Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
- Steph
#326 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Jedino ti muzika ne valja. 
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#327 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
ma nisam, nego sam eto ta srednja radnicka klasadidžej wrote:ti si tatin sin, za tebe nema brige.Matijevic_Vlado wrote:e jebi ga sad ti. hajmo reci da je u vecini slucajeva tako, al sta ja sad trebam , momak, koji nemam obaveza prema porodici i sto imam rijeseno stambeno pitanje treba da vozam golfa dvojku stariju od mene (nista protiv dvojke)didžej wrote:kod nas ljudi kupuju bijesna auta da bi lijecili komplekse, nista drugo.
u americi ljudi voze krseve, auto im bukvalno sluzi da ih preveze od tacke a do tacke b a kod nas auto sluzi da se pokaze pred komsilukom, pred rajom, pred djevojkom, pred momkom...
dobro je to rekao bregovic jedne prilike: "sto vece auto to manja cuna".a mogu sebi kupiti novije auto bez nekih lizinga i pusinga . jer ako kupim ovo novije auto ja lijecim komplekse i imam malu cunu
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#328 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Steph wrote:Jedino ti muzika ne valja.
Oplakah
- Šveđanin
#329 Re: Odg: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Da potvrdim..dječak sa šibicama wrote:Neki dan na Al Jazeeri tema Bugarska, i kazu da je i tamo isto ko kod nas, zemlja relativno siromasna, eto najsiromasnija drzava EU, ali po Sofiji bijesna kola, turbofolk djevojke u pratnji, ta nekakva elita divlja, po ulicama Sofije reklo bi se da je blagostanje u drzavi.
Logika, izgled vara, drzava je veca od jednog grada.
Imate klabu ili kako već, u glavnom četvrt gdje je svako auto iznad 30 000 eura, luksuzne kafane, iPhone po stolovima, sisate djevojke skeniraju buduće sponzore.. Rekao bi čovjek Monte Karlo..
A 15-20 minuta autom od tog mjesta imaš naselja u kojima se živi kao u 19 vijeku. Propast živa.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Beta
-
korisnik101
#330 Re: Odg: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
gdje je to ?Šveđanin wrote: .. Rekao bi čovjek Monte Karlo..
A 15-20 minuta autom od tog mjesta imaš naselja u kojima se živi kao u 19 vijeku. Propast živa.
- Šveđanin
#331 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Fino piše gore, Sofija, Bugarska, odavno je to bilo. Nisam zapamtio ime te siromašne četvrti.
U glavnom linija između velikog bogatstva i velikog siromaštva je u takvim zemljama evropskog trećeg svijeta vrlo tanka.
U glavnom linija između velikog bogatstva i velikog siromaštva je u takvim zemljama evropskog trećeg svijeta vrlo tanka.
-
mirzet87sa
#332 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Pa iste ulice na taj fazon imas i u berlinu.. nije to samo sofija, sarajevo, skoro svugdje je takoŠveđanin wrote:Fino piše gore, Sofija, Bugarska, odavno je to bilo. Nisam zapamtio ime te siromašne četvrti.
- rajvoSa0
#333 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Koje auto vozis majstore..respo wrote:mirzet87sa wrote:A vozim i sam skuplje auto, pa imam priliku upoznat dosta raje.. takva furka, zna se ko sta vozi medju rajomgidra wrote: Mirzete ti prava neka gradska mahaluša![]()
Sva skupa auta nabroja koja se vozaju u Sarajevu još i poznaješ vlasnike.
- Zviz
#334 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Ovo vam treba ako hocete LUKSUZ da osjetite...

+ da je privlacno!

+ sa stilom da se picnesh!

+ sa stilom da pufash!

+ ekskvizitet da ponudish (u autu)!

+ da je u osvjezavajucem ambijentu
http://www.youtube.com/watch?v=mW6sS0batvk
+ uz doticnu mjuzu.
Ako vidite DS i da malo krivuda cestom znate da ja idem na randers (kurvanje).
oj majko al se ja sam svojim gluparijama mogu smijati...

+ da je privlacno!

+ sa stilom da se picnesh!

+ sa stilom da pufash!

+ ekskvizitet da ponudish (u autu)!

+ da je u osvjezavajucem ambijentu
http://www.youtube.com/watch?v=mW6sS0batvk
+ uz doticnu mjuzu.
Ako vidite DS i da malo krivuda cestom znate da ja idem na randers (kurvanje).
Last edited by Zviz on 29/07/2013 00:43, edited 1 time in total.
-
Korisničkoime
#335 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Pa odgovor na ovo pitanje je manje više - ljudi kradu. Nisu svi naravno ali iznimno veliki imetak je u većini slučajeva došao krađom. Kralo se u vrijeme rata, kralo se poslije rata krade se i danas. Sasvim lako se krade, kradeš od države to na prvom mjestu, fiktivni računi, friziranje knjiga utaja poreza od PDV preko poreza na dobit poreza na nekretnine poreza od dobiti na nekretnine, carinske dadžbine uglavnom gdje god se pruži prilika. Kradeš od radnika, doprinosi ili nikako ne osigura radnike ili ga osigura na minimalac ili na malo više uglavnom skoro pa nikada na puni iznos, radno vrijeme je nekad 8 veoma često 9-10-11 sati, neplaćen odmor što je manje moguće rijetko ikada po slovu zakona, topli obrok nekad nikako nekad sadaka, naknada za prevoz isto kao i topli. Krade se od kupaca, klijenata, mušterija kako god, najčešće tako što ga se pokušava na svakom koraku zavrnuti, prevariti, uvaliti, presvući pa koliko gdje prođe. Kradeš od dobavljača tako što pokušavaš gdje god možeš da ne platiš ako se dogura do zastare potraživanja to se bilježi kao veliki poslovni uspjeh. Kradeš tako što pokušavaš i ono malo podsticaja kojeg naša država daje da zloupotrijebiš koliko možeš i gdje možeš.
Tako se to skupi malo od svakoga + zarada koju ostvariš i A6 ljetovanja od 20-30 hiljada su mala maca a Iphone i slične igrarije dođu kao sića.
Da ovo nema veze sa porijeklom za ove paćenike koji misle da su samo Sandžaklije, Albanci i došle seljaci problem a da su oni pošto su starosjedioci u svom Bogom danom pravu da imaju dobro plaćen posao na kojem ništa ne rade zbog istih zakinuti.
Uglavnom razlika između bogatog i siromašnog sloja nije bila nikad veća i sve se više povećaje.
Tako se to skupi malo od svakoga + zarada koju ostvariš i A6 ljetovanja od 20-30 hiljada su mala maca a Iphone i slične igrarije dođu kao sića.
Da ovo nema veze sa porijeklom za ove paćenike koji misle da su samo Sandžaklije, Albanci i došle seljaci problem a da su oni pošto su starosjedioci u svom Bogom danom pravu da imaju dobro plaćen posao na kojem ništa ne rade zbog istih zakinuti.
Uglavnom razlika između bogatog i siromašnog sloja nije bila nikad veća i sve se više povećaje.
- Šveđanin
#336 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
U Randers se ide... ma da, ima se može se.Zviz wrote:Ako vidite DS i da malo krivuda cestom znate da ja idem u randers (kurvanje).![]()
![]()
![]()
De bolan spusti se do Flensburga, u Njemačkoj su tete jeftinije
- Zviz
#337 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Ne bolan Randers grad u danskoj, nego ja kazem randers za rendezvous (rondevu).Šveđanin wrote:U Randers se ide... ma da, ima se može se.Zviz wrote:Ako vidite DS i da malo krivuda cestom znate da ja idem u randers (kurvanje).![]()
![]()
![]()
![]()
De bolan spusti se do Flensburga, u Njemačkoj su tete jeftinije, a i čim skontaju skandinavce, oslade se.
![]()
-
howdy
#338 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
A sta je forumskih milionera zadnjih dana aktivno
S moje rahtele
S moje rahtele
- Šveđanin
#339 Re: Odg: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Zviz wrote:Ne bolan Randers grad u danskoj, nego ja kazem randers za rendezvous (rondevu).Šveđanin wrote:U Randers se ide... ma da, ima se može se.Zviz wrote:Ako vidite DS i da malo krivuda cestom znate da ja idem u randers (kurvanje).![]()
![]()
![]()
![]()
De bolan spusti se do Flensburga, u Njemačkoj su tete jeftinije, a i čim skontaju skandinavce, oslade se.
![]()
Aha to. Meni je samo jedan Randers u glavi.
- astala_vistala
#340 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Moguce je da autor topika nije iz Sarajeva pa mozda dosao u petak ili subotu navece u Sarajevo i ko malo se zijanio.
80% malo boljih auta u gradu na kredit kupljeno,ovo omladine malo sto vidis u dobrim autima mamini i tatini sinovi koji nabijaju komplekse ovoj OBICNOJ raji u sustini nista specijalno Sarajevo je Najveci grad u BiH pa vjerovatno i najlakse je zaraditi neku kintu nego u sanskom mostu ili u trebinju logicno.
80% malo boljih auta u gradu na kredit kupljeno,ovo omladine malo sto vidis u dobrim autima mamini i tatini sinovi koji nabijaju komplekse ovoj OBICNOJ raji u sustini nista specijalno Sarajevo je Najveci grad u BiH pa vjerovatno i najlakse je zaraditi neku kintu nego u sanskom mostu ili u trebinju logicno.
- Zviz
#341 Re: Odg: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Kako si ti zavrsio kod automehanicara u Randersu??? Jos iz Svedske. Mora da si preko Frederikshaven-a isao do BiH? Inace taj gradic ima najvise ljudi iz BiH na okupu. Nevjerujem da te je ogulio toliko, nego je u DK mehanicarska satnica uzasno skupa.Šveđanin wrote:
Aha to. Meni je samo jedan Randers u glavi.Kako me tu ogulio automehaničar, nikad to sebi oprostit neću.
-
pearlica
#342 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Jao luksuza na ulicama evo ja vec padam u nesvjest

i ovaj koji je do sada najbolji

Isto Monte Carlo

i ovaj koji je do sada najbolji

Isto Monte Carlo

- eluna
-
pearlica
#344 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
A isto tako odmor u Turskoj je bas pravi luksuz za bogatase

Ne moze se porediti sa odmorom ovdje

Ne moze se porediti sa odmorom ovdje

-
korisnik101
#345 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
poredite babe i zabe.
- eluna
#346 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
a je li iko pokušao definisati ovdje ŠTA je to lukzuz sa bosance i hercegovce??
to što jedan BH građanin vozi bolje auto od drugog BH građanina ne znači da ovaj prvi živi luksuzno, možda samo živi bolje .....ali ni to kod nas nije pravilo .....možda prvi vozi bolje auto ali nema za goriva (kao što svi vidimo po pumpnim stanicama), dok drugi vozi "slabije" auto ali ima više novaca, jer čovjek pametan pa se ne razbacije bezveze
to što jedan BH građanin vozi bolje auto od drugog BH građanina ne znači da ovaj prvi živi luksuzno, možda samo živi bolje .....ali ni to kod nas nije pravilo .....možda prvi vozi bolje auto ali nema za goriva (kao što svi vidimo po pumpnim stanicama), dok drugi vozi "slabije" auto ali ima više novaca, jer čovjek pametan pa se ne razbacije bezveze
-
korisnik101
#347 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
ne vidim kako je to drugacije drugdje u svijetu >?
-
kox
#348 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
Kada se već spominju Maldivi:pearlica wrote:A pomalo je cijela prica smijesna jer cuj od kada je luksuz ici na odmor u Tursku i to za 16 000 KM.... da je otisao na Maldive to mu se garant nebi desilo
http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /130729025
- eluna
#349 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
PA VIDI, u svijetu ako neko vozi bijesnog audija, uvijek ima u džepu dovoljno novaca za pun tank goriva kad god mu gorivo zatreba ...... kod nas ljudi imaju bijesnog audija a sipaju i to samo ponekad gorivo za 10 KM, a i to nauštrb 3 čokolade koje preskoči da kupi djetetukorisnik101 wrote:ne vidim kako je to drugacije drugdje u svijetu >?
dok ima naših ljudi sa "ofirnim" autima, ali pored čokolada, djecu još i na more odvedu i uplate im kakvu sekciju u školi ili negdje
e u tome je razlika, jer u svijetu se ljudi ne *urče onim što ne mogu da si priušte, nego su zadovoljni onim što imaju, i nastoje da RADE da bi imali više
-
korisnik101
#350 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?
imam osjecaj da ti nigdje nisi zivjela dalje od BiH.