Dosadno mii wrote: Al u njemackoj nema cevapa
![]()
ja kreno da ih slazem u podrumu da ih imam kad ih puste na godisnji, vazda ih fali.....
Dosadno mii wrote: Al u njemackoj nema cevapa
![]()
Bogami, imas dobru podlogu da osnujes stranku. Znas Golemo i fino slagatmali jomu wrote:Maraschino wrote: Kako je krenulo nece niko ostati. Ne racunam uhljebljenike.
Prije par dana na nekom sijelu se prica da Merkelova planira liberalizaciju za Z.Balkan odnosno da imaju status zemalja EU(bez viza trazis posao).
Poslije toga slijedi egzodus.
Neko ce ici za boljim zivotom a neko misleci da ce naci bolji zivot.
Nikad nije bio nikakav problem dobiti vizu za negdje..... ako si regulare normala, vazda se trazi minimalno proceduralno zadovoljenje standarnih zakona bilo koje drzave,
drugo je kad neko nije regulare normala, hoce nesto a ne ispunjava ni minimum koji se trazi..... ko neko budala, koji ces im kurac?
Skolujte se, minimalno naucite engleski jezik, i jos koji to bolje..... tek se onda otvaraju vrata, i mozete svasta nesto
detroit-mercy wrote:Toliko stereotipa u jednom postu, onda me mnoge stvari ne cudemali jomu wrote:N-E regija wrote: Otići iz BiH je po meni glupost, jer negdje raditi za 2000 Eura i imati troškova 1700 po meni je glupost, jer rahatluk, život s porodicom i prijateljima s kojim si odrastao, u svom gradu vrijedi puno više od pišljivih 300 Eura.![]()
Kad se skonta da se zajebo, vec se je za dva zivota uletilo u kredit, i onda na lanac ko cuko..... kahvica na forumu
otici negdje, pa pametno zaradit i ustedjet, pa nazad kuci.... to je to, sve ostalo je ziva taraba![]()
.
Maraschino wrote: kako nije problem dobiti vizu? pogledaj koliko se ceka njemacka viza?
mousstapha wrote: Ko ne igra bingo ne moze nikad ni dobit![]()
![]()

mali Ninja wrote: Jestel se predomislili?
koje su bojemali jomu wrote:stipu mi ba to, imam kofere treba ih prodat, hajmo cvaja i dvije cvaje, sigurni, lagahni..... plus cevapi, kud ce ti bolje
skafiskafsnjak wrote:koje su bojemali jomu wrote: stipu mi ba to, imam kofere treba ih prodat, hajmo cvaja i dvije cvaje, sigurni, lagahni..... plus cevapi, kud ce ti bolje![]()
Nikako da odu iz propale drzaveHajvan wrote:niste Vi, meshchini, nidje ni otishli (mentalno barem), sudechi po broju upisa na forumu… ne kritikujem, samo konstatujem...
Dobro ti se cini... prestar sam otisao da bih izbacio iz sebe. Al zato mi djeca nemaju mnogo dodirnih tacaka i dobro da je tako. Nek ta generacija ne odrasta na pretnji ratom kako bi se dobili izbori.Hajvan wrote:niste Vi, meshchini, nidje ni otishli (mentalno barem), sudechi po broju upisa na forumu… ne kritikujem, samo konstatujem...

Nostalgija ostaje..... do prve platesigurnoable wrote:Rezultati izbora govore da ovdje nema popravka.
Moze li mi reci neko ko je otisao vani, je li ga puca nostalgija za gradom, roditeljima, rodbinom, starim prijateljima i gubljenju dana sa njima u ispijanju kafa? Da li je ta nostalgija pristuna samo na pocetku ili je prisutna duzi period?
A i vode vazda imaskafiskafsnjak wrote:Nostalgija ostaje..... do prve plate
Sve manje i manje. Ali misljenja sam da je nostalgija konstantna. Da se vratim kuci opet bih imao nostalgiju za ovim zivotom ovdje. Covjek gdje god da ode gradi poznanstva, vezuje se prostor, dogadjaje, nastoji da razumije novi mentalitet. Najgore je sto covjek sebi moze da uradi je da sebi silom pokusa potisnuti porijeklo i iskustvo koje je donio.sigurnoable wrote:Rezultati izbora govore da ovdje nema popravka.
Moze li mi reci neko ko je otisao vani, je li ga puca nostalgija za gradom, roditeljima, rodbinom, starim prijateljima i gubljenju dana sa njima u ispijanju kafa? Da li je ta nostalgija pristuna samo na pocetku ili je prisutna duzi period?