NOVINE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nrd

#1 NOVINE

Post by nrd »

KOJE DNEVNE NOVINE NAJČEŠĆE ČITATE:

1. OSLOBOĐENJE
2. NEZAVISNE NOVINE
3. DNEVNI AVAZ
4. JUTARNJI LIST
Lakat Jebić

#2 Re: NOVINE

Post by Lakat Jebić »

oslobođenje, mada su sve novine u principu iste...svaka vuce na neku svoju stranu, brani neki svoj interes, sve su u nekom talu s odredjenom politickom opsijom... nemamo objektivne novine, i izmedju ostalog, zato smo tu gdje jesmo
amrica

#3 Re: NOVINE

Post by amrica »

:D

A da nam objasnis zasto pitas?

Ali kad vec pitas, citav zivot sam citala Oslobodjenje, i sad ga citam, samo vise nije to to... :| Nema vise briljantnih novinara i kolumni, istorijskih i(li) politickih feljtona, koje su pisali pametni ljudi, a ne google copy paste novinari. I gomičla zutog smeca... Znam da to prodaje novinu, ali meni je glupo, besmisleno i dosadno citati o tamo nekakvim anonimusima koji su ispali kod debele mame ili big bradera ili slicne kretenizme.

Ako zelim najsvjeziju informaciju, citam sa-x, ako hocu da procitam imena iz crne hronike, onda je tu avaz prvi....narocito kad treba imena maloljetnika objavljivati. :run: A njihova pismenost je katastrofalna, ne samo sto nemaju novinare ili kolumniste koji znaju nesto napisati iz svoje glave, a ne po nalogu iz tudje glave, nego su elementarno nepismeni i neobrazovani. Izvinjavam se izuzecima, ako ih ima :D

A ovo ostalo ne citam...... Ponekad otvorim nezavisne na netu ako trazim bas nesto konkretno, a sta je to Jutarnji, nisam bas sigurna, bivsi Vecernji? Ili onaj SAN....
'
KadSeMrtviProbudimo

#4 Re: NOVINE

Post by KadSeMrtviProbudimo »

"amrica"
...ako hocu da procitam imena iz crne hronike, onda je tu avaz prvi....narocito kad treba imena maloljetnika objavljivati. :run: A njihova pismenost je katastrofalna, ne samo sto nemaju novinare ili kolumniste koji znaju nesto napisati iz svoje glave, a ne po nalogu iz tudje glave, nego su elementarno nepismeni i neobrazovani. Izvinjavam se izuzecima, ako ih ima :D
"Vi novinari ste neobrazovani ljudi"

(Reis Mustafa Cerić, uredniku političkog magazina "Crta" Amarildu Gutiću)
Last edited by KadSeMrtviProbudimo on 13/11/2009 18:51, edited 1 time in total.
palermo

#5 Re: NOVINE

Post by palermo »

ja ne čitam nijedne (a nekad nisam mogao bez njih) u posljednje vrijeme čak ni na internetu ih ne prelistavam, sasvim ozbiljno mislim da se na forumu može naći boljih i relevantnijih tekstova nego u bilo kojim novinama u BiH. A usput, i ne vjerujem im.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: NOVINE

Post by PipiDugaDevetka »

palermo wrote:ja ne čitam nijedne (a nekad nisam mogao bez njih) u posljednje vrijeme čak ni na internetu ih ne prelistavam, sasvim ozbiljno mislim da se na forumu može naći boljih i relevantnijih tekstova nego u bilo kojim novinama u BiH. A usput, i ne vjerujem im.
Ni ja ne čitam novine. Ranije sam čitao Oslobodjenje, pa mi ruke prljave poslije čitanja, smrde...valjda loše štampanje.

Al' što je Avaz dioSmr,...To nema nigdje :mrgreen:
clav

#7 Re: NOVINE

Post by clav »

Oslobodjenje, najcesce petkom i subotom zbog Antene i pogleda. Avazu ne dam marke, osim u rijetkim slucajevima kada mi zatreba novinski papir uzmem izdanje od petka cisto zbog kolicine papira.
aze

#8 Re: NOVINE

Post by aze »

Novine kod nas su letci za izbore samo sa malo vise listova ( svaka novinska agencija "naginje" prema nekoj stranci) a ono sto nije u vezi stranaka jeste kopirano/nadjeno na internetu. :-)
callmethebreeeze

#9 Re: NOVINE

Post by callmethebreeeze »

nrd wrote:KOJE DNEVNE NOVINE NAJČEŠĆE ČITATE:

1. OSLOBOĐENJE
2. NEZAVISNE NOVINE
3. DNEVNI AVAZ
4. JUTARNJI LIST
sydsvenska dagbladet
dagens nyheter
aftobladet
expressen
skånska dabladet
avaz.ba
oslobodjenje.ba
jutarnji.hr'
politika.rs
itd
:D
Maraschino

#10 Re: NOVINE

Post by Maraschino »

1. OSLOBOĐENJE
2. NEZAVISNE NOVINE
3. DNEVNI AVAZ
4. JUTARNJI LIST

sve to i jos

Blic, Fokus, Dani, 24 sata...

sve to prelistam, uzmem tabletu za spavanje i docekam sledeci dan... :D

jednom rijecju KATASTROFA :oops: (cast malim izuzecima, novinarima koji znaju svoj posao :thumbup: )
callmethebreeeze

#11 Re: NOVINE

Post by callmethebreeeze »

Maraschino wrote:

1. OSLOBOĐENJE
2. NEZAVISNE NOVINE
3. DNEVNI AVAZ
4. JUTARNJI LIST

sve to i jos

Blic, Fokus, Dani, 24 sata...

sve to prelistam, uzmem tabletu za spavanje i docekam sledeci dan... :D

jednom rijecju KATASTROFA :oops: (cast malim izuzecima, novinarima koji znaju svoj posao :thumbup: )
i meni bude muka kad citam nase novine, djelomicno zbog samih tema, djelomicno zbog nacina na koje su obradjenje. pogotovo mi se smuci kad procitam avazove obracune sa neistomisljenicima. pojedinim ljudima bi, cini mi se, bilo lakse da ih je voz udario...
Last edited by callmethebreeeze on 13/11/2009 22:19, edited 1 time in total.
HAVANA

#12 Re: NOVINE

Post by HAVANA »

OSLOBODJENJE
detroit-mercy

#13 Re: NOVINE

Post by detroit-mercy »

Detroit Free Press, obicno ga nadjem u hali na poslu, pa ga i procitam.
Maraschino

#14 Re: NOVINE

Post by Maraschino »

Ceric je davno rekao svoje... :oops: ali sto se pale pojedini novinari kada se kaze da ne znaju raditi svoj posao.
Kao i u svakoj profesiji tako i u novinarskoj imate dobre i lose...pa ne moze svaki biti dobar samo zato sto se zove novinar. Ako nevalja onda ne valja.
U principu, novinarstvo se svelo na tracanje, na cula-kazala, na neimenovani izvor, na dobro obavijesteni (anonimni) izvor...vrlo je malo pravih (istrazivackih) novinara a veoma mnogo novina pa vi vidite gdje je tu kvalitet.
pjegica

#15 Re: NOVINE

Post by pjegica »

Moji kupuju Oslobođenje decenijama. Prešlo već u tradiciju.
Ja ga čitam nekad uz kafu ujutro, mada od ekspanzije interneta novine su postale dosadne, jer do ujutro već sve znam šta se zbilo.
Jazz_Junkie

#16 Re: NOVINE

Post by Jazz_Junkie »

Lakat Jebić wrote:oslobođenje, mada su sve novine u principu iste...svaka vuce na neku svoju stranu, brani neki svoj interes, sve su u nekom talu s odredjenom politickom opsijom... nemamo objektivne novine, i izmedju ostalog, zato smo tu gdje jesmo
Ne postoje objektivne novine. Od austrijskih citam "Der Standard", od bosanskih samo Oslobodjenje. Inace nekada kupim i njemacki "Neues Deutschland".
Blue room

#17 Re: NOVINE

Post by Blue room »

Ovako , na zalost Oslobodjenje je ok ali su tekstovi preopsirni i predugi tako da ih jedino penzioneri imaju kad meziti cijeli dan, Nezavisne i Jutarnji su izuzetno neozbiljne novine . Dakle ostaje Avaz a o tome mi je sad tesko pisati ... sve znamo.
Jazz_Junkie

#18 Re: NOVINE

Post by Jazz_Junkie »

Blue room wrote:Ovako , na zalost Oslobodjenje je ok ali su tekstovi preopsirni i predugi tako da ih jedino penzioneri imaju kad meziti cijeli dan, Nezavisne i Jutarnji su izuzetno neozbiljne novine . Dakle ostaje Avaz a o tome mi je sad tesko pisati ... sve znamo.
Za tebe treba izdavati novine u comic formatu. Preporucujem "Scandal".
macan prvi

#19 Re: NOVINE

Post by macan prvi »

HAVANA wrote:OSLOBODJENJE
Komunisto. :x :oops: :mrgreen:
Post Reply