Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
-
vanjki
#1 Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
Raja promjenio sam prebivaliste iz Novo Sarajevo u Novi Grad i sada prilikom ponovne registracije moram prvo odjaviti auto iz NS d bi predao za novu registraciju.Zna li neko koja je procedura i koliko se ceka??popizdio sam na ovu nasu birokratiju

-
vanjki
#2 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
zna li iko odgovor? 
- drndalo
#3 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
Jebiga, par dana... Kao da si ga kupio od frajera sa Ilidze... Agencija za registraciju...
-
JureFrancetic
#4 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
Da paradoksalno zvuci, no istinito je. Auto nasi organi (spolni) u tvom slucaju tretiraju kao da si ga kupio. Daklem odjava, prijava isl.....
Ako nesto zelis promijeniti, razmisli da promijenis drzavu, jer nazalost nista od logike.
Ja sam motorom otisao u Afriku i tu mi se motor pokvario (nista strasno) no dobio sam kaznu od 150 maraka jer nisam vratio tablicu i odjavio motor....
Ja kazem da ga ne zelim odjaviti a isto tako ne mogu doci na tehnicki iz tehnickih razloga, no oni su gluhi...pardon, jesam li to rekao glupi....?
Ako nesto zelis promijeniti, razmisli da promijenis drzavu, jer nazalost nista od logike.
Ja sam motorom otisao u Afriku i tu mi se motor pokvario (nista strasno) no dobio sam kaznu od 150 maraka jer nisam vratio tablicu i odjavio motor....
Ja kazem da ga ne zelim odjaviti a isto tako ne mogu doci na tehnicki iz tehnickih razloga, no oni su gluhi...pardon, jesam li to rekao glupi....?
-
vanjki
#5 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
Ne mogu da vjerujem da samo zbog promjene adrese moram ici sve ispocetka..jebote u Sarajevu sam,u kantonu Sarajevo,samo sam promjenio opstinu...poluditi cu u pm
- kockica_kockica
#6 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
Ja sam sve zavrsila prilikom registracije preko osiguravajuce kuce... Cekala nekih 7 dana i dobila sve ...vanjki wrote:Ne mogu da vjerujem da samo zbog promjene adrese moram ici sve ispocetka..jebote u Sarajevu sam,u knatonu Sarajevo,samo sam promjenio opstinu...poluditi cu u pm
-
shandrprcSA
#7 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
odjava ide elektrosnski, par klikova misemvanjki wrote:Ne mogu da vjerujem da samo zbog promjene adrese moram ici sve ispocetka..jebote u Sarajevu sam,u kantonu Sarajevo,samo sam promjenio opstinu...poluditi cu u pm
- Locker
#8 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
Odeš u policijsku upravu Novi Grad i tu predas zahtjev za promjenu saobracajne i vlasničkog lista. Mislim da ces ukupno platiti 20 + 5 km ili cak 10 + 5 km, zaboravih. PU Novi Grad će službenim putem za tebe odjaviti auto iz PU Novo Sarajevo tako što će poslati službenu depešu (mail
). Bitno je da tamo neko taj mail pročita i odjavi ti auto. Sve bi trebalo biti gotovo za par dana, osim ako nesto nesto ne zezne.
Lakša ti je i skuplja opcija da platiš nekoj osiguravajucoj kuci da ovo zavrsi za tebe.
Lakša ti je i skuplja opcija da platiš nekoj osiguravajucoj kuci da ovo zavrsi za tebe.
- drndalo
#9 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
E, a stampa nove saobracajne ? A potpis novog nacelnika ?
-
vanjki
#10 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
ja moram ici u opstinu Novo Sarajevo posto mi je auto u toj opstini i predati valjda zahtjev za odjavu vozila iz te opstine...tek onda sa tim papirom ,novom policom,thnickim i ostalim predajem za novu registraciju u opstini Novi Grad
-
vanjki
#11 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
pa vidjet cu sutra hoce li mi odmah odjaviti ili cu cekati par dana u pmshandrprcSA wrote:odjava ide elektrosnski, par klikova misemvanjki wrote:Ne mogu da vjerujem da samo zbog promjene adrese moram ici sve ispocetka..jebote u Sarajevu sam,u kantonu Sarajevo,samo sam promjenio opstinu...poluditi cu u pm
-
shandrprcSA
#12 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
nemas sta ti ici u novo sarajevo...covjek ti je gore opisao kako da uradis
-
vanjki
#13 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
kojoj bi mogai dati agenciji da brze zavrsi?
- Locker
#14 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
Bilo koja osiguranje kod kojih mozes registrovati auto...
-
vanjki
#15 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista
da bio si u pravu....za odjavu vozila iz opstine moras ici u svoju opstinu i oni onda sluzbenim putem odjave auto ali ce garant trajat dugo..na kraju sam dao agenciji da mi sve zavrsi,jer sam izgubio zivce....je.... nasu birokartiju