Svak svoje djete voli al drugo je voljeti a drugo u djete,ja bih to nazvala,biti slijepo zaljubljen pa od silne ljubavi zaboravis sebe i sve
okolo sebe a sto je najvaznije zaboravis da ti je, kao roditelju, duznost djete oblikovati -odgojiti kako bi za zivot imalo jak fudament.
Ja sam moje od prvog mjeseca redu ucila.Imao je red kad se spava kad jede kad se djete podrzi s njim poigra i pronosa.
Taj red nisam dala da mu iko remeti. Od mala sam ga ucila da samnom suosjeca .
Vec kao bebice djeca najvise zagledaju u lice osoba . Ja sam to koristila s tim sto bi u odredjenim situacijama pravila tuznu,veselu,
iznenadjenu, ... facu i uz pricu dokazivala zasto se tako osjecam a stim i sta se smije sta moze a sta nemoze.
Sad kad je odrastao covjek nista sakriti nemozem - sve primjecuje i odmah me ko mokru krpu iscjedi.
Isli smo i po restoranima i na izlete ali je znao sta se smije a sta ne to jest gdje su mu granice.
Kad negdje idemo uvijek bi i poneke od omiljenih igracki ponijeli, kako mu nebi dosadno bilo (igracke bi uvijek prema njegovom uzrastu
a i poucno za razvoj djeteta birala).
Kad se bebice pocnu kako treba odgajati onda iz njih i dobra djeca izrastaju.
Mlada sam kao roditelj postala i puno toga nisam znala a ovih medija kao danas nije bilo ali nesto iz casopisa,knjiga,logike a bogami nije
me sramota bilo i roditelje koji su dobro odgojenu djecu imali, ponesto upitati.
S djecom se treba dosta i pricati. Nije dovoljno reci samo ne, da, nemoze vec i objasniti ( naravno uz odredjenu facu lica
Najgore sto moze biti je na osnovu izreke pa mali je, jos nezna i pustiti da radi sta hoce.
Danas puno mami vidim, kolegica kupila svom djetetu nesto,bez razmisljanja trci i ona kupiti svom .Puno toga jedna od druge (a i iz
feisbuka) prepisuju bez da malo razmisle koliko je to mom djetetu korisno ili stetno.
Biti roditelj znaci odreci se mladalacki dana i navika te zivot dodatnim obavezama i iskusenjima prilagoditi.
Moja rahmetli mati znala je reci - u nenormalnoj mjeri nista zdravo nije. Kad jedes prejedi se, zeludac ti ispasta tako je
za sve u zivotu.