Nepismenost na forumu
-
BigusDickus
Tacka poslije linka u stvari i nije nepismena, s obzirom da je korjenska domena na internetu upravo to, . (tacka) pa zatim idu .ba, .comkonyan wrote:A ima i likova koji su toliko pismeni da stavljaju tacke i poslije linkova.![]()
![]()
![]()
Ukoliko na vlastitom DNS serveru ostavis domenu . (koja je po defaultu tamo), taj server nece moci rezolvirati adrese na internetu, zato sto je "uvjeren" da je on korjenski server.
- Pooll
konyan wrote:A ima i likova koji su toliko pismeni da stavljaju tacke i poslije linkova.![]()
![]()
![]()
jao...
http://www.google.com.
- Pooll
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ja uvijek glasam za "samo cetvrtkom"

Last edited by horns&drums on 14/07/2004 16:20, edited 1 time in total.
-
konyan
Ma stochar definitivno rulz.stochar wrote:mozhe se covjek i zajebat', ali nisam ni primijetio tu tachku, nabijem vas sitnichave. chovjek vas (ne sve) naruzhi za nepismenost a vi nadjete tachku na googleu koje u Moj profil nema, i ne znam odakle se nasla tamo gdje se nasla. a ljuuuuudi, moji, koji ekspresovci i fatmiri...
-
konyan
Original knjizevni jezik, uistinu.stochar wrote:Micika, probaj sa cajom od koprive kazhe se chajem...
pa jel iko sada sretniji od mene italiju su mi izbacili eh nek sada i oni idu kuci a zlatanu nek nogu slome Pa, je l' iko sada sretniji od mene? Italiju su mi izbacili, eh, nek' sada i oni idu kuci a Zlatanu nek' nogu slome. etc...
nisam mislio na tolike sitnice (naravno, ako bismo isli u krajnost OK, onda cemo i to pravilno upotrebljavati. u stvari, ja sam se ovdje zeznuo, mislio sam potencirati vise izgovor a ne gramatiku, ali samo da vam kazhem, od sada ste najebali. pisacu po pravilu sve, ali jao mu se ko se zezne...
Stochar, stochar, stochar...!!!
- Pooll
A i BECHO... u zbornicu! Raspust je.. pustite djecuA wrote:Stochar, opet...
Mozhe se covjek i zajebat', ali nisam ni primijetio tu tachku, nabijem vas sitnichave. Chovjek vas (ne sve) naruzhi za nepismenost, a vi nadjete tachku na googleu koje u Moj profil nema, i ne znam odakle se nasla tamo gdje se nasla. Ah, ljuuuuudi, moji, koji ekspresovci i fatmiri...
The Fatmira of the Forum
(Da se razumIemo, ima tu jos greskica, ali recimo da to pripisujem osobnom stilu vrlog pisca)
-
novalic
Dragi Gospodine Coban,
moram primijetiti da, ako zelite upotrijebiti rijec lapsus, morate je staviti pod navodnike.
Naime, lapsus je, kao sto vi vjerovatno znate, izraz za govornu gresku (lapsus lingua), a ne za pravopisnu gresku.
Sa velikim postovanje, dragi Gospodine Coban,
novalicka
moram primijetiti da, ako zelite upotrijebiti rijec lapsus, morate je staviti pod navodnike.
Naime, lapsus je, kao sto vi vjerovatno znate, izraz za govornu gresku (lapsus lingua), a ne za pravopisnu gresku.
Sa velikim postovanje, dragi Gospodine Coban,
novalicka
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Stochar, hajmo s rajom

-
Svemirski_Jebach
kad smo vec navalili ...evo jos nesto.
@A : Lapsus Lingua - znaci greska u govoru
Lapsus Calami - greska u pisanj tj. pravopisna greska
eto vam ga sad...
@A : Lapsus Lingua - znaci greska u govoru