Nijedan student bez obećane karte

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#526 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by ladyblue18 »

nosara wrote:
U moru svinjarija u ovoj drzavi, pokrenuli su kilave masne guzice tek kad je u pitanje dosao njihov prevoz do omiljenog kafica...
Ne...ovo nije uvreda...ma neee. :oops: Ni 2, ni 3 nego hop sve studente u jedan kos, tako je najbolje i najjednostavnije.
Lijena marva koja samo ide s kafe na kafu, ma jah... :oops:
Amazonka27

#527 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Amazonka27 »

ja to nigdje nisam rekla...molim te da ne zachatavs vise temu
lazni penzioner

#528 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by lazni penzioner »

nosara wrote:U moru svinjarija u ovoj drzavi, pokrenuli su kilave masne guzice tek kad je u pitanje dosao njihov prevoz do omiljenog kafica...

Ja bih im obezbijedio besplatan prevoz... Do nekog rudnika mrkog uglja, da noktima nabijaju normu, barem jedno 3 mjeseca... :D

Da se jednom i ja slozim sa kolegom. :D

Studentima preporucujem da povod za sljedece proteste bude trazenje prijevremenog penzionisanja odmah po zavrsenom fakultetu, kako se ne bi, jadni, kao buducnost ove zemlje, lomili radeci. Njihovo je da uce i konzumiraju povlastice budzeta. :-D
ladyblue18

#529 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by ladyblue18 »

lazni penzioner wrote:
nosara wrote:U moru svinjarija u ovoj drzavi, pokrenuli su kilave masne guzice tek kad je u pitanje dosao njihov prevoz do omiljenog kafica...

Ja bih im obezbijedio besplatan prevoz... Do nekog rudnika mrkog uglja, da noktima nabijaju normu, barem jedno 3 mjeseca... :D

Da se jednom i ja slozim sa kolegom. :D

Studentima preporucujem da povod za sljedece proteste bude trazenje prijevremenog penzionisanja odmah po zavrsenom fakultetu, kako se ne bi, jadni, kao buducnost ove zemlje, lomili radeci. Njihovo je da uce i konzumiraju povlastice budzeta. :-D
Ne ureklo se kako si pametan. :-)

Jel lijepo znati da ce vam djeca spadati u ovu kategoriju "kilavih masnih guzica koje samo locu kafe" jednog dana ukoliko ih vec nemate? :)
iz dna duše

#530 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by iz dna duše »

Koliko uvreda za studente, majko moja, koliko ponižavanja za studente sa strane u nekim postovima.
Znate li vi da za tu djecu (govorim o većini, ne o manjini guzonjinih sinova i kćeri) roditelji i kompletna porodica žive na rubu egzistencije, kako bi im djeca, sestre, braća mogli studirati, jer nemaju sreće da žive u glavnom gradu BiH i upišu se na najveći državni univerzitet i studiraju, ostajući u domaćinstvu sa svojim roditeljima.
Po nekima izgleda, dijete rudara treba da kopa u rudniku, zemljoradnika da ostane na zemlji....zar ta djeca ne smiju imati ambicija, zar ti roditelji, koji su imali težak život i nisu imali priliku da se obrazuju, nemaju pravo da dožive da im dijete završi fakultet....zar dijete radnika koji malo ima, malo nema platu, nema pravo da smjesti dijete u dom, za koji svakako subvenciju plaća kanton iz kojeg dolazi, odnosno RS?!
I vama je žao da se našoj omladini omogući jeftiniji prevoz, ali za guzonje koje nas oguliše ne kažete ništa...
Je li znate da svaki student sa strane u Sarajevu potroši jednu prosječnu platu, koja je zarađena van Sarajeva....
Na mladima ostaje svijet, pa valjda i BiH, ali čitajući neke postove, ne bih se iznenadila da mladi odu i zauvijek okrenu leđa i ne vrate se više nikada....Kukajte tada malo o bijeloj kugi...
Ili, rješenje je da studenti tek sada ne popuštaju i prošire listu zahtijeva...
Cholina_Lokica

#531 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Cholina_Lokica »

sjooo da se studenti 'vako bore za sve sto bi trebalo, dje bi nam kraj bio...
ladyblue18

#532 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by ladyblue18 »

Dile wrote:sjooo da se studenti 'vako bore za sve sto bi trebalo, dje bi nam kraj bio...
Ko kaze da se ne bore?
Vi olako svi ovdje zakljucili kako su studenti marva, crna ovca drustva, svi isti, a nemate pojma sta studenti u sustini rade, i za sta se bore.
Mozda ne globalno, ali studenti pojedinacno, u grupicama rade sigurna sam puno vise nego pola ucesnika ove teme koji su tu cisto da palamude.
Znam jer poznajem bar 10 takvih studenata, i da bilo ko odavde ko je ocrnio studente pogleda ijednog tog studenta u oci, postidio bi se.

Ali jok, hajmo mi opet...studenti nesposobni, najgori, ne bore se, hodaju po kafama, bravo. :wink:

I da, pametan je svako ko sebi trazi selameta van ove drzave, bar nece morati trpiti da mu neko kaze sutra "Ti studiras? Hahaha ne nasmijavaj me, ti nisi ni za oko kuce". :-)
Joey Tribbiani

#533 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Joey Tribbiani »

jao pacenika sto se namnozilo na temi, svaki dan neko novi. Ajde fino, samo nastavite. Trebali ste nam 16.2. sve fino reci, ne bi mi ni isli. Evo odmah cemo prestat da udisemo i ovaj zrak vas budzetski koji pune iskljuvio pojedini forumasi i njihove porodice. Idemo trazit neki drugi...da se ne ljutite.
Cholina_Lokica

#534 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Cholina_Lokica »

ladyblue18 wrote:
Dile wrote:sjooo da se studenti 'vako bore za sve sto bi trebalo, dje bi nam kraj bio...
Ko kaze da se ne bore?
Vi olako svi ovdje zakljucili kako su studenti marva, crna ovca drustva, svi isti, a nemate pojma sta studenti u sustini rade, i za sta se bore.
Mozda ne globalno, ali studenti pojedinacno, u grupicama rade sigurna sam puno vise nego pola ucesnika ove teme koji su tu cisto da palamude.
Znam jer poznajem bar 10 takvih studenata, i da bilo ko odavde ko je ocrnio studente pogleda ijednog tog studenta u oci, postidio bi se.

Ali jok, hajmo mi opet...studenti nesposobni, najgori, ne bore se, hodaju po kafama, bravo. :wink:

I da, pametan je svako ko sebi trazi selameta van ove drzave, bar nece morati trpiti da mu neko kaze sutra "Ti studiras? Hahaha ne nasmijavaj me, ti nisi ni za oko kuce". :-)
kazem ja da se ne bore, da se bore bilo bi puno drugacija situacija :D
ja to nisam zakljucila niti rekla, i sama sam student, i to nikad ne bih rekla. koja god akcija se pokrene, ostane 5 ljudi da se bori za tu stvar a ostali odu na kafu, i to isto znam, jer sam i sama radila neke stvari. od toliko stvari koje su obecane ostalo je da se bori za dzabaleske karte, pa zar nije smijesno... 90% studenata je totalno nezainteresovano za bilo kakvu akciju, uopste ne zele da se pokrenu da dodje do bilo kakve promjene, sve sto se izbori, izbori se preko ledja ovih 10% koji nest i rade.

sad da treba organizovati kakav protest protiv korupcije na faxu, ili bilo sta drugo, blokadu fakulteta zbog puno precih stvari, pojavilo bi se ovih 3000 ali malo prekosutra. to nije nikakvo moje pre*eravanje, ili omalovazavanje bilo koga, nego cista realnost...
ladyblue18

#535 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by ladyblue18 »

Dokle god ima i tih 5 koji ostanu da se bore, ja vjerujem da se nesto moze uraditi, i da nije sve tako crno, da nisu svi studenti stoka, i da nemamo svi tate i mame iza ledja i fotelju osiguranu.

Koliko ja znam karte nece biti dzabe vec jeftinije, ali nek se bar nesto pokrene, ja to tako gledam.

Vjerujem i ja da ne bi bilo previse zainteresovanih za proteste protiv korupcije, kriminala na fakultetima itd. ali najvise iz razloga jer je studente strah i ovo nije nikakva suplja.
Znam jako dobro kako je stajaliste studenata po tom pitanju, oni jednostavno ne smiju.
Profesoru ako se zamjeris on ce te imati vjecno na zubu, a nije da nismo jednom dogovorali takve stvari, ali sve se zavrsi na tome "ma joj neka, nemamo nista od toga, necu da me zajebaje zato sto sam se digo protiv njega" i jbg sta ces...nije niko spreman da stavi na kocku svoju diplomu da bi se digao protiv korupcije itd. a svi znamo jako dobro sta se desava na fakultetima...i suti se...jer niko ne smije. Tuzno ali istinito.
Cholina_Lokica

#536 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Cholina_Lokica »

ladyblue18 wrote:Dokle god ima i tih 5 koji ostanu da se bore, ja vjerujem da se nesto moze uraditi, i da nije sve tako crno, da nisu svi studenti stoka, i da nemamo svi tate i mame iza ledja i fotelju osiguranu.

Koliko ja znam karte nece biti dzabe vec jeftinije, ali nek se bar nesto pokrene, ja to tako gledam.

Vjerujem i ja da ne bi bilo previse zainteresovanih za proteste protiv korupcije, kriminala na fakultetima itd. ali najvise iz razloga jer je studente strah i ovo nije nikakva suplja.
Znam jako dobro kako je stajaliste studenata po tom pitanju, oni jednostavno ne smiju.
Profesoru ako se zamjeris on ce te imati vjecno na zubu, a nije da nismo jednom dogovorali takve stvari, ali sve se zavrsi na tome "ma joj neka, nemamo nista od toga, necu da me zajebaje zato sto sam se digo protiv njega" i jbg sta ces...nije niko spreman da stavi na kocku svoju diplomu da bi se digao protiv korupcije itd. a svi znamo jako dobro sta se desava na fakultetima...i suti se...jer niko ne smije. Tuzno ali istinito.
eh pa vidis, da ove 3000 ustane i pocne nest da radi, pa nasla bi se jos hiljada koji bi stisli mu*a i rekli idemo i mi, i to je 4000 ljudi koji se bore protiv necega, pa svaki prof. bi mogao tatu svog da zapamti i istresa se na njemu jer ga je napravio takvog, a ne na studentima. ali jok, valja poslije toga sjesti i nabubati ispite sve da bi se moglo poloziti, a ne ici da se prepisuje i preko stela...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#537 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Chmoljo »

madner wrote:Ne brini brigu, cim garfild ustane dobit cete verziju koja je uskladjena i ociscenja od kritike. :D
neće garfild, nego mala komunjara. meni ionako nije prvi put, jel de? :-D
madner

#538 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by madner »

Ko zna zna :thumbup:
veljaca

#539 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by veljaca »

Evo da se i ja ukljucim u ovu temu ....
Imam i ja dva studenta .....
Zalosno je kako pojedinci omalovazavaju studente ( da ih ne nabrajam - prepoznace se oni , a neki popise i ban :thumbup: ).
Po meni: ili su iskompleksirani pa im smetaju studenti, ili ( po meni ovo je blize ) zive na budzetu ( oni ili neko njihov ) pa se boje za svoje zadnjice ( da ne kazem guz.... ) .....

Studenti - SAMO NAPRIJED i ne gledajte na ove koji su protiv vas ... Uvijek u svakom drustvu MLADI su bili osnova svih pozitivnih promjana ....
:sax:
sarajevo63

#540 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by sarajevo63 »

veljaca wrote: Studenti - SAMO NAPRIJED i ne gledajte na ove koji su protiv vas ... Uvijek u svakom drustvu MLADI su bili osnova svih pozitivnih promjana ....
Trebali bi biti.
amrica

#541 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by amrica »

pokret DOSTA

"Vlada Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 19. 2. nije razmatrala zahtjev za uvođenje povoljnih studentskih karata.
Još gore, zahtjev nije uvršten ni na dnevni red!
Očigledno je da Vlada KS nastavlja sa istim stavom i ritmom kao pred proteste u februaru 2008. godine, kada se desilo ono što se desilo.
Nas ne zanmima koliko je novca potrebno, u čiju će nadležnost ući implementiranje projekta povoljnih karata niti kako će se vlast dogovoriti oko toga.
Želimo papir na kojem će doslovno pisati da studenti imaju pravo na povoljne karte od određenog datuma (ne kasnije od 1. 6. 2010. godine), sa pečatom i potpisom nadležnih glavešina.
S obzirom da Vlada nastavlja ignorisati studente, želimo ih podsjetiti da je ostalo još 12 dana da odobre i prihvate naš zahtjev.
Četvrtak, 4. 3. 2010. godine je blizu i to je zadnji rok za vlastodršce!
Bili smo mirni 17. 2. bićemo ljuti 4. 3.!"

:roll:
madner

#542 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by madner »

Ima li iko da kaze dostasima da moraju definirati cijenu. Jerbo i sada je taj uslov ispunjen :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#543 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by PipiDugaDevetka »

veljaca wrote:Studenti - SAMO NAPRIJED i ne gledajte na ove koji su protiv vas ... Uvijek u svakom drustvu MLADI su bili osnova svih pozitivnih promjana ....
Koji studenti da idu SAMO NAPRIJED?

Evo, vidi iz vijesti objavljene na dan protesta da se zakuhava:
amrica wrote:Iz budžeta KS izdvojiti tri miliona KM za subvencioniranje studentskih karata
Od tog prijedloga neću odstupiti i insistirat ću na njegovom usvajanju, kazao je Mehmedić
Autor: FENA
17.02.2010. 16:30
Mehmedić: Riješiti probleme studenata
Foto: Arhiv

Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić razgovarao je danas s predsjednikom Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Adnanom Bajrićem i predstavnicima Studentskog parlamenta Adijem Džamalijom i Velidom Alibašićem o prijedlozima za iznalaženje finansijskih sredstava za realizaciju Projekta "Studid", čijom bi implementacijom bile osigurane subvencionirane karte za prijevoz studenata.

"U dogovoru s predstavnicima Studentskog parlamenta predložit ću, sutra na sjednici Vlade KS-a, da se u utvrđenom Nacrtu budžeta KS-a za 2010., a u okviru pozicija ministarstava saobraćaja i obrazovanja i nauke, uvrste posebne stavke za subvencioniranje studentskih karata u iznosu do 3.000.000 KM. Od tog prijedloga neću odstupiti i insistirat ću na njegovom usvajanju", rekao je premijer Mehmedić, saopćila je Pres-služba Kantona Sarajevo.

Taj prijedlog premijer će uputiti u zakonom propisanu skupštinsku proceduru te će njegovo konačno usvajanje ovisiti isključivo o podršci poslanika u Skupštini KS-a.

Po riječima Bajrića, Alibašića i Džamalije, Studentski parlament ne podržava aktivnosti Alternativnog studentskog parlamenta :? i to su isticali u medijskim istupima.

Dodali su da se u posljednje vrijeme o projektu "Studid" oglašavaju pojedinci i prezentuju ga, a da ga ustvari nikad nisu ni vidjeli.

Ponovili su da je "Studid" projekt Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu i ničiji drugo, saopćila je Pres-služba KS-a.
Ja navijam za Alternativni studentski parlament!
NAPRIJED ASP!
MUNAFIK

#544 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

amrica wrote:pokret DOSTA

"Vlada Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 19. 2. nije razmatrala zahtjev za uvođenje povoljnih studentskih karata.
Očigledno je da Vlada KS nastavlja sa istim stavom i ritmom kao pred proteste u februaru 2008. godine, kada se desilo ono što se desilo.
Nas ne zanmima koliko je novca potrebno, u čiju će nadležnost ući implementiranje projekta povoljnih karata niti kako će se vlast dogovoriti oko toga.
Želimo papir na kojem će doslovno pisati da studenti imaju pravo na povoljne karte od određenog datuma (ne kasnije od 1. 6. 2010. godine), sa pečatom i potpisom nadležnih glavešina.
S obzirom da Vlada nastavlja ignorisati studente, želimo ih podsjetiti da je ostalo još 12 dana da odobre i prihvate naš zahtjev.

znaci jos jedno obecanje prekrseno, sjajno :roll: :roll: :roll:
i to u rekordnom vremenu od 2 dana... Oni fakat misle da smo mi svi ludi :-) nadam se da ce na sljedecim protestima biti duplo vise studenata ovo nema smisla, lazi lazi i same lazi, valjda su navikli da raja presuti na svaku njihovu sta li???
sarajevo63

#545 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by sarajevo63 »

[quote="amrica"]pokret DOSTA

U nadi da će studenti voditi studente....
KadSeMrtviProbudimo

#546 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by KadSeMrtviProbudimo »

sarajevo63 wrote:
U nadi da će studenti voditi studente....
...u zahtjevima za rješavanje studenstkih problema...
sarajevo63

#547 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by sarajevo63 »

MUNAFIK wrote:
amrica wrote:pokret DOSTA

znaci jos jedno obecanje prekrseno, sjajno :roll: :roll: :roll:
i to u rekordnom vremenu od 2 dana... Oni fakat misle da smo mi svi ludi :-) nadam se da ce na sljedecim protestima biti duplo vise studenata ovo nema smisla, lazi lazi i same lazi, valjda su navikli da raja presuti na svaku njihovu sta li???
Oni fakat sada znaju na šta mogu računati. Rekordno vrijeme: za šta: za 3 miliona? Za karte, a nema para za sport, kulturu, policiju...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#548 Re: Nijedan student bez obećane karte

MUNAFIK wrote: znaci jos jedno obecanje prekrseno, sjajno :roll: :roll: :roll:
Sada više nisu bitne karte i njihova cijena, sada boli opetovana laž, potcjenjivanje,....Malo morgen osuđeni kriminalac Svileni (Zaposlio se kao prvi ministar, a nije priložio Uvjerenje o nekažnjavanju-bilo na KTVSA),...Malo morgen!

I meni su kao i studentima živci oštri kao sankcije,...
KadSeMrtviProbudimo

#549 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by KadSeMrtviProbudimo »

PipiDugaDevetka wrote:
Sada više nisu bitne karte i njihova cijena, sada boli opetovana laž, potcjenjivanje,....Malo morgen osuđeni kriminalac Svileni (Zaposlio se kao prvi ministar, a nije priložio Uvjerenje o nekažnjavanju-bilo na KTVSA),...Malo morgen!
Možda je ostvario uslove za brisanje osude:

Član 125. Krivičnog zakona FBiH (Službene novine FBiH, broj 36/03)
Brisanje osude...

Član 121. Krivičnog zakona BiH (Sl.glasnik BiH, broj 03/03)
Brisanje osude...
PipiDugaDevetka

#550 Re: Nijedan student bez obećane karte

KadSeMrtviProbudimo wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Možda je ostvario uslove za brisanje osude:

Član 125. Krivičnog zakona FBiH (Službene novine FBiH, broj 36/03)
Brisanje osude...

Član 121. Krivičnog zakona BiH (Sl.glasnik BiH, broj 03/03)
Brisanje osude...
Možda je ostvario te uslove, ali po onoj narodnoj KO LAŽE TAJ I KRADE, KO KRADE TAJ je kriminalac!
Locked