Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
maxell_sarajevo

#326 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by maxell_sarajevo »

cutee_nina wrote:
maxell_sarajevo wrote: Ovo boldirano i ti bi dosla u mahalu i onda bi tebe napali.Od cega da ih hranim???, od 300KM koje imam mjesecno jedva sebi hrane kupim, al bacim nekad golubovima ako ostane kriska hljeba.
Pa ne jedeš valjda kosti :lol:
Mi nemamo love za mesa, imamo samo za rize, makarona i ponekad krompira. ;-)
cutee_nina

#327 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by cutee_nina »

maxell_sarajevo wrote:
cutee_nina wrote:
maxell_sarajevo wrote: Ovo boldirano i ti bi dosla u mahalu i onda bi tebe napali.Od cega da ih hranim???, od 300KM koje imam mjesecno jedva sebi hrane kupim, al bacim nekad golubovima ako ostane kriska hljeba.
Pa ne jedeš valjda kosti :lol:
Mi nemamo love za mesa, imamo samo za rize, makarona i ponekad krompira. ;-)
Sviđa mi se to što ne jedete meso :thumbup:
Što se tiče pasa, oni manje više sve jedu, ali ako već nemate, sigurno ima neko u mahali ko kupuje meso :D

Zaboravih reći, valjda vi koji jedva spajate kraj s krajem bolje razumijete kako je biti gladan...
sodom

#328 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by sodom »

alica.k wrote:vec je jednom neko pisao tu...po cemu je ljudski zivot vrijedniji od zivota zivotinje? po cemu je obratno?
jednako su vrijedna oba zivota, i mislim da bi ljudi (posto smo, je li, bar bi trebali bit, pametniji) trebali poraditi na tome da se ova situacija sa psima na ulici rijesi.

kriva je nesposobna vlast, koja samo prebacuje lopticu, a ne mi koji volimo i hranimo lutalice.
Ako idemo tom logikom, po čemu je važniji ljudski život u odnosu na pseći ili čak život pileta kojeg cijeli život drže u brojleru i filuju ga koncentratom kako bi sutra izgledalo lijepo na polici? Dalje po čemu je pileći život važniji od života komarca ili život komarca od života bilo koje biljke?
Poređenje očito nije realno jer se tako može ići do ameba, ali moramo uzeti u obzir da su uvijek svjesnije i inteligentnije vrste života iskorištavale ove ispod, to je prirodni zakon i to je fakat. Da li je vrijedniji...teoretski ne , praktično da.

Ljubitelji životinja nekada toliko pretjeraju sa tim svojim zaštitničkim stavom da i neutralne ljude pretvore u dušmane, prema tome, ovaj problem treba najprije riješiti dizanjem masovne svijesti o pogubnosti nehumanog ponasanja prema prirodi,biljakama i životinjama, a to se ponajviše može uraditi kroz osnovno obrazovanje.
Časovi praktičnog upoznavanja sa životinjama, postupanja prema njima kao i prirodi i ekološkoj svijesti inače...
Međutim, izgleda da svi imamo dosta bitnijih problema u životu od lutalica. :zoka:
cutee_nina

#329 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by cutee_nina »

sodom wrote:Međutim, izgleda da svi imamo dosta bitnijih problema u životu od lutalica. :zoka:
Meni nije jasno zašto ljudi konstantno naglašavaju ovaj problem, pored silnih ozbiljnijih problema :x
poznanik

#330 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by poznanik »

Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja iz 2009. godine, predviđena je zaštita napuštenih i izgubljenih životinja, na način da im se osigura adekvatan smještaj i veterinarsko-zdravstvena pomoć.
Sve vrijeme od stupanja na snagu ovog državnog zakona u raspravi je izgradnja azila – skloništa za napuštene životinje, prvenstveno za napuštene i izgubljene pse, posebno pse u čoporima, koji su svakodnevna tema već mjesecima. Ovim zakonom predviđeno je da sklonište za životinje osniva fizičko ili pravno lice, jedinica lokalne samouprave, općina, grad, kanton ili entitet.

Zakonom o komunalnim djelatnostima Kantona Sarajevo iz 2004. godine definirane su komunalne djelatnosti, načela, način finansiranja i sl, pa je, između ostalih, komunalnom djelatnošću proglašeno i obavljanje kafilerijske usluge.

Istiom ovim zakonom, koji je još uvijek na snazi u Kantonu Sarajevo, pod obavljanjem kafilerijskih usluga podrazumijevaju se poslovi stalnog i sigurnog uklanjanja životinja, pasa lutalica, lešina životinja, određenih nejestivih nusproizvoda klanja, konfiskata i valioničkog otpada sa javnih površina i poslovi eutanazije životinja.

Za izvršenje komunalnih djelatnosti odgovorno je kantonalno komunalno preduzeće. U Sarajevu je to „KJKP „RAD“.
Na njihovoj web stranici još uvijek postoji objavljena važeća Odluka o vršenju kafilerijskih usluga na području grada Sarajeva iz 2007. godine( http://www.rad.com.ba/kafilerija.htm).

Po mom mišljenju, „RAD“ je u važećoj zakonskoj obavezi da i dalje uklanja sve napuštene pse sa sarajevskih ulica, smješta ih u prostorije Kafilerije, osigurava veterinarski tretman i hranu, sve do usvajanja njihovog usvajanja ili do izgradnje nekog drugog prihvatilišta (mada ne vidim potrebu za izgradnjom drugog prihvatilišta kad postoje kapaciteti Kafilerije).

Zašto "RAD" ne uklanja napuštene pse sa sarajevskih ulica?

Problem je, pretpostavljam, u finansijskim sredstvima kojim treba kupiti hranu za pse i platiti veterinarski tretman, ili kojim treba platiti ostalo, a koje "RAD" neće da obezbijedi ili ih nema, iako ih kroz budžet mora da planira.
Vrteska

#331 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Vrteska »

cutee_nina wrote:
sodom wrote:Međutim, izgleda da svi imamo dosta bitnijih problema u životu od lutalica. :zoka:
Meni nije jasno zašto ljudi konstantno naglašavaju ovaj problem, pored silnih ozbiljnijih problema :x
Možda zato što je bjesnilo još uvijek neizlječiva bolest. ;-)
A i nije baš lijepo kada čopor pasa napadne dvije djevojčice dok se vraćaju kući, pa komšija izlazi sa lopatom da ih brani. ;-)
Vrteska

#332 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Vrteska »

cutee_nina wrote:Sviđa mi se to što ne jedete meso :thumbup:
Ovo me tako podsjeti na M. Antoanetu...
drra

#333 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by drra »

cutee_nina wrote:
maxell_sarajevo wrote:U svojoj mahali smo imali problema sa coporom pasa koji su svakodnevno napadali ljude, u dogovoru sa komsijama taj problem smo rijesili na starinjski nacin.Evo primjetili smo da su se opet poceli skupljati oko zgrade tako da cemo opet morati jdelovati preventvno radi sigurnosti nas i nase djece.
Što se mene tice ja taj neki usvojeni zakon od stane AV Mau u potpunosti odbacujem i nikad necu nikakvu kaznu platiti ako mi donesu na vrata.Eto toliko.
Da ste vi i ta vaša djeca (na)hranili te pse, ti isti psi bi vas zapamtili i ne bi vam ni dlaka spala s glave, dobili bi čuvare mahale.

Nije valjda da ste pse ubili svojim rukama :shock:

I vi ste sad kao uzorni roditelji :shock: :shock:
Da se razumijemo, nisam za nasilje, ni prema ljudima ni prema životinjama, al hajmo biti pošteni, ko voli pse brine se o njima. A ovi naši cukoljubci samo pričaju, neće ništa konkretno da poduzmu.
Ja kao porezni obveznik neću da snosim troškove tuđe neodgovornosti, ko voli nek izvoli. Ja volim mačke, i ima četiri.
Samo po džepu, psi samo po sebi nisu problem, problem su ljudi koji ko fol vole pse, a kad im dojade, jednostavno ih puste na ulicu.
Prošle godine je mog rođaka od 15 godina ugrizao komšijin pas, (komšiji dodijalo da ga voda, pa ga pustio da se malo igra na ulici), i naravno komšija se nije ni počešao, a trebao je, po džepu.
Neću da moje djete trpi traume, ni od pasa ni od ljudi, a ako niko drugi neće to da spriječi, e ima da radi motka, svidjelo se to kome ili ne.
jutarnja zvijezda

#334 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by jutarnja zvijezda »

oduvijek sam ljubiteljica zivotinja.bez obzira o kojoj vrsti se radi ,u slucaju potrebe sam ih hranila,vodila veterinaru,udomljavala,njegovala na svaki nacin.u mojoj kadi je svaki saran (navodno mrtav ,pa onda "ozivi" :roll: ) ,boravio dok ga ne vratimo u rijeku,a za to vrijeme ,kupanje :-) ........on u lavabo ,ja u kadu ,pa opet nazad itd.citav zivot imam mace i svaka je u kuci uginula od starosti.(samo mi je jedna u ratu uginula od gladi,nikako nije mogla da jede IKAR :( .) ali ovo sa psima lutalicama kod nas je prestrasno!!!!!!!!ujutro ne mozes na posao od copora,djecu ,vec odraslu ,roditelji prate u skolu "naoruzani" nekim stapom i sl. oko skole ih je na desetine jer im djeca (koja i inace ne vole da jedu )bacaju uzine :-) .protiv sam nasilja nad zivotinjama ,ali ljudi ,ovo se mora rijesiti HITNO :shock: .neka borci za prava zivotinja zagrade neku livadu ,(svoju naravno )i neka ih tamo vode i hrane.te zivotinje svakako zive na otvorenom ,pa im je isto.znaci ne trebaju zgrade ,"hoteli za pse "itd.ovako ,ljudi ce se samoorganizirati ,a to je najgore, jer ce poceti odstrel. cujem da se vec pojavilo i bjesnilo u sarajevu ,srecom za sada samo medju psima,ali koliko treba da se dogodi nesreca??? :shock: .
alica.k

#335 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by alica.k »

sodom wrote:
alica.k wrote:vec je jednom neko pisao tu...po cemu je ljudski zivot vrijedniji od zivota zivotinje? po cemu je obratno?
jednako su vrijedna oba zivota, i mislim da bi ljudi (posto smo, je li, bar bi trebali bit, pametniji) trebali poraditi na tome da se ova situacija sa psima na ulici rijesi.

kriva je nesposobna vlast, koja samo prebacuje lopticu, a ne mi koji volimo i hranimo lutalice.
Ako idemo tom logikom, po čemu je važniji ljudski život u odnosu na pseći ili čak život pileta kojeg cijeli život drže u brojleru i filuju ga koncentratom kako bi sutra izgledalo lijepo na polici? Dalje po čemu je pileći život važniji od života komarca ili život komarca od života bilo koje biljke?
Poređenje očito nije realno jer se tako može ići do ameba, ali moramo uzeti u obzir da su uvijek svjesnije i inteligentnije vrste života iskorištavale ove ispod, to je prirodni zakon i to je fakat. Da li je vrijedniji...teoretski ne , praktično da.

Ljubitelji životinja nekada toliko pretjeraju sa tim svojim zaštitničkim stavom da i neutralne ljude pretvore u dušmane, prema tome, ovaj problem treba najprije riješiti dizanjem masovne svijesti o pogubnosti nehumanog ponasanja prema prirodi,biljakama i životinjama, a to se ponajviše može uraditi kroz osnovno obrazovanje.
Časovi praktičnog upoznavanja sa životinjama, postupanja prema njima kao i prirodi i ekološkoj svijesti inače...
Međutim, izgleda da svi imamo dosta bitnijih problema u životu od lutalica. :zoka:
ja sam isto to napisala...inace, ja ne jedem meso.

nazalost, daleko smo mi od toga sto ti pricas, jer je trenutno u osn. obrazovanju bitnija vjeronauka i slicne stvari.
dakle, ostaje na tome da 1. svako svoje dijete nauci primjerom da se zna ponasati prema zivotinjama, i 2. da vlasti napokon ispostuju zakon i naprave adekvatan smjestaj za pse lutalice.
sto je najgore...to nije ni neka sad ubi boze investicija....trebaju im pokriveni boksovi i malesna kucica u kojoj ce biti veterinar i volonteri (kojih bi bilo na bacanje). barem za pocetak.
al jok, oni se svadjaju, te ko ce to napraviti, te gdje ce se to praviti, te kako zasto...izmisljaju neke milione potrebne za to, a u isto vrijeme huskaju ljude na lutalice jer im onda "gradjani" rjesavaju problem tako sto truju zivotinje.
ovo je jedno bolesno drustvo. danas se tako ponasaju prema zivotnjama, sutra ce prema ljudima.
somethings

#336 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by somethings »

jutarnja zvijezda wrote:neka borci za prava zivotinja zagrade neku livadu ,(svoju naravno )i neka ih tamo vode i hrane.te zivotinje svakako zive na otvorenom ,pa im je isto.
Zašto bi oni to radili? Zašto se prebacuje odgovornost na njih? To su obični ljudi koji imaju svoj život, posao i porodicu, misliš da je "borac za prava životinja" plaćeno zanimanje? Čuj neka oni urade, a ti ćeš da sjediš u kući dok ti neko drugi rješava probleme svojim parama i vremenom. Kad ćete da shvatite da je do nekog drugog? Običan čovjek nema moć da riješi tako velik problem. Sve znate šta treba, "neka oni ovo, neka oni ono", dok ne treba svoju guzicu pokrenut. Sve dok svi zajedno ne izađemo da nešto uradimo, biće nam ovako.
Lunizz

#337 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Lunizz »

Kad se moze pucati po ljudima koji obijuaju auta moze i po kerovima koji ujedaju ljude :thumbup:
Pasiflora

#338 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Pasiflora »

jutarnja zvijezda wrote: cujem da se vec pojavilo i bjesnilo u sarajevu ,srecom za sada samo medju psima,.
Molim te izvor ovoga sto si "cula" - u protivnom, sto se mene tice, ti lazes.
poznanik

#339 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by poznanik »

jutarnja zvijezda wrote:oduvijek sam ljubiteljica zivotinja.bez obzira o kojoj vrsti se radi ,u slucaju potrebe sam ih hranila,vodila veterinaru,udomljavala,njegovala na svaki nacin.u mojoj kadi je svaki saran (navodno mrtav ,pa onda "ozivi" :roll: ) ,boravio dok ga ne vratimo u rijeku,a za to vrijeme ,kupanje :-) ........on u lavabo ,ja u kadu ,pa opet nazad itd.citav zivot imam mace i svaka je u kuci uginula od starosti.(samo mi je jedna u ratu uginula od gladi,nikako nije mogla da jede IKAR :( .) ali ovo sa psima lutalicama kod nas je prestrasno!!!!!!!!ujutro ne mozes na posao od copora,djecu ,vec odraslu ,roditelji prate u skolu "naoruzani" nekim stapom i sl. oko skole ih je na desetine jer im djeca (koja i inace ne vole da jedu )bacaju uzine :-) .protiv sam nasilja nad zivotinjama ,ali ljudi ,ovo se mora rijesiti HITNO :shock: .neka borci za prava zivotinja zagrade neku livadu ,(svoju naravno )i neka ih tamo vode i hrane.te zivotinje svakako zive na otvorenom ,pa im je isto.znaci ne trebaju zgrade ,"hoteli za pse "itd.ovako ,ljudi ce se samoorganizirati ,a to je najgore, jer ce poceti odstrel. cujem da se vec pojavilo i bjesnilo u sarajevu ,srecom za sada samo medju psima,ali koliko treba da se dogodi nesreca??? :shock: .
Iskreno - sumnjam da si stvarna ljubiteljica životinja, posebno pasa. Iako ne postoje propisi kako se treba ponašati i kako treba javno nastupati neko ko ima obzirniji pristup životinjama (psima), tvoje kontradiktorno pisanje iz ovog posta upućuje na zaključak da si pse uglavnom zavoljela posmatrajući ih na američkim filmovima, ili ophodila s njima dok su još umiljata štenad, i da ne razumiješ psa kao životinju prema kojoj čovjek ima posebnu obavezu i odgovornost.

Svi zakoni koje su ljudi propisali odražavaju brigu čovjeka za sebe, ne za životinju, ne za psa, zakon o zaštiti i dobrobiti životinja više brine o zaštiti čovjeka od životinje nego o zaštiti životinje od čovjeka.

Pisanje na javnom mjestu - ovakvom i konkretno - ovom forumu, o pojavi bjesnila u Sarajevu, a bez relevantnih dokaza je protiv pravila i ovog foruma, ali i društveno protuzakonito, i smatra se dizenjem panike i lažnim uzbunjivanjem javnosti. Pretpostavljam da će moderatori na ovom pdf. reagirati u skladu sa pravilima. http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.html
BSn

#340 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by BSn »

alica.k wrote:
BSn wrote:Ko god kaze da nema zabiljezenih napada pasa na ljude - LAZE!

Dapace, postali su redovni u ovim zimskim mjesecima, a psi se ne ponasaju kako to neki "prodaju" kao umiljate gladne zivotnjice, nego kao gladne zvijeri u coporu.

Ako ne postoji mogucnost da se azilisu, nek' se likvidiraju. Makar nek' se zadrzi proces likvidacije do izgradnje azila, jer trenutna situacija je nehumana.
to ko ono...nemamo gdje ni maloljetne deli(n)kvente, pa hajmo ih odma na licu mjesta strijeljat.

jel vi razumijete ljudi sta ovdje pisete :S nikako mi to nije jasno da neko pri zdravoj pameti moze pravdati "likvidaciju", pogotovo ljudi koji su prezivjeli rat! to se granici sa etnickim ciscenjem...eto, smetaju nam, ajmo ih pobiti.

Ne, to nije isto, to cak nije ni slicno!

Razumijete li vi sta pisete?! Vi ste nehumani, jer zrtvujete dobrobit i zdravlje ljudi i djece radi zvijeri na cestama. Ako medo zivi na ulici i nema nacina da ga se prebaci u prirodno staniste ili zoo, normalno da ce biti ubijen, jer je prijetnja za ljudske zivote. A ovo sto vi pisete o hranjenju je na nivou "Nece vas medvjed rastrgati ako ga budete hranili, ali hoce sve druge koji ga ne budu hranili".

Porediti ubijanje zivotinja koja su prijetnja za ljude sa etnickim ciscenjem je u najmanju ruku bezobrazno!
Last edited by BSn on 28/12/2010 17:00, edited 1 time in total.
BSn

#341 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by BSn »

Lunizz wrote:Kad se moze pucati po ljudima koji obijuaju auta moze i po kerovima koji ujedaju ljude :thumbup:

:thumbup:

Sistem vrijednosti je otisao u honduras ovdje...

Cuj porediti zivotinje koje napadaju djecu sa entickim ciscenjem... da ti se zeludac prevrne... :x
cunga lunga

#342 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by cunga lunga »

Neka su nam se AV MJAU i slicne udurge izborile protiv sintora prije nego sto se nasao azilantski centar pa sad strepimo od pasa kao da je srednji vijek..Zato, ako ovako nastavi ocekujem i ne protivim se masovnim trovanjima i odstrelima pasa...
Nuclear Winter

#343 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Nuclear Winter »

BSn wrote:
alica.k wrote:
BSn wrote:Ko god kaze da nema zabiljezenih napada pasa na ljude - LAZE!

Dapace, postali su redovni u ovim zimskim mjesecima, a psi se ne ponasaju kako to neki "prodaju" kao umiljate gladne zivotnjice, nego kao gladne zvijeri u coporu.

Ako ne postoji mogucnost da se azilisu, nek' se likvidiraju. Makar nek' se zadrzi proces likvidacije do izgradnje azila, jer trenutna situacija je nehumana.
to ko ono...nemamo gdje ni maloljetne deli(n)kvente, pa hajmo ih odma na licu mjesta strijeljat.

jel vi razumijete ljudi sta ovdje pisete :S nikako mi to nije jasno da neko pri zdravoj pameti moze pravdati "likvidaciju", pogotovo ljudi koji su prezivjeli rat! to se granici sa etnickim ciscenjem...eto, smetaju nam, ajmo ih pobiti.

Ne, to nije isto, to cak nije ni slicno!

Razumijete li vi sta pisete?! Vi ste nehumani, jer zrtvujete dobrobit i zdravlje ljudi i djece radi zvijeri na cestama. Ako medo zivi na ulici i nema nacina da ga se prebaci u prirodno staniste ili zoo, normalno da ce biti ubijen, jer je prijetnja za ljudske zivotinje. A ovo sto vi pisete o hranjenju je na nivou "Nece vas medvjed rastrgati ako ga budete hranili, ali hoce sve druge koji ga ne budu hranili".
Porediti ubijanje zivotinja koja su prijetnja za ljude sa etnickim ciscenjem je u najmanju ruku bezobrazno![/quote]

Interesantno je da su najglasniji "zaštitnici" pasa koji u čoporima lutaju gradom žene i to vegetarijanke :D
Ova zadnja rečenica je jednostavno NEVJEROVATNA.Volim SVE životinje a naročito pse ali porediti "uklanjanje" životinja iz životne sredine sa genocidom je VAN SVAKE PAMETI!!
hermafrodit

#344 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by hermafrodit »

Nuclear Winter wrote: Interesantno je da su najglasniji "zaštitnici" pasa koji u čoporima lutaju gradom žene i to vegetarijanke :D
To nema nikakve veze, nisam žensko niti sam vegeterijanac, i matere ti sta stavljas te navodnike. jel sad i nevalja biti zastitnik zivotinja? prvo trazite od nas da se brinemo za njih, a onda nas pljujete, govorite da nismo normalni sto se brinemo za njih i nesto serete
cunga lunga wrote:Zato, ako ovako nastavi ocekujem i ne protivim se masovnim trovanjima i odstrelima pasa...
i sad treba da se neciji pas otruje, pa makar lutalice ubijajte kako treba, a ne trovanjem. de malo i ti probaj taj otrov, pa da vidim kako se koprcas

svi se prave glupi ovdje, jedni ocekuju od onih koje vole pse da se pobrinu za to, drugi ocekuju od drzave i sve u krug
nije mi jasno kako covjek toliko moze biti glup i misliti da je rjesenje ubijanje pasa, to je kratkorocno rjesenje, jer za nekoliko mjeseci opet isti problem, osim ako neki ljudi uzivaju u ubijanju zivotinja, sto me ne bi cudilo

ako se vec moraju ubijati psi, nek se ubiju oni nekastrirani, a kastrirani ce i onako brzo umrijeti od uslova zivota

i kad mi kazu da su ljubitelji pasa krivi sto pustaju pse i izbacuju ih. te osobe se ne mogu zvati ljubiteljima, a to pustanje pasa se najcesce desava kod ljudi koji imaju pse u kuci odnosno dvoristu i taj njihov dzukac jebe po naselju i oplodi sve zenke, a taj koji ima zenku, ne zna nista drugo nego ih strpat u auto i negdje ispustit.

nisam ni za kastraciju, ali fakat bi bilo pozeljno da se kastriraju svi psi, osim onih koji se koriste u svrhe razmnozavanja, i eto rjesen problem
kokuz_sa

#345 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by kokuz_sa »

negdje procitah da su nevaladine organizacije za zastitu zivotinja za 2010 god dobile od drzave 3 miliona maraka..
pa za te pare ste mogli da napravite BBI za lutalice :x

btw gdje treba nosat tablu ne ubbijajte cuke nisu one nista krive i ja bih malo tog kolaca od 3 miliona maraka
hermafrodit

#346 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by hermafrodit »

kokuz_sa wrote:negdje procitah da su nevaladine organizacije za zastitu zivotinja za 2010 god dobile od drzave 3 miliona maraka..

btw gdje treba nosat tablu ne ubbijajte cuke nisu one nista krive i ja bih malo tog kolaca od 3 miliona maraka
eto cemu je problem, trulo drustvo, das pare nekome za zastitu zivotinja, ovaj odmah pomisli uh ja cu uzet te pare, jebo zivotinje!
Cholina_Lokica

#347 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Cholina_Lokica »

sta ima 3 miliona :-)
poznanik

#348 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by poznanik »

kokuz_sa wrote:negdje procitah da su nevaladine organizacije za zastitu zivotinja za 2010 god dobile od drzave 3 miliona maraka..

Ja bih da ti se daju ta svatri miliona, uživaj u njima, ali se ne javljaj za druge pare :D
kojeime

#349 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by kojeime »

hermafrodit wrote:To nema nikakve veze, nisam žensko niti sam vegeterijanac, i matere ti sta stavljas te navodnike. jel sad i nevalja biti zastitnik zivotinja? prvo trazite od nas da se brinemo za njih, a onda nas pljujete, govorite da nismo normalni sto se brinemo za njih i nesto serete
Pa, ja nisam trazio da se formiraju drustva za zastitu zivotinja i da se vi o njima brinete. Meni su bili i stari sinteri sasvim OK. Ako mislis da je iko od nas "mrzitelja zivotinja" trazio od vas da se brinete o zivotinjama, ukinimo SOS i AV-MAU, vratimo sintere i ja sam OK s tim. Sami ste htjeli tu brigu, pa je sada pokusavate prebaciti na cijelo drustvo.
Last edited by kojeime on 28/12/2010 17:40, edited 2 times in total.
cunga lunga

#350 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by cunga lunga »

:lol: :lol: :lol:
Locked