Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
- Alfons Kauders
#276 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Ja zaista ne kontam zasto se ovdje navode primjeri beba od 19 mjeseci ili 2 godine, kada pricamo o roditeljima i lose odgojenoj djeci. Pa ko to ocekuje od dvogodisnjaka da bude "odgojen" i miran?! Volio bih upoznati njegovog dilera, moze na PP.
Jednostavno... Fulate cijeli fudbal.
Niko normalan nece ocekivati od djeteta od godinu i kusur da se "ponasa" i fakat mi nije jasno kakav je to argument, jer to nema blage veze s roditeljima i odgojem, vec s cinjenicom da se fakticki radi o BEBAMA - ne o djeci predskolskog ili skolskog uzrasta. Jel vi fakat mislite da s druge strane diskusije imate neke psihopate koji mrze djecu i koji su toliko nenormalni da od dvogodisnjeg djeteta ocekuju da stoji u stavu mirno? Onda je red da vas pitam da li ste normalni i koji vam je kurac?
Bebe nisu tema i tacka. Tema su roditelji koji djecu od 7 godina odgoje da se ponasaju kao djeca od 3 godine. Ako nekom roditelju nije jasno da dijete od godinu i po ili dvije godine ne moze nauciti skoro nista, za razliku od djeteta od pet ili sest godina, nisam siguran da me zanima misljenje takvih strucnjaka. Zapravo, vise me zanima kako im neko nije oduzeo djecu, jer se ocito u te stvari kontaju koliko i ja u uzgoj pastrmke. Ja nemam ribnjak, a takvi "roditelji" zaista ne bi trebali imati djecu - cisto da nam ucine uslugu i ne sire svoj idiotski DNK.
Niko normalan nece ocekivati od djeteta od godinu i kusur da se "ponasa" i fakat mi nije jasno kakav je to argument, jer to nema blage veze s roditeljima i odgojem, vec s cinjenicom da se fakticki radi o BEBAMA - ne o djeci predskolskog ili skolskog uzrasta. Jel vi fakat mislite da s druge strane diskusije imate neke psihopate koji mrze djecu i koji su toliko nenormalni da od dvogodisnjeg djeteta ocekuju da stoji u stavu mirno? Onda je red da vas pitam da li ste normalni i koji vam je kurac?
Bebe nisu tema i tacka. Tema su roditelji koji djecu od 7 godina odgoje da se ponasaju kao djeca od 3 godine. Ako nekom roditelju nije jasno da dijete od godinu i po ili dvije godine ne moze nauciti skoro nista, za razliku od djeteta od pet ili sest godina, nisam siguran da me zanima misljenje takvih strucnjaka. Zapravo, vise me zanima kako im neko nije oduzeo djecu, jer se ocito u te stvari kontaju koliko i ja u uzgoj pastrmke. Ja nemam ribnjak, a takvi "roditelji" zaista ne bi trebali imati djecu - cisto da nam ucine uslugu i ne sire svoj idiotski DNK.
- muha_sa
#277 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
moja rahmetli nana je meni cesto govrila
sinak, lakše je kaHvenom kašikom bunar iskopat nego dijete odgojit
-kad sam postAo roditelj skonto sam šta mi je hOtjela rijet
- zforumas
#278 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Eh da si slusao nanu sad bi imao vode i poslije ponocimuha_sa wrote:moja rahmetli nana je meni cesto govrilasinak, lakše je kaHvenom kašikom bunar iskopat nego dijete odgojit
![]()
- muha_sa
#279 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
zforumas wrote:Eh da si slusao nanu sad bi imao vode i poslije ponocimuha_sa wrote:moja rahmetli nana je meni cesto govrilasinak, lakše je kaHvenom kašikom bunar iskopat nego dijete odgojit
![]()
ja svoje završio--na tebe je red
- Alfons Kauders
#280 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
I znala je sta govori.muha_sa wrote:moja rahmetli nana je meni cesto govrilasinak, lakše je kaHvenom kašikom bunar iskopat nego dijete odgojit
![]()
A ne kao neki roditelji koji nikako da skontaju razliku izmedju dvogodisnjaka i osnovca. Idiotima to sve isto. Jos samo da pocnu djecu u kolicima gurati u skolu.
-
Hendrix
#281 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Pa o tome se i radi, ljudi generalno ocekuju da se svako dijete ponasa mirno i sjedi na jednom mjestu, cim prohoda, jer jbg remeti mir u kaficu, ide od stola do stola. Kakva ba djeca od 7 godina, to je totalno druga tema, ovde ljudi spominju kako dijete jede hranu i baca, kako uzima tudje soljice i slicno, bali okolo...ko to radi? Pa djeca od 2-3 godine naravno, i ljudi pokusavaju objasniti ovde da odgajanje tako male djece ne ide bas lako ako uopste i ide.Alfons Kauders wrote:Ja zaista ne kontam zasto se ovdje navode primjeri beba od 19 mjeseci ili 2 godine, kada pricamo o roditeljima i lose odgojenoj djeci. Pa ko to ocekuje od dvogodisnjaka da bude "odgojen" i miran?! Volio bih upoznati njegovog dilera, moze na PP.
Ja ti kazem da sam cuo primjedbe dezurnih komsinica o neodgojenim bebama od 2 godine, kao samo skacu, nemirno, nista ih ne paze roditelji ne mogu od njih kafu popit i slicno.
Last edited by Hendrix on 23/05/2017 07:34, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#282 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Hendrix wrote:Neke stvari se ne mogu objasniti dok ih sam ne dozivis, tako je i sa odgajanjem djece. Ma koliko prica i stvarnih primjera vidio, nista te ne moze pripremiti osim kad i sam dodjes u tu situaciju.
Onda tek skontas kako je dug dan kad ustanes u 4:30, kako mozes spavati i da te neko prekine 10 puta tokom noci, kad si u 8 sati navecer mrtav i zaspis u roku 10 sekundi...da bi te bebac probudio u pola 9, naucis i kako vise nemas vremena za sebe i svo slobodno vrijeme uzima dijete itd itd...Mene jednom zena nepoznata napade sto djetetu dadoh mobitel vani kad smo sjeli kafu da popijemo, kao nije to u redu ovo ono...a mi ustali u 4:30...citav dan ko zombiji hodamo pokusavamo je zabaviti, bez nana i deda u blizini da pomognu, i sjeli da 5min popijemo kafu i neko ti kvoca nesto kao nije to u redu da dijete gleda crtane. Pitam je ima li djecu...kaze nema ali opet to nije razlog...nemamo reko o cemu pricati i vozdra ba. Nekom jos da se pravdam i objasnjavam da dijete zahtijeva paznju i aktivnosti svo vrijeme dok je budno, nema stajanja, nema odmora, nema rec hajd sjedi ti malo tu da odmorimo pa cemo dalje.
I znam da ce me jedino razumiti ljudi koji imaju djecu, jbg to je tako.![]()
Nemoguce je to objasniti, ali i ja nisam imao pojma, na faksu smo govorili nemamo vremena da ucimo...ustanes u 10-11, pa kafa, pa malo Call of Duty i opet kafa...pa navece piva dvije...nema se vremena, kakva djeca ba.
pa upravo ovo: ljudi koji nisu znali imati vremena kad su imali vremena dobiju djecu iz nekog razloga i onda je roditeljstvo nesto najteze i uvali djetetu mobitel i pusti ga da udara, jer, boga ti...nemas ti pojma koliko je to tesko.
pa normalno da ti je tesko stvoriti strukturu za dijete, kad ni bez djeteta nisi imao strukturu. I onda ako ima kome uvaliti dijete-dobro i jest, a ako nema, onda su samo takvi mucenici. Ali ne vide da je do njih.
-
Hendrix
#283 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Kakva ba struktura, o cemu pricas...navedi mi strukturu jednog dana u bebinom zivotu od 5 ujutro do 8 navece...da vidimo taj plan i program gdje si 100% posvecen i neumoran oko bebe? Naravno nista u kuci neces pipnuti, samo dijete pazis i strukturu montiras. I tako ces biti 24h dnevno, 365 dana u godini da ne bi slucajno neki crtani ili pjesmu dijete pogledalo jer jbg onda si uzasan roditelj koji nije posvecen djeci.pustopoljina wrote:
pa upravo ovo: ljudi koji nisu znali imati vremena kad su imali vremena dobiju djecu iz nekog razloga i onda je roditeljstvo nesto najteze i uvali djetetu mobitel i pusti ga da udara, jer, boga ti...nemas ti pojma koliko je to tesko.
pa normalno da ti je tesko stvoriti strukturu za dijete, kad ni bez djeteta nisi imao strukturu. I onda ako ima kome uvaliti dijete-dobro i jest, a ako nema, onda su samo takvi mucenici. Ali ne vide da je do njih.
I onda svi navode kako je nekad bilo, odgajalo se ovo ono...ma daj ba, bio sam odgajan u citavoj familiji, roditelji radili, ides od nane do nane, tetke i tako to fercera. Nisam imao mobitel ali je bio Tv i crtani ili Branko Kockica, ko ce ti se ba posvetit 24h dnevno non stop. Pa to moze u nekom paralelnom univerzumu.
Ti fazoni ferceraju samo teoretski, stvarnost je malo drugacija.
- Alfons Kauders
#284 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Ama ne ocekuju! Daj ba covjece... Pa jel fakat mislis da mi ovdje pricamo o djeci od 18 mjeseci ili 2 godine?!Hendrix wrote:Pa o tome se i radi, ljudi generalno ocekuju da se svako dijete ponasa mirno i sjedi na jednom mjestu, cim prohoda, jer jbg remeti mir u kaficu, ide od stola do stola. Kakva ba djeca od 7 godina, to je totalno druga tema, ovde ljudi spominju kako dijete jede hranu i baca, kako uzima tudje soljice i slicno, bali okolo...ko to radi? Pa djeca od 2-3 godine naravno, i ljudi pokusavaju objasniti ovde da odgajanje tako male djece ne ide bas lako ako uopste i ide.Alfons Kauders wrote:Ja zaista ne kontam zasto se ovdje navode primjeri beba od 19 mjeseci ili 2 godine, kada pricamo o roditeljima i lose odgojenoj djeci. Pa ko to ocekuje od dvogodisnjaka da bude "odgojen" i miran?! Volio bih upoznati njegovog dilera, moze na PP.
Ja ti kazem da sam cuo primjedbe dezurnih komsinica o neodgojenim bebama od 2 godine, kao samo skacu, nemirno, nista ih ne paze roditelji ne mogu od njih kafu popit i slicno.
"ljudi spominju kako dijete jede hranu i baca, kako uzima tudje soljice i slicno, bali okolo...ko to radi? Pa djeca od 2-3 godine naravno"
Ne, kada to radi dijete od dvije godine, to je sasvim normalno... Jer je dijete... od dvije godine... i jer ne zna i ne moze znati bolje.
Ali kada to isto radi dijete od pet ili vise godina, e onda imamo problem koji je zapravo tema ove diskusije.
- HAVANA
#285 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Za taj period je vrlo bitan i vrtic,i tu dijete dosta stvari nauci...Ne kontam ljude koji ne zele dati djecu u vrtic.I tu se dijete dosta nauci,redu,radu...i da nije centar svijeta.Ima i drugih.U stvari sve je bitno,i ono igranje ispred zgrade,i kad se udari,padne,kad ga drug narezili,povrijedi,sjebe mu biciklo,ukrade loptu...Sve je bitno a roditelj to dopunjava pricom,paznjom i savjetima...
- pustopoljina
#286 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
ne mozes dobiti na to pausalan odgovor.Hendrix wrote:Kakva ba struktura, o cemu pricas...navedi mi strukturu jednog dana u bebinom zivotu od 5 ujutro do 8 navece...da vidimo taj plan i program gdje si 100% posvecen i neumoran oko bebe? Naravno nista u kuci neces pipnuti, samo dijete pazis i strukturu montiras. I tako ces biti 24h dnevno, 365 dana u godini da ne bi slucajno neki crtani ili pjesmu dijete pogledalo jer jbg onda si uzasan roditelj koji nije posvecen djeci.pustopoljina wrote:
I onda svi navode kako je nekad bilo, odgajalo se ovo ono...ma daj ba, bio sam odgajan u citavoj familiji, roditelji radili, ides od nane do nane, tetke i tako to fercera. Nisam imao mobitel ali je bio Tv i crtani ili Branko Kockica, ko ce ti se ba posvetit 24h dnevno non stop. Pa to moze u nekom paralelnom univerzumu.
Ti fazoni ferceraju samo teoretski, stvarnost je malo drugacija.
i to kako si ti odgojen nije kako su ostali odgojeni. ti imas porodice gdje su dvije nane, gdje je jedna mozda cak i nezaposlena , a roditelji daju dijete samo u vrtic i to da bude zadnje dijete po koje se dolazi. i navece i uvijek- samo ili oba roditelja izlaze (sa djetetom) ili niko ne ide nikud. kad im kazes sto ne ostave dijete kod jedne nane, samo iskuliraju. tek da neko skroz vidi vasu situaciju, moze vam reci nesto sto ima koristi za vas.
btw. dijete od dvije godine uzmes i odneses. dijete od pet ili sedam vec teze. i dijete od dvije je jos slatko i teletabis i nejacko, starije dijete vec moze ozbiljno povrijediti nekog, a bogami i reci stvari od kojih ti pocrvenis.
Last edited by pustopoljina on 23/05/2017 08:24, edited 2 times in total.
- mO k3
#287 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
ides predaleko ...Connaisseur Karlin wrote:a sto je sa braccnim parovima sa djecom koji se sukobe sa drugim bracnim parom koji takodjer ima djete ili djecumO k3 wrote:pokretac teme nema djecu , meni dosta .... kakvo da mu iskustvo podijelim o cemu sa njim da pricam da mu pisem ?
ako bude imao svoju djecu pricacemoa sukob je upravo rezultat ponasanje drugacijeg ponasanja dejce u obe porodice
- Alfons Kauders
#288 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Ja znam par majki koje nisu dale da im djeca idu u obdaniste - da ih druga djeca ne zaraze...HAVANA wrote:Za taj period je vrlo bitan i vrtic,i tu dijete dosta stvari nauci...Ne kontam ljude koji ne zele dati djecu u vrtic.I tu se dijete dosta nauci,redu,radu...i da nije centar svijeta.Ima i drugih.U stvari sve je bitno,i ono igranje ispred zgrade,i kad se udari,padne,kad ga drug narezili,povrijedi,sjebe mu biciklo,ukrade loptu...Sve je bitno a roditelj to dopunjava pricom,paznjom i savjetima...
-
tap3ah75
#289 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Ja sam prije kad vidim razmaženo djete, upuštano djete, djete koje u kafiću ili prodavnici ili bilo gdje kmeči svooj mami i izvodi ono nećuuuuuuuuuu ili hoćuuuuuuu onooooooooo uvijek govorio uffff samo da je moj što bi ga ja nalemao i doveo u red .....
A danas sa svoja 2 komada ...... ma nek su samo zdravi
A danas sa svoja 2 komada ...... ma nek su samo zdravi
-
Hendrix
#290 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Pokretac teme je napisao...Alfons Kauders wrote: Ama ne ocekuju! Daj ba covjece... Pa jel fakat mislis da mi ovdje pricamo o djeci od 18 mjeseci ili 2 godine?!
"ljudi spominju kako dijete jede hranu i baca, kako uzima tudje soljice i slicno, bali okolo...ko to radi? Pa djeca od 2-3 godine naravno"
Ne, kada to radi dijete od dvije godine, to je sasvim normalno... Jer je dijete... od dvije godine... i jer ne zna i ne moze znati bolje.
Ali kada to isto radi dijete od pet ili vise godina, e onda imamo problem koji je zapravo tema ove diskusije.
Tako da ono o cemu ja pricam je vidljivo i tu, ljudi kontaju da se dijete od 1.5 godinu moze odgajati i uredjivati kao ono od 7 ili vise.Zovu me prijatelji da im objasnim nešto o poslu koji su preuzeli. Dakle, ja sam njima potreban, i dajem im besplatan savjet o veoma ozbiljnoj stvari. Na Skajpu umjesto da pričam s njima, sve vrijeme je u kadru njihova jednoipogodišnja kćerka. Ona se igra s ajpedom, ona određuje kad ćemo pričati i koliko ćemo pričati, te ona guguće kad joj se prohtije.
-
sha_ba
#291 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Čime? HIV-omAlfons Kauders wrote:Ja znam par majki koje nisu dale da im djeca idu u obdaniste - da ih druga djeca ne zaraze...HAVANA wrote:Za taj period je vrlo bitan i vrtic,i tu dijete dosta stvari nauci...Ne kontam ljude koji ne zele dati djecu u vrtic.I tu se dijete dosta nauci,redu,radu...i da nije centar svijeta.Ima i drugih.U stvari sve je bitno,i ono igranje ispred zgrade,i kad se udari,padne,kad ga drug narezili,povrijedi,sjebe mu biciklo,ukrade loptu...Sve je bitno a roditelj to dopunjava pricom,paznjom i savjetima...
Salu na stranu, kako moze djetetu u tom periodu života biti bolje i ljepše po cijeli dan sjediti sa nekom tetom nego vrijeme provoditi sa svojim vršnjacima
- pustopoljina
#292 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Hendrix wrote:Pokretac teme je napisao...Alfons Kauders wrote: Ama ne ocekuju! Daj ba covjece... Pa jel fakat mislis da mi ovdje pricamo o djeci od 18 mjeseci ili 2 godine?!
Ali kada to isto radi dijete od pet ili vise godina, e onda imamo problem koji je zapravo tema ove diskusije.Zovu me prijatelji da im objasnim nešto o poslu koji su preuzeli. Dakle, ja sam njima potreban, i dajem im besplatan savjet o veoma ozbiljnoj stvari. Na Skajpu umjesto da pričam s njima, sve vrijeme je u kadru njihova jednoipogodišnja kćerka. Ona se igra s ajpedom, ona određuje kad ćemo pričati i koliko ćemo pričati, te ona guguće kad joj se prohtije.
Tako da ono o cemu ja pricam je vidljivo i tu, ljudi kontaju da se dijete od 1.5 godinu moze odgajati i uredjivati kao ono od 7 ili vise.
pa ovo nema veze sa jednoipogodisnjim djetetom, covjek pise o novokomponovanim roditeljima (koji od svoje djece prave debile).
tebi je ok da nekoga cimas zbog posla, ne platis mu pinku, on odvoji svoje vrijeme i ti posjednes svoje dijete u kadar? umjesto da tvoja zena uzme dijete i zabavi ga 20 jebenih minuta, dok ti covjek kaze (besplatno) sta ti ima reci i cao. tebi je ok da dvadeset minuta prodje u klikanju po tastaturi i gugutanju na skajpu? pa ne prica dijete sa nenom preko skypa, nego ti imas pitanje oko posla.
nije dijete tu nista krivo. roditelj jeste.
- HAVANA
#293 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Alfons Kauders wrote:Ja znam par majki koje nisu dale da im djeca idu u obdaniste - da ih druga djeca ne zaraze...HAVANA wrote:Za taj period je vrlo bitan i vrtic,i tu dijete dosta stvari nauci...Ne kontam ljude koji ne zele dati djecu u vrtic.I tu se dijete dosta nauci,redu,radu...i da nije centar svijeta.Ima i drugih.U stvari sve je bitno,i ono igranje ispred zgrade,i kad se udari,padne,kad ga drug narezili,povrijedi,sjebe mu biciklo,ukrade loptu...Sve je bitno a roditelj to dopunjava pricom,paznjom i savjetima...
- Thorgerson
#294 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Problem ove teme je taj sto je pokrenula osoba koja nema djecu. Osoba koja vidi samo 1/20 odgoja nekog djeteta.pustopoljina wrote: pa ovo nema veze sa jednoipogodisnjim djetetom, covjek pise o novokomponovanim roditeljima (koji od svoje djece prave debile).
tebi je ok da nekoga cimas zbog posla, ne platis mu pinku, on odvoji svoje vrijeme i ti posjednes svoje dijete u kadar? umjesto da tvoja zena uzme dijete i zabavi ga 20 jebenih minuta, dok ti covjek kaze (besplatno) sta ti ima reci i cao. tebi je ok da dvadeset minuta prodje u klikanju po tastaturi i gugutanju na skajpu? pa ne prica dijete sa nenom preko skypa, nego ti imas pitanje oko posla.
U nekim stvarima jeste u pravu, kao eto oko tog skype. Mislim, ljudi su fkt trebali odvojiti dijete u jednu sobu, a jedan roditelj da prica. Medjutim, ovo oko ljetovanja i tako tih stvari, pa mislim sta je ocekivao? Da ce se neki roditelji prilagoditi njemu, a ne svom djetetu. Vidim da je naucio, brate ne idi na ljetovanje sa parom koji ima dijete. Odnosno mozes ici, ali ne ocekuj sada da ce se ponasati, kao prije. Kada nisu imali dijete.
Znam, jer sam i ja bio u slicnoj situaciji. Isli sa parom oni s djetetom. Nit su ijednu noc izasli s nama, zato jer dijete mora spavati, pola dana su u frci oko njega, hoce li ga sunce opaliti, sta ce jesti, ovo ono. Meni je to tada izgledalo - pa jesu li ovi ljudi normalni, koji je njima qrac?! I onda sam ja dobio dijete i ja sam otisao na ljetovanje. I shvatio sam neke stvari.
Zato i kazem, ne mozes pricati o ovim stvarima i kako bi ti nesto, ako nemas svoju djecu. Djaba je pokretac teme stavio disclamer i sebe odmah ogradio, kao eto ono njegovo misljenje ne vazi, jer nema djecu. Pa ne vazi drug, naravno. Poneko da, ali vecina misljenja ne vazi. Jer ne znas nista o odgoju djeteta. Isto kao sto ni ja nisam znao. I ja sam naravno konto, joj da je ovo moje dijete, ja bih njemu ovo, ono...ne bi ono meni tako.
- HAVANA
#295 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Ma to ti je najbolje za dijete.Gleda kako nana suce pitu i pije kafu sa komsinicom...I ugadja mu kad kmeci.sha_ba wrote:Čime? HIV-omAlfons Kauders wrote:Ja znam par majki koje nisu dale da im djeca idu u obdaniste - da ih druga djeca ne zaraze...HAVANA wrote:Za taj period je vrlo bitan i vrtic,i tu dijete dosta stvari nauci...Ne kontam ljude koji ne zele dati djecu u vrtic.I tu se dijete dosta nauci,redu,radu...i da nije centar svijeta.Ima i drugih.U stvari sve je bitno,i ono igranje ispred zgrade,i kad se udari,padne,kad ga drug narezili,povrijedi,sjebe mu biciklo,ukrade loptu...Sve je bitno a roditelj to dopunjava pricom,paznjom i savjetima...![]()
ima i za to prevencija
![]()
Salu na stranu, kako moze djetetu u tom periodu života biti bolje i ljepše po cijeli dan sjediti sa nekom tetom nego vrijeme provoditi sa svojim vršnjacima
- Radio Sarajevo
#296 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Ništa drugo ne treba reći, hvala Pustopoljinopustopoljina wrote:Hendrix wrote:Pokretac teme je napisao...Alfons Kauders wrote: Ama ne ocekuju! Daj ba covjece... Pa jel fakat mislis da mi ovdje pricamo o djeci od 18 mjeseci ili 2 godine?!
Ali kada to isto radi dijete od pet ili vise godina, e onda imamo problem koji je zapravo tema ove diskusije.Zovu me prijatelji da im objasnim nešto o poslu koji su preuzeli. Dakle, ja sam njima potreban, i dajem im besplatan savjet o veoma ozbiljnoj stvari. Na Skajpu umjesto da pričam s njima, sve vrijeme je u kadru njihova jednoipogodišnja kćerka. Ona se igra s ajpedom, ona određuje kad ćemo pričati i koliko ćemo pričati, te ona guguće kad joj se prohtije.
Tako da ono o cemu ja pricam je vidljivo i tu, ljudi kontaju da se dijete od 1.5 godinu moze odgajati i uredjivati kao ono od 7 ili vise.
pa ovo nema veze sa jednoipogodisnjim djetetom, covjek pise o novokomponovanim roditeljima (koji od svoje djece prave debile).
-
sumirprimus
#297 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
koji sebicnjak od uvodnog posta. naravno da je djeci sve podredjeno i naravno da mogu rusit sve oko sebe, djeca su...
davno sam te sebicne samce prekrizio iz zivota,mislim ono kafa vlahov usput niki problem i nista vise od tog..zamisli propade ti vikend
davno sam te sebicne samce prekrizio iz zivota,mislim ono kafa vlahov usput niki problem i nista vise od tog..zamisli propade ti vikend
- pustopoljina
#298 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
pa kontam i slazem se, naravno.Thorgerson wrote:Problem ove teme je taj sto je pokrenula osoba koja nema djecu. Osoba koja vidi samo 1/20 odgoja nekog djeteta.pustopoljina wrote: pa ovo nema veze sa jednoipogodisnjim djetetom, covjek pise o novokomponovanim roditeljima (koji od svoje djece prave debile).
U nekim stvarima jeste u pravu, kao eto oko tog skype. Mislim, ljudi su fkt trebali odvojiti dijete u jednu sobu, a jedan roditelj da prica. Medjutim, ovo oko ljetovanja i tako tih stvari, pa mislim sta je ocekivao? Da ce se neki roditelji prilagoditi njemu, a ne svom djetetu. Vidim da je naucio, brate ne idi na ljetovanje sa parom koji ima dijete. Odnosno mozes ici, ali ne ocekuj sada da ce se ponasati, kao prije. Kada nisu imali dijete.
Znam, jer sam i ja bio u slicnoj situaciji. Isli sa parom oni s djetetom. Nit su ijednu noc izasli s nama, zato jer dijete mora spavati, pola dana su u frci oko njega, hoce li ga sunce opaliti, sta ce jesti, ovo ono. Meni je to tada izgledalo - pa jesu li ovi ljudi normalni, koji je njima qrac?! I onda sam ja dobio dijete i ja sam otisao na ljetovanje. I shvatio sam neke stvari.
Zato i kazem, ne mozes pricati o ovim stvarima i kako bi ti nesto, ako nemas svoju djecu. Djaba je pokretac teme stavio disclamer i sebe odmah ogradio, kao eto ono njegovo misljenje ne vazi, jer nema djecu. Pa ne vazi drug, naravno. Poneko da, ali vecina misljenja ne vazi. Jer ne znas nista o odgoju djeteta. Isto kao sto ni ja nisam znao. I ja sam naravno konto, joj da je ovo moje dijete, ja bih njemu ovo, ono...ne bi ono meni tako.![]()
![]()
cak, sto se tice bas ovih konkretnih primjera sa zajednickih druzenja/ljetovanja, cini mi se da je mala amila imala funkciju da tati ne dozvoli da se opije sa cikom Radio Sarajevo, sto su mozda prije intenzivno radili. djeca su nekad i Instrument kontrole medju roditeljima. ako je Radio Sarajevo jedan od onih iz drustva za kojeg nema druzenja bez cuganja, a cuganja bez obnevidelosti...eto mu odgovora sto petogodisnje dijete nenajavljeno sjedi u autu. i ja bih je povela
ha, hos' sad reci hvala
- HAVANA
#299 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Jebe se vas.Moja polozila vozacki i ide ove godine prvi put sama sa autom i rajom na more.Vec sam se usro od straha.Druga sace 14.Probudila se jedno jutro,al bukvalno meni ko preko noci...Zena.
Dje mi nesta maza moja. 
- HAVANA
#300 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Sad imamo cuku da se mazimo.