Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shae_ba

#51 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by shae_ba »

elma89_ wrote:
ufff wrote:Iskreno nije velik luksuz,prodjes ferhadijom vidis pune kafane ,skupa auta ali otidji na ilidju u vogoscu vidjet ces bijedu i siromastvo i tako ti je citava bosna i ja kad prodjem navecer brate vidim pune kafane,auta itd ali kad prodjes 2km poslije ljudi fakticki su na rubu egzistencije.
Jesil bila tamo?ja jesam,i puni kafici i tamo.jbg znam ja da bosnjo vise voli od grla cuvati da bi se mogao pokazati,kako starim vise mrzim nas mentalitet
Pogresno mislis, ne cuvaju oni od grla, jednostavno ljudi imaju para ( i samo Bog zna kako su dosli do tih para). I to je jedan dio koji pokazuju da imaju, a gdje su oni sto kriju milione u dušecima.
ufff

#52 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by ufff »

elma89_ wrote:
ufff wrote:Iskreno nije velik luksuz,prodjes ferhadijom vidis pune kafane ,skupa auta ali otidji na ilidju u vogoscu vidjet ces bijedu i siromastvo i tako ti je citava bosna i ja kad prodjem navecer brate vidim pune kafane,auta itd ali kad prodjes 2km poslije ljudi fakticki su na rubu egzistencije.
Jesil bila tamo?ja jesam,i puni kafici i tamo.al znam ja da bosnjo vise voli od grla cuvati da bi se mogao pokazati,kako starim vise mrzim nas mentalitet
normalno da ima i tu bogatih i da ima kafana koje su pune i skupih auta ali to je 3% od ukupnog stanovnistva tog naselja
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#53 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by de facto. »

Stvarno pršti luksuz na sve strane. :oops: De,budi ozbiljan..Uvijek je bila hijerarhija društvenih slojeva,jedino može biti da se ti u zadnje vrijeme više krećeš po takvim mjestima,ili više primjećuješ...Iliii da se bogati svijet više integrisao među prosječnu raju..
pakshu

#54 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by pakshu »

shae_ba wrote:a gdje su oni sto kriju milione u dušecima.
na moru :lol:
ufff

#55 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by ufff »

ono sto mi je najvise krivo kada vidim neobrazovanog papka koji ne zna koji je glavni grad Francuske je da se kurci po ulicama Sarajeva sa parama koje je Bog zna kako zaradio
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#56 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by de facto. »

Ode ti u Francusku,a to što o Bosni pojma nemaju,a njeni su stanovnici,nema veze.
moa

#57 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by moa »

ne znam sta je tu luxus, imas dosta firmi koje imaju dobar vozni park I ta ista vozila vozaju uposlenici poslije posla, tako da neko auto od 20milja I nije nesto specijalno..to se u ekonomiji zove b2b.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#58 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Skorojevici da se pokazu, a vecina ih prije rata ni za gaca nije imala.

E, sad, odakle im pare za taj luksuz je pravo pitanje.
swanfilter

#59 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by swanfilter »

U Sa je luksuz jer je ogroman broj zaposlenih u drzavnim i federalnim institucijama + stranci + ovi + oni, .. Sto se ovih nakacenih na budzetu tice, o parama posebno da se ne govori. Zamislite dvoje zaposlenih tamo negdje, prilican nivo vlasti, dvije platice, dodaj ovo, dodaj ono, dodatak ovaj pa i onaj, .. To se nagura na drugu polovicu cenera hiljada. O visim funkcijama da i ne govorimo. Na ovu nasu prilicnu jeftinocu ... Ma kakvi, necu da razmisljam uopste kako im se moze .. A moze im se, stvarno ih ide ...
elma89_

#60 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by elma89_ »

U svim siromasnim drzavama se u glavnim gradovima bolje zivi
artime

#61 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by artime »

Ne znam sta mislis pod luksuz, ali recimo da meni smeta sve manje tolerancije prema onima što nemaju, posebno kod mladih. Eh sad ti malo "dobrostojeci" se furaju kao da žive u monaku a ne... Al haj luksuz je raritet, a valjda je sirotinji i to ovlaš šminke golemo.
SmokingMan

#62 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by SmokingMan »

Šveđanin wrote:Recite mi kako stoji Sarajevo sa Cayenne-ima, mogu li se vidjeti, jel to popularno sad?

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
A ponekad i Lotus Exige,sivi....
didžej

#63 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by didžej »

meni je najjace kad vidim nezaposlene osobe kako nose iphone petice, ili samsung cetvorke, mislim cemu to kurcenje, parazitiras na grbaci roditelja a nosis spravicu od hiljadu maraka?
ko on lafo biitan, a nit' ga ko zove nit' on koga zove nego visi na fb povazdan ili gleda livescore hoce li sta dobit' za 1 KM koliko je ulozio.
da sam zensko nikad se s takvim tipovima ne bih zabavljao a i besposlene zene "ajfon-galakticarke" izbjegavam.
kakavdanakneiskustvu

#64 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote:Sve luksuza sto postoji u BiH, skoncentrisalo se u sarajevskoj kotlini.

Eto otkud.

Odes do Kaknja ili Kladnja, pa se nagledas bijede i sirotinje.

kratko,jasno,tačno
kakavdanakneiskustvu

#65 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

didžej wrote:meni je najjace kad vidim nezaposlene osobe kako nose iphone petice, ili samsung cetvorke, mislim cemu to kurcenje, parazitiras na grbaci roditelja a nosis spravicu od hiljadu maraka?
ko on lafo biitan, a nit' ga ko zove nit' on koga zove nego visi na fb povazdan ili gleda livescore hoce li sta dobit' za 1 KM koliko je ulozio.
da sam zensko nikad se s takvim tipovima ne bih zabavljao a i besposlene zene "ajfon-galakticarke" izbjegavam.

ili oni što imaju mobitel od 1000 a auto od 3000 km,niđe veze
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#66 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

Ako su vam bjesa auta neki luksuz onda sta ja da kazem...

U domenu od 150 do 180.000€ u Njemackoj mogu kupiti - bez da kvarim svoj standard zivota pa da vidim sta je to sve te vrijednosti..

Ferrari California F1 (2011 godiste) i da imam dosta kusura jos!
jedno tri Porsche Panamere
Dvije Audi R8 i da imam i nato jednu Q7 za nedeljom do prodavnice i kuci.
Lamborghini Murciélago LP 640 (2008) i da mi ostane

I sta sam postigao sa tim... bacio 15 godina stednje u 4 tocka i brdo lima...

I sta ce ti bjesno auto u Bosni kad nema puteva da valjaju - od Bosanskog Broda do Zenice sjebes auto vise nego sto ga moze sjebat od Osla do Rima!!
ufff

#67 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by ufff »

kakavdanakneiskustvu wrote:
didžej wrote:meni je najjace kad vidim nezaposlene osobe kako nose iphone petice, ili samsung cetvorke, mislim cemu to kurcenje, parazitiras na grbaci roditelja a nosis spravicu od hiljadu maraka?
jjos gore mi je kad vidim studente od raznih fondacija kupuju iphone 5 a kuci jede hljeb 4 dadna star
elma89_

#68 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by elma89_ »

Meni babo kupio iPhone 5 ali nisam ja kriva bogami,nije me ni pitao :oops: :lol:
didžej

#69 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by didžej »

elma89_ wrote:Meni babo kupio iPhone 5 ali nisam ja kriva bogami,nije me ni pitao :oops: :lol:
kupice babo i radno mjesto. :wink: :D
irfo_sa

#70 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by irfo_sa »

kako to wrote:Obzirom da je pola grada na budzetu (plata sa toplim prosjek 1500) Uzme se kredit, kupi auto od 15 20 milja ... moze se ustediti 4 5 stoja za ljetovanje na jadranu ... petkom i subotom izaci i potrositi 20 30 km ... ne vidim sta je tu luksuzno ... to je po meni normalan i pristojan zivot. u sarajevu je ovo standard.
Covjek objasnio sve...90% stanovnika barem Sarajeva je u kreditu(auto,stan/kuca,telefoni,odjeca/obuca,ljetovanja) i to je cinjenica ostali su parlamentarci ili dileri,jer takav nam je mentalitet bitno je dobro auto i na more svake godine,nego da se ima jesti ili zube popraviti... :bih:
kakavdanakneiskustvu

#71 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

ufff wrote:
jjos gore mi je kad vidim studente od raznih fondacija kupuju iphone 5 a kuci jede hljeb 4 dadna star

to je upitno ko kakav hljeb jede,ali fakat ima puno svijeta sa mobitelima i sličlnim stvarima koje vrijede kao skoro pola auta koje voze
crnoplavo

#72 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by crnoplavo »

kolko samo ima zaposlenih u bolnicama, univerztetskim centrima itd, hiljade i hiljade doktora i medicinskog osoblja koji svoju nesposobnost dokazuju svaki dan a primaju platu iz budzeta, postavljaju pogresne dijagnoze i ubijaju djecu,
kakavdanakneiskustvu

#73 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

crnoplavo wrote:kolko samo ima zaposlenih u bolnicama, univerztetskim centrima itd, hiljade i hiljade doktora i medicinskog osoblja koji svoju nesposobnost dokazuju svaki dan a primaju platu iz budzeta, postavljaju pogresne dijagnoze i ubijaju djecu,

to baš i nije blisko povezano sa temom
crnoplavo

#74 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by crnoplavo »

crnoplavo wrote:kolko samo ima zaposlenih u bolnicama, univerztetskim centrima itd, hiljade i hiljade doktora i medicinskog osoblja koji svoju nesposobnost dokazuju svaki dan a primaju platu iz budzeta, postavljaju pogresne dijagnoze i ubijaju djecu,

jok, oni nisu na budzetu, a ima ih hiljade i hiljade (mozda i deset hiljada i vise)
kakavdanakneiskustvu

#75 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

crnoplavo wrote:

jok, oni nisu na budzetu, a ima ih hiljade i hiljade (mozda i deset hiljada i vise)

pa jesu na budžetu,ali to što si spomenuo da su odgovorni za smrt djece baš i nije vezano za temu
Post Reply