NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SaraFina

#26 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by SaraFina »

Dječica uzivaju cijeli dan odnosno popodne prikupljajuci slatkise. Stvarno čovjek mora biti kamenog srca pa im pokvariti radost. A koliko je tek truda ulozeno u šminku i kostima?

Nevjerovatno da neko to moze zanemariti ili osporiti najmladjim.
Zastavnik_dzemo

#27 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by Zastavnik_dzemo »

Nisam tip koji bi oblacio kostime za noc vjestica ali mi je super vidjeti raju i njihovu kreativnost .... nama realno niko i nista ne moze ugoditi ... ovo su ublehe, mladi po kaficima su paraziti, oni na protestima su budaletine ili placenici itd. Ko god ima razlog da bilo sta proslavlja podrzavam ... to sto je vecina nervozna pa im/sve zivo smeta to je njihov problem
SaraFina

#28 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by SaraFina »

dormeo wrote:
SaraFina wrote: U večernjim satima dominirali su odrasli preobučeni na ulicama, lokalima i javnom prijevozu.
ko ste ba vi ljudi, fakat ko ste. cemu taj cirksu, odrasli preobuceni po carsiji tumarate.. sta vam se desilo.. nemam namjeru provocirat radite sta hocete vasa stvar ali cemu to.. samo pokusavam skontat kakva je ovo furka.. al kad skontam bolje kad je Deen Backovic mogao gologuz da visi po baderama i bilbordima onda je sve ostalo normaala..u zdravlje..
Vanzemaljci?

Veseli pozitivci zeljni finog provoda i druzenja.

Imaš nešto protiv?

Tvoju negativnost nemoguće je ne osjetiti čak i virtualno. Opusti se, strefi će te srcika, zivot čine male stvari i sitne radosti ..

Ako mi se šeta u kostimu vjestice ko si ti namćore da svoja shvatanja negativno ovdje na meni prisipaš?
dale cooper

#29 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by dale cooper »

Oppiee wrote:Da li bi dopustili vašoj djeci da ovo slave? Slavite li vi?

Kad kažem slave.. ne mislim doslovno.. već da nađu sebi kostim, obuku se, srede se, negdje se zapiju, provesele se i vrate se kući takvi odrađeni nekad ponoći. Govorim o djeci godina tipa 14-20, kontam da ove starije ovo i ne zanima..

Šta mislite o noći vještica? Vjerska strana me ne zanima, već ovako.. kao ritual.. jel vam zanimljivo, upražnjavate li?

Ovih dana americi potroši se nevjerovatna količina novca, što za kostime, pijanke, proslave, slatkiše.. jer je ovo za amerikance ritual.
Zvuči zabavno...tako da...zašto da ne. :-D
Bodkin

#30 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by Bodkin »

nOrMaLaC wrote:Globalizacija i Amerikanizacija drustva jednom rijec receno. Da izadjete na ulice New Yorka ili Chicaga i pitate u povodu cega se obiljezava "Halloween" ne vjerujem da bi ste dobili konkretne odgovore.

Meni ne smeta da raja pogleda po koji horor ili nesto u tom fazonu, ali ono sa maskama i ostalim glupostima je cisto preseravanje. Jednom rijeci neka se obiljezava Halloween, komercijalno, ali sve mimo toga ne hvala :)
a sta je to mimo toga? sta je to mimo nabacivanja nekakvog ludog kostima i opijanja uz mozda poneku osobu suptrotnog spola. vise od toga je zrtvovanje djevice necastivom?
Bloo
Globalna šefica

#31 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by Bloo »

joooj wrote:Meni lično super stvar, još jedan povod za zabavu, opuštanje i zaboravljanje problema. U mom gradu se “obilježavaju“ te maškare svake godine, ali to rade većinom Hrvati.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
to su poklade
FMDzem

#32 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by FMDzem »

Zbog takvih psihologa nam je na ulici sve više 'zbodeva' noževima među djecom.
Fak on.
Šveđanin

#33 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by Šveđanin »

Kaže meni mali rođak danas.. :D kakva crna noć vještica, zna se gdje sutra bošnjačka omladina ide. :izet:

Dino Merlin stiže, karta za koncert 40 eura i to jedva našao, e to je dernek, a ne ove američke, kapitalističke izmišljotine.. :lol: :D
FreakyStyley

#34 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by FreakyStyley »

Ma nek se zabavlja kako ko hoce...

Samo, meni je ovo strasno infantilna furka, al eto. :D Svakom njegovo.
Zastavnik_dzemo

#35 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by Zastavnik_dzemo »

Nasa posla .... sjest u kafic cuclat kafu 2 sata i komentarisat: vidi debila, koji papci, hadalji itd .... al naravno da necue onaj kome je komentar upucen
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#36 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by hrasno38 »

FMDzem wrote:Zbog takvih psihologa nam je na ulici sve više 'zbodeva' noževima među djecom.
Fak on.
Nisu nozevi zbog psihologa nego zbog kucnog odgoja I onog roditeljskog "boli me kurac nek radi sta hoce"!! Sve potice iz kuce ali apsolutno sve.
insomnia78

#37 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by insomnia78 »

Šveđanin wrote:Bio sam ja prošle godine na helouviiin partiju i mogu ti reći nije nikakva zavjera, a bilo je dosta pripadnika bošnjačkog roda.. Dođu ljudi u kostimu, slikaju se, jedu, piju i tamo oko 2-3 odoše kući..

Tako da ti mogu potvrditi, "nije ništa ozbiljno", nema opasnosti. :D
Koknusel' koje dijete?
Margita81

#38 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by Margita81 »

Kad kažem slave.. ne mislim doslovno.. već da nađu sebi kostim, obuku se, srede se, negdje se zapiju, provesele se i vrate se kući takvi odrađeni nekad ponoći. Govorim o djeci godina tipa 14-20, kontam da ove starije ovo i ne zanima..

Šta mislite o noći vještica? Vjerska strana me ne zanima, već ovako.. kao ritual.. jel vam zanimljivo, upražnjavate li?

Ovih dana americi potroši se nevjerovatna količina novca, što za kostime, pijanke, proslave, slatkiše.. jer je ovo za amerikance ritual.

Zanimljivo i zabavno, zasto ne. Vjerska strana apsolutno mi nepoznata i nevazna.
It_is_a_Leclerc

#39 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa i prvi maj se obilježava u znak sjećanja na žrtve požara u fabrici u Chicagu, i proteste koje su uslijedili u kojima je ubijen veliki broj ljudi.

I opet nikom ništa. Ni prvo ni drugo nema veze sa izvorima tradicije. I jedno i drugo je sad samo dobra prilika da se džaba jede, pije i opija.
mali_balon

#40 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by mali_balon »

Image
pinkman

#41 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by pinkman »

Ubleha
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#42 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by hrasno38 »

Mračajski proto wrote:Čim se počnu pisati neke humane pridike, odmah se povezuje sa džihadom i islamskom državom. :lol: Al' čuj dječija sreća u prerušavanju koja se ogleda i rigidno temelji na žrtvama i sotonama.

Dajte kakvo prerušavanje povodom stradanja Jevreja, da to ispoštuju.
Ako ti nick oslikava stanje tvog zivota onda sve tvoje price imaju I te kako smisla I ni malo me ne cude. A plus toga evo napisa I da si "humanista" sa humanim pridikama!!!!
Mračajski proto

#43 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by Mračajski proto »

hrasno38 wrote:
Mračajski proto wrote:Čim se počnu pisati neke humane pridike, odmah se povezuje sa džihadom i islamskom državom. :lol: Al' čuj dječija sreća u prerušavanju koja se ogleda i rigidno temelji na žrtvama i sotonama.

Dajte kakvo prerušavanje povodom stradanja Jevreja, da to ispoštuju.
Ako ti nick oslikava stanje tvog zivota onda sve tvoje price imaju I te kako smisla I ni malo me ne cude. A plus toga evo napisa I da si "humanista" sa humanism pridikama!!!!
Isključi 1D. Mani se pozitivizma i plitkog razmišljanja - čuj nick reprezent mene. :shock:

Hajde se ti malo educiraj i opismeni, pa ćemo diskutirati?
celava_dlaka

#44 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by celava_dlaka »

Sta fali sto neko obiljezi tako sto obuce neki svoj kostim?
Kakva se drama pravi ko da na kraju svega bude zrtvovanje jadne muslimanske nejaci
Omerta13

#45 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by Omerta13 »

Evropa nas ceka, frizider ko apoteka :D i ako sam stavio zeleni smajli nisam radikal al opet ovo mi je glupo i ubleha velika.. Sto se ne sminkaju ko leptirici, djeteline, cvjetici itd zasto izigravati nakaze, fol ja strasan pa sutra da pricaju omerta vakav omerta nakav :D nema smisla ljudi :run: ovo jee :bih:
insomnia78

#46 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by insomnia78 »

Ljudi ba isfrustrirani, neostvareni, neeadovoljni i onda im sve smeta
homega

#47 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by homega »

Šta kaže hodža Bugari za ovo obilježje ljudske istorije?
Last edited by homega on 01/11/2014 00:33, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#48 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by dezurni_ucenik »

Halloween k'o i Valentinovo i slicni praznici - obicni konzumetsko-kapitalisticki eventi.Nista vise/manje od toga.Nemam nista protiv toga,nek se ljudi provode.Protiv Halloweena moze biti samo Miroljub Petrovic. :-)
It_is_a_Leclerc

#49 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne znam. Nešto se ne sjećam borbe protiv Helouvina kao strateškog cilja odrambeno - oslobodilačkog rata 92-95, al opet.. možda i je do mene..
Omerta13

#50 Re: NOĆ VJEŠTICA - još jedna ubleha ili nešto ozbiljno?

Post by Omerta13 »

Ovdje postoje tri vrste ljudi.. oni religijski skroz nastrojeni i pola stvari izmisljaju i radikalizuju, oni normalni kojim ne treba povod ili neki kvazi praznik da se provesele i udovolje svojim prohtjevima za zabavom i oni treci jednako ofirni kao ovi prvi sto pod svaku cijenu hoce da ispadnu moderni a pola vas je izaslo da baci sliku na fejsu u nekom kostimu nesto :izet:
Locked