te zagrlio majke mi
- gustaVege
#154 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Ljakan wrote:Volio bi al bi isto tako mu dao do znanja da to nije nikakva titula sa kojom se moze hvalit na sav glas....gidra wrote:Ja komentara...
Zar vi ne bi voljeli svom djetetu obezbjediti sutra bolju i sigurnu budućnost?
Treba ipak imat razumjevanja prema drugima a ne ih prozivat radi toga sto oni nisu u mogucnosti imat tako nesto.....
- JohnnyS
#155 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
ultima_palabra wrote:Ukr'o...Tirkiz wrote:a otkud ti stan ???ultima_palabra wrote:Razumijem da neko živi sa roditeljima u tim godinama, ali da ne upire nogama i rukama da se osamostali... to ne kontam.
Nema to veze ni sa kakvim curama, nego sa elementarnim ljudskim razvojem i dostojanstvom... takav neprirodan način života od većine pravi debile, ne samo od momaka nego i od djevojaka (ne znam zašto ih razdvajate).
Imam svoj stan, ali kad bi me sad stavio u situaciju da živim od 1000 maraka sa starcima ili od 500 maraka pod kirijom, hladno bih odabrao ovo drugo. A roditelje volim više od bilo čega.
Ne samo to, već po mjerilima pojedinih ovdje - nije ti stalo do roditelja
-
andalib
#156 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
ma vala, uvijek se moze nadmudrivati, argumentovati, relativizirati, pa i uljepsavati do u beskonacnost, ali treba pogledati realnost oko nas. kao sto je losa ekonomska situacija JEDNA od tih realnosti koje tjeraju vise generacija pod isti krov, isto tako se nemojmo bogati pretvarati da je progresivan, produhovljen, posvecen, u manjku boljih rijeci da kazem: onako pro-emancipatorski nastrojen tip standardna pojava u nasem drustvu. sad je prica, aman kod nas porodicne veze jake, djeca ostaju kod kuce jer dohvacaju roditeljima casu vode, kupuju im poklone umjesto da trose na izlaske i krpice, stavise sebi i roditeljima kuhaju, peru, peglaju... sve drugo su cisto predrasude.KAda na to prestanes gledati kao na manu shvatices da postoje normalne zenske osobe koje mogu imati doktorate ako treba i kojima nece smetati sto joj buduci muz sa 30 godina zivi sa roditeljima jer to ne znaci da on zivi u kladionici, ne zna sebi skuhati, oprati carape, da je ljencuga, da nije obrazovan, nastavi niz...samo zato jer zivi sa roditeljima pa se kod nas automatski na to nakaci tona predrasuda.
kamo srece
moj brat se iselio oko 30., a mami je nastavio donositi prljav ves na pranje i peglanje.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#157 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Na prve dvije strane svaka forumasica osim medene je rekla da joj to nije bitno, haman pa je tako ostalo do evo sedme strane.Dr.medicine wrote: Citao prve dvije stranice, naravno ocekivani komentari od ovih ženKiŠta drugo očekivati? Ništa, ko da ste sve copy/paste majke mi.
Ne kontam šta želite? Frajera koji ima svoj vlastiti stan, auto, jos i vikendicu gratiss?
Ono super bi bilo kad bi se lik zavalio u kredit i citavu platu davao bankarskim lihvarima, dok ti ako je i imas sprcas na provode i krpice. I onda nađes budalu koja se deset godina hebavala i otplacivala kredit i dodjes na gotovo. ŠIPAK
Uglavnom ovo mišljenje imaju one kuferuše koje ni vlastitu sobu nemaju, vec komp dijele sa sestrom ili burazom s kojima dijele sobu. A ovdje prde na sva zvona. Majke mi dođe mi da Vas nekad vidim kakve ste, al naravno krijete se ko da ste aman Arkan pa ne postojite.
Ovako ti doso da malo istresas frustracije po forumasicama zbog cega? Nijedna nije napisala to sto ti mrtav ozbiljan tvrdis, jos i vrijedjas forumasice bez razloga na ovoj temi. Izgleda da si ljut jer se od tebe kriju, a to vala rade s pravom.
Zato, mojne da lazes i izmisljas.
-
mg
#158 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Zbogom pameti. To je konačna dijagnoza našeg društva.
Ljudi rade za 700 KM i neko očekuje da se osamostale a rata za stan 500 KM. Komentari na forumu su klasični sarajevski wannabe komplexi.
Kontam da imam stan i 35 godina i da sam solo, sve napravio i onda treba da mi se useli polovnjača od 30 koja je prešla ko Fap šticar iz '80-tih. Gazili je nemilosrdno, a onda ona meni utopi damu pod bubrege. Kako da ne! Jedva čekam da se useliš, pa da skontam da pušit možda i znaš, al kuhat ni blizu.
Eh, a sasvim drugi par cipela je letargija društva u cjelini. Svi spavaju ušuškani u nacionalnim torovima kao da je samo to bitno.
Necu dalje.
Elem, sponzoruše, vi ste samo za jednokratnu upotrebu.
Ljudi rade za 700 KM i neko očekuje da se osamostale a rata za stan 500 KM. Komentari na forumu su klasični sarajevski wannabe komplexi.
Kontam da imam stan i 35 godina i da sam solo, sve napravio i onda treba da mi se useli polovnjača od 30 koja je prešla ko Fap šticar iz '80-tih. Gazili je nemilosrdno, a onda ona meni utopi damu pod bubrege. Kako da ne! Jedva čekam da se useliš, pa da skontam da pušit možda i znaš, al kuhat ni blizu.
Eh, a sasvim drugi par cipela je letargija društva u cjelini. Svi spavaju ušuškani u nacionalnim torovima kao da je samo to bitno.
Necu dalje.
-
andalib
#159 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
i ne samo to, vec zene pruzaju masu "socijalnih" usluga svojoj porodici, bez naknade: kao npr cuvanje unucica, briga o oronulim roditeljima, svojim i muzevim. sve su to takodjer neplaceni i nikad u obzir neuzeti primjer zenskog doprinosa.a opet su u nasoj kulturi odgoj djece i domacinstvo gotovo sto posto na zeni, i to se jos dugo nece promijeniti.
- gustaVege
#160 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
mg wrote:Zbogom pameti. To je konačna dijagnoza našeg društva.
Necu dalje.
-
Tirkiz
#161 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Necu dalje.
- Dr.medicine
#162 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Legendo, napisao si sto mislimmg wrote:Zbogom pameti. To je konačna dijagnoza našeg društva.
Necu dalje.
-
andalib
#163 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
e ovo smo mi. a ne pranje vesa mami i kupovanje joj poklona umjesto sebi kafice i fejk RLP dzidza.mg wrote:Zbogom pameti. To je konačna dijagnoza našeg društva.
Necu dalje.
-
kakavdanakneiskustvu
#164 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
ultima_palabra wrote:Razumijem da neko živi sa roditeljima u tim godinama, ali da ne upire nogama i rukama da se osamostali... to ne kontam.
ni ja,nikako
- DoZeN
#165 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
To je sasvim druga temaladyblue18 wrote: Inace ja cijenim ljude koji su vezani za porodicu, i kojima je porodica vazna pa mi je jos vise ta prica besmislena.
Postovanje roditelja je nesta drugo,slazemo se oko toga,medjutim mislim da i da nije BIH u ovakvoj situaciji mnogi bi ostali u roditeljskom domu.Odlazak od roditelja ti automatski ne znaci da ces se moci lakse ozeniti/udati.
Sta da radimo sa osobama koji ne zive kod mame i tate a samci su?
Mi smo ovde nedavno imali temu o single djevojkama 35+, moglo se vidjeti kako npr muskarci razmisljaju o takvim djevojkama? a sada se "gicaju" kada ih neko isto tako zaspe predrasudama.
Od djevojke se ocekuje da se uda do 30 ,a muskarci da budu Sandokani koji sve moraju da rijese u zivotu ili braku?
manimo se predrasuda,iako bice tesko
Neko je gore napisao:Ne smeta mi ako zivi sa roditeljima dok se nije ozenio, ali ne bi valjalo da ostane kada se ozeni?
A gdje da ode? da je mogao otici od roditelja mozda bi i otisao? sto mu ti ne ponudis stan ili smjestaj? jer brak je 50% 50% ili ipak nije?
- jasko_ba
#166 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
mg wrote:Ljudi rade za 700 KM i neko očekuje da se osamostale a rata za stan 500 KM. Komentari na forumu su klasični sarajevski wannabe komplexi.
Last edited by jasko_ba on 25/03/2014 20:07, edited 1 time in total.
- ladyblue18
#167 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
I tema je od pitanja "smeta li vam muskarac koji zivi sa roditeljima" presla u pljuvanje po zenama, generalisanje, vrijedjanje, sad se odjednom spominju ne znam zasto polovnjace i sponzoruse i to se ne stedi sa pljuvanjem...samo da je udarat po zenama pa makar se i izmisljalo.
- JohnnyS
#168 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Necu dalje.
Za razliku od tebe koji nikakvih kompleksa nemaš. Ali jasno daješ do znanja koji je tvoj stav o položaju žene u kući. Tu je da kuha, ti možeš u kuhinju ući samo ako se spotakneš za fotelju pa slučajno uletiš... I jadna joj majka ako se s ikim prije tebe poseksala, kako se samo usudila. Dok su tebi recimo sponzoruše samo za jednokratnu upotrebu... Uočavaš li dvostruke kriterije? Što je još tragičnije nisi sam u ovim razmišljanjima već ima i onih koji ti pokazuju palčeve. Ali mi smo s kompleksima
- Dr.medicine
#169 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Pa nece se spominjati norama djevojke.
Upravo tim polovnjacama i smetaju fraejri koji žive sa roditeljima ili pak na spratu porodicne kuce.
Svaka normalna, inteligentna, samostalna je spremana zajednicki graditi život
Upravo tim polovnjacama i smetaju fraejri koji žive sa roditeljima ili pak na spratu porodicne kuce.
Svaka normalna, inteligentna, samostalna je spremana zajednicki graditi život
- ladyblue18
#170 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
HvalaJohnnyS wrote:mg wrote:Zbogom pameti. To je konačna dijagnoza našeg društva.
Necu dalje.
Za razliku od tebe koji nikakvih kompleksa nemaš. Ali jasno daješ do znanja koji je tvoj stav o položaju žene u kući. Tu je da kuha, ti možeš u kuhinju ući samo ako se spotakneš za fotelju pa slučajno uletiš... I jadna joj majka ako se s ikim prije tebe poseksala, kako se samo usudila. Dok su tebi recimo sponzoruše samo za jednokratnu upotrebu... Uočavaš li dvostruke kriterije? Što je još tragičnije nisi sam u ovim razmišljanjima već ima i onih koji ti pokazuju palčeve. Ali mi smo s kompleksima
-
kakavdanakneiskustvu
#171 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Necu dalje.
nemoj me pogrešno shvatiti ali ti sa preko 35 godina teško da ćeš djevicu naći,ako ti je to uopće cilj,ako tebi smeta što je tvoja žena prošla svašta možda i njoj smeta što si i ti isti kao i ona?
-
andalib
#172 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
kod nas na balkanu vala nije. sve dok je ovih patrijarhalnih shvatanja, 50:50 bi bilo, bubam, 80:20 na ustrb zene. ne moze i pare i jare, I guess. zena je polovnjaca, kad god se pasa naljuti, a inace je moderna evropska zena kad treba placati.jer brak je 50% 50% ili ipak nije?
-
Itakoto
#173 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Interesanta rasprava, bice ovdje svega. Kokice molim. 
- JThomas
#174 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
ako vidimo da u sarajevu za normalan stan treba jedno 100 normalnih plata, onda je jasno da je mamin i tatin sin onaj ko ima svoj stan do tridesete, a ne onaj ko ga nema.
to je grozno, ali to je tako.
- Ljakan
#175 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Nije ba oni su u proslom zivotu stedili, nemoj takoJThomas wrote:ako vidimo da u sarajevu za normalan stan treba jedno 100 normalnih plata, onda je jasno da je mamin i tatin sin onaj ko ima svoj stan do tridesete, a ne onaj ko ga nema.