pa upravo tako, ko nema para treba da nadje posao i tacka... ja sam se znao vracati s posla u 18-19h i onda bi sjeo uciti... zijanio par godina ali na kraju zavrsio...minjonja wrote: a studenti zive dzaba u ovoj drzavi??!!! oni nemaju roditelje koji su porezni obveznici i placaju spiricu auto i studentski dom, penzije, zdravstveno itd.??? ili mozda ne znas da godina na farmaciji kosta 3 i po milje ili da na filozofskom placaju 20KM za ISSS koji nije u funkciji? ciji je univerzitet u sarajevu? jel privatni? kome idu pare?
ako si mislio na sviju, zasto se onda studentima obracas?? prvo sebe gledaj, pa druge.
mozda si zaboravio da postoji nesto kao bolonjski proces i da student mora biti redovan na svim vjezbama i predavanjima. haj mi reci kako da neko nadje posao kad je od 8-3 minimum svaki dan na faxu i jos kasnije mora uciti?? znaci treba da nadje neki part time job, da ne stigne nauciti, da obnovi godinu, da bi ga ti nazvao lezihljebovicem jer su tvoji u titino doba zavrsili fax i radili? i znam takvih ljudi dosta. studiraju i da bi platili smjestaj rade kao frizeri i ne stigne nista nauciti jer radi do kasno. onda dodje neko kao ti i proglasi ga parazitom. kako te nije stid??
ljudi skupe iz nekog sela svoje dijete i salju na fax ovdje da trune u studentskom domu koji se raspada i koji kosta 100KM mjesecno, ili ga salju negdje brezu gdje je jeftiniji smjestaj, a mora dati 100 KM za grasovski kupon???
ti mora da se nisi nesto razbudio jutros. idi popij kafu pa kad nesto pametno skontas, javi se.
evo sad u firmi imam pet kolega/kolegica koji studiraju... plate kiriju, hrane i racune, a ostane im i da se ponekad zapiju sa matorim shefom...
i gle cuda, niko od njih ne kuka za jebeni grasov kupon...