Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Otvaram kladionicu koliko ce nam trebati da ga prilagodimo sebi i svojim navikama tj. da ga unistimo i razvalimo
Pola godine plafon po meni - kvota 1,50
ovaj voz na slici je koncarov elektromotorni voz isporucen prvom kupcu - zfbih. kada se dovoljno testira i razvije dalje (da se vise jedinica moze spajati) ide i na druga trzista do tada u bih na ispitivanje
drot wrote:ovaj voz na slici je koncarov elektromotorni voz isporucen prvom kupcu - zfbih. kada se dovoljno testira i razvije dalje (da se vise jedinica moze spajati) ide i na druga trzista do tada u bih na ispitivanje
Sve i da je to istina, u svakom slucaju bolje nego dosadasnji vozovi ... ako nista u ovom su sjedista udobnija
drot wrote:ovaj voz na slici je koncarov elektromotorni voz isporucen prvom kupcu - zfbih. kada se dovoljno testira i razvije dalje (da se vise jedinica moze spajati) ide i na druga trzista do tada u bih na ispitivanje
E ako je to tako kao sto ti kazes, uskoro ces na nasim prugama vidjeti i spanske vozove (pipi ja jos uvijek mislim da smo kupili spanske, a ne portugalske vozove).
Vozovi "talgo" koji bi od naredne godine trebali saobraćati našim prugama zapravo neće biti kompletni. Dobit ćemo vagone ovog proizvođača, ali ne i lokomotive. Iz "Željeznica FBiH" objašnjavaju da su lokomotive izuzetno skupe i da su prebrze za naše pruge.
ovi talgo koji dolaze kasnije su spanski ali kako je to kod nas sve pametno i planski odradjeno vidi se iz ovog navoda.
da su hrvati mogli napraviti regionalne vozice nebi sami kupili njemacke.