Nijedan student bez obećane karte

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
elSaik

#351 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by elSaik »

Studenti ne protestuju zbog karte već zbog toga što je rečeno od strane vlasti da će je biti tad i tad, ali je i danas nema. Ljudi, koji vam je qurac. Jel uživate u pljuvanju i lažima, nekakav vid doživljavanja seksualnog zadovoljstva ili nešto treće? :?

Sjedi lagano kod kuće i đokom lupka po tastaturi kao on je naj, naj... pa gdje si bio kad su invalidi ulijetali u Parlament, gdje si bio kad su borci protestovali, poljoprivrednici, navijači ispred Saveza, protesti zbog Denisovog ubistva? Nešto pametujete o "protestima koji su bili od opće društvene koristi i mogli dovesti do promjena" a qurcem niste mrdnuli za bolje stvari?

I onda će ona tamo meni o glasanju. Kakvo crno glasanje? Moja generacija kriva što su ovi na vlasti, a vaša nije koja ih je stvorila?
Amazonka27

#352 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Amazonka27 »

to da nije bilo studenata na protestu kada se "rusila vlada" moze reci samo onaj koji ni na TV-u nije vidio kadrove sa protesta.

Takodjer, dezurnim pljuvacima za akciju studenata: ne zivimo svi u domovima i nisu nam svima roditelji na drzavnoj sisi pa da se mogu kuponi dobiti od firme pa prodati i preprodati...nemamo svi bonove za rucak i za marku pojesti i na kasiku i na viljusku.

+ studenti su PLATILI izradu projekta 5 KM i zahtjevaju da se obecanje ispuni.
Alfons Kauders

#353 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

hahaha kako novinarka isproziva organizatore na ftv...

kao kaze izborit ce se za tramvaj, pa valjda u njemu mogu imati krevete i hranu umjesto u domovima, a mogu i polagati ispite po bolonji... i jos nesto usput rece kako su studenti pokazali da mogu, ali da bas i nisu pametni jer ne protestvuju povodom korupcije na fakultetima, bolonjskih sranja itd...
nellington

#354 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by nellington »

Alfons Kauders wrote:hahaha kako novinarka isproziva organizatore na ftv...

kao kaze izborit ce se za tramvaj, pa valjda u njemu mogu imati krevete i hranu umjesto u domovima, a mogu i polagati ispite po bolonji... i jos nesto usput rece kako su studenti pokazali da mogu, ali da bas i nisu pametni jer ne protestvuju povodom korupcije na fakultetima, bolonjskih sranja itd...
To je ona ista FTV koja je prebrojala nekoliko stotina ljudi na protestima... Tako je i RTS brojao petog oktobra :lol:
Alfons Kauders

#355 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

elSaik wrote:Studenti ne protestuju zbog karte već zbog toga što je rečeno od strane vlasti da će je biti tad i tad, ali je i danas nema. Ljudi, koji vam je qurac. Jel uživate u pljuvanju i lažima, nekakav vid doživljavanja seksualnog zadovoljstva ili nešto treće? :?

Sjedi lagano kod kuće i đokom lupka po tastaturi kao on je naj, naj... pa gdje si bio kad su invalidi ulijetali u Parlament, gdje si bio kad su borci protestovali, poljoprivrednici, navijači ispred Saveza, protesti zbog Denisovog ubistva? Nešto pametujete o "protestima koji su bili od opće društvene koristi i mogli dovesti do promjena" a qurcem niste mrdnuli za bolje stvari?

I onda će ona tamo meni o glasanju. Kakvo crno glasanje? Moja generacija kriva što su ovi na vlasti, a vaša nije koja ih je stvorila?
da mi je znati kako sam ih ja stvorio kad sam bio maloljetan kad su zasjeli na vlast... :D i kad nikad nisam glasao za njih... :D

kao sto rekoh, studenata u bih ima preko 100,000... :D imaju makar jos toliko raje, brace, sestara, djevojaka i momaka... :D i studenti su necija djeca, velika vecina ima oba roditelja... :D

pa bujrum studenti, glasajte u oktobru, nagovorite svoje ukucane i svoje bliznje da glasaju i rijesili smo problem...
Alfons Kauders

#356 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

nellington wrote:
Alfons Kauders wrote:hahaha kako novinarka isproziva organizatore na ftv...

To je ona ista FTV koja je prebrojala nekoliko stotina ljudi na protestima... Tako je i RTS brojao petog oktobra :lol:
prebrojala je 2000...

a da su oni petog oktobra bili kao nasi studenti, predsjednik srbije sad ne bi bio tadic, vec marko milosevic... :D
dottore

#357 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by dottore »

sta biste vi da se vozate dzabe???? Eto koliki vam je mozak... :mrgreen:
Po kojem osnovu trazite te karte? :razz:
Joey Tribbiani

#358 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Joey Tribbiani »

jarane ti zapeo za izbore ko da su danas bili. Otvori temu pa zovi. Skoro sva raja koju znam ce glasat, ne mogu ih ja tjerat i govorit cije ce ime zaokruzit.
nellington

#359 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by nellington »

Alfons Kauders wrote: prebrojala je 2000...
Image

Neka onda updateuju ttx :)
elSaik

#360 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by elSaik »

Alfons Kauders wrote:
elSaik wrote:Studenti ne protestuju zbog karte već zbog toga što je rečeno od strane vlasti da će je biti tad i tad, ali je i danas nema. Ljudi, koji vam je qurac. Jel uživate u pljuvanju i lažima, nekakav vid doživljavanja seksualnog zadovoljstva ili nešto treće? :?

da mi je znati kako sam ih ja stvorio kad sam bio maloljetan kad su zasjeli na vlast... :D i kad nikad nisam glasao za njih... :D

kao sto rekoh, studenata u bih ima preko 100,000... :D imaju makar jos toliko raje, brace, sestara, djevojaka i momaka... :D i studenti su necija djeca, velika vecina ima oba roditelja... :D

pa bujrum studenti, glasajte u oktobru, nagovorite svoje ukucane i svoje bliznje da glasaju i rijesili smo problem...
:oops:
Alfons Kauders

#361 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

nellington wrote:
Alfons Kauders wrote: prebrojala je 2000...
Image

Neka onda updateuju ttx :)
nemaju kad od sirenja islamofobije... :D
minjonja

#362 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

black wrote:
minjonja wrote:
pa pipo legenda sa komentara :D
aha :mrgreen: ma jok nemoj me sa onim delegatom :mrgreen: rijetko ja citam komentare, a ne jos da pisem tamo
Pipo
17.02.2010. u 16:12
Dosta mi je vise ovih dzabalebarosa koji hoce sve na tacni. Radi nesto pa ces imati za kartu!!!

ne lazi, black :D
MAN-lion's coach

#363 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MAN-lion's coach »

Bil se studenti digli ovako da njihovim kolegama zavrnu vodu ili grijanje ili struju u domovima?Šipak...nije im dobro, a nisu se nikada masovno okupili što tamo neko ima jesti, a neko nema...sve se nema,telefoni se od 1000KM nose po dzepovima...sve se nema pogledaj kako hodaju obučeni...sve se nema, a sjede kao podstanari u stanovima,a necemo pričati da nisu prijavljeni i da im gazde ne placaju porez drzavi,sutra ne valjaju profesori, a oni izostaju sa nastave masovno,ne valja GRAS, ali se zato voze GRAS-om,ne valja Besim,ali zato izglasavaju na izborima razne Besime,zinuo Besim i slični njemu nešto džaba ili jeftino odma svi uhvatili ko pjan plota...
No dobro...za koliko studenata će biti ta 3 miliona rekoše?Studenata rekoste 40.000 u SU?
A negdje čuh da će vam zbog karata ukinuti neke grantove za zdravstveno?
Važnija vam karta od zdravlja moji studenti...štaće vam karte kada više od pola vas niste odavde...
Štaćete za karte koje plaćate po 100KM za vožnju centrotransom...privatnikom...
I što će vam karte kada nikad niste ni kupovali...jel jedini domet akademskog građanina(čitaj:imao mnogo ambicija i puno većih nego drugi)karta koju vam je neko obećao?Halo obećao?A nikad nije džaba dao.
elSaik

#364 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by elSaik »

MAN-lion's coach wrote:Bil se studenti digli ovako da njihovim kolegama zavrnu vodu ili grijanje ili struju u domovima?Šipak...nije im dobro, a nisu se nikada masovno okupili što tamo neko ima jesti, a neko nema...sve se nema,telefoni se od 1000KM nose po dzepovima...sve se nema pogledaj kako hodaju obučeni...sve se nema, a sjede kao podstanari u stanovima,a necemo pričati da nisu prijavljeni i da im gazde ne placaju porez drzavi,sutra ne valjaju profesori, a oni izostaju sa nastave masovno,ne valja GRAS, ali se zato voze GRAS-om,ne valja Besim,ali zato izglasavaju na izborima razne Besime,zinuo Besim i slični njemu nešto džaba ili jeftino odma svi uhvatili ko pjan plota...
No dobro...za koliko studenata će biti ta 3 miliona rekoše?Studenata rekoste 40.000 u SU?
A negdje čuh da će vam zbog karata ukinuti neke grantove za zdravstveno?
Važnija vam karta od zdravlja moji studenti...štaće vam karte kada više od pola vas niste odavde...
Štaćete za karte koje plaćate po 100KM za vožnju centrotransom...privatnikom...
I što će vam karte kada nikad niste ni kupovali...jel jedini domet akademskog građanina(čitaj:imao mnogo ambicija i puno većih nego drugi)karta koju vam je neko obećao?Halo obećao?A nikad nije džaba dao.
Udri, udri! Trebal pomoći?

Putevi vam ne valjaju, a hodate po njima? Malo vam parkova, a šetate po istima? Prljav vam zrak, a udišete ga? Nekvalitetna hrana, a jedete je? Zagađena voda, a pijete je?
nellington

#365 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by nellington »

Kolega/koleginice strojar, kako vam ne dosadi generalizirati? Odakle toliko iskustvo da svi studenti imaju šmeenka mobitele? Nisam primjetio - mada sam siguran da je to i Alfons primjetio ;) Nadalje, gdje si to čuo/la za grantove za zdravstveno? Baš me interesuje.
MAN-lion's coach

#366 Re: Nijedan student bez obećane karte

nellington wrote:Kolega/koleginice strojar, kako vam ne dosadi generalizirati? Odakle toliko iskustvo da svi studenti imaju šmeenka mobitele? Nisam primjetio - mada sam siguran da je to i Alfons primjetio ;) Nadalje, gdje si to čuo/la za grantove za zdravstveno? Baš me interesuje.
Pozdrav kolega,imate izjavu gdina.Keše ministra obrazovanja....neću da generaliziram:
Premijer se pravi džek, narodu oči maže tuđom marmeladom. Troškove prijevoza učenika i studenata napamet, bez obaveznih analiza, povećao je za skoro dva miliona. Bitno mu je bilo da to ide GRAS-u jer u svom odnosu prema komunalnoj privredi forsira samo to preduzeće. Razlog je jasan, direktor GRAS-a je član SBiH, kao i premijer. Studente treba pomoći. Ali, on im s jedne strane odmaže, da bi ko fol ovako pomogao. Konkretnije, Mehmedić je umanjio grant za zdravstveno osiguranje studenata. Ne znam tu cifru napamet, ali znam da ćemo, ako ništa, rebalansom morati ponovo izdvojiti novac. Ne mogu da vjerujem da dira u egzaktno izračunate stvari - poručuje Kešo.
Samo se trebaju pogurati studenti koji koriste GRAS i to mjesečnom cijenom kupone najviše 20KM.
Ostalo,neka se vrate u pećine i nastave sa trošenjem svojih akademskih ambicija tamo,jer ovdje u Sarajevu je VEĆ SVE IZMIŠLJENO I ATESTOVANO. :lol:
MAN-lion's coach

#367 Re: Nijedan student bez obećane karte

nellington wrote:Kolega/koleginice strojar, kako vam ne dosadi generalizirati? Odakle toliko iskustvo da svi studenti imaju šmeenka mobitele? Nisam primjetio - mada sam siguran da je to i Alfons primjetio ;) Nadalje, gdje si to čuo/la za grantove za zdravstveno? Baš me interesuje.
Pozdrav kolega,imate izjavu gdina.Keše ministra obrazovanja....neću da generaliziram:
Premijer se pravi džek, narodu oči maže tuđom marmeladom. Troškove prijevoza učenika i studenata napamet, bez obaveznih analiza, povećao je za skoro dva miliona. Bitno mu je bilo da to ide GRAS-u jer u svom odnosu prema komunalnoj privredi forsira samo to preduzeće. Razlog je jasan, direktor GRAS-a je član SBiH, kao i premijer. Studente treba pomoći. Ali, on im s jedne strane odmaže, da bi ko fol ovako pomogao. Konkretnije, Mehmedić je umanjio grant za zdravstveno osiguranje studenata. Ne znam tu cifru napamet, ali znam da ćemo, ako ništa, rebalansom morati ponovo izdvojiti novac. Ne mogu da vjerujem da dira u egzaktno izračunate stvari - poručuje Kešo.
Samo se trebaju pogurati studenti koji koriste GRAS i to mjesečnom cijenom kupone najviše 20KM.
Ostalo,neka se vrate u pećine i nastave sa trošenjem svojih akademskih ambicija tamo,jer ovdje u Sarajevu je VEĆ SVE IZMIŠLJENO I ATESTOVANO. :lol:
MAN-lion's coach

#368 Re: Nijedan student bez obećane karte

izvin'te na duplom postu portal je cesto u kvaru.

Prema riječima ministra obrazovanja i nauke Safeta Keše, čiji će resor po svemu sudeći pretrpjeti ogromna smanjenja, premijer Mehmedić je stavio šaku pod bradu i smislio šta će kome umanjiti te se tako predstavio kao spasilac građana od rastrošnih ministara iz SDA.

- Premijer se pravi džek, narodu oči maže tuđom marmeladom. Troškove prijevoza učenika i studenata napamet, bez obaveznih analiza, povećao je za skoro dva miliona. Bitno mu je bilo da to ide GRAS-u jer u svom odnosu prema komunalnoj privredi forsira samo to preduzeće. Razlog je jasan, direktor GRAS-a je član SBiH, kao i premijer. Studente treba pomoći. Ali, on im s jedne strane odmaže, da bi ko fol ovako pomogao. Konkretnije, Mehmedić je umanjio grant za zdravstveno osiguranje studenata. Ne znam tu cifru napamet, ali znam da ćemo, ako ništa, rebalansom morati ponovo izdvojiti novac. Ne mogu da vjerujem da dira u egzaktno izračunate stvari - poručuje Kešo.

Ističe da je veoma zabrinut što Vladu vodi premijer koji štedi i na račun Univerziteta jer im je skinuo 7.160.000 KM.

- Za plaće uposlenih na Univerzitetu svake godine izdvajamo 68 miliona. Ovako ostaju na 60 miliona što znači da neće primiti jednu plaću. Za magisterije, doktorate i naučno-istraživačke projekte skinuo je milion, a tražio sam 1,7 iako smo do sada izdvajali dva. Sad smo ostali na 700.000 KM i vrlo malo toga ćemo moći finansirati - ističe Kešo.

U svom vizionarskom budžetu, premijer Mehmedić skresao je 500.000 KM za završetak gradnje škole na Sedreniku, a planiran je milion, za školu u Ilijašu od 900.000 KM ostalo je 100.000, za Petu i Gimnaziju Dobrinja od dva miliona skinuo je 200.000 za završetak radova te 300.000 za opremu.

- Borit ću se svim silama da se vrate neke stavke. Ne smije dirati novac za visoko obrazovanje, škole koje su pri kraju izgradnje... - najavljuje Kešo.

Škola "Al Walidein Gazzaz" ostaje samo sa 50.000 KM

Školi "Al Walidein Gazzaz", u kojoj se obrazuje više od 300 djece bez jednog ili oba roditelja, Mehmedić je velikodušno uzeo 250.000 KM, od planiranih 300.000. Što znači da im za godinu ostaje svega 50.000 KM.

- Svotu od 300.000 KM već godinama dajemo ovoj školi. Tu školu pohađaju djeca šehida i poginulih boraca, koji su nam omogućili da sada mirno šetamo Sarajevom. I sad se neko našao da im ugrožava pravo na obrazovanje - kaže Kešo te dodaje da je studentskim organizacijama od 200.000 ostalo 20.000 KM.
Ev komplet izjava da ne seciram... :shock:
Last edited by MAN-lion's coach on 17/02/2010 17:43, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#369 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by ladyblue18 »

Strasno...kakve se gluposti ovdje valjaju!
Sad svi imamo mobitele od 1000KM, zivimo ko gospoda, muzemo mamice i tatice, nosamo indexe cisto kao modni dodatak...imate li jos sta da dodate zivota vam :? :shock:
Ne izlazimo na izbore...odakle vi znate koliko studenata izlazi na izbore?
Ja prva izlazim i izlazit cu uvijek, ali jok lakse je generalizovati jel tako...i popljuvati sve.

Odmah da kazem na protestima nisam bila cisto jer sutra imam vazan ispit i prece mi je uciti.
Da nije bilo ispita otisla bih sigurno da podrzim one kojima je potrebna ta besplatna karta ili bar njena niza cijena.
Meni nije jer ne koristim javni saobracaj, ali nazalost poznajem puno onih koji sklapaju kraj s krajem da bi studirali i moraju i placati bezobrazne visoke cijene karata.

I smijesno je to sto se uvijek po studentima udara, studenti ne glasaju, studenti se ne bore, kada studenti izadju da se bore za nesto sto im je obecano i sto su platili, vi opet pljujete jer eto ima precih stvari.
Mene bi fakat bilo stid. :? :-?
Ima u drustvu i vecih problema od studenata ali nesto mi se cini da njih ne spominjete ili ne napadate...

Odoh sada nazad za knjigu, nadam se da nekome nece zapasti za oko kako sam se drznula napisati nesto na forumu i dici glavu iznad knjige...vidim i da se takvim stvarima pocelo baviti. :run:
nellington

#370 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by nellington »

Hvala MAN na tom citatu, natjerao me da pročitam kompletan tekst u Havazu:

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... edne-place

Kakve su ovo priče o jednoj plaći manje? Ne može genije Kešo govoriti o tome kako se svake godine izdvaja 68M KM, kad je prošle godine dramatičnim rezom skresana plata, pa ako je 2008. trebalo 68M, sad više ne treba... Boško Kešo Buha. Kad takvu bizarnost ispali, onda počinjem sumnjati i u ostatak priče.
kurty

#371 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by kurty »

Jel moze neko ko je upuceniji da mi kaze, sta je sljedece???

Koji su sljedeci zahtjevi???
elSaik

#372 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by elSaik »

Vlast funkcioniše trenutno tako što ovi iz SDA pljuju one iz SBiH, a ovi iz SBiH pljuju one iz SDA. Jedino što ih drži zajedno jeste podjela fotelja. Nije pitanje ima li se para, pitanje je firmi koje stranke će pare biti i dodijeljene. Ja bih volio da uzmu od nekog trećeg pare i danu nama studentima. Onda se pobune ti treći. Pa njima danu pare od nekih četvrtih. Pa se pobune ti četvrti. Onda njima od nekih petih... i možda tad svi kolektivno shvatimo da je jedino rješenje da svi kolektivno djelujemo sa ciljem uklanjanj tih istih sa vlasti i postavljanja nekih koji će raditi ono što mogu, a ne davati obećanja za nešto što ne mogu.
Alfons Kauders

#373 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

sta sad ja imam s tim... :D studenti nosaju dobre mobitele... sjecam se da sam ja dok sam bio student platio 650 za telefon... :D prije desetak godina...

tu nema nista lose, nek fura raja tehnologiju... bolje je da na mobitele trose nego na hors... :D
MAN-lion's coach

#374 Re: Nijedan student bez obećane karte

nellington wrote:Hvala MAN na tom citatu, natjerao me da pročitam kompletan tekst u Havazu:

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... edne-place

Kakve su ovo priče o jednoj plaći manje? Ne može genije Kešo govoriti o tome kako se svake godine izdvaja 68M KM, kad je prošle godine dramatičnim rezom skresana plata, pa ako je 2008. trebalo 68M, sad više ne treba... Boško Kešo Buha. Kad takvu bizarnost ispali, onda počinjem sumnjati i u ostatak priče.
Ma ja...ne može link se staviti ali eto...otprilike to je ta izjava...

Štaćemo sad?
Idemo rješavati problem podobnih profesora koji uzimaju pare...na knjigama 100 i više maraka...i sl.?
Možda je bilo ipak bolje dati 3 miliona kako rekoše da se negdje osposobi maloljetnički zatvor,ostaviti studentima zdravstveno jer ako budu bolesni džaba karta...eto kako vam je biti student....ccccc :run:

Samo mi nije jasno u izjavama piše da se studentski parlament ogradio od ovih protesta...zašto?

Neću više komentarisati,odoh ostvarivati svoje akademske ambicije na mjestima predviđenim za to.
Prijatno vam i sretno bilo.
Manager19sa

#375 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Manager19sa »

Danas sam bio na protestima, i zaista, veliki broj studenata se odazvao pozivu na proteste, i sto je , jako važno, sve je proteklo, mirno, dostojanstveno, i bez incidenata. Međutim, jedna stvar mi je jako zasmetala

"Prema riječima Bajrića, Alibašića i Džamalije, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu ne podržava aktivnosti Alternativnog studentskog parlamenta."

Budimo konacno jedinstveni, slozni, jer samo tako se mozemo izboriti za svoja prava.

Zašto Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu ne podržava aktivnosti Alternativnog studentskog parlamenta ???
Locked