japin_mutapi wrote: to ne znam, nemam pojma, nemoj mene, slijeganje ramenima može se protumačiti i kao kurcobolja
To su sve najbolji odgovori koje straiji mogu dati mladjima, a kako cete to protumaciti...... boli ih kurac
japin_mutapi wrote: to ne znam, nemam pojma, nemoj mene, slijeganje ramenima može se protumačiti i kao kurcobolja
TRANCE wrote: Šta se to pametno može očekivati od starije generacije koja je uništila već dvije države? A sudeći prema pismenosti postavljača teme, nije ni on puno bolji.
Mislim da kad covjek stigne u neko zivotno doba, vecina zivota mu je iza, a samo malo ispred, izgubi onu slast za zivotom i vjerovatno se izgubi interes za svijet i sta ce biti. Posveti ono malo vremena sto ima onome sto misli da je vazno ili interesentno. Nekim je to politika, nekim sport, porodica, ribolov itd...DZONPI wrote:Neznam jeste li primjetili,ali sve cesce cujem ove nebuloze od malo starijih ljudu,da se razumijemo nisam ni ja nesto mlad.Koja god tema,prica o necem,da se malo nesto konstruktivno diskutuje o necem,dogadjaju,desavanjima non stop cujem odgovor.Neznam ja,nemam ja pojma,sta ja znam i ono ramenima na nize ko u stilu nemoj mene.Sta je ba ovo koja je ovo disciplina pa nemozes niskim starijim malo prohaberit sve nesto slijezu ramenima,neznaju jadni ko da im je zadnji dan u zivotu,ko da ih je neko osudio.Apslolutno podrzavam i postujem starije od mene ali ovo nesto sve utuceno.Koja pasivnost drustva.Prije si od starijih peko zanate,pricu,iskustva sad mladji poceli pametovat starijim sta i kako.a izgleda da su i u pravu.
Kljucna rijec umor/zamor.TheMule wrote:
Mislim da kad covjek stigne u neko zivotno doba, vecina zivota mu je iza, a samo malo ispred, izgubi onu slast za zivotom i vjerovatno se izgubi interes za svijet i sta ce biti. Posveti ono malo vremena sto ima onome sto misli da je vazno ili interesentno. Nekim je to politika, nekim sport, porodica, ribolov itd...
Ja kad mi je bilo 20 godina imo sam citav zivot ispred sebe i bio spreman na sve, ali kad sa navrsio 30-tu, odmah sam imo drugacije poglede. Sad me ne interesuju neke stvari koje su me interesovale kad mi je bilo 20 i 30, umoran sam od svega, skonto sta mi se svidja sta ne, itd. Kad mi bude 60 godina vjerovatno cu biti nepodnosljiv
Tranzicija. Stariji malo sporije prerastaju stari sistem.DZONPI wrote:Neznam jeste li primjetili,ali sve cesce cujem ove nebuloze od malo starijih ljudu,da se razumijemo nisam ni ja nesto mlad.Koja god tema,prica o necem,da se malo nesto konstruktivno diskutuje o necem,dogadjaju,desavanjima non stop cujem odgovor.Neznam ja,nemam ja pojma,sta ja znam i ono ramenima na nize ko u stilu nemoj mene.Sta je ba ovo koja je ovo disciplina pa nemozes niskim starijim malo prohaberit sve nesto slijezu ramenima,neznaju jadni ko da im je zadnji dan u zivotu,ko da ih je neko osudio.Apslolutno podrzavam i postujem starije od mene ali ovo nesto sve utuceno.Koja pasivnost drustva.Prije si od starijih peko zanate,pricu,iskustva sad mladji poceli pametovat starijim sta i kako.a izgleda da su i u pravu.