...nakon par poziva, saznao sam da clan 94. predstavlja ``nepravilno drzanje odstojanja izmedju vozila`` i da je prekrsaj napravljen u opcini ilidza, gdje me drotovi NIKADA nisu zaustavili
imal ko da mi objasni ovaj fenomen?
Stitch__ wrote:danas sam dobio poziv za sud....prekrsaj po clanu 94 zakona o bezbjednosti u saobracaju....
...nakon par poziva, saznao sam da clan 94. predstavlja ``nepravilno drzanje odstojanja izmedju vozila`` i da je prekrsaj napravljen u opcini ilidza, gdje me drotovi NIKADA nisu zaustavili![]()
![]()
![]()
![]()
imal ko da mi objasni ovaj fenomen?
pihSarajevska Princeza wrote:Ako si prosao kroz crveno onda si napravio prekrsaj. Ako neces da ides po Sudovima i ne placaju ti se kazne, onda nemoj prolaziti kroz crevno i nemoj praviti prekrsaje u saobracaju. Mogao si nekoga udariti.
Kakva solidarnost? Vozac kad napravi prekrsaj nema sta ocekivati da mu se progleda kroz prste. Pa kad bi svi tako pravili prekrsaje u saobracaju i prolazili kroz crveno, ne bi pjesaci mogli ni preci preko prelaza. Nije JEDAN VOZAC i jedini ucesnik u saobracaju. Kad se osvrnes malo i na ostale, vidis da je u pitanju organizacija saobracaja sa razlogom. Zasto postoji semafor? Iznenadjujes me jer iskreno za prelaz preko crvenog vozacka ne gine.Stitch__ wrote:pih a dje solidarnost?Sarajevska Princeza wrote:Ako si prosao kroz crveno onda si napravio prekrsaj. Ako neces da ides po Sudovima i ne placaju ti se kazne, onda nemoj prolaziti kroz crevno i nemoj praviti prekrsaje u saobracaju. Mogao si nekoga udariti.i procitaj malo bolje....pishe FOL sam prosao kroz crveno...i ne kontam sta ce mi prijava za `nepropisno drzanje udaljenosti` ako sam prosao kroz crveno?
blah
![]()
a-aStitch Postoji mogucnost da si dobio kaznu za prekrsaj koji nisi primjetio ti, al jeste neko drugi iz milicije. Zapisao ti tablice i predao na Sud. To ne znaci da ti nisi odgovaran za taj prekrsaj.
nisi procitao prethodni postjarane da se nisi negdje na ilidži opasno uvuko u guzicu kakvim guslajućim drotovima, a oni skenirali rege i eto ti kazne...
napisao sam ba....eto ti posta od prije par dana.....ne citas kaem tiStitch__ wrote:a-aStitch Postoji mogucnost da si dobio kaznu za prekrsaj koji nisi primjetio ti, al jeste neko drugi iz milicije. Zapisao ti tablice i predao na Sud. To ne znaci da ti nisi odgovaran za taj prekrsaj.auto je registrovan na starog, poziv dosao meni = morali su me zaustavit... ne postoji ti kod nas to fotografisanje i sl
![]()
nasa policija je tako azurna da naravno na pozivu ne pishe ni dan ni sat prekrsaja, samo dan i sat kad se trebam javit sudu![]()
ako si tako dobar vozac, sto se ne prijavis za f1?![]()
salu na stranu, ne poznas dovoljno prilike ovdje da bi mogla sudit o ovome