Neizdrživa vrućina
- dječak sa šibicama
#1026 Re: Neizdrživa vrućina
Koliko je kvalitetna klima, milju ipo?
To je za nas standard previse.
Ne znam ko ima mobitele od 700 ili vise km, vjerovatno takvi mogu i klimu kupiti. Mojne sad price kako smo bogato i napredno drustvo, samo eto svi kukaju i bla bla.
Ovo je supak drzava, kod nas je luksuz otici u prodavnicu i kupiti sve sto ti srce zeli, a da ne prebrojavas koliko imas u novcaniku.
Da ne idemo daleko od teme.
Ne znam ko ima mobitele od 700 ili vise km, vjerovatno takvi mogu i klimu kupiti. Mojne sad price kako smo bogato i napredno drustvo, samo eto svi kukaju i bla bla.
Ovo je supak drzava, kod nas je luksuz otici u prodavnicu i kupiti sve sto ti srce zeli, a da ne prebrojavas koliko imas u novcaniku.
- zlo zlo
#1027 Re: Neizdrživa vrućina
Stare klime, one on-off znaju smetat ljudima iz 3 razloga:
1.onaj najčešći nisu je dali očistit pa se nakupilo bakterija i svega, i logično davi
2. zbog loše regulacije puhanja, one pušu ili maksimalno ili nikako, dok inverter lagano ubacuje zrak po potrebi, radeći stalno ali na minimumu, bilo da ventilira ili hladi.
3. klimu na preveliku razliku temperature stavljaju, dok je ovakvo ludilo od vrućina klima ne bi trebala ići ispod 25-26 stupnjeva da hladi
1.onaj najčešći nisu je dali očistit pa se nakupilo bakterija i svega, i logično davi
2. zbog loše regulacije puhanja, one pušu ili maksimalno ili nikako, dok inverter lagano ubacuje zrak po potrebi, radeći stalno ali na minimumu, bilo da ventilira ili hladi.
3. klimu na preveliku razliku temperature stavljaju, dok je ovakvo ludilo od vrućina klima ne bi trebala ići ispod 25-26 stupnjeva da hladi
- musicman80
#1028 Re: Neizdrživa vrućina
dječak sa šibicama wrote:Koliko je kvalitetna klima, milju ipo?
Nismo bogati, ali se moze ustediti na nekim stvarima ako zelis nesto da priustis, znam iz iskustva. Moje sada i ti, kao da ne vidis mobitele koje svi imaju, loakali puni jede se pije se, ja ne znam nikoga ko nije barem u Neum otisao na ljetovanje, a ide se na mnogo skuplje destinacije, ljudi na ulici obuceni tip top, trebe da ne govorim. Kao sto sam rekao, sve je pitanje prioriteta.
- Bloo
- Globalna šefica
#1029 Re: Neizdrživa vrućina
ja to ovakodječak sa šibicama wrote:Koliko je kvalitetna klima, milju ipo?

- zlo zlo
#1030 Re: Neizdrživa vrućina
Dobar inverter(japanac) oko 1150(na rate) 150 ugradnja. Ja sam iz spavaće zamijenila na proljeće staru on-off s fujitsu inverterom, sad ne da mi ne smeta, nego mogu i spavat pod klimom, dok bi s on-off to bilo SF. A imam inače problema s sinusima, alergijama na polene itd.
Jebga može do 24 rate, otplati se, a valja.
Jebga može do 24 rate, otplati se, a valja.
-
Hakiz
#1031 Re: Neizdrživa vrućina
Pa, moj mobitel koštao 200 KM i zamijeniću ga kada bespovratno umre.musicman80 wrote:dječak sa šibicama wrote:Koliko je kvalitetna klima, milju ipo?
Nismo bogati, ali se moze ustediti na nekim stvarima ako zelis nesto da priustis, znam iz iskustva. Moje sada i ti, kao da ne vidis mobitele koje svi imaju, loakali puni jede se pije se, ja ne znam nikoga ko nije barem u Neum otisao na ljetovanje, a ide se na mnogo skuplje destinacije, ljudi na ulici obuceni tip top, trebe da ne govorim. Kao sto sam rekao, sve je pitanje prioriteta.
Može se uštedjeti, možeš se odreći jednu godinu sitnih zadovoljstava i odlaska na odmor za klimu. Slijedeće godine se odrekneš sitnih zadovoljtava i odlaska na odmor zbog nečeh drugog. I tako dalje.
I onda ti se život svede na odricanje od života da bi kupovao stvari.
Naravno, gore napisano važi za većinu radnika iz realnog sektora kod privatnika.
Manjina i administrativna buržoazija je druga planeta.
-
s@mson
#1032 Re: Neizdrživa vrućina
Kod mene najveci racuni za elektricnu energiju u julu i avgustu..
Otac i mati ukljuce grijalicu i zamotaju se u dekice, slaba cirkulacija, dok kod mene klima radi, jbg zivot je takav i pomirit se sa takvim stvarima...
Otac i mati ukljuce grijalicu i zamotaju se u dekice, slaba cirkulacija, dok kod mene klima radi, jbg zivot je takav i pomirit se sa takvim stvarima...
- zlo zlo
#1033 Re: Neizdrživa vrućina
Ekonomičnije im se grijat na klimu a ne na grijalicus@mson wrote:Kod mene najveci racuni za elektricnu energiju u julu i avgustu..
- dječak sa šibicama
#1034 Re: Neizdrživa vrućina
Sto je je, klima je odlicna i zimi i ljeti, trosi manje struje nego "emituje" toplote, isplati se.
Ja sam licno na konvektorima, nije lose, ugrije dobro, nije skupo. Ali klima bi bila isplatnija. Medjutim, ne daje mi se milja i vise za to... mozda nekad.
Ja sam licno na konvektorima, nije lose, ugrije dobro, nije skupo. Ali klima bi bila isplatnija. Medjutim, ne daje mi se milja i vise za to... mozda nekad.
- djevojka bez imena
#1035 Re: Neizdrživa vrućina
trenutno:39°C / min: 24°C
subjektivni osećaj: 39°C
vazdušni pritisak: 1010 mb
vlažnost vazduha: 19%
brzina vetra: 4 m/s
31.07 38°C / 24°C
01.08 38°C / 24°C
02.08 36°C / 23°C
03.08 34°C / 23°C
04.08 34°C / 24
Mjera
subjektivni osećaj: 39°C
vazdušni pritisak: 1010 mb
vlažnost vazduha: 19%
brzina vetra: 4 m/s
31.07 38°C / 24°C
01.08 38°C / 24°C
02.08 36°C / 23°C
03.08 34°C / 23°C
04.08 34°C / 24
Mjera
- asurbanipal
#1036 Re: Neizdrživa vrućina
Idućih dana temperature će ići od 40-43 stepena u pojedinim dijelovima Balkana. Pogotovo se to odnosi na Slavoniju, unutrašnjost Dalmacije, Hercegovinu i dijelove Srbije. Nesumnjivo, radi se o najjačem toplotnom udaru ovog ljeta, a vjerovatno i u zadnjih nekoliko godina. Ono što je još zanimljivije je mogućnost dugotrajnosti ovog udara, na 7-10 dana, pa bi se moglo usporediti i sa onim iz 2007. godine. Ne isključuje se ni obaranje temperaturnih rekorda. Talijani su ovu anticiklonu nazvali Lucifer. 
-
macchiato
#1037 Re: Neizdrživa vrućina
hajde izdurati će se tih desetak dana, nekako mi lakše kad znam da je već avgust i da je ljeto na izdahu
lijepa jesen i zima
glede klime, evo imamo je mi ali stan je veliki i svi zatvaramo vrata od spavaćih soba (ja ne podnosim otvorena vrata kad boravim u njoj, pogotovo navečer kad spavam) tako da klima u suštini uprazno radi i hladi samo dnevnu i hodnik, mi ostali nemamo fajde od nje.
a još mora neprestano raditi jer već poslije 3 minute izgleda kao da je nisi ni palio, boga pitaj koliki računi bi došli.
lijepa jesen i zima
glede klime, evo imamo je mi ali stan je veliki i svi zatvaramo vrata od spavaćih soba (ja ne podnosim otvorena vrata kad boravim u njoj, pogotovo navečer kad spavam) tako da klima u suštini uprazno radi i hladi samo dnevnu i hodnik, mi ostali nemamo fajde od nje.
a još mora neprestano raditi jer već poslije 3 minute izgleda kao da je nisi ni palio, boga pitaj koliki računi bi došli.
- male_okice
#1038 Re: Neizdrživa vrućina
ja sparam za klimu. sledece godine ako bog da klimacemo se i mi

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1039 Re: Neizdrživa vrućina
odronuće cara lazara
- irac300
#1040 Re: Neizdrživa vrućina
Ti kad bi vidio moj tel. rek'o bi 700 stoja, a ja ga od Kineza za tri stoje kupio.musicman80 wrote:dječak sa šibicama wrote:Prijatelju, klima uredjaj je u plahom i naprednom BiH drustvu jos uvijek luksuz, ako ne racunamo one zlj klime od 500 maraka, a i to je skupo.musicman80 wrote:Kupite klima uredjaj ljudi, pa nece biti vruce. Stvarne ne shvatam da u danasnje vrijeme neko nema klima uredjaj. To je isto kao kada bi zimi kukali da nam je hladno, a da nemamo grijanje. Nazalost, klima se mijenja i ne moze se vise bez klima uredjaja.
Da ne govorim da mnogi ne podnose klimu zbog radi ORL problema.
Luksuz, a svi mobitele imaju od 700+ KM, puse, voze se autima i u granap kada idu , izlazi se u provode,ide se na more, sve je ovo nabrojano luksuz, samo je pitanje prioriteta. Ja recimo imam mobitel iz 2005 ali imam klimu i super mi je. Moze se klima na rate uzeti kao i bilo sta drugo.
- male_okice
#1041 Re: Neizdrživa vrućina
pa za malo vise od tri stoje mozes kupiti i klimu. recimo one vox su po 429 trenutno 
- AmiĐa_Idriz
#1042 Re: Neizdrživa vrućina
Ovo danas najgore matere mi
- apsidejzi
#1043 Re: Neizdrživa vrućina
Od srijede krece vatreno i po noci pa tako do kraja iduce sedmice. Ako igdje mozes otici, idi!AmiĐa_Idriz wrote:Ovo danas najgore matere mi
- irac300
#1044 Re: Neizdrživa vrućina
Pa nije baš malo, dodaj stoju za ugradnju, a plus ne kupuje mi se žnj marka klime.male_okice wrote:pa za malo vise od tri stoje mozes kupiti i klimu. recimo one vox su po 429 trenutno
- irac300
#1045 Re: Neizdrživa vrućina
Noć je meni najgora. Preko dana i nekako, zamračim stan, zatvoreno sve, uspije se izdržati. Al' zato kada padne noć gdje se temperatura vani ne spušta ispod 25 je za samoubistva. K'o riba na suhom dahćem. A tako nas očekuje od srijede, pa sve do nedjelje.apsidejzi wrote:Od srijede krece vatreno i po noci pa tako do kraja iduce sedmice. Ako igdje mozes otici, idi!AmiĐa_Idriz wrote:Ovo danas najgore matere mi
- dječak sa šibicama
#1046 Re: Neizdrživa vrućina
Klima je opet i rizik, kupis klimu a ono ljeto kisovito
ili zima blaga.
A krhnes milju ipo.
Mozes Golfa kupit za te pare
A krhnes milju ipo.
Mozes Golfa kupit za te pare
-
saga
#1047 Re: Neizdrživa vrućina
Meni kad u stanu temperatura krene ispod 27 silazit, zatvaram prozore (nocu), inace se valja i dekom pokriti
Po danu je tu negdje oko 30, ljepota
Klimu palim samo ako mi neko plaho drag dolazi, da se ne kuha 
Po danu je tu negdje oko 30, ljepota
- zlo zlo
#1048 Re: Neizdrživa vrućina
Jedno pitanje za znalce, ako se veš pere na 30 stupnjeva, mogu li ga osušiti na balkonu na 80? 
-
klixo