Nova charobna rijech!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zoka

#1 Nova charobna rijech!

Post by zoka »

Terorista, teroristi, terorizam

Putinova administracija, policija i sluzba bezbjednosti su uvidjeli svu snagu te carobne rijeci. Danas u moskvi u ime terorizma prebiju covjeka do smrti i samo je potrebno na TV sutra izvjestiti da je to bio terorista.

Bez suda i sudjenja, bez dokaza i potrebe da se oni ikome podnesu bez icega razumu blisko.

Modus koji je dosta dobro primjenjen u americkoj unutrasnjoj politici a potom u svjetskoj politici je uz genetsku mutaciju Sovjetskog KGB stvoren najsavrseniji oblik teroriziranja vlastitog naroda terorizmom samim.
kame

Post by kame »

Dokle god odnos prema Amerike i njenih prijatelja prema zemljama iz kojih dolaze "islamski militanti" bude takav kakav jest terorizam ce se rasplamsavati.

Bas sam sinoc na HRT-u gledao odlicnu emisiju o tome.

U stvari, emisija i nije tako dobra, pristrasna je. Ali gost je stvari postavio na pravo mjesto.
zoka

Post by zoka »

kame ako pocnes neku pricu zavrsi jer recimo ja miti imam prilike da gledam HRT niti ynam o kojej emisiji pricas taman da sam danas u Sarajevu.

Iskreno ovdje u Moskvi terorizam je opsesija, ubijen je covjek rus koji je nekad bio podmornicki oficir a sad radio kao autoprijevoznik nigdje veze ni sa terorizmom ni sa icim bio negdje na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme i sad tukli i pretukli ga policajci do smrti...

Inace u moskvi posljednje koliko toliko nezavisne novine Izvjestia su obezglavljene zbog dogadjaja oko skole u Beslanu prosto su smjenili glavnog i odgovornog urednika jer je "suvise emotivno izvjestavao o dogadjajima".

Novi zakon koji je donijela Putinova administracija u sustini zabranjuje bilo kojem mediju da objavi bilo sta o teroristickom dogadjaju, njegovom pocetku, trajanju i posljedicama cak i nakon dogadjaja sve dok to ne odobri zvanicna vlast. Prakticno nesto bi se moglo desiti i u "interesu istrage" niko nista ne smije objaviti, pisati reci niti zucnuti dok to kremlj ne odobri a to moze biti i nikad.
CiCiban

Post by CiCiban »

zena wrote:Prošle godine, u posjetu BiH je dolazio neki glasnogovornik Bijele kuce...kao da razgovara s građanima BiH i malo im objasni vanjsku politiku SAD ... to je bila neka turneja po zemljama gdje ima muslimana, a BiH je bila posljednja destinacija.. On se u svom uvodnom izlaganju potrudio da objasni kako SAD nemaju nista protiv muslimana, te da nam objasni sta je vazno americkim građanima, malo o ekonomiji, malo o teroristima i bla bla bla... Nakon tog monologa, uslijedio je kao dijalog s gostima ... A uvazeni seir-vaiz je napomenuao da mu gosti iznesu svoje zabrinutosti u vezi s vanjskom politikom SAD, ako ih imaju, a on ce ih proslijediti svojim nadleznim.. ( ) I onda je uslijedilo pitanje jedne gosce na tom skupu...nisam sigurna da cu citirati... "Nakon sto ste nam objasnili to sto je vazno americkim građanima a odnosi se na stabilnu ekonomiju i zastitu americkog nacina zivota, te potrebu za sigurnoscu, zabrinuta sam, i mislim da nisam sama u toj zabrinutosti, s obzirom na posljednje reakcije vlade SAD-a...da potreba Vlade SAD-e da svojim građanima osigura ekonomsku stabilnost prelazi u pohlepno osiromasavanje drugih drzava, legalizovanu krađu prirodnih resursa drugih (samo da ne poraste cijena nafte koju uzorni građanin SAD-e mora platiti na benzinskoj pumpi), moja zabrinutost se proteže i na brigu za sigurnost americkog nacina zivota, jer ukoliko ta zabrinutost preraste u paranoju, koliko ce vrijediti nacin zivota i sam zivot građana koji nisu amerikanci? Koliko ce proci da se trupe SAD ne stacioniraju na svetim mjestima muslimana, recimo Mekke, ili u glavnim gradovima zemalja EU? " ... u sali se cuo odobravajuci smijeh posjetilaca, a glasnogovornik Vlade SAD je rekao: " Zao mi je sto to cujem jer nista u vansjkoj politici SAD ne naslucuje takvo nesto. Ali moram pripomenuti da je iste argumente koristio Osama bin Laden, da bi opravdao svoje teroristicke napade..." Ona ga glasno prekinula i rekla..."Ne povezujte me s tim...jer dobro znate da to sto govorite nema veze s postavljenim pitanjem...u stvari, nisam ni ocekivala posten odgovor...izrazila sam svoju zabrinutost...izvolite je prenijeti vasim nadleznim" On je jos nesto pokusavao objasniti, sugerirajuci da SAD nece nikada ugroziti druge, ni prava drugih ...Na to je moderator tog "dijaloga", sluzbenik americke ambasade u BiH obavijestio pristune mogu pristupiti koktelu i da je dijalog zavrsen...
Neko iz mase glasno je upitao...treba li doticna ocekivati poziv za posjetu Kubi...
..samo me podsjetilo...paranoja...
zoka

Post by zoka »

CiCiban vidis govorimo istu stvar o dvije razlicite (nekadasnje) svjetske supersile
Post Reply