e, taaa...JanuaryJones wrote:Mojmira Pastorčićpupa hava wrote:Ima ona novinarka na RTL Hrvatska...Mojmirka...ima i neko cudno prezime...uglavnom izvjestava o ozbiljnim temama, a ja se ne mogu prestati smijati kad se predstavi!
Neobicna imena
-
pupa hava
#126 Re: Neobicna imena
- dječak sa šibicama
#127 Re: Neobicna imena
Tacno, ili Muska skraceno, znao sam jednu Muskijukakavdanakneiskustvu wrote:muškija,žensko ime
-
kakavdanakneiskustvu
#128 Re: Neobicna imena
A1fa wrote:Braća Romi su tu najjači definitivno..prije par godina se sjećam grupice ljudi i smjeha ispred oglasne ploče i jedne smrtovnice..primakao sam se da vidim šta je idiotima i onda sam se morao i ja nasmijati...ožaloščeni su bili brat Roki, dajdža Rambo, Tetak Vinetu itdA od živih Roma, znam jednog zove se se Smoki Sejdić
- supercali
#129 Re: Neobicna imena
Cuo sam nedavno nudzejla ili nudzejna nosam dobro uhvatio
Meni nekako to dodavanje na obicno ime pravo bezveze
- Ridjobrki
#130 Re: Neobicna imena
Ima na FTV-u Lemana Rešić.
Ono... otkud insipracija da djetetu daš ime "tučena"

Ono... otkud insipracija da djetetu daš ime "tučena"
-
broj dva
#131 Re: Neobicna imena
Znam mostarca zove se Demond (Demonde ako citas ispa Real jebi ga) sto mi je i neobicno i zanimljivo ime.
Moj stari ucitelj marksizma je svojim sinovima dao imena iz grcke mitologije, jedan se zvao Ajant ne sjecam se drugog imena ali je bilo nesto slicno.
A moja stara je uzela jedno tipicno nase ime, promjenila par slova i sada se niko ne zove kao ja, sto me u djetinjstvu iritiralo a sada bas i ne znaci nista....
Moj stari ucitelj marksizma je svojim sinovima dao imena iz grcke mitologije, jedan se zvao Ajant ne sjecam se drugog imena ali je bilo nesto slicno.
A moja stara je uzela jedno tipicno nase ime, promjenila par slova i sada se niko ne zove kao ja, sto me u djetinjstvu iritiralo a sada bas i ne znaci nista....
-
pupa hava
#132 Re: Neobicna imena
hm...mejbi....devet mjeseci prije bilo je u igri neko "tuceno vrhnje" i tako...Ridjobrki wrote:Ima na FTV-u Lemana Rešić.
Ono... otkud insipracija da djetetu daš ime "tučena"![]()
![]()
- Ridjobrki
#133 Re: Neobicna imena
Najbolja su kratka općepoznata imena i čak sam čitao neka istraživanja koja su pokazala kako ljudi sa kompliciranim i teško pamtljivim imenima često zaostaju u socijalizaciji i poslovnoj hijerarhiji. Ljudi iz svojih tripova o posebnosti i želje za forsiranom individualnošću učine da im dijete postane poznato po tome što mu niko ne pamti ime.
Moj rođak je dao sinu takvo neko izmišljeno ime - ne znam je li izmišljeno ali u svakom slučaju nema puno imenjaka - mali se zove nekako... Eman ili Emad, tako nekako - uvijek zaboravim, jebatga. Ono, ništa posebno da te fakat izvoji ali dovoljno retardirano da se zbuniš. U svakom slučaju, cijeloj familiji je on "Almirov mali".
Kad čujem neka imena imam osjećaj da bih bolje sastavio izvlačeći random slova iz one slovarice za prvi osnovne.
Moj rođak je dao sinu takvo neko izmišljeno ime - ne znam je li izmišljeno ali u svakom slučaju nema puno imenjaka - mali se zove nekako... Eman ili Emad, tako nekako - uvijek zaboravim, jebatga. Ono, ništa posebno da te fakat izvoji ali dovoljno retardirano da se zbuniš. U svakom slučaju, cijeloj familiji je on "Almirov mali".
Kad čujem neka imena imam osjećaj da bih bolje sastavio izvlačeći random slova iz one slovarice za prvi osnovne.
-
duboka_misao
#134 Re: Neobicna imena
ima i nudzejMasupercali wrote:Cuo sam nedavno nudzejla ili nudzejna nosam dobro uhvatio
- Sephora
#135 Re: Neobicna imena
Jeste lu čuli za ime Pervina I Mervina..?
- Logovan
#136 Re: Neobicna imena
Ja nisam. Jesi li ti čula za imena Drilon i Drilona?Sephora wrote:Jeste lu čuli za ime Pervina I Mervina..?
-
summerwine
#137 Re: Neobicna imena
Kakvi se to ljudi izruguju tuđim imenima...Ja zamišljam sutra vašu djecu kako osobe sa imenima navedenim u postovima ismijavaju, maltretiraju ih i zlostavljaju jer, eto imaju "čudna imena"....žalosno, zaista žalosno
- Sephora
#138 Re: Neobicna imena
Nisam ni ja ... !Logovan wrote:Ja nisam. Jesi li ti čula za imena Drilon i Drilona?Sephora wrote:Jeste lu čuli za ime Pervina I Mervina..?
- salik79
#139 Re: Neobicna imena
Srbislava Kobilarov, Miladojka, Jezdimirka...
- Sephora
#140 Re: Neobicna imena
Ko se izruguje? Na osnovu cega dolaziš do tog zaključka - tema je "neobična imen" a ne snježna imena.. Dva različita pojma!!!!summerwine wrote:Kakvi se to ljudi izruguju tuđim imenima...Ja zamišljam sutra vašu djecu kako osobe sa imenima navedenim u postovima ismijavaju, maltretiraju ih i zlostavljaju jer, eto imaju "čudna imena"....žalosno, zaista žalosno
-
summerwine
#141 Re: Neobicna imena
Ovo nije izrugivanje?Sephora wrote:Behareta žensko ime....Mi je bas...bas..posebno...
- dobojlija81
#142 Re: Neobicna imena
Hazime-Hazima
jel ridji krajisnik
sto su kod vas ovako imena zenska,vidio na lk,ideea
jel ridji krajisnik
- Sephora
#143 Re: Neobicna imena
Da se ne zoves mozda Behareta? Ako je slucaj - izvinjavam se- brišem post !summerwine wrote:Ovo nije izrugivanje?Sephora wrote:Behareta žensko ime....Mi je bas...bas..posebno...
- dobojlija81
#144 Re: Neobicna imena
ja nadio HuremCherry-Cherry wrote:Imena iz serija: Esmeralda, Šeherzada, Rubi...
Daju li sada ime Hurem kod nas?
labradorki
Last edited by dobojlija81 on 14/05/2015 20:49, edited 1 time in total.
- Ridjobrki
#145 Re: Neobicna imena
Sukob zaostavštine/tradicije preostale iza Turaka i forsirane jezičke standardizacije u komunizmu.dobojlija81 wrote:Hazime-Hazima
jel ridji krajisnik
Sva naša ženska imena koja smo primili od Turaka i danas u Turskoj završavaju na -e, isto je tako i na Kosovu i Albaniji.
- sadie_forever
#146 Re: Neobicna imena
a sta s modernijim turskim imenima tipa ajla,elma,adna?Ridjobrki wrote:Sukob zaostavštine/tradicije preostale iza Turaka i forsirane jezičke standardizacije u komunizmu.dobojlija81 wrote:Hazime-Hazima
jel ridji krajisnik
Sva naša ženska imena koja smo primili od Turaka i danas u Turskoj završavaju na -e, isto je tako i na Kosovu i Albaniji.
- Ridjobrki
#147 Re: Neobicna imena
Znam poneku Ajlu ali nijednu od 80 godinasadie_forever wrote:a sta s modernijim turskim imenima tipa ajla,elma,adna?Ridjobrki wrote:Sukob zaostavštine/tradicije preostale iza Turaka i forsirane jezičke standardizacije u komunizmu.dobojlija81 wrote:Hazime-Hazima
jel ridji krajisnik
- sadie_forever
#148 Re: Neobicna imena
ali je ime turskoRidjobrki wrote:
Znam poneku Ajlu ali nijednu od 80 godina
- Ridjobrki
#149 Re: Neobicna imena
Meni se pravo sviđa ali je to novije ime.sadie_forever wrote:ali je ime turskoRidjobrki wrote:
Znam poneku Ajlu ali nijednu od 80 godina
Ta stara imena kod naših nena su završavala na -e: Habibe, Fatime, Selime... U zadnjih 50 godina već toga nema ili ako ima fakat je rijetkost. Inače ne vidim problem i da završava na -e: kad može Ines i Iris na -s, može i Habibe na -e.
- Cherry-Cherry
#150 Re: Neobicna imena
Što se izrugivanja tiče, ljudi bi se trebali navići na to da se ne sviđaju svima iste stvari i da je nekome nešto smiješno.