Iskreno mene niko nije ni pitao koji prikljucak zelim... Da su mi rekli uzela bi skuplji prikljucak...plemba wrote:jednostavna regulacija. priključak od 4,2 kW košta nešto preko 1000 km, dok je onaj od 6,7 kW skuplji. na ovom drugom možes slobodno sve priključiti, ali je skuplji priključak i ljudi se uglavnom opredijele za ove manje, posebno ako je riječ o manjim stanovima.sinuhe wrote:Svasta. Kakve su tu regulacije od strane drzave![]()
Da covjek ne moze ukljuciti sporet, bojler, usisivac istovremeno![]()
![]()
Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
- kockica_kockica
#26 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
-
bboypatron
#27 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Razdvojis potrosace na 2 osiguraca vece snage i gotova prica.
- plemba
#28 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
a možeš i doplatiti razliku, i imaćeš priključak od 6,7 kW.kockica_kockica wrote:Iskreno mene niko nije ni pitao koji prikljucak zelim... Da su mi rekli uzela bi skuplji prikljucak...plemba wrote:jednostavna regulacija. priključak od 4,2 kW košta nešto preko 1000 km, dok je onaj od 6,7 kW skuplji. na ovom drugom možes slobodno sve priključiti, ali je skuplji priključak i ljudi se uglavnom opredijele za ove manje, posebno ako je riječ o manjim stanovima.sinuhe wrote:Svasta. Kakve su tu regulacije od strane drzave![]()
Da covjek ne moze ukljuciti sporet, bojler, usisivac istovremeno![]()
![]()
ovako moram se navici da se kontroliram
![]()
![]()
to rjesavas sa elektrodistribucijom
- kockica_kockica
#29 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
hvala @plemba... to cu i uciniti
-
mahalas505
#30 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Mozel ko pojasniti sta ce to elektrodistribucija uraditi konkretno kad se uplati ta razlika, npr. sa 4kW na 7kW? Ugraditi veci promjer kablova do sata ili sta?plemba wrote:a možeš i doplatiti razliku, i imaćeš priključak od 6,7 kW.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#31 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Ako je u pitanju isti osigurač koji je bio i prije dok nije bilo problema, onda je on dotrajao. Zna se desiti kada su izloženi velikim opterećenjima da dođe do pregrijavanja istog. Tada dođe do slabljenja provodnog materijala i onda se sve jače i brže grije, što uzrokuje izbacivanje.kockica_kockica wrote:Imam jedan meni do sada nepoznat problem... Naime, u stanu mi se desava da upalim bojler, rernu, i onih nekoliko potrosaca kao TV, sijalica, frizider, i nakon od prilike pola sata u stanu nestane struje, iskoci glavni osigurac... Ovo nikada prije nisam imala niti sam morala paziti na to koliko potrosaca elektricne energije je upaljeno... Sada pazim kad radi ves masina da nije bojler upaljen i da nista ne pecem, odnosno kad nesto pecem ne mogu ukljuciti bojler, itd.
Mene zapravo zanima jeli ima neko da je imao ili ima slican problem? Da li je i kako je rijesen?
-
aljuka
#32 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
ugradit će drugo brojilo sa većom propusnom moćimahalas505 wrote:Mozel ko pojasniti sta ce to elektrodistribucija uraditi konkretno kad se uplati ta razlika, npr. sa 4kW na 7kW? Ugraditi veci promjer kablova do sata ili sta?plemba wrote:a možeš i doplatiti razliku, i imaćeš priključak od 6,7 kW.
- rida1976
#33 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Tema iz mrtvih
Moze li se na mjerilu vidjeti kolika je prikljucna snaga struje u kuci? Ili na racunu?
Moze li se na mjerilu vidjeti kolika je prikljucna snaga struje u kuci? Ili na racunu?
-
channel10
#34 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Ne moze. Imas u ugovoru sve u vezi prikljucka. Ako je stan u pitanju, trebalo bi da je 6,7kW.
-
kakavdanakneiskustvu
#35 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Black swan wrote:ja znam da čitav život pazim da nisu veliki potrošači uključeni u isto vrijeme
isti sam
-
channel10
#36 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Pa ako mislite da tu dugo zivite onda uplatite jos koji kW i bicete rahat.
- toniran
#37 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Imam sat 4,2KW e sad treba neke masine ds prikopcam ukupne njihove snage 30 KW, e sad kad predsm zahtijev za povecanje KW, dali ce mi racunat industrijsku struju ??
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#38 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Preko 10kW moras donijeti projekat el instalacija za energetsku saglasnost ili shemu potrosaca
Ne mislim da ce ti odobriti tu prikljucnu snagu za domacinstvo
A kad vide da nisi domacinstvo, onda ides u opcinu po novu saglasnost za prikljucak poslivnog prostora, a posto si domacinstvo, moras vjerovatno garazu prebaciti u poslovni i onda da dobijes saglasnost za prikljucak. Pretvorba u poslovni prostor je vesela aktivnost, treba ti komplet projekat u svim fazama, ovjeren, razni atesti, i teh prijem na kraju. Prvo do EDS otiđi, ali najvjerovatnije ce ti biti ovo gore.
Ne mislim da ce ti odobriti tu prikljucnu snagu za domacinstvo
A kad vide da nisi domacinstvo, onda ides u opcinu po novu saglasnost za prikljucak poslivnog prostora, a posto si domacinstvo, moras vjerovatno garazu prebaciti u poslovni i onda da dobijes saglasnost za prikljucak. Pretvorba u poslovni prostor je vesela aktivnost, treba ti komplet projekat u svim fazama, ovjeren, razni atesti, i teh prijem na kraju. Prvo do EDS otiđi, ali najvjerovatnije ce ti biti ovo gore.
- славянин
#39 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
I povuci preko zakupljene snage pa gledaj kada ti dodje racun stavkebboypatron wrote:Razdvojis potrosace na 2 osiguraca vece snage i gotova prica.
-
Dino79
#40 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
славянин wrote:I povuci preko zakupljene snage pa gledaj kada ti dodje racun stavkebboypatron wrote:Razdvojis potrosace na 2 osiguraca vece snage i gotova prica.
Nakon 6 godina
-
mali jomu
#41 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
htjedoh nesto napisat pa odustah
cccccc struja je matematika, racunajte......
cccccc struja je matematika, racunajte......
- славянин
#42 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Dino79 wrote:славянин wrote:I povuci preko zakupljene snage pa gledaj kada ti dodje racun stavkebboypatron wrote:Razdvojis potrosace na 2 osiguraca vece snage i gotova prica.
Nakon 6 godina
-
mali jomu
#43 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Dino79 wrote:
Nakon 6 godina
славянин wrote:Nisam ni gledao kad je napisao...
to se i ne treba gledat
-
noviclan
#44 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Moze li pomoc, jutros u dnevnoj sijalice "skilje" u spavacoj uredno svijetle sta bi moglo biti uzrok hvala
-
moimoi
#45 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Nije ti dobro zavrnuta sijalica 
-
Zakalwe
- Grijem se na: struju
#46 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Ko'lko ampera tol'ko muzike.
- stubrijez
#47 Re: Nestanak struje paljenjem vise potrosaca
Kako je krenulo sa ovim smecarima jos malo ce da nam isporucuju 12V...