Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ja sam Bošnjak:

samo uz odgovarajući TV program
3
21%
samo četvrtkom
11
79%

Total votes: 14

zili

#1 Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by zili »

Dakle 80% TV pretplatnika su Bošnjaci i stoga bi trebalo biti iftarskog programa. :-?

Ali zašto se automatski pretpostavlja da samo zato što je neko Bošnjak da mora žarko željeti iftarski program. :shock: :?

I dosta mi je više toga da me iskorištavaju zbog imena. Prvo su me zbog imena htjeli ukloniti, a sad me zbog imena trpaju u razne statistike kako bi dokazali teze koje him odgovaraju. Sve su mi sličniji ovi prvi i ovi drugi.

Jel' DOSTA više?! :? :x
Lisac

Post by Lisac »

nazhalost takva su vremena i shto je josh bitnije takvo je okruzhenje.
nije problem u iftarskom programu, problem je u tome shto tebe (kao i veliku vecinu ostalih) definiraju prema imenu a uz ime se onda prirodno namecu neke norme koje su iznenada postale jako vazhne. jako teshko je danas u BiH odvojiti religiju od nacije. vremena su se promjenila i sada je u modi javno prakticiranje religije koja, ne samo da definira politichki zhivot u BiH, vec je odavno postala nezaobilazno oruzhje promocije poslushnih i difamacije neistomishljenika bez obzira o kako uglednim i (ne)religioznim osobama se radi (primjeri: H.Silajdzic i A.Imamovic).
ukoliko zhelish da te ljudi cijene po nekim drugim osobinama, jedini nachin da to ostvarish je u krugu prijatelja koje mozhesh sama da birash i sa kojima bi trebalo da djelish slichne poglede. a u danashnjoj BiH si neizostavno dio statistika samim tim shto imash odredjeno ime i prezime. uostalom pogledaj kako to izgleda u drzhavnim institucijama (ministarstva, agencije, vijece ministara..) pa ce ti biti jasno da drushtvo ne funkcionira nishta drugachije od drzhave.
nazhalost :(
livadic

Post by livadic »

Dakle 80% TV pretplatnika su Bošnjaci i stoga bi trebalo biti iftarskog programa.

Ali zašto se automatski pretpostavlja da samo zato što je neko Bošnjak da mora žarko željeti iftarski program.

I dosta mi je više toga da me iskorištavaju zbog imena. Prvo su me zbog imena htjeli ukloniti, a sad me zbog imena trpaju u razne statistike kako bi dokazali teze koje him odgovaraju. Sve su mi sličniji ovi prvi i ovi drugi.

Jel' DOSTA više?!

-------------------

nije dosta ... :( ...

:D

zato ja i velim ... :roll:

... nije danke dojcland ... :( ... bas najgore rjesenje ... :oops:

;)

:D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

obećao sam sebi da više nikad neću raspravljati o "religiji"

evo već 5 dan :D uspijevam odoljeti napasti

elem

zili ... ne bori se protiv vjetrenjača :D :roll:
Lisac

Post by Lisac »

komi wrote:zili ... ne bori se protiv vjetrenjača :D :roll:
komi , ako ti budesh rozinanta mozhda i pobijedite skupa :D
imigrant

Post by imigrant »

Eh pa sada

Image

Uz jutarnji program

Image

:D :D :D

Mada svakome po volji.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#7 Re: Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by mIRCerka »

zili wrote:Jel' DOSTA više?! :? :x
Nazalost, tek je pocelo...Image citam neki dan da prijete iskljucenjem struje i telefona nekom CISTO Bosnjackom selu jer ne platise pretplatu vec dvije godine (prije je pretplata dolazila na racunu za struju sada na racun za telefon)....e sve bi bilo ok da to nije jedno seoce koje nema ni radio a kamoli TV signal....zamisli zili kako je njima....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by Truba »

mIRCerka wrote:
zili wrote:Jel' DOSTA više?! :? :x
Nazalost, tek je pocelo...Image citam neki dan da prijete iskljucenjem struje i telefona nekom CISTO Bosnjackom selu jer ne platise pretplatu vec dvije godine (prije je pretplata dolazila na racunu za struju sada na racun za telefon)....e sve bi bilo ok da to nije jedno seoce koje nema ni radio a kamoli TV signal....zamisli zili kako je njima....
zamišljam

:( :( :(

joj zakleo sam se da nema više rasprave :D o politici :D

zili

zar ti nemaš sveto hrvatsko - katoličko ime :D :D :D

nekako mi je bliže tome :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Lisac wrote: komi , ako ti budesh rozinanta mozhda i pobijedite skupa :D
Rozinanta? Bedevija=kobila???
zili

Post by zili »

komi, ja imam izrazito orijentalno ime, tako izrazito da me i ne pitaju kako mi se babo zove :D

(Doduše kažu mi da mi je ime također i izrazito skandinavsko, ma ja sam ti svestran čovjek nema šta :lol: )

što se tiče vjetrenjača, eee, šta bih ja bez svojih vjetrenjača, baš neki dan kažem jeki da mi je drago što se vratio da se imam s kim serbez posvađat. s njim se bar možeš dostojanstveno posvađati, a ne kao s ovom novom generacijom "jekologista" kojima je dogma već odavno ispila mozak na eks, pa je isto kao da pokušavaš voditi dijalog s nekom knjigom.

Drugo, ovo je terapeutski za mene. Ne mogu više da šutim i da ih puštam da mute kako im volja. :x Od sad se ljutim grrrrrr :-x :x
Pooll

Post by Pooll »

Mogli su makar staviti ona dole slova da se zna kad je iftar. FTV se vadi da su mislili da ce program praviti BHT.. a BHT... pojma nemam... al hajd en sekirajte se bice bajramski program :D
Engram::X

#12 Re: Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by Engram::X »

zili wrote:Dakle 80% TV pretplatnika su Bošnjaci i stoga bi trebalo biti iftarskog programa. :-?

Ali zašto se automatski pretpostavlja da samo zato što je neko Bošnjak da mora žarko željeti iftarski program. :shock: :?

80% pretplatnickog tijela jeste nezanemarljivo i jeste razlog da se programska shema preispita!

A cinjanica da su Bosnjaci stoljecima zivjeli po Bozijem zakonu, da su i u komunizmu odoljeli ateizaciji i za razliku od recimo Tunisa, Albanije ili Turske i dalje zadrzali osoben vjerski background, jedinstven i sveprisutan, meni daju za pravo da tvrdim da je vjera dio nacionalnog bica Bosnjaka.

Pravo kako ces se ti nacionalno izjasniti ne moze ti niko uskratiti, jednako kako ni ti ne mozes ocekivati da agnosticka/ateisticka manjina predstavlja karakter Bosne ili Bosnjaka.
verbal

#13 Re: Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by verbal »

mIRCerka wrote:e sve bi bilo ok da to nije jedno seoce koje nema ni radio a kamoli TV signal....zamisli zili kako je njima....

a gdje je to selo? radio signal bi imalo i da je na (polu)Mjesecu.
ne pricaj gluposti, skole ti.
verbal

#14 Re: Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by verbal »

Engram::X wrote: Pravo kako ces se ti nacionalno izjasniti ne moze ti niko uskratiti, jednako kako ni ti ne mozes ocekivati da agnosticka/ateisticka manjina predstavlja karakter Bosne ili Bosnjaka.
za razliku od nas ateista i onih koji se osjecaju prvenstveno Bosanci, pa tek onda sve ostalo, vi Bosnjaci (muslimani) niti imate osnova, niti ste u stanju da predstavljate karakter Bosne i Bosanaca, jer je Bosna evropska zemlja u kojoj se zivjelo i uvijek ce se zivjeti prema normama evropske, a ne prema normama zaostale i diskriminantne arapske i afro-azijske kulture.
A te budalastine kako su Bosanci naklonjeni teizmu ostavi za Nailovu mater! Vi koji niste u stanju da idete napred u moderno, primorani ste da se vratite nazad u kameno doba. Samo se vi vracajte, ali nemojte sebi umisljati da predstavljate karakter Bosne i bosanstva
Engram::X

#15 Re: Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by Engram::X »

verbal wrote:
Engram::X wrote: Pravo kako ces se ti nacionalno izjasniti ne moze ti niko uskratiti, jednako kako ni ti ne mozes ocekivati da agnosticka/ateisticka manjina predstavlja karakter Bosne ili Bosnjaka.
za razliku od nas ateista i onih koji se osjecaju prvenstveno Bosanci, pa tek onda sve ostalo, vi Bosnjaci (muslimani) niti imate osnova, niti ste u stanju da predstavljate karakter Bosne i Bosanaca, jer je Bosna evropska zemlja u kojoj se zivjelo i uvijek ce se zivjeti prema normama evropske, a ne prema normama zaostale i diskriminantne arapske i afro-azijske kulture. A te budalastine kako su Bosanci naklonjeni teizmu ostavi za Nailovu mater! Vi koji niste u stanju da idete napred u moderno, primorani ste da se vratite nazad u kameno doba. Samo se vi vracajte, ali nemojte sebi umisljati da predstavljate karakter Bosne i bosanstva
Predlazem da izades..na ulicu :shock:

Mada i sam znas koliko sam u pravu...otuda i ova reakcija :D

Have a nice day...u zapadnoj varijanti ;)
H2SO4

#16 Re: Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by H2SO4 »

zili wrote:Dakle 80% TV pretplatnika su Bošnjaci i stoga bi trebalo biti iftarskog programa. :-?

:lol:

PA PROMJENI PROGRAM AKO TI NE PASE.

RECIMO PINK,TU NEMA IFTARA :lol:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja glasao za cetvrtak jer je to cool :D :D
mIRCerka

#18 Re: Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by mIRCerka »

verbal wrote:
mIRCerka wrote:e sve bi bilo ok da to nije jedno seoce koje nema ni radio a kamoli TV signal....zamisli zili kako je njima....

a gdje je to selo? radio signal bi imalo i da je na (polu)Mjesecu.
ne pricaj gluposti, skole ti.
Selo je od 20tak porodica negdje u srednjoj bosni....ne pricam gluposti vec prenosim informacije sa FTV....a takvim jezikom neces daleko stici....pile....
H2SO4

Post by H2SO4 »

"Bosnjaci (muslimani) niti imate osnova, niti ste u stanju da predstavljate karakter Bosne i Bosanaca, jer je Bosna evropska zemlja u kojoj se zivjelo i uvijek ce se zivjeti prema normama evropske, a ne prema normama zaostale i diskriminantne arapske i afro-azijske kulture."

Preseli se ma Pale,Banjaluku ile negdje kod Karadjica pa zivi prema normama europske kulture

Ako je iko zaostao onda si to ti,jer si fasista ! Cuj "zaostale i diskriminantne kulture"?

:x
verbal

#20 Re: Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by verbal »

Engram::X wrote:
Predlazem da izades..na ulicu :shock:

Mada i sam znas koliko sam u pravu...otuda i ova reakcija :D

Have a nice day...u zapadnoj varijanti ;)
da, u pravu si
u Bosni je 24% zena i 8% muskaraca NEPISMENO, a vi ste nosioci te kulture. nepismenost, nezaposlenost, siromastvo i nesigurnost su vrijednosti koje vi predstavljate.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Image al' si strashan...
verbal

#22 Re: Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by verbal »

mIRCerka wrote:Selo je od 20tak porodica negdje u srednjoj bosni....ne pricam gluposti vec prenosim informacije sa FTV....a takvim jezikom neces daleko stici....pile....
ti ocigledno i dalje ne kontas... pile
populacija sela je nevazna. poenta je da na svakoj tacki BiH mozes uhvatiti radio i tv signal. Toliko bi trebala znati i ti i novinari FTVa, koji je ocigledno isto sto je "Avaz" u bosanskoj zurnalistici - skup polupismenih novinara.

ja nisam nigdje krenuo, pa samim tim nemam gdje stici i zato ne brini za mene... pile
mIRCerka

#23 Re: Neću u vase statistike i tačka!!! grrrr

Post by mIRCerka »

verbal wrote:
mIRCerka wrote:Selo je od 20tak porodica negdje u srednjoj bosni....ne pricam gluposti vec prenosim informacije sa FTV....a takvim jezikom neces daleko stici....pile....
ti ocigledno i dalje ne kontas... pile
populacija sela je nevazna. poenta je da na svakoj tacki BiH mozes uhvatiti radio i tv signal. Toliko bi trebala znati i ti i novinari FTVa, koji je ocigledno isto sto je "Avaz" u bosanskoj zurnalistici - skup polupismenih novinara.

ja nisam nigdje krenuo, pa samim tim nemam gdje stici i zato ne brini za mene... pile
Image nemoj tako oshtro da udarash......pomiri se sa cinjenicom da nemaju svi TV i radio signal, obzirom da su u ratu unisteni predajnici itd itd.....ljudima TV sluzi kao postolje za saksiju sa cvijecem....
Fair Life

Post by Fair Life »

livadic wrote:...zato ja i velim ... :roll:

... nije danke dojcland ... :( ... bas najgore rjesenje ... :oops:
U pravu si Livadicu, uvijek ima i gore. Dok ljudi to shvate svasta ce im se izdesavati...
Image
zili

Post by zili »

hej, jeko, hajd ovako da se dogovorimo.... njihnjihnjih

pošto si ti toliko ubijeđen u požrtvovanost tih 80% Bošnjaka TV pretplatnika, hajd ti NJIH izvedi na ulicu da zahtijevaju iftar-program. Javno ih pozovi, evo pozovi ove ovdje s foruma baš da vidim koliko će vas se skupiti teistički nepokolobljivih, a da ne spominjem dovoljno građanski svjesnih da vam uopšte padne na pamet jedna tako demokratska aktivnost poput javnih demonstracija.
Post Reply