Objesio se direktor UKC Tuzla

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Gorštak

#26 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by Gorštak »

amrica wrote:@suncandan
@majnemiz

Koja vam je to logika? Zena treba da suti ako je muz mlati? Ova je sutila dugo, dok joj nije pukao film. Nazalost, vecina maltretiranih zena misli kao vas dvije, nemoj u medije, sramota je, sta ce dijete reci, a dijete svojim ocima gleda sta mu se desava u kuci...
I u cemu je kvaka sto doktoricu Mujkanovic zovete Barbika? I ona je uspjesan dr specijalista, vodila ekipu b-h ljekara u Afganistan poslije zemljotresa, nema ona potrebe za medijskom pompom, nije domacica sa 8 osnovne da glumi pokondirenu "gospodju doktorku".
Problem je izgleda sto je zena mlada, zgodna, a uz to i pametna i uspjesna, i cak progovorila da je zlostavljana, od strane mocnog covjeka. To je neoprostiv grijeh, narocito za zenski dio populacije.
Tačno. @amrica predlažem da predložiš da mu posthumno oduzmu zlatnog ljiljana i organiziraju suđenje in absentia za zlostavljanje žene. Ovi forumski šovinisti koriste svaku priliku da dezavuišu tu divnu ženu.
Fino je što si skrenula diskusiju u ovom pravcu. Šta je smrt jednog heroja, nosioca najvišeg ratnog odlikovanja, u poređenju sa neopravdanim nepoštovanjem koje neki forumaši iskazuju prema dr. Mujkanović. Predlažem da se tema nastavi veličanjem njenog lika i djela. Potpuno podržavam.

P.S.: Neka je rahmet njegovoj napaćenoj duši.
majnejmiz

#27 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by majnejmiz »

@majnemiz

Koja vam je to logika? Zena treba da suti ako je muz mlati? Ova je sutila dugo, dok joj nije pukao film. Nazalost, vecina maltretiranih zena misli kao vas dvije, nemoj u medije, sramota je, sta ce dijete reci, a dijete svojim ocima gleda sta mu se desava u kuci...
I u cemu je kvaka sto doktoricu Mujkanovic zovete Barbika? I ona je uspjesan dr specijalista, vodila ekipu b-h ljekara u Afganistan poslije zemljotresa, nema ona potrebe za medijskom pompom, nije domacica sa 8 osnovne da glumi pokondirenu "gospodju doktorku".
Problem je izgleda sto je zena mlada, zgodna, a uz to i pametna i uspjesna, i cak progovorila da je zlostavljana, od strane mocnog covjeka. To je neoprostiv grijeh, narocito za zenski dio populacije.
Logika je jednostavna. Niko ne zna je li je čovjek mlatio, u tome i jeste kvaka. Nikada niko nije na njoj vidio nikakve posljedice "premlaćivanja". Biće da je čovjek bio specijalac pa je znao kud treba da je bije da ne ostanu tragovi?! Ali kad treba dezavuisati Zlatnog ljiljana i poratnog patriotu, onda ćemo lako, makar i mrtvog. Hajde malo sad o dvostrukim aršinima...
chuchumbamayumbe

#28 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by chuchumbamayumbe »

majnejmiz wrote:
@majnemiz

Logika je jednostavna. Niko ne zna je li je čovjek mlatio, u tome i jeste kvaka. Nikada niko nije na njoj vidio nikakve posljedice "premlaćivanja". Biće da je čovjek bio specijalac pa je znao kud treba da je bije da ne ostanu tragovi?! Ali kad treba dezavuisati Zlatnog ljiljana i poratnog patriotu, onda ćemo lako, makar i mrtvog. Hajde malo sad o dvostrukim aršinima...
Jel ono protiv njega i tuzilastvo bijase podnijelo krivicnu prijavu, ili se varam?!
amrica

#29 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by amrica »

Ja nisam spomenula, a pogotovo nisam omalovazila niti jedan profesionalni uspjeh doktora, i nemoj mi stavljati u post rijeci koje nisam napisala.

A to sto se ne vidi na zeni da je maltretirana, to je klasika kod zlostavljanih zena, obicno su strucnjakinje za sakrivanje sljiva i modrica, sve dok ih drzi sramota, a to je, nazalost, predugo.
majnejmiz

#30 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by majnejmiz »

chuchumbamayumbe wrote:
majnejmiz wrote:
@majnemiz

Jel ono protiv njega i tuzilastvo bijase podnijelo krivicnu prijavu, ili se varam?!
I da jeste, otkada je prijava isto što i pravomoćna presuda? Znaš li za onu: "svako je nevin dok se ne dokaže suprotno"?
majnejmiz

#31 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by majnejmiz »

amrica wrote:Ja nisam spomenula, a pogotovo nisam omalovazila niti jedan profesionalni uspjeh doktora, i nemoj mi stavljati u post rijeci koje nisam napisala.

A to sto se ne vidi na zeni da je maltretirana, to je klasika kod zlostavljanih zena, obicno su strucnjakinje za sakrivanje sljiva i modrica, sve dok ih drzi sramota, a to je, nazalost, predugo.
Generalizuješ. Kakve to veze ima sa ovim nikada dokazanim slučajem? Moram i tebe pitati, znaš li za onu: "svako je nevin dok se ne dokaže suprotno"?
chuchumbamayumbe

#32 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by chuchumbamayumbe »

majnejmiz wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
majnejmiz wrote: Logika je jednostavna. Niko ne zna je li je čovjek mlatio, u tome i jeste kvaka. Nikada niko nije na njoj vidio nikakve posljedice "premlaćivanja". Biće da je čovjek bio specijalac pa je znao kud treba da je bije da ne ostanu tragovi?! Ali kad treba dezavuisati Zlatnog ljiljana i poratnog patriotu, onda ćemo lako, makar i mrtvog. Hajde malo sad o dvostrukim aršinima...
I da jeste, otkada je prijava isto što i pravomoćna presuda? Znaš li za onu: "svako je nevin dok se ne dokaže suprotno"?
AHA, svako je nevin dok se ne dokaze suprotno.
Zato nam i jeste ovako kako je.
Pusti tu shuplju.
amrica

#33 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by amrica »

jah, i svaka je zena barbika, dok se ne dokaze suprotno?
homar

#34 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by homar »

Rahmet mu duši!
majnejmiz

#35 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by majnejmiz »

amrica wrote:jah, i svaka je zena barbika, dok se ne dokaze suprotno?
Pa nije ti valda korištenje samoodređujućeg pridjeva "barbika" isto što i reći za nekog da prebija druge (uz to nedužne) ljude!?
Epitop

#36 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by Epitop »

Na stranu njegove afere, ali kao ratni hirug je učinio mnogo dobrih stvari u Srebrenici. Samo mi nije jasno zašto se ljudi olako odluče na samoubistvo??? :?
majnejmiz

#37 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by majnejmiz »

Epitop wrote:Na stranu njegove afere, ali kao ratni hirug je učinio mnogo dobrih stvari u Srebrenici. Samo mi nije jasno zašto se ljudi olako odluče na samoubistvo??? :?
Ili se "odluče" kad im neko drugi nabaci "mašnu" oko vrata da izgleda kao samoubistvo. Da se ne ponavljam, psiholozi kažu da oni koji prebijaju žene rijetko dižu ruku na sebe.
Peppers

#38 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by Peppers »

Vidim ovdje mnogi znaju i kakav im je privatni zivot bio pa zakljucuju da li je on ili nije tukao svoju suprugu :roll:

U svakom slucaju ja sam mu kao Bosanac zahvalan za zivote koje je spasio u Srebrenici, a pretpostavljam i u Tuzli.
Compact

#39 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by Compact »

Čovjek je bio i ostao dostojanstven kada mu je "barbika" pakovala marisanu preko medija! Više nije mogao da izdrži probleme, a teško je i zamisliti koji su ga razlozi natjerali da digne ruku na sebe!
@amrice jel i ti marišeš muža?
turban

#40 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by turban »

Neka mu svemocni sirom otvori dzenestke kapije,za sve sto je radio.

Kakva je ljudina bio... :(
nicy

#41 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by nicy »

Ne znam ,meni je ona bila bas sumnjiva i neuvjerljiva u svojim tezama da je premlacivana...Nije mi uopste neka ljepotica,mada se o ukusima ne raspravlja..ali nije to ni bitno,izraz lica mi ne govori bas da je dobra osoba...a nesto me do sad procjena i nije prevarila...

Steta za doktora koji je bio veliki humanista :sad:
VjecitiStudent

#42 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by VjecitiStudent »

nicy wrote:ali nije to ni bitno,izraz lica mi ne govori bas da je dobra osoba...a nesto me do sad procjena i nije prevarila...
DOKTORICA SPASILA DJEČAKA OD RALJA SMRTI U HLADNOM MORU
24.09.2008. 08:24
Mostar/Rovinj (RTM) - „Bilo je strašno. No, u tom trenutku uopće nismo razmišljali. Skočili smo u stjenovito i hladno more, u nepoznato, samo da bismo iz ralja smrti otrgnuli dječake," prisjeća se dramatičnoga sumraka u Rovinju dr. Jasminka Mujkanović, predsjednica Donorske mreže BiH, kada je s pet hrabrih Slovenaca i Hrvata spasila od utapanja 17-godišnjeg srednjoškolca iz Kutine, kojem se ekskurzija pretvorila u noćnu moru. Dogodilo se to na tek završenim 3. međunarodnim sportskim igrama transplantiranih u organizaciji Transplanta iz RH. I koje li ironije, oni koji su do samo prije nekoga vremena vapili za životom, čekajući tako željno presađivanje organa, i sami su spasili nečiji život. Život dječaka koji je tek kročio u svijet.

„Naš brod, na kojem smo imali predavanja o važnosti darivanja organa, pristajao je, kada smo oko 18.10 sati začuli nerazgovjetne mlađe glasove kako zovu upomoć. Bez imalo oklijevanja svukli smo jakne i pantalone, kako nam namočena odjeća ne bi otežavala plivanje. Jedan dječak pokušavao je zadržati drugoga iznad vode, ali više nije mogao, gubio je snagu. Njegovo, tada posve beživotno tijelo, puno vode uspjeli smo izvući na stijene.

Počela sam oživljavanje i prava se drama odvijala od 18.15 do 19 sati. Dječak nije imao pulsa, srčanu akciju, već je bio poplavio..." prisjeća se još svježeg događaja dr. Jasminka, koja je i sama zbog izlaganja hladnoj vodi zaradila prehladu i ogrebotine od stijena. No, već je sljedeći dan bila na dežurstvu u UKC-u u Tuzli.

„Bila sam najsretnija na svijetu, a i svi oko mene, nas 80-ak, što je dječak ponovno počeo davati znakove života. Došla je hitna pomoć i prevezen je u pulsku bolnicu. Oko 20.30 sati obaviješteni smo da mu se stanje stabiliziralo i da je van životne opasnosti. Posebno sam bila ganuta kad je cijela ekskurzija s razrednicom spašenoga dječaka došla i lično mi zahvalila, a bio je i rovinjski gradonačelnik.

Nakon toga mogli smo svi u miru nastaviti s ceremonijom zatvaranja igara u Rovinju, sretni što su upravo ljudi kojima je neko spasio život i sami postali spasioci," kaže dr. Jasminka.

Već su je i predložili za Plavu traku Vjesnika u RH za spašavanje života na moru, a mnogi je predlažu i za poduhvat godine. (Večernji list)
sarlo

#43 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by sarlo »

nicy wrote:Ne znam ,meni je ona bila bas sumnjiva i neuvjerljiva u svojim tezama da je premlacivana...Nije mi uopste neka ljepotica,mada se o ukusima ne raspravlja..ali nije to ni bitno,izraz lica mi ne govori bas da je dobra osoba...a nesto me do sad procjena i nije prevarila...

Steta za doktora koji je bio veliki humanista :sad:
Djelovaala je tabletizirano mozda i pripito. Tvrdila je da je muz maltretirao, uhvatio je ili gurnuo, ovo-ono. Novinar je insistirao da odgovori da li ju je tukao. Ona je krajnje neubjedljivo rekla da jeste.
Najvise mu je zamjerala sto je on poceo da izlazi po diskotekama, a ona - cuva dijete :) Sta ces, tipicno zenski.
Sto se tice njenog izgleda, o ukusima se ne raspravlja. Mogu reci da je lijepa, ali ne bas na moj nacin.
A steta za njega, bio je faca.
Neka dragi Bog spusti rahmet na njegovu, vjerovatno napacenu dusu.
Vozdra raja :-)

#44 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by Vozdra raja :-) »

Neka ti je vjecni rahmet, zlatni ljiljane!
[Matrix]

#45 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by [Matrix] »

suncandan wrote:Njegova mi se zena ne sviđa, je li ona bivša? Jasminka?
Ne bih rekla da je fina, a za njega ne znam.
Onako iznositi u javnost,( ako je istina), ima Centar za socijalni rad, ima policija.
To nije trebala nikako,posebno radi djeteta. Mislim da je i ona njemu dosta pravila problema.
ti mnogo toga mislis,a zapravo nista neznas o tome,jel tako.ali dobro da si rekla,da zene
trebaju cutati dok je muskarci mlate,lijepo bome od tebe,dobar savjet.
a sto se tice rahmetlije,pishopata manje.zenu je inace tukao na nacionalnoj osnovi
,neuravnotezena i bolesna osoba,valjda ce naci mira .
[Matrix]

#46 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by [Matrix] »

suncandan wrote:
majnejmiz wrote:Dr. Mujkanović je bio visoki funkcioner SBiH kojem su pakovali da je tukao ženu. Međutim, psihologija kaže da oni koji tuku žene rijetko dižu ruku na sebe. Ili je tukao ili je samoubica, ne može i jedno i drugo. Ko koga ovdje vuče za nos? Na sličan način (žene/ljubavnice story) se "ubiše" i dr. Muhić, dr. Pozderac i drugi, pred prošli rat. Jedan po jedan... "ubiše" se bosanske gazije. Mujkanović je tukao svoju nalickanu barbiku bez ijedne modrice, taman onoliko koliko je Ćelo bio presuđeni ubica.

Jesmo li mi slonovi, samoubilačkih i kratkopamtećih mozgova?
Sigurno je da ovdje nesto nije u redu. Mene dijete zanima kako je, otac mu vise nije ziv.
Majka je trebala zastititi dijete, a ne oblajavati njegovog oca,dok na drugu stranu otac nikad o majci nista nije rekao!
To dijete ce sutra optuziti majku da mu je ubila oca.

I ovo tvrdi psihologija.
ne lupaj bona,nemas pojma o cemu pricas.covjek je bolesnik,sve je skrivao njegov prijatelj sef policije u tuzli
ali njegovi prijatelji znaju da je zenu i dijete istjerivao navecer kasno,da pasu travu pred kucom.nosao utoku
i prijetio da ce ih pobiti ako ga napuste.mani se glupih savjeta,draga zeno kontriras samoj sebi ili ides
po onoj tradiciji da muskarac naredjuje ono sto je allah naredio u svezi zena,tj suti i budi hebana do kraja.
jesi ti sigurna da si zensko ?!
lolita_xx

#47 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by lolita_xx »

[Matrix] wrote: ne lupaj bona,nemas pojma o cemu pricas.covjek je bolesnik,sve je skrivao njegov prijatelj sef policije u tuzli
ali njegovi prijatelji znaju da je zenu i dijete istjerivao navecer kasno,da pasu travu pred kucom.nosao utoku
i prijetio da ce ih pobiti ako ga napuste.mani se glupih savjeta,draga zeno kontriras samoj sebi ili ides
po onoj tradiciji da muskarac naredjuje ono sto je allah naredio u svezi zena,tj suti i budi hebana do kraja.
jesi ti sigurna da si zensko ?!
a kako ti sve ovo znas? vidio? :?
cocochanel

#48 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by cocochanel »

stvarno mi nije jasno..sada vam je ona kriva sto se doktor ubio..?!? nidje veze..ne znam zasto je tako nemoguce stvarno da je on nju tukao..pa cak i ako je heroj, i zlatni ljiljan..zar nije moguce da ljudi skrenu..promijene se.. A iskreno i nisam bas sigurna da sasvim normalna osoba moze dici ruku na sebe..
HiBreeD

#49 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by HiBreeD »

Sta se desavalo u njihova cetiri zida je ono sto znaju ona i sto je znao on ...
Svojevremeno je i na ovom forumu bila tema o slucaju zlostavljanja pomenute dr Mujkanovic od strane njenog muza, uglednog gradjanina i covjeka markantne pojave.
Ljudi su skloni prenosenju i kopanju po tudjim zivotima, pa su se javljale osobe koje su tvrdile da poznaju cjelokupnu situaciju i odnos izmedju dvoje supruznika, pa cak i situacije iz braka koji je doktor imao prije nego li ga je "preotela" mlada doktorica...spominjalo se i to da je tukao svoju prvu zenu i dijete...pravu istinu zna Bog samo, ne znam nista o cijelom slucaju, to ionako nista ne mijenja, na kraju, ko smo svi mi da sudimo bilo kome...

Sjecam se, onoliko koliko je stampa objektivno pisala i prenosila, da je sin iz prvog braka dr. Mujkanovica bio sklon nasilnickom ponasanju i javnim ispadima, nesto definitivno nije stimalo...jedno je sigurno...a to je da je ovaj covjek mnogo toga dao i da je moguce da je PTSP ostavio traga po njegovu psihu, te je skoncao ovako tragicno od vlastite ruke...

Neka je Bozija milost na njega i vjecni rahmet
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#50 Re: Objesio se direktor UKC Tuzla

Post by Latina »

Nemam rijeci za vecinu komentara koji su poput Ode mahali koja neda mira ni mrtvima.

- Za ove sto posthumno sataniziraju Nedreta - olaksavajucu okolnost pronadjite u tome sto je vise nikada ni prstom nece taci, garant.

- Za ove koji su se obrusili na Jasminku - ne treba joj veca kazna od ove, i da ima sve na svijetu sigurno je da se nece moci spasiti od osjecaja krivice nakon ove tragedije.

Imajte barem osnovno uvazavanje za cinjenicu da je jedna porodica nocas dozivjela veliku tragediju, sjetite se barem tog neduznog djeteta koje za sve njihove ratove nije ni najmanje krivo. Ova tragedija bi svima trebala biti pouka, a ne razlog za pljuvanje mrtvog covjeka koji je toliko postigao u zivotu, ali nije uspio naci dusevni mir, bas kao ni njegova nesretna zena.

Ako je neko raspolozen da nastavi na temi o zlostavljanju postuhmno, evo nasla sam je, pa bujrum :

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
Locked