Iskreno ne bi mi smetalo kad bih morao, posao kao i svaki drugi, da ne mrzim vožnju auta... radio sam i gorih poslova pored faksa, kosio travu, mješao malter, prodavao bicikla, sve moguće po bauštelama_BataZiv_0809 wrote:Pisu li ti kazne sto forumas dok vozis bus
Ne idem nigdje iz BiH
- 512MB
#4076 Re: Ne idem nigdje iz BiH
- HAVANA
#4077 Re: Ne idem nigdje iz BiH
espn wrote:Nisam ja, ali znam nekog ko jeste i ne sviđa mu se ovdje. Kaže lopovluk na sve strane.HAVANA wrote:Pa dobro, dosta je gore u mnogim mjestima ali necemo cjepidlaciti.Jesi ti putovao igdje,zivio...? Hodao po parizu,amsterdamu,berlinu,londonu...Juznu afriku,ameriku da ne spominjem...
"Došao sam ovdje iz Južnoafričke Republike zato ću naglasiti problem sigurnosti. Kada dođete iz Južnoafričke Republike u grad kao što je Sarajevo, gdje noći možete pješice otići kući, onda ste kao u raju."
HEINRICH MAUER ambasador Švicarske u BiH
"Ja se sigurnije osjećam u Sarajevu nego u Beču. Zašto? Zato što je Sarajevo manji grad, ima dovoljno policijskih snaga, ljudi su pošteni i nisu na neki način tako pokvareni kao neki ljudi u tom kapitalističkom sistemu."
MARTIN PAMMER
ambasador Austrije u BiH
- mousstapha
#4078 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jel se ovaj ambasador ikad vraco pijan iz kafane 
-
Seyfo
#4079 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Vidi vidi ambasadora...svaka im dala 
-
Nadzorna_ploca
#4081 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Cuj Sarajevo manji grad od Beca.. 
-
mali jomu
#4082 Re: Ne idem nigdje iz BiH
detroit-mercy wrote:Nije problem da li ti nas kontas, lako je za nas. Problem je da li kontas masu ljudi koji zive tu gdje ti zivis (kao moja susjeda npr.) i koji rade za te jebene 4 stoje. Halo 4 stoje marka, 200 eura za mjesecmali jomu wrote: Kontam ja vas sve, a kontam i da vi mene ne mozete skontat... nema veze, nemojte samo u drogu i kriminal i picite. Kakav je zivot sa 4 stoje, sta si mozes priustiti, koji cejf, hobi, zadovoljstvo. Peticu u pola lepine
.
Ne kontas ba ti... sta da nema ni toliko??? (tesko vam je ovo skontat jer ste vani... i neka ste)
ovdje su svi u crnjaku... samo je pitanje je li svijetliji crnjak, sivlji crnjak ili tamni, kad je tamni tad je zajebano, kad je sivlji svugdje se koprcas, kad je svetliji picis nekako....
ljudi se bore za marku... ne za cvaju ili vise, cener je avion, cvaja je uh, da nije neki zajeb... ovo sve vise preko cvaje je lutrija, moze se i nastradat
-
mali jomu
#4083 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Hajvan wrote: ko nije znao ovdje, nece znat ni vani
djaba vam furka...
-
mali jomu
#4084 Re: Ne idem nigdje iz BiH
SD7 wrote:Nemoj drug uzeti licno sto cu reci jer znamo i ti i ja da u BiH mnogi tako plitko razmisljaju, i to je jedan od razloga zasto smo tu gdje smo.mali jomu wrote: Super, haj ispalite se, ja cu imat vise posla, vecu lovu...![]()
jebiga sad... nama je ovako, mi nemamo cime da letimo osim u snovima i zeljama, i onda kad se probudimo treba se borit sa stvarnoscu a ostat kolko tolko u normali
-
mali jomu
#4085 Re: Ne idem nigdje iz BiH
espn wrote:Nisam ja, ali znam nekog ko jeste i ne sviđa mu se ovdje. Kaže lopovluk na sve strane.HAVANA wrote: Pa dobro, dosta je gore u mnogim mjestima ali necemo cjepidlaciti.Jesi ti putovao igdje,zivio...? Hodao po parizu,amsterdamu,berlinu,londonu...Juznu afriku,ameriku da ne spominjem...
HAVANA wrote: Ok
-
detroit-mercy
#4087 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Glupost obicna, toliki nasi ljudi koji su imali problema naci bilo kakav posao u BiH odu vani i gle cuda svi rademali jomu wrote:Hajvan wrote: ko nije znao ovdje, nece znat ni vani
djaba vam furka...
![]()
![]()
Porediti ekonomiju BiH i mogucnosti koju ti ona daje sa najpropulzivnijim ekonomijama Evrope/svijeta i mogucnostima koje ti ove daju moze samo neko ko nema dva klikera u glavi
-
Bodkin
#4088 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Za JAR je tacno mada nigdje ne hodaju svakako nego idu autom.HAVANA wrote:espn wrote:Nisam ja, ali znam nekog ko jeste i ne sviđa mu se ovdje. Kaže lopovluk na sve strane.HAVANA wrote:Pa dobro, dosta je gore u mnogim mjestima ali necemo cjepidlaciti.Jesi ti putovao igdje,zivio...? Hodao po parizu,amsterdamu,berlinu,londonu...Juznu afriku,ameriku da ne spominjem...REKLI SU O SARAJEVU
"Došao sam ovdje iz Južnoafričke Republike zato ću naglasiti problem sigurnosti. Kada dođete iz Južnoafričke Republike u grad kao što je Sarajevo, gdje noći možete pješice otići kući, onda ste kao u raju."
HEINRICH MAUER ambasador Švicarske u BiH
"Ja se sigurnije osjećam u Sarajevu nego u Beču. Zašto? Zato što je Sarajevo manji grad, ima dovoljno policijskih snaga, ljudi su pošteni i nisu na neki način tako pokvareni kao neki ljudi u tom kapitalističkom sistemu."
MARTIN PAMMER
ambasador Austrije u BiH
Za Bec je smijesno al eto
- Hajvan
#4089 Re: Ne idem nigdje iz BiH
detroit-mercy wrote:Glupost obicna, toliki nasi ljudi koji su imali problema naci bilo kakav posao u BiH odu vani i gle cuda svi rademali jomu wrote:Hajvan wrote: ko nije znao ovdje, nece znat ni vani
djaba vam furka...
![]()
![]()
.
Porediti ekonomiju BiH i mogucnosti koju ti ona daje sa najpropulzivnijim ekonomijama Evrope/svijeta i mogucnostima koje ti ove daju moze samo neko ko nema dva klikera u glavi.
moze li se sve to i iz Bosne- voditi uspijesan biznis namjenjen onima u najpropulzivnijim ekonomijama evrope/svijeta???
-
detroit-mercy
#4090 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Slusaj, sve se moze i ni za sta nema prepreke. Ako pricamo o nekih 2-5% stanovnistva, movers and shakers, oni ce i u Somaliji graditi i stvarati biznise.Hajvan wrote:detroit-mercy wrote:Glupost obicna, toliki nasi ljudi koji su imali problema naci bilo kakav posao u BiH odu vani i gle cuda svi rademali jomu wrote:
![]()
![]()
.
Porediti ekonomiju BiH i mogucnosti koju ti ona daje sa najpropulzivnijim ekonomijama Evrope/svijeta i mogucnostima koje ti ove daju moze samo neko ko nema dva klikera u glavi.
moze li se sve to i iz Bosne- voditi uspijesan biznis namjenjen onima u najpropulzivnijim ekonomijama evrope/svijeta???
Ali posto ne pricamo o toj populaciji nego o zbirnoj populaciji jedne zemlje onda je mrka kapa (da ne obrazlazem ali oglas za posao Zenicatransa ti dovoljno govori), da nije mrka kapa onda bi imao migracije u suprotnom smijeru.
Ljude ne mozes varati, oni na svojoj kozi osjete sta znaci zivot sa platom od 400, 500, 600 maraka. I tu se sva prica zavrsava, prestaje, redovi/zahtjevi za vize su valjda najbolji pokazatelji trenutnog ekonomskog stanja.
- mirsek
#4091 Re: Ne idem nigdje iz BiH
To je to. A i koliko ih se vrati poslije par godina je pokazatelj gdje im je bolje.
- Hajvan
#4092 Re: Ne idem nigdje iz BiH
u pravu ste u potpunosti...
-
Trebam te
#4093 Re: Ne idem nigdje iz BiH
mali jomu wrote:
Ja ne idem nigdje iz BiH.
-
detroit-mercy
#4094 Re: Ne idem nigdje iz BiH
meanwhileTrebam te wrote:mali jomu wrote:
Ja ne idem nigdje iz BiH.![]()
https://www.6yka.com/novosti/zasto-nam- ... ade-hoteli
- skafiskafsnjak
#4095 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa to su oni cevapi sto Jomu postavlja uvijek 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4096 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Da je kakva pjevaljka na stećku hehe
-
Seyfo
#4097 Re: Ne idem nigdje iz BiH
SFFa nidje na svijetu nemaaaaaaaa
Dusmani,crknite!
- HAVANA
#4098 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Al ovo je fakat mrak.Smorise me gosti.
A neku noc spancima murija digla auto.I odemo mi,izvadimo auto,odvedemo ih nazad...Haj sad reko gdje ste posli.Dernecite.U 3 ujutro drnda telefon.We really love Sarajevo Good night!...Sad drugi gosti,sjoo kaze mi mislili dosadno ce nam biti... 
- skafiskafsnjak
#4099 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ja otisao prosle godine u Sa za vrijeme SFF...necu vise nikad. Ako i odem, maks do Grbavice hahha.
Kad smo kod Bosne...

photo upload website
Kad smo kod Bosne...

photo upload website
-
SD7
#4100 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Niti su ambasadori, a ni turisti relevantni da procjenjuju situaciju u drzavi. Pogotovo turisti u glavnom gradu u vrijeme, moze se slobodno reci jedine manifestacije koja ima elemente svijetske u cijeloj drzavi. I ja sam prije par mjeseci bio u Ugandi na turi obilsaka orangutana i bilo mi je super, ali ne bih tamo zelio zivjeti.