Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vanjki

#1 Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by vanjki »

Raja promjenio sam prebivaliste iz Novo Sarajevo u Novi Grad i sada prilikom ponovne registracije moram prvo odjaviti auto iz NS d bi predao za novu registraciju.Zna li neko koja je procedura i koliko se ceka??popizdio sam na ovu nasu birokratiju :oops: :oops:
vanjki

#2 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by vanjki »

zna li iko odgovor? :?
drndalo

#3 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by drndalo »

Jebiga, par dana... Kao da si ga kupio od frajera sa Ilidze... Agencija za registraciju...
JureFrancetic

#4 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by JureFrancetic »

Da paradoksalno zvuci, no istinito je. Auto nasi organi (spolni) u tvom slucaju tretiraju kao da si ga kupio. Daklem odjava, prijava isl.....
Ako nesto zelis promijeniti, razmisli da promijenis drzavu, jer nazalost nista od logike.
Ja sam motorom otisao u Afriku i tu mi se motor pokvario (nista strasno) no dobio sam kaznu od 150 maraka jer nisam vratio tablicu i odjavio motor....
Ja kazem da ga ne zelim odjaviti a isto tako ne mogu doci na tehnicki iz tehnickih razloga, no oni su gluhi...pardon, jesam li to rekao glupi....?
vanjki

#5 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by vanjki »

Ne mogu da vjerujem da samo zbog promjene adrese moram ici sve ispocetka..jebote u Sarajevu sam,u kantonu Sarajevo,samo sam promjenio opstinu...poluditi cu u pm
kockica_kockica

#6 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by kockica_kockica »

vanjki wrote:Ne mogu da vjerujem da samo zbog promjene adrese moram ici sve ispocetka..jebote u Sarajevu sam,u knatonu Sarajevo,samo sam promjenio opstinu...poluditi cu u pm
Ja sam sve zavrsila prilikom registracije preko osiguravajuce kuce... Cekala nekih 7 dana i dobila sve ...
shandrprcSA

#7 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by shandrprcSA »

vanjki wrote:Ne mogu da vjerujem da samo zbog promjene adrese moram ici sve ispocetka..jebote u Sarajevu sam,u kantonu Sarajevo,samo sam promjenio opstinu...poluditi cu u pm
odjava ide elektrosnski, par klikova misem
Locker

#8 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by Locker »

Odeš u policijsku upravu Novi Grad i tu predas zahtjev za promjenu saobracajne i vlasničkog lista. Mislim da ces ukupno platiti 20 + 5 km ili cak 10 + 5 km, zaboravih. PU Novi Grad će službenim putem za tebe odjaviti auto iz PU Novo Sarajevo tako što će poslati službenu depešu (mail :) ). Bitno je da tamo neko taj mail pročita i odjavi ti auto. Sve bi trebalo biti gotovo za par dana, osim ako nesto nesto ne zezne.
Lakša ti je i skuplja opcija da platiš nekoj osiguravajucoj kuci da ovo zavrsi za tebe.
drndalo

#9 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by drndalo »

E, a stampa nove saobracajne ? A potpis novog nacelnika ?
vanjki

#10 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by vanjki »

ja moram ici u opstinu Novo Sarajevo posto mi je auto u toj opstini i predati valjda zahtjev za odjavu vozila iz te opstine...tek onda sa tim papirom ,novom policom,thnickim i ostalim predajem za novu registraciju u opstini Novi Grad
vanjki

#11 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by vanjki »

shandrprcSA wrote:
vanjki wrote:Ne mogu da vjerujem da samo zbog promjene adrese moram ici sve ispocetka..jebote u Sarajevu sam,u kantonu Sarajevo,samo sam promjenio opstinu...poluditi cu u pm
odjava ide elektrosnski, par klikova misem
pa vidjet cu sutra hoce li mi odmah odjaviti ili cu cekati par dana u pm :oops:
shandrprcSA

#12 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by shandrprcSA »

nemas sta ti ici u novo sarajevo...covjek ti je gore opisao kako da uradis
vanjki

#13 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by vanjki »

kojoj bi mogai dati agenciji da brze zavrsi?
Locker

#14 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by Locker »

Bilo koja osiguranje kod kojih mozes registrovati auto...
vanjki

#15 Re: Odjava Auta Zbog Promjene Prebivalista

Post by vanjki »

da bio si u pravu....za odjavu vozila iz opstine moras ici u svoju opstinu i oni onda sluzbenim putem odjave auto ali ce garant trajat dugo..na kraju sam dao agenciji da mi sve zavrsi,jer sam izgubio zivce....je.... nasu birokartiju
Post Reply