Neuspjeh Mikulića, hrvatski gledatelji maksimalnih 12 bodova

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cheguevara

#1 Neuspjeh Mikulića, hrvatski gledatelji maksimalnih 12 bodova

Post by cheguevara »

Evo sta kazu hrvatski mediji:

RADI li se o prstima UDBA-e, ili su plikovi na njegovom ždrijelu izbili zbog neprospavane noći provedene s nogometašem Tomasom - ne znamo, ali predstavnik Hrvatske na Eurosongu, Ivan Mikulić, nije uspio Hrvatskoj osigurati direktni plasman u finale Eurosonga iduće godine.

Mikulić je završio kao trinaesti, plasman za dva mjesta bolji od prošlogodišnjeg Claudie Beni. Po broju bodova Hrvatska je izjednačena s Maltom, no Malta je više puta dobila bolje ocjene, pa je tako zauzela dvanaesto mjesto.

Pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga je Ukrajinka Ruslana, divlja crnka koju su hrvatski gledatelji možda zapamtili s gostovanja na prvoj večeri Dore. Srbija i Crna Gora (ili Srbija i Hrvatska, kako je rekao voditelj njemačkog ARD-a) završila je druga, a u tome su im puno pripomogli Hrvati i Slovenci.

Hrvatskim gledateljima najviše su se svidjele pjesme susjeda. Tako smo televotingom 12 bodova dali Srbima i Crnogorcima, a 10 bodova Bosni i Hercegovini (na koncu devetoplasirani).

Hrvatsku darežljivost nije omela niti činjenica da je pjesma naših istočnih susjeda na glasu kao plagijat. Predstavnik SCG Željko Joksimović za pjesmu "Lane moje" inspiraciju je prošao u pjesmi azerbejdžanskog instrumentalista Alikana Samedova.

Pravilo da susjedi časte susjede i ove je godine vrijedilo, pa je tako Mikulić od BiH dobio 10 bodova, dok su nam Srbi, Slovenci i Makedonci udijelili po pet.

U svakom slučaju Hrvatska će na godinu opet u kvalifikacije.

Ali da zaključimo, ako čak niti jednom Mikuliću nije pošlo za rukom plasirati se na vrh, ne vidimo ima li uopće smisla više slati naše predstavnike. Europa u kojoj te ganja UDBA, u kojoj ti od pive na ždrijelu izbijaju plikovi, a glasaju žene bez duše, možda nam ni ne treba.
winetou

Post by winetou »

Pa onako moje skromno mišljenje je da bi i mi trebali odustati od Eurovizije. Svake godine se sramotimo bez potrebe. Em što su nam predstavnici takvi kakvi su em što se uvijek moraš brinuti kako će ona iz studija reći poene :roll:
Ako su Italijani odustali od Eurovizije možemo i mi.
PS.
Kakve veze sad pa UDBA ima sa eurovizijom :roll:
cheguevara

#3 odgovor...

Post by cheguevara »

Ma treba ljudima dati da rade, a ko jebe Eurosong... i na kraju krajeva kome se mi trebamo dokazivati kroz muziku, a ljudi nam gladni? Stvarno mi nije jasno odakle sad to? Vise od polovine stanovnika gladno i zedno i nikome nije do muzike, plesa... i mi idemo na Eurosong, ZASTO?
omcho

Post by omcho »

Na press konferenciji poslije polufinala Mikulic je rekao " Sve sto radim,radim za mog sina i za moju familiju,a narocito za moju dragu i jedinu domovinu Hrvatsku".Imbecil mi se zgadio za sva vremena jer je taj imbecil isti rođeni Mostarac.Ja bio uveo to da pijevac bude rođen u istoj drzavi iz koje potice a ne ovako.Sta ja znam,meni se iskreno ni pijesma nije svidjela pored toliko imena oni su izabrali ovog smrdu. :x :x :x
cheguevara

#5 odgovor...

Post by cheguevara »

Nevezano za Eurosong... gledam emiciju Vecer sa Joskom Lokinom na HRT1 i glavni gost Zdravko Colic... i sad mu govori Josko vi kao beogradjanin... kaze Cola, cekaj... ja nisam beogradjanin, ja sam sarajlija. ne moze neko ko je vizio 30 - 40 godina u Sarajevi biti beogradjanin... i inace ko je rodjen u sarajevu i bar malo da zivi...

eto... samo sam htio da kazem kako to velike zvijezde smatraju... i iskreno, i ja mislim isto!
Mx

#6 Re: odgovor...

Post by Mx »

cheguevara wrote:Ma treba ljudima dati da rade, a ko jebe Eurosong... i na kraju krajeva kome se mi trebamo dokazivati kroz muziku, a ljudi nam gladni? Stvarno mi nije jasno odakle sad to? Vise od polovine stanovnika gladno i zedno i nikome nije do muzike, plesa... i mi idemo na Eurosong, ZASTO?
:? Cuj pitanja zasto? pa da exponiras svoju drzavu BiH u citavom svijetu kao njen najbolji ambasador. :-)

Osim toga to je jedan vid fantasticnog marketinga za svaku zemlju. Ili te ima ili te nema u svijetu kontakata, business-a itd.

Pozitivni efekti mogu biti enormni. Od izvoza i prodaje muzike u citav svijet do animiranja i privlacenje turista u BiH.

Mislim da svi oni koji kazu da Eurosong i slicne stvari nisu dobre za BiH ti isti nezele joj dobro. :x

Nemora se pobjedjivati do daljnjeg, vazno je ucestvovati. :-)

Ja neznam kako vi ustvari razmisljate :? ? pa pogledajte samo kako velike drzave u odnosu na malu BiH se natjecu i kako je to velika konkurencija. Uzeti 9-to mjesto medju ovako velikim zemljama i takvom konkurencijom je za BiH fantastican uspjeh i ravan pobjedi. :D
Monya

Post by Monya »

Ja bih malo poboljsao pravila, uveo bih neke novine za ucesnike sa prostora ex-Yu. Na primjer nesto kao "play off", pa da na zavrsno takmicenje ode samo jedan. Ovako se blamiramo u Europi, a treba da nam bude jasno kako ne mozemo svi biti ni medju prvih deset od onolikog broja ucesnika-ca. Pa, Norvezani su dobili samo par poena, a imaju najstariju zastavu na svijetu, npr?!
Mozda iduce godine nekoga sa ovih prostora bude predstavljao neki c r n a c ?
. Izvodljivo je, zato, neka nama i Mikulica, nije los...
JD

#8 Re: odgovor...

Post by JD »

Mx wrote: :? Cuj pitanja zasto? pa da exponiras svoju drzavu BiH u citavom svijetu kao njen najbolji ambasador. :-)

Osim toga to je jedan vid fantasticnog marketinga za svaku zemlju. Ili te ima ili te nema u svijetu kontakata, business-a itd.

Pozitivni efekti mogu biti enormni. Od izvoza i prodaje muzike u citav svijet do animiranja i privlacenje turista u BiH.
Kakav bolan marketing?? Pa to niko vani ne gleda, sta je tebi. To se samo mi balkanci nalozimo na to, mislimo ako pobjedimo na Eurosongu, bicemo glavni.
Sto Italija ne ucestvuje? Pa ljudi pametni, vidjeli da je to glupost. Bar bi oni mogli pobjedjivati, imaju poznatih faca.
Sto Engleska svake godine dobije nikad vise od 5 bodova? Pa boli ih briga. Koliko oni imaju zvijezda koje bi mogli poslati da im je stalo.
Da je to popularno takmicenje, ne bi uvijek ucestvovali anonimci.
Mx

Post by Mx »

JD kaze
Kakav bolan marketing?? Pa to niko vani ne gleda, sta je tebi. To se samo mi balkanci nalozimo na to, mislimo ako pobjedimo na Eurosongu, bicemo glavni.
Sto Italija ne ucestvuje? Pa ljudi pametni, vidjeli da je to glupost. Bar bi oni mogli pobjedjivati, imaju poznatih faca.
Sto Engleska svake godine dobije nikad vise od 5 bodova? Pa boli ih briga. Koliko oni imaju zvijezda koje bi mogli poslati da im je stalo.
Da je to popularno takmicenje, ne bi uvijek ucestvovali anonimci.
To ti je isto kao u privatnom zivotu. Ako zelis samoizolaciju izvoli sto se mene tice. Nemoze se nista puno uraditi u zivotu bez kontakata, upoznavanja i prezentacije samog sebe. Ista takva situacija ti je i sa jednom drzavom i Eurosongom kao primjer. Naravno ima tu i drugih vidova drzavnih prezentacija kao sport, turizam itd.

Sto se tice Engleske oni se ne bore zato sto im je svake godine garantovano mjesto u finalu. Sto se tice Italijana ko im kriv kada sportski ne podnose poraze. Oni bi volili da stalno pobjedjuju pa kad´ im to ne prodje onda se k´o fol naljute i nece da ucestvuju.

Bilo kako bilo ja sam za to da nasa BiH stalno ucestvuje, nemozemo nista izgubiti a uvijek mozemo nesto dobiti.
:D
cheguevara

#10 odgovor...

Post by cheguevara »

kako ne mozemo izgubiti? Evo, sad smo izgubili... jos uvijek se kroz Eurosong ispoljava politika!!! Sinoc kroz davanje bodova mogao si vidjeti ko kome daje i sta daje, bez obzira na kvalitet
JD

Post by JD »

Ne znam Mx, jos mi nisi objasnio zasto Engleska, Francuska, Njemacka, salju totalne anonimce na Eurosong? A mi saljemo Deena koji je recimo jedna od najpoznatijih licnosti ovdje.

Ja ti samo kazem da je interesovanje za Eurosong davno opalo vani. Eto pitaj prosjecnog Engleza koliko prati Eurosong. Ne bi vjerovao koliko to raja vani ne gleda. Neki cak ne znaju ni da se odrzava.
Post Reply