Zašto građanin kao korisnik usluga javnog preduzeća ne potpisuje ugovor sa istim?
Tj., postoji li ugovor između mene i GRAS-a kada ja kupim mjesečni kupon?
Iako ne daju nikakve garancije korisnicima, ipak daju sebi za pravo povećavati kazne:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140910049
Ovakav pristup nas dovodi u situaciju u kojoj ja platim kupon 53 KM, GRAS odluči da obustavi saobraćaj na 10-tak dana i niko ne odgovara za štetu nanesenu meni jer nigdje ne piše da su dužni pridržavati se rasporeda vožnje. Da ne spominjem kašnjenje svaki dan, nesigurnost i sl.
Da ne bude nesporazuma, redovno sam kupovao mjesečnu kartu dok nisam došao u situaciju da plaćam prevoz centrotransu i tuzlanskim busevima zbog njihovog štrajka.
Skoro ista situacija je sa vodovodom. Redukcije vode i poskupljenja - korisnik dužan da ispuni obaveze, oni nisu. Jel mi živimo u Sjevernoj Koreji ili u Europi?
Obaveze javnih preduzeća
-
Drinski
#2 Re: Obaveze javnih preduzeća
postoji ugovor po pristupu, između tebe i prevoznika.
-
neimenovan.x
#3 Re: Obaveze javnih preduzeća
Hvala na odgovoru. Nisam baš upoznat sa tim pa bih te zamolio (ako imaš) za link do nekog teksta koji objašnjava tu vrstu ugovora i šta je meni zagarantovano tim ugovorom.Drinski wrote:postoji ugovor po pristupu, između tebe i prevoznika.
- raskopusa
#4 Re: Obaveze javnih preduzeća
mi nemamo savjet potrosaca kao sto imaju hrvati,pa da znamo na koju adresu da pokucamo kad nas nesto zulja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Obaveze javnih preduzeća
nemaju hrvati nego hrvatska
a u njoj i hrvati i srbi i bošnjaci i talijani slovenci i romi 
-
Drinski
#6 Re: Obaveze javnih preduzeća
http://limun.hr/main.aspx?id=16776&Page=neimenovan.x wrote:Hvala na odgovoru. Nisam baš upoznat sa tim pa bih te zamolio (ako imaš) za link do nekog teksta koji objašnjava tu vrstu ugovora i šta je meni zagarantovano tim ugovorom.Drinski wrote:postoji ugovor po pristupu, između tebe i prevoznika.