"Grad Istočno Sarajevo i Grad Sarajevo ovih dana pokreću niz aktivnosti usmjerenih na kandidaturu ovih gradova za domaćina Zimskih olimpijskih igara za mlade koja će biti održana 2015. godine, izjavio je Srni zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović.
Jedan dio aktivnosti u ovom procesu su već završili Olimpijsi komitet BiH i olimpijski centri. Sada ćemo zajedno sa Komitetom početi da mobilizujemo sve ključne opštinske, kantonalne, entitetske i institucije BiH kako bi dobili njihovu podršku za realizaciju ove ambicije", istakao je Živanović.
Prema njegovim riječima, pred gradskim organima su konkretne aktivnosti kako bi se stvari pripremile za posjete evaluacijskih komisija koje će procijeniti kvalitet uslova za održavanje ove sportske manifestacije."
Ne znam za vas ,ali meni je ovo jako dobra vijest....da se počne od nečega normalnog graditi zajednička Bi H !
Od nečega treba poceti skupa...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Od nečega treba poceti skupa...
Turbulentan kokuzli vakat i zeman došao.
Jašta, nego da je dobro što ova dva grada imaju namjeru da nešto zajednički organizuju.
Neka naprave spiskove dobrih stvari u vezi sa kojima se slažemo i možemo se dogovoriti, ono što se ne možemo dogovoriti, neka sačeka.
Dakle, Zimska Olimpijada mladih 2015g. - DA!
Samo, kada bi nekako zamolili učesnike, pomoćno tehničko osoblje, novinare, goste,...i ine koji će ovim povodom boraviti u Sarajevu da sami snose troškove boravka u Sarajevima (Množina od Sarajevo) tako da mene što manje po džepu udare kroz pdv, poreze, takse,...
Jašta, nego da je dobro što ova dva grada imaju namjeru da nešto zajednički organizuju.
Neka naprave spiskove dobrih stvari u vezi sa kojima se slažemo i možemo se dogovoriti, ono što se ne možemo dogovoriti, neka sačeka.
Dakle, Zimska Olimpijada mladih 2015g. - DA!
Samo, kada bi nekako zamolili učesnike, pomoćno tehničko osoblje, novinare, goste,...i ine koji će ovim povodom boraviti u Sarajevu da sami snose troškove boravka u Sarajevima (Množina od Sarajevo) tako da mene što manje po džepu udare kroz pdv, poreze, takse,...
- amrica
#3 Re: Od nečega treba poceti skupa...
prof-ca wrote:"Grad Istočno Sarajevo i Grad Sarajevo ovih dana pokreću niz aktivnosti usmjerenih na kandidaturu ovih gradova za domaćina Zimskih olimpijskih igara za mlade koja će biti održana 2015. godine, izjavio je Srni zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović.
Jedan dio aktivnosti u ovom procesu su već završili Olimpijsi komitet BiH i olimpijski centri. Sada ćemo zajedno sa Komitetom početi da mobilizujemo sve ključne opštinske, kantonalne, entitetske i institucije BiH kako bi dobili njihovu podršku za realizaciju ove ambicije", istakao je Živanović.
Prema njegovim riječima, pred gradskim organima su konkretne aktivnosti kako bi se stvari pripremile za posjete evaluacijskih komisija koje će procijeniti kvalitet uslova za održavanje ove sportske manifestacije."
Ne znam za vas ,ali meni je ovo jako dobra vijest....da se počne od nečega normalnog graditi zajednička Bi H !
Pored ovoliko nivoa vlasti, raznih necelnika, ministara, njihovih sekretarica... i isto toliko talova, pa raznih nacionalnih blokada... nista od toga, nazalost.
A nema se ni para, realno. Besmisleno je zapocinjati ikakvu kampanju sa malo dobre volje, puno suplje price i nesto brda oko grada kad se nema osnovno: lova, infrastruktura, objekti.... Sve bi se moralo novo napraviti, od puteva, do smjestajnih kapaciteta i novih zica i liftova, i skakaonica, i bob staze... Plus snjezni topovi jer snijeg je more bit' bidne, a more bit' ne bidne... Ukratko, utopija, sa tehnickog stanovista, a sa drusteveno-politickog stanovista BiH ce dobiti organizaciju nekog sportskog tamicenja kada...... kad na vrbi rodi grozdje, tacnije kad se rijesi ovakavog politickog uredjenja, mita, korupcije, OHR-a, mafije u vlasti, raznih arzija, brankovica, lokalnih serifa, ... i, naravno, kad postane ekonomski jaka i stabilna drzava
- chuchumbamayumbe
#4 Re: Od nečega treba poceti skupa...
Kao prvo, dje bi hin to smjestili?!
Po hotelima?!
Po hotelima?!
- amrica
#5 Re: Od nečega treba poceti skupa...
Po tornjevimachuchumbamayumbe wrote:Kao prvo, dje bi hin to smjestili?!
Po hotelima?!
A moze i po stanovima, stavi se par madraca na pod u kakvu sobicu ili spajz i naplacuje po 300 EUR noc