No coment !!!
-
denis_82
#1 No coment !!!
Sinoc su neki "likovi" oko ponoci na Titovoj ulici zaustavili moje prijateljice australijanke i prijetili im pistoljem iz razloga sto nisu ih razumijele sta pricaju na bosanskom jeziku. Uzas zivi ... Stvarno nemam rijeci, niti one imaju koje 2 mjeseca putuju po Evropi to im se desi kod nas u Sarajevu ...
- sesalmir
Ne znam cemu vise ove teme sa cudzenjem kakve se stvari desavaju, ne znam sta ocekujete u gradu prepunom bijede, narkomana i sl. to isto im se moglo desiti i u bilo kojem drugom vecem evropskom gradu, al eto desilo se u sarajevu, ja ne znam zivite li vi koji otvarate ovakve teme uopste u sarajevu i odakle vise ovakve reakcije kad se ovako nesta desi.
Svaki dan se obijaju stanovi, kradu auta, otimaju mobiteli, jednom mjesecno neko bude upucan, sta su sad one jadnice zabezeknule kad je nako mahnuo pistoljem na ulici. Pa da su imalo obrazovane znale bi da su dosle u najsiromasniju evropsku drzavu, gdje definitivno mozes ocekivati da ti se tako nesto desi.
Al eto haj cudite se vi i dalje i zamisljajte kako zivimo u supersigurnoj, ekonomski prejakoj drzavi bez korupcije i sl.
Svaki dan se obijaju stanovi, kradu auta, otimaju mobiteli, jednom mjesecno neko bude upucan, sta su sad one jadnice zabezeknule kad je nako mahnuo pistoljem na ulici. Pa da su imalo obrazovane znale bi da su dosle u najsiromasniju evropsku drzavu, gdje definitivno mozes ocekivati da ti se tako nesto desi.
Al eto haj cudite se vi i dalje i zamisljajte kako zivimo u supersigurnoj, ekonomski prejakoj drzavi bez korupcije i sl.
-
denis_82
decko dragi, to nije nikakvo cudjenje, to je krivicno djelo !! pito bi te ja kako bi se ti osjecao da neko potegne pistolj na tebe, i zato ne glumi kauboja nekog ....tacno je da je ovaj grad prepun bijede, i svega, ali tacno je da se velika sredstva izdvajaju za policiju koja ocigledno ne radi nista ... cure putuju 2 mjeseca po evropi, i nigdje im se to nije desilo niti ce u to nemoj da sumnjas ..ako ne trazis belaja, neces ga imati nigdje drugo sem kod nas , gdje ne trazis belaj a dobijes ga .... i kako da ocekujemo da nam neko dodje poslije ovakvih ispada .... te jadnice koje nazivas neobrazovanim, su za 2 mjeseca potrosile sto ti neces za tri godine zaraditi, i zato ne pricaj gluposti... stekle su novac svojim radom i diplomom koju imaju .... zato ne lupetaj ....
-
bajadera82
ok ja razumijem da su se cure prepale kad su vidjele pistolj
naravno da je to ruzno iskustvo, ALI neki turisti su stvarno naivni kad misle da je svugdje tako kao sto je kod njih u sigurnoj avliji u svedskoj npr. nek se malo pripreme kad putuju po balkanu. cudi me uopste da dolaze..neki stvarno misle da je dole jos rat.. a ako znaju da je zavrsen onda misle da ima mina na svakom cosku..
onda takve stvari se stvarno desavaju svugdje! ok sigurno niko ne barata pistoljem u sred Berlina, Pariza, Amsterdama, to je stvarno malo previse. al zato narkomani ostavljaju zagadjene igle po kinu, drugi siluju djevojke u sred grada ili kradu tasne (pogotovo u Londonu ili Istanbulu, znam iz iskustva
)
razlika je samo da na zapadu drustvo tako nesto jako kriticno gleda i bori se protiv toga, a u Sarajevu je momak frajer i mangup ako ima pistolj i ako se bavi prljavim stvarima.. (naravno ne svi..al ima ih vala )
onda takve stvari se stvarno desavaju svugdje! ok sigurno niko ne barata pistoljem u sred Berlina, Pariza, Amsterdama, to je stvarno malo previse. al zato narkomani ostavljaju zagadjene igle po kinu, drugi siluju djevojke u sred grada ili kradu tasne (pogotovo u Londonu ili Istanbulu, znam iz iskustva
razlika je samo da na zapadu drustvo tako nesto jako kriticno gleda i bori se protiv toga, a u Sarajevu je momak frajer i mangup ako ima pistolj i ako se bavi prljavim stvarima.. (naravno ne svi..al ima ih vala )
- Prozor
#9 Re: No coment !!!
Ne znam ni sam sta da kazem, previse je bagre u BiH, previse...denis_82 wrote:Sinoc su neki "likovi" oko ponoci na Titovoj ulici zaustavili moje prijateljice australijanke i prijetili im pistoljem iz razloga sto nisu ih razumijele sta pricaju na bosanskom jeziku. Uzas zivi ... Stvarno nemam rijeci, niti one imaju koje 2 mjeseca putuju po Evropi to im se desi kod nas u Sarajevu ...
-
nikad_izvini
#12 Re: No coment !!!
Hm......da rezimiramo,ako nije problem.Likovi zaustavili dvije prijateljice australijanke i PRIJETILI IM PIŠTOLJEM,jer ih ne razumiju.Zanimljivodenis_82 wrote:Sinoc su neki "likovi" oko ponoci na Titovoj ulici zaustavili moje prijateljice australijanke i prijetili im pistoljem iz razloga sto nisu ih razumijele sta pricaju na bosanskom jeziku. Uzas zivi ... Stvarno nemam rijeci, niti one imaju koje 2 mjeseca putuju po Evropi to im se desi kod nas u Sarajevu ...
Imaš dva posta.I odmah neka čudna situacija.
Jer,likovi mogu da im se uvaljuju..............da im prijete pištoljem??.
Debilno zvučiš,debilna situacija.Ne vjerujem
-
mala od skandala
#13 Re: No coment !!!
i šta se desilo kada si se probudio?!denis_82 wrote:Sinoc su neki "likovi" oko ponoci na Titovoj ulici zaustavili moje prijateljice australijanke i prijetili im pistoljem iz razloga sto nisu ih razumijele sta pricaju na bosanskom jeziku. Uzas zivi ... Stvarno nemam rijeci, niti one imaju koje 2 mjeseca putuju po Evropi to im se desi kod nas u Sarajevu ...
-
polara
#15 Re: No coment !!!
Dobro su prošle, mogle su biti polivene i zapaljene.Ne bi bilo prvi put ovih dana.denis_82 wrote:Sinoc su neki "likovi" oko ponoci na Titovoj ulici zaustavili moje prijateljice australijanke i prijetili im pistoljem iz razloga sto nisu ih razumijele sta pricaju na bosanskom jeziku. Uzas zivi ... Stvarno nemam rijeci, niti one imaju koje 2 mjeseca putuju po Evropi to im se desi kod nas u Sarajevu ...
-
ins
#16 Re: No coment !!!
Bas? I, jesu li prijavile policiji? Ili se tebi pozalile pa ti odlucio da podijelis sa nama?denis_82 wrote:Sinoc su neki "likovi" oko ponoci na Titovoj ulici zaustavili moje prijateljice australijanke i prijetili im pistoljem iz razloga sto nisu ih razumijele sta pricaju na bosanskom jeziku. Uzas zivi ... Stvarno nemam rijeci, niti one imaju koje 2 mjeseca putuju po Evropi to im se desi kod nas u Sarajevu ...
Ja mislim da si izmislio pricu... Il bolje receno: lazes!
TROLL!
Molim lock!
- A-R-N-I
#17 Re: No coment !!!
denis_82 wrote:Sinoc su neki "likovi" oko ponoci na Titovoj ulici zaustavili moje prijateljice australijanke i prijetili im pistoljem iz razloga sto nisu ih razumijele sta pricaju na bosanskom jeziku. Uzas zivi ... Stvarno nemam rijeci, niti one imaju koje 2 mjeseca putuju po Evropi to im se desi kod nas u Sarajevu ...
Stvarno ne kontam da se ljudi u Srajevu jos cude na ovakve i slicne stvari..
Prvo zaboravljas sta je bilo ovdje prije 10-15 god. na svu srecu pa je poslje ratni period prosao mirno, sto niko, niti ovdje niti u svijetu nije ocekivao,, da ostane toliko oruzija po kucama a da se relativno malo exponira,,,drugo to se moze desiti bilo gdje u svijetu, al bas bilo gdje,, a nama cudno kako to kod nas???
- Troll_Happens
denis_82 wrote:decko dragi, to nije nikakvo cudjenje, to je krivicno djelo !! pito bi te ja kako bi se ti osjecao da neko potegne pistolj na tebe, i zato ne glumi kauboja nekog ....tacno je da je ovaj grad prepun bijede, i svega, ali tacno je da se velika sredstva izdvajaju za policiju koja ocigledno ne radi nista ... cure putuju 2 mjeseca po evropi, i nigdje im se to nije desilo niti ce u to nemoj da sumnjas ..ako ne trazis belaja, neces ga imati nigdje drugo sem kod nas , gdje ne trazis belaj a dobijes ga .... i kako da ocekujemo da nam neko dodje poslije ovakvih ispada .... te jadnice koje nazivas neobrazovanim, su za 2 mjeseca potrosile sto ti neces za tri godine zaraditi, i zato ne pricaj gluposti... stekle su novac svojim radom i diplomom koju imaju .... zato ne lupetaj ....
Prvo sta imaju setati iza ponoci... same traze belaja.. nesto se slicno u tz desilo prije par dana kada su cetri djevojke isto tako vracajuci se iza 1h od strane par mladica napadnute koji su ih izudarali i pokusali da opljackaju srecom se nasla policija tako da su delikventni uhvaceni... do iduce nedelje i iduceg dozivljaja.
Drugo sta imaju koje pm dolaziti ovde kao sto kazes ako su pune para.. sto nisu isle u london paris.. berlin ili sto nisu iznajmili telohranitelje.. Lako je minjak obuci i sise izbacit pravit se nedodirljivom... manijaka na sve strane dobro su prosle.. sto neko rece da ih nisu benzinom probali opljackati hahaha tuzno i zalosno...
- madner
I meni se sinoc nešto strašno desilo, baš na tom mjestu: Izašao ja juće iz kafane i krenug prema autu, kad nake divljakuše izletiše ispred mene. Obje totalno nadrogirane, totalno čudno obučene i prolaze pored mene!
Sad kako sam znao da su nadrogirane? Obje pričaju, ali valjda su na nekom halicugenu, to niđe veze, riječ nisam razumio.
Rekoh da prijavim policiji, ali kako sam malo popio izvukoh tetejca umjesto telefona. Srećom ove narkomanke taj gest pogrešno protumaćiše, pa nisu dalje prilazile.
Nije da sam kukavica, ali svakvih avetinja ima, mogle su me žiknut.
Sad kako sam znao da su nadrogirane? Obje pričaju, ali valjda su na nekom halicugenu, to niđe veze, riječ nisam razumio.
Rekoh da prijavim policiji, ali kako sam malo popio izvukoh tetejca umjesto telefona. Srećom ove narkomanke taj gest pogrešno protumaćiše, pa nisu dalje prilazile.
Nije da sam kukavica, ali svakvih avetinja ima, mogle su me žiknut.
-
Panasonic
Ma poslije 1h svejedno je u kojem si gradu, naje*ao si ga.Jedan001 wrote:denis_82 wrote:decko dragi, to nije nikakvo cudjenje, to je krivicno djelo !! pito bi te ja kako bi se ti osjecao da neko potegne pistolj na tebe, i zato ne glumi kauboja nekog ....tacno je da je ovaj grad prepun bijede, i svega, ali tacno je da se velika sredstva izdvajaju za policiju koja ocigledno ne radi nista ... cure putuju 2 mjeseca po evropi, i nigdje im se to nije desilo niti ce u to nemoj da sumnjas ..ako ne trazis belaja, neces ga imati nigdje drugo sem kod nas , gdje ne trazis belaj a dobijes ga .... i kako da ocekujemo da nam neko dodje poslije ovakvih ispada .... te jadnice koje nazivas neobrazovanim, su za 2 mjeseca potrosile sto ti neces za tri godine zaraditi, i zato ne pricaj gluposti... stekle su novac svojim radom i diplomom koju imaju .... zato ne lupetaj ....
Prvo sta imaju setati iza ponoci... same traze belaja.. nesto se slicno u tz desilo prije par dana kada su cetri djevojke isto tako vracajuci se iza 1h od strane par mladica napadnute koji su ih izudarali i pokusali da opljackaju srecom se nasla policija tako da su delikventni uhvaceni... do iduce nedelje i iduceg dozivljaja.
Drugo sta imaju koje pm dolaziti ovde kao sto kazes ako su pune para.. sto nisu isle u london paris.. berlin ili sto nisu iznajmili telohranitelje.. Lako je minjak obuci i sise izbacit pravit se nedodirljivom... manijaka na sve strane dobro su prosle.. sto neko rece da ih nisu benzinom probali opljackati hahaha tuzno i zalosno...
- Dioda
Djevojke koje u jedan ujutro setaju gradom,u bilo kojem dijelu svijeta i bilo kojem gradu uvijek mogu ocekivati da im se nesto desi.Nije to nikakva novost.Nazalost,kod nas je nekad bilo drugacije,i sarajevski mentalitet je bio drugaciji,tako da je potpuno normalno ocekivati takvo nesto.Jos su dobro prosle
Zalosno stvarno jeste,al sam ubjedjena da se nista nece promijeniti na bolje
Zalosno stvarno jeste,al sam ubjedjena da se nista nece promijeniti na bolje
-
nikad_izvini
encian wrote:evo recimo da je prica istinita, ali zar su stvarno djevojke krive sto su dosle pare trosit u SA, i sto su hodale gradom u 1 poslije ponoci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
uvijek kod nas ista prica. zrtva je kriva.
Haj malo promisli,pa reci.
Ipak su one,da su oni,pa hajde,moglo bi.Seljaci jesmo,toliki nismo
Najgora stvar u cijeloj priči da ima naivaca koji su povjerovali
- Troll_Happens
Nisu zrtve uvijek krive ali u vecini slucajeva snose glavnu krivicu.encian wrote:evo recimo da je prica istinita, ali zar su stvarno djevojke krive sto su dosle pare trosit u SA, i sto su hodale gradom u 1 poslije ponoci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
uvijek kod nas ista prica. zrtva je kriva.
One su jednostavno svojim i ponasanjem izazivale "provokacija"... zato im se to i desilo sto se desilo ako se uopste desilo ako nije neka bajkica....
- madner
Ma daj. Kriv je uvijek onaj što počini dijelo. "Provokacija" je najčešće samo izgovor debilu da uradi nešto.Jedan001 wrote:
Nisu zrtve uvijek krive ali u vecini slucajeva snose glavnu krivicu.
One su jednostavno svojim i ponasanjem izazivale "provokacija"... zato im se to i desilo sto se desilo ako se uopste desilo ako nije neka bajkica....
Da su one otišle (ako se to desilo) i lika naložile, pa ga slikale kako pizdi, haj dobro. Ali hodanje noći po ulici nije provokacija!