ODRICEM se Islama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Aha :lol: Bas si smjesan. A moj Profesor cuveni Doktor Teologije (nemusliman) u SAD predavao je studentima kako je u Islamu spustanje glave na zemlju najvisi stupanj covjekove odanosti prema Svevisnjem, i za svaku religiju je znao da nadje nesto specificno i zanimljivo. A tako i za agnostike i ateiste, budiste, hinduiste itd. Nego u koju grupu ti spadas butthead? Bogu nisi blizak to je vec jasno. :D

Hocu da ti kazem, pederu jedan miseva imas kupiti u prodavnicama za zivotinje pa nek ti malo prochoroga ili to gore ili to dole koje hoces. Mozda treba oboje :lol:
Last edited by Sarajevska Princeza on 07/09/2004 04:57, edited 1 time in total.
Muzaferija

Post by Muzaferija »

Da li to spustanje glave znaci i ubijanje djece ??

koji je to fakultet u USA koji te tako uci? ??
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Muzaferije mislim da s tobom konverzacije ovako intelektualne prirode nisu moguce. :D Zao mi je ali kad prostudiras sve religije temeljno ili eto bar osnovne principe ali sa svih aspekata, onda ces skuziti neke stvari. Inace mogu ti samo reci da ISUS tebe zali - daleko nisi ni blizu od religioznog kriscanskog vjernika, a Bibliju nadji pa se informisi na koji nacin si IZGUBLJEN i pun mrznje.

Dragi moj, jedan od mojih Profesora Kriscanstva i Biblije cuveni Doktor Nauka i poznati Svestenik bi ti rekao u oci kako ti KORSITIS ISUSOVO IME I BOGA da opravdas mrznju prema onima koji nisu kao ti.

Da te ne bi obrazovala, kad dodjes do stepena KONTEMPLACIJE SVEVISNJEG I ISUSA tek onda ces skontati kako su tvoje izjave ovdje bile puno iste mrznje kao i onih koji ubijaju onu djecu. Ali djecu svih religija.

Nazalost.
violentjack

Post by violentjack »

Uci te svako

Ja sam imao cas filozofije..Philosophy 101

I World religions class

Oba puta sam slusao predavanja Krscanskih, Islamskih i Zidovskih teologa..znam vise o vjeri i pitanje vjere cisto socijalni aspekat od tebe 8)
Muzaferija

Post by Muzaferija »

Primitivizam ostaje Primitivizam.

NIsta vise ni manje.
SF-Mujo

Post by SF-Mujo »

Muzaferija wrote:Ne moze 350 djece da ostane u tajnosti.

Sta da radim a vi samo dokazujete da ste ZA ubijanje DJECE.

I mene podrzavate u odluci da postanem normalan covjek.

Pozdravljam mrzitelje i nek vam Isus pomogne da ocistite to zlo iz srca.
Moj Muzaferija, nije bas sve tako jednostavno kao sto ti mislis. Iako postujem tvoju odluku da sam odlucis kojem ces se Bogu moliti i kako, razlog zbog kojeg napustas islam nema nikakve veze sa istinom. Jeste, strasno je da je tamo u Rusiji ubijeno oko 150 djece ali jesi li se ikad zapitao koliko su muslimanske Cecenske djece Rusi pobili u Cecenji tokom 90-tih godina? Tamo je poginulo oko 50000 civila u razlicitim Putinovim akcijama od cega je ubijeno ili osakaceno oko 10000 djece.

Jeste, strasno je da su teroristi ubili blizu 3000 ljudi u New Yorku. Ali, jesi li ikada pitao te svoje baptiste koliko je Avganistanske i Iracke djece ubijeno u Americkim vojnim akcijama? Ta brojka uveliko premasuje 3000 ubijene djece a ukupan broj ubijenih civila je vise nego 10 puta veci od broja zrtava septembra 11.

Moj Muzafire, dok su te baptizirali tamo, da li ti je palo na pamet koliko su djece krscanski cetnici ubili snajperima i granatama samo u Sarajevu?

Da li ti je ikada palo na pamet koliko je djece ubijeno tokom Prvog i Drugog svjetskog rata? Trebam li te napomenuti da su oba rata izazvale zemlje u kojima je krscanstvo dominantna religija?

Moj Muzafire, u citavoj ljudskoj istoriji nikada nije bilo krvavijih i brutalnijih ratova od onih koje su vodili krscani. Bez uvrede molim, ali to su istorijske cinjenice a evo vam samo nekih:
Prvi i Drugi Krstaski rat, inkvizicija, pa onda u kolonijalnom periodu milioni domorodaca su ubijeni jer nisu htjeli prihvatiti krscanstvo, Prvi i Drugi svjetski ratovi, Korejski rat, Vijetnam, Avganistan, Irak, Bosna, Kosovo...
Sve skupa na stotine miliona ljudi je stradalo u gore navedenim ratovima a sve u ime borbe protiv "antikrista", mira i demokratije.

Moj Muzafire, sta je sad 150 ubijene djece u Rusiji naspram svega ovoga sto sam ti gore naveo? Molim te javi mi da li se ti tvoji baptisti ikada mole za njih? Pa samo od kraja drugog svjetskog rata u razlicitim ratovima od americkih bombi ubijeno je izmedju 6 i 7 miliona ljudi, velika vecina civili.

Nadam se da ces poslije svih tih miliona nevinih zrtava ubijenih "nemuslimanskom" rukom naci svoj unutrasnji mir.

Usput, ako ikada budem morao promjeniti religiju, baptizam ce biti zadnji na mojoj listi. Za one koji neznaju, to su oni sto sa podignutim rukama i zatvorenih ociju pjevaju "Jeses I love you so much" uz pozadinu neke vrste psyhodelicne muzike. Tokom "molitve" mnogi padaju u trans, placu, neki se trzajuci valjaju po podu, valjda neki i imaju orgazam u svemu tome, I guess. Nek mi posteni baptisti oproste ali ja nikada u svom zivotu nisam vidio bolesnijeg nacina da se moli Bogu.

Zbog toga i jos nekih drugih stvari, ja sam stavio malu naljepnicu na ulazna vrata na kojoj pise:
"We don't need ADT security service and a baptist church".
Oni koji zive u USA znaju na sta mislim.
MilanT

Post by MilanT »

SF Mujo,
odlično rečeno.Svaka čast.
Kako državljanstvo? :-)
violentjack

Post by violentjack »

I ja se odricem crnkinja makar par dana :lol: :D
Fair Life

Post by Fair Life »

SF-Mujo wrote:... Moj Muzafire, sta je sad 150 ubijene djece u Rusiji naspram svega ovoga sto sam ti gore naveo? Molim te javi mi da li se ti tvoji baptisti ikada mole za njih? Pa samo od kraja drugog svjetskog rata u razlicitim ratovima od americkih bombi ubijeno je izmedju 6 i 7 miliona ljudi, velika vecina civili...
"Vallahi la ju-minu, vallahi la ju-minu, vallahi ju-minu"

"Tako mi Allahi nece vjerovati, nece biti vjernik i to je ponovio tri puta, pa su prisutni drugovi Bozijeg poslanika a.s. -zacudjeni- upitali: 'ko to (nece biti vjernik) o Boziji poslanice?' On je odgovorio: 'Onaj (covjek) od cijih zala ne bude siguran njegov komsija susjed!"
[img]http://www.angelfire.com/ns2/avlija/1.gif[/img] wrote:"La jedhulul dzennete abdun la je-menu dzaruhu bevaaikahu."
"Evvelu ma jukda bejnen - nasi jevmel kijameti fiddimai."
"Ijjaku ve deavetel mazlumi ve in kane kafiren."

________
Najvece junastvo je ako covjek sam u sebi savlada one snage i pozude koje ga tjeraju ili navracaju da drugome cini zlo, a nije nikakvo junastvo ubiti covjeka, ili iz zasjede ili na drugi nacin, i zadati covjeku tesku bol ili uvrijediti ga, spraviti u ocajanje i krivo ga optuziti itd. Nemoguce je ovom prilikom o svemu ovome reci ono sto bi se moglo reci i navesti sto su drugi ljudi rekli, nego neka svaki covjek o ovome dublje promisli, pa ce vidjeti da je sve ovo ovako kako je ovdje ukratko receno.

Samo da navedemo jednu misao. Zaista nije prijatno vidjeti iz novina da je umro koji bilo covjek, bez obzira da li nam je poznat ili nije, da li je mlad ili star, musko ili zensko, ali kada se to vec dogodilo onda je prijatno procitati kako ljudi bez obzira na naciju i vjeru upucuju posljednji pozdrav i postovanje svome komsiji, prijatelju, poznaniku druge nacije bez obzira da li on vjerovao ili ne dokazuje da su oni bili prijatelji jedan drugome, a mogli su to da budu jer su po svojim naravima najprije ljudi, pa ih nacija i ideolosko opredjeljenje nisu ometali da jedan drugome budu prijatelji, da zajedno u slozi i paznji zive jedan pored drugoga, da se pomazu, da zale jedan drugoga, da suosjecaju sa rodbinom umrloga itd.
_____"JESSIRU VELA TUASSIRU... !"
margareta

Post by margareta »

Ja ovo niš' ne kontam "Fair Life",
jel' ovo jutarnji čas vjeronauke?
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Muzaferija wrote:Da li to spustanje glave znaci i ubijanje djece ??

koji je to fakultet u USA koji te tako uci? ??
Halo ba, jesi li se odrekao Islama? Jesi!!! :D Ma super ba. I nama je drago zbog tog tvog izbora. Ne znam samo zašto to sa nama dijeliš?! :?

Koga ba boli qurac što se ti odričeš Islama?? Kakav si labailan, sutra ćeš se odreći Baptizma i td. Razmjeni e.mail adrese sa Komijem, pa nek ti on priča o svom preobraćenju iz Kršćanstva u Ateizam. Sastanite se negdje. Pričajte. Izbacite to iz sebe. Ali nemojte kriviti vjeru zbog mentalnog sklopa koji je isključivo određen genima (a more bit' nekad i nesretnim djetinjstvom :D zbog amiđe Himze :D ), a nikako vjerskim opredjeljenjem.

(Izvinjavam se svim pristojnim učesnicima na raspravi, na vulgarizmima koje sam upotrijebila u prethodnom tekstu :) No hard felings! )
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

manijak1 wrote:E tu sam se :D Soul pripremio .
Kontam pošto je naša zemlja satelit EU i USA a Mjesec je Zemljin satelit , pa sam povoljno uzeo plac na Mjesecu :D fali mi samo voda i zrak da se bavim poljoprivredom gore poslije.Jer kontam da će mi duh iz tijela otići do Mjeseca najdalje , pa ću naći kakvog Mjesečara levata :D i uzeti mu tijelo i eto možda nisam ni trebao kupovati plac kad taj već ima Mjesečar.
Znaš :D
:D :D :D :D :D ooo kako je ovo dobro :D :lol: :lol: :lol:
pekarce

Post by pekarce »

Kakve veze ima Islam sa ovim, Muzaferija? Nazalost, pogresno protumacena religija im sluzi kao izgovor da dostignu ovaj ili onaj cilj.Nigdje Allah nije naredio da se ubijaju nevini, a pogotovo djeca. To sto se neki ocesu o Islam i svojataju ga, te sto im sluzi kao pokrice za raznorazne malverzacije i druge poganshtine, to ce njima ne dusu. Ne mozes tako po vjeri. Na stranu oni koji tvrde da je predstavljaju.
nikita

Post by nikita »

Naravno da je provokator...
Nego kako vas sve skupa vise nije stid da spekulisete svim neduznim zrtvama bilo koje drame, ukljucujuci i ovu posljednju u Beslanu ?
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

MRAVOJED wrote:
manijak1 wrote:E tu sam se :D Soul pripremio .
Kontam pošto je naša zemlja satelit EU i USA a Mjesec je Zemljin satelit , pa sam povoljno uzeo plac na Mjesecu :D fali mi samo voda i zrak da se bavim poljoprivredom gore poslije.Jer kontam da će mi duh iz tijela otići do Mjeseca najdalje , pa ću naći kakvog Mjesečara levata :D i uzeti mu tijelo i eto možda nisam ni trebao kupovati plac kad taj već ima Mjesečar.
Znaš :D
:D :D :D :D :D ooo kako je ovo dobro :D :lol: :lol: :lol:
Po hiljadu puta dobro :D :D
wandy

Post by wandy »

cito sam Muzaferija za tebe da si ti hrvat iz rijeke....haj nam objasni sta za tebe znaci Jasenovac i oni zlocini sto su pocinjeni u Jasenovcu??
kobe_sa

Post by kobe_sa »

e moj muzaferija necu da citam komentare dovoljan mi je naslov kakav ti i Islam veze nemas , kakve veze ima Islam i terorizam to bi isto bilo ko da ja napisem da sam katloik i stavim bombu i ubjel tramvaj ljudi i povezat katolicanstvo sa terozmom , pa onda su i ETA, IRA, ... katolicki teroristi.

evo par mojih citata na slobodnom forumu sa nekim fasistima hrvat.
vidim ovdje uglavnom stoka nepismena , koja se prestavljaju kao srbim i hrvat i to se vole medjusobno mada sumnjam al eto , vjerovatno jedno te isto maloumno djete.

Kao prvo nemoj mjesat naciju i vjeru , Posoje kako znamo 3 vecinska naroda u BiH bosnjaci srbi i hrvati , u sva 3 naroda ima puno nevjernika ili oni koji su vjeru iskrivili pa sebe zovu vjernicima a zapravo su gori od nevjernika.
A sad malo o Muslimanima : Musliman je bice (covjek ili dzin) koji vjeruje u JEDNOG BOGA (ALAHA) I U MUHAMEDA kao BOZIJEG poslanika pa ako je u pitanju covjek bilo koje nacije i na bilo kojem svijetu. U Islamu su poznata oko 140 sekti i samo je jedna ispravna sve ostale teze ka idolopoklonsvu ili materijalizmu i vode u propast. Naravno samo jedan citat iz casnog KURA`NA je dovoljan " ...Ko ubije jednog covjeka , ko da je ubio cijeli svijet..." tako da ovi sto su npr. pobili nevinu djecu u Rusiji ni slucajno se ne mogu zvat muslimanima. Islam je najmladja religija i najispravnija i svak ko je upoznat s Islamom morao bi preci na isti to neznaci da pravi vjernik hriscanin nece ic u dzenet(raj) al ce prije kao pripadnik Islama. Inace od ukupnog covjecanstva u KURA`NU pise da ce vaki 1000 covjek u dzenet-raj znaci 999 ide u dzhenem - pakao e pa vidite kolko je na svjietu nevjernika. Znamo da je KURAN zasticene knjiga projem 19 onda 114 i raznim drugim detaljima da vas ne zamaram tako da je nemoguce izmjeniti ni jednu rjec a znamo da novi zavjet prepravljan u historiji od strane papa kako je kome odgovaralo donekle je jevandzelje po Barnabi ostalo autentcno ali njega nema ono se "cuva" u Vatikanu. Porucio bi svima da prvo procitaju KURAN i da onda pisu o vjeri. I da vas sad ne zamaram o dedzalu i mehdiu i otome da ce ISA - ISUS vratit na Zemlju jer nije nikad preminuo samo je povucen na nebo i on kad se vrati bit ce u MUSLIMAN i ubit ce dedzala i onda ce vladat mir slijedecih 30 godina a onda ubrzo i sudnji dan. Isa ce bit sahranjen pored Muhameda u Medini. Jevreji ce ponovo bit kaznjeni i sve jedan ce bit pobijen od strane Ise i njegovih sledbenika. Mehdi ce se pojavit kao jedna vrsta proroka koji ce najvit i dedzala i Isu , onda ce se dedzal proglasit za boga i za 40 dana ce obic sve gradove osim Meke i Medine koji su zasticeni. Dedzal je nasto u doba jevreja kad ih je Musa a.s. oslobodio od faraona i proveo kroz more , otisao je na sinaj da razgovara s Bogom 40 dana oni su kreteni izlili zlatno tele i njemu se molili . Kad se vratio Musa razbio je stapom svojim tele i od ostataka tih koji su pola pali u more nastao je dedzal koji zivi u covjecijem izgledu i krije se javno inace je najpametniji covjek i ima mudzize (moci) kao sto su ih i poslanici imali (Isa da ozivi iz mrvih covjeka i td....) tako i dedzal ima odredjene moci i kad dodje vrijeme kad bude vrhunac nevjerovanja u jednog Boga , on ce se proglasit Bogom i imace dosta podanika, al onda ce se vratit Isa i pocet ce rat dzihad, sa Isom na celu i naravno istina i Islim ce pobjedit i svi ce postat Muslimani . Na kraju jos jedan citat :".. svi smo NJEGOVI i svi ce mo se NJEMU VRATIT..." neko ce to spoznat na ovom svjetu , bolje za njega , neko u cistiscu a neko nazalost u dzehenemu - paklu...

naravno ovi sto se hvale sa klanjem ili ubijenjem djece zna se gdje idu direktno , karta u jednom pravcu ...
Pitar | 06/09/2004 04:47:53

mojne meni pricat da se u dzamijama vodi politika kad se isto radi u crkvama radi isto , bila anketa negdje u vitezu i pitaju gradjanina za koga ce te glasat , kaze neznam idem na misu pa sta tamo kazu za toga cu...
pa to je jadno da se u dzamijama i crkvama vodi politika , priznaje ima puno nepismeni hodza i koje kakvi likova sto tumace Islam poput onih na Alfi , to je da Bog sacuva.
Za Kuran cu ti dat posebnu knjigu da procitas da vidis kako je sve zasticena i da je ne moguce provalit sifru , akd su ga ubacili u najmocniji racunar , pisalo je savrsena sifra , al hajde nejse to svakako nevjerujes pa sta je tu je
donekle vjerujem jevandjelju po Barnabi koga vi optuzujete.
Znamo svi da Isa prije svega mije Bog nit sin Boziji nego poslanik zacet bezgresnim zacetkom pa kako Bog moze sve tako je i to pokazao da moze a to da vi imate i bogorodicu i sina i oca tobe jarabi tobe stakvirula, je obicno bogohuljenje i Isa nosi veliko breme svog naraoda jer su ga pretvorili u boga , Bog je samo Jedan , nije rodjen niti je rodio.
A nije ti zgoreg malo i procitat nece ti nesta falit i ja sam bibliju ciato sve su to Bozije knjige doduse malo iskrivljena al bibliske price su sve istinite i interesatne.
Samo navalja vam sto Islam mjesate sa ovim kretenima teroristima to nije ni m od muslimana , znase sta je Islam Hanefisko sunitski red , pravi sljedbenici Muhameda a.s. miljenika svih svjetova , zbog njega je i stvoren svjet

pitar | 06/09/2004 15:14:05
pa se i ti malo pronadji u nekoj od recenica
Kron29

Post by Kron29 »

kobe_sa wrote:kakve veze ima Islam i terorizam

Image

ImageImageImage

ImageImage

ImageImage

Image

Image

ImageImage

Islam nije dozvolio da se ova slika ponovi u Beslanu

Image

Islam ih je poslao u smrt. :(
Last edited by Kron29 on 07/09/2004 15:24, edited 2 times in total.
maraDONa

#119 Re: ODRICEM se Islama

Post by maraDONa »

Muzaferija wrote:nakon dogadjaja u Rusiji sve je prevrsilo mjeru.

Ako imate djecu razumjecete.
Ne mogu vise na poslu da podnesem pritisak i pitanja.

LJudi su u pravu.

Sve, sve, ali djeca.

Vec sam posjetio baptisticku crkvu i mogu vam reci da se osjecam lakse.

Nece niko u moje ime ubijati DJECU nikada vise.

I ova 2 sina moja nece imati posla sa Islamom.

Jos mi samo treba da mi neko dodje na vrata i regrutuje ih za teroristicke akcije.

Ko je u inozemstvu zna o cemu pricam.
pichko :D
live

#120 Re: ODRICEM se Islama

Post by live »

Muzaferija wrote:nakon dogadjaja u Rusiji sve je prevrsilo mjeru.

Ako imate djecu razumjecete.
Ne mogu vise na poslu da podnesem pritisak i pitanja.

LJudi su u pravu.

Sve, sve, ali djeca.

Vec sam posjetio baptisticku crkvu i mogu vam reci da se osjecam lakse.

Nece niko u moje ime ubijati DJECU nikada vise.

I ova 2 sina moja nece imati posla sa Islamom.

Jos mi samo treba da mi neko dodje na vrata i regrutuje ih za teroristicke akcije.

Ko je u inozemstvu zna o cemu pricam.

ma ti si papak i ko te jebe
JBT

Post by JBT »

Kron, jarane, nije njih islam poslao u smrt. Njih su u smrt poslale budale. Takvih budala nije manjkalo ni u jednoj grupi ljudi bilo da su se oko vjere ili nacije okupili. Uvijek je bilo dobrih i losih ljudi u svim segmentima svakog drustva.
JBT

Post by JBT »

Gulp! :shock:
Pojedoh govno.
maraDONa

Post by maraDONa »

tesko mi je priznati, ali...
kad vidim ko su (i koliko obrazovani i "duhoviti") ovi novi forumski "provokatori" dodje mi da zaplacem za livadicem i aketom :roll:
kame

Post by kame »

Mene interesuje koji je IP Krona29?

Pooll, Glumo, imate li vi pristup IP adresama korisnika?

JBT?

Koji je IP Krona29? 8-) :D
JBT

Post by JBT »

Zasto te to interesuje?
Locked