Naslovna strana AVAZ-a: Amili Glamočak zapalio se "jugo
-
Teuta
To ti je Centralni dnevnik sa Senadom Hadzifejzovicem, na Tv Hayat, ide samo subotom, traje puni sat. Senadhadzifejzovicki je, dakle, puno showa kao zacin informaciji, pa ko voli nek' izvoli. Obicno suoci dvije zaracene strane, "face to face", pa se onda oni bodu pred kamerama, ubise se dokazujuci da su u pravu, a Bosna gleda i crce od sege, gleda i Senad i vristi: Gospodo, sad je stvarno dosta, nemamo vise vremena! Elem, prosli put bila neka zena iz Dnevnog Avaza, novinarka, i neki tip, nek me isprave upuceniji ako sta pogrijesim, iz Komisije za krsenje novinarskog kodeksa. Zena naziva u clancima Karadzica, Mladica i druge optuzene za ratne zlocine zlocincima, dakle, krsi kodeks, clan 10 koji veli da "novine i periodicna izdanja nece nikoga tretirati kao kriminalca prije no sto je donesena sudska presuda koja to potvrdjuje". Ali na stranu to sto je ona ocito prekrsila kodeks, pricali smo o tome kakav dojam nam je ostavila ta zena. Ne volim vrijedjati osobu koju ne poznajem, ali prilicno ruzno se izrazava za novinara, jedva spaja prostu recenicu. Osim ako nije bila uzbudjena zbog pojavljivanja na TVu, ili zbog rasprave, nema opravdanja. Onakvim rjecnikom mogla je ubijediti samo nane sa cetiri osnovne. Ja sam, vala, slusala sa pola uveta, a ostala kuci samo zbog Eurosonga. 
-
mačak u čizmama
kakve novine-takva pjevaljka-takav auto- 
- Ivy
Ma sve seljak do seljaka u Avazu. Kosa mi se dize od gramatickih greski i fonetskog spelovanja engleskih rijeci. Grrrrr...Senad je legenda...Ratna legenda. Kupila sam ovu njegovu knjigu "rat uzivo" fakat je odlicna. Covjek zaboravi kako je rat pocinjao i sve one prve drame, ali ova knjiga je uvijek tu da te podsjeca...CD sadrzi 10 clipova iz njegovih ratnih dnevnika, zivot je cudo!Teuta wrote:To ti je Centralni dnevnik sa Senadom Hadzifejzovicem, na Tv Hayat, ide samo subotom, traje puni sat. Senadhadzifejzovicki je, dakle, puno showa kao zacin informaciji, pa ko voli nek' izvoli. Obicno suoci dvije zaracene strane, "face to face", pa se onda oni bodu pred kamerama, ubise se dokazujuci da su u pravu, a Bosna gleda i crce od sege, gleda i Senad i vristi: Gospodo, sad je stvarno dosta, nemamo vise vremena! Elem, prosli put bila neka zena iz Dnevnog Avaza, novinarka, i neki tip, nek me isprave upuceniji ako sta pogrijesim, iz Komisije za krsenje novinarskog kodeksa. Zena naziva u clancima Karadzica, Mladica i druge optuzene za ratne zlocine zlocincima, dakle, krsi kodeks, clan 10 koji veli da "novine i periodicna izdanja nece nikoga tretirati kao kriminalca prije no sto je donesena sudska presuda koja to potvrdjuje". Ali na stranu to sto je ona ocito prekrsila kodeks, pricali smo o tome kakav dojam nam je ostavila ta zena. Ne volim vrijedjati osobu koju ne poznajem, ali prilicno ruzno se izrazava za novinara, jedva spaja prostu recenicu. Osim ako nije bila uzbudjena zbog pojavljivanja na TVu, ili zbog rasprave, nema opravdanja. Onakvim rjecnikom mogla je ubijediti samo nane sa cetiri osnovne. Ja sam, vala, slusala sa pola uveta, a ostala kuci samo zbog Eurosonga.
Ivy
-
Deluxe
Kud ćeš više kad u jednoj emisiji, isto na Hayatu, razgovarali po jedan predstavnik iz Dana, Oslobođenja i Avaza. I onaj momak iz dana daje kritiku na Avaz kako Avaz nema ni jednog dopisnika, što bi jedna "evropska" novina trebala imati (The Times, The New York Times, La Republica, Corriere della sera i ostali), a ovaj njemu nonšalantno - Pa znate, nama ne trebaju dopisnici jer mi imamo sposoban kadar da u svakom momentu bude na terenu tamo gdje treba.
Eto, šta dalje da pričam
jebo te novina
P.S: Al' što je papir dobar za potpalu. Ma hvata iz prve. U tom slučaju bih i mogao reći da je dobra novina
Eto, šta dalje da pričam
jebo te novina
P.S: Al' što je papir dobar za potpalu. Ma hvata iz prve. U tom slučaju bih i mogao reći da je dobra novina